Skocz do zawartości
Forum

W oczekiwaniu....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Zdazylam zauwazyc, ze moj problem pojawil sie juz na forum, jednak nie moge do konca odnalezc swojej historii. Mam i zawsze mialam bardzo regularne cykle po 28 dni ( co do godziny) mimo, ze od ponad 2 lat sie niezabezpieczam. Liczac od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, dzisiaj jest 33 dzien cyklu bez miesiaczki. Test robilam wczoraj i przedwczoraj- oba negatywne :( . Do tego wszystkiego wystepuja objawy: uczucie pelnosci jakby ucisku na brzuch co powoduje uczucie mdlosci, wczoraj wymiotowalam ( zjadlam sniadanie, wszystko bylo ok i po chwili jak sie polozylam bardzo mnie zemdlilo), co jakis czas pobolewa mnie podbrzusze, jakby lekkie rozrywanie i klucie po bokach podbrzusza zalezy na ktorym boku sie poloze, nie bola mnie piersi jak przed miesiaczka aczkolwiek sa pelniejsze, mam wrazenie ze brodawki sa wieksze, uczucie wilgotnosci i dosc czeste oddawanie moczu. Zadnych plamien, zapachu wydzieliny, koloru nic i co najwazniejsze zadnych objaw ze dostane miesiaczke( a takie owe zawsze mialam i czulam zawsze tego dnia, ze wlasnie teraz ide do lazienki bo przyszedl okres- i zawsze byl). Do lekarza bede mogla isc dopiero za 3 tyg. Pomozcie prosze, bardzo sie denerwuje. Zaczelam brac kwas foliowy z witaminami na wszelki wypadek pomoze nie zaszkodzi. Pozdrawiam :)

Kaia0000 wiem, że się denerwujesz tą sytuacją, ale niestety testy ciążowe według mnie nie są wiarygodne. Jeśli było u Was "małe conieco" to warto zrobić test z krwi (koszt około 30 zł i wynik z dnia na dzień). Ono da Ci pewną odpowiedź. Testy ciążowe z tego co zauważam częściej pokazują co innego niż jest. Czytam różne fora i dziewczyny piszą o testach ze negatywne a miały pewne odczucia i objawy ciąży. My jako kobiety najlepiej znamy swoje ciało i wydaje mi się, że jeśli coś innego się dzieje z nami to właśnie o czymś świadczy. Warto to sprawdzić.
Życzę powodzenia i daj znać jaki wynik :)