Skocz do zawartości
Forum

Niewspółmierność porodowa

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie miałam niewspólmiernośći porodowej, ale wiem, że to jest wskazanie do cięcia cesarskiego i wydaje mi się, że skierowanie na cc z powodu tego problemu powinien uwzględniać każdy szpital, jednak moim zdaniem najlepiej byłoby rodzić w szpitalu, gdzie pracuje lekarz, który wystawił takie skierowanie, bo pewnie tam nikt nie bedzie tego podważał...jeśli jednak zamierzasz rodzić w innym szpitalu, to warto zadzwonić na porodówkę i zapytać o to, jak to jest u nich respektowane i kiedy należy zgłosić się na rozwiązanie ciąży z niewspólmiernością, a jesli chcesz poczytać o tym problemie, to tu jest link: niewspólmierność porodowa

ja po konsultacji i ordynator stwierdzil ze jednak na dzien dzis nie widzi przeciwskazan do sn... ja w sumie nastawilam sie na cc juz i jeszcze te jakies moje obawy ze i tak czuje ze sie skonczy cc:( wiec mam juz ogromnego stresa... mam sie jeszcze w czerwcu zglosic na jedna konsultacje odnosnie skierowania i wtedy zadecyduje...

dziekuje:) w pon ten mam u swojej ginekolog wizyte takze zobaczymy co tam u malego a potem rowny tydzien u ordynatora.. wiec powinien juz podjac decyzje.. wszyscy sie tym juz zaczeli przejmowac bo jak bylam mala to mialam problemy z bioderkami podobno i chodzilam w pieluchach z tym ze kurcze nie mam zadnych dokumentow musialabym jezdzic i wyciagac a juz szczerze nie mam sily na to.. zobaczymy co ma byc to bedzie tylko wiesz jak to jest jak sie nastawisz na cos i jeszcze ktos to mowi a potem inna nie 100 procent decyzja slyszysz to tym bardziej sie boje!:(

za bardzo nie rozumiem jaki ma związek pielucha ortopedyczna z małą macicą...pieluchę nosi się na wypadek lub w przypadku podejrzenia dysplazji stawów biodrowych i wiele dzieci nosi takie pieluchy....nawet moja Ola nosiła dwa lata temu, takie ułożenie nózek wpływa jakoś na macicę?
mam nadzieję, ze rodzina wspiera Cię w tych chwilach, a nie jeszcze bardziej drąży temat, bo to nie pomoc, trzymam kciuki za Ciebie i Twój poród, życzę Ci dobrego porodu! moja znajoma położna powiedziała mi, ze rodzi się głową:) przede wszytskim trzeba myśleć pozytywnie