Skocz do zawartości
Forum

Spanie na plecach

Rekomendowane odpowiedzi

Magda_z lasu, fajnie,że się zapytałaś. Tym bardziej,że Ty jak widzę juz jesteś na końcówce,a pomimo to połozna mówi,że możesz tak spać. tobie też się jeszcze zdarza spać na plecach?
Ja kupiłam sobie ten ojec w kształcie litery C, o wiele wygodniej się spi,ale i tak lekko się obróciłam na lecy, nie całkiem na płasko, bo tyłek i biodro miałam jakby uniesione więc leżałam górną częścia pleców na płasko,a nogi i tełek lekko pochylone w lewą stronę, mam nadzieję,że taka pozycja nie uciska żyły.

Ja jak śpię na prawym lub lewym to zaczynam się dusić. A mała się wierci i kopie. Najwygodniej mi na plecach i jej chyba też bo wtedy jest spokojna. Gdybym słuchała tych rad o żyle głównej i nie spaniu na plecach to bym się po prostu udusila albo umarła z braku snu wiec nie mogę tego traktować na poważnie. Kobiety rodziły zdrowe dzieci zanim byl Internet i wątpię zeby znały te zalecenia i podejrzewam ze spaly jak chciały.

Gość sylwia1234

Jestem w 25tc i lekarz zabronił mi spac na plecach, ponieważ nawet podczas badania dziecko dostawało arytmii serduszka. Ja biorę to na poważnie. Lekarz tłumaczy że mój organizm radzi sobie z niedotlenieniem, ale dziecko już nie. Wiec wole się pilnować niż późniejpłakać. Wg mnie niektóre kobiety mogą sobie pozwolic na spanie na plecach a niektóre powinny się pilnować, wszystko zależy od zaleceń lekarskich.