Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka
Przygotowanie jest proste. Ja na duży gar biorę po 4 duże marchewki 4 duże pietruszki i seler. Scierasz to na tarce lub specjalną tarczą w robocie kuchennym na paseczki. Gotujesz te warzywa (marchew, pietruchę, seler) wraz z całym kurczakiem. Przyprawiasz rosołkami, zielem, listkami laurowymi. Ja dodaję przyprawy do flaków Kamisa, wtedy mają podobny smak do tradycyjnych.Jak kurczak jest ugotowany wyciągasz go z wywaru i obierasz mięsko. Kroisz je na małe kawałki i wrzucasz do wywaru. Chwilkę pogotuj ot i cała filozofia...

Witam,wlasnie wczoraj wyprobowalam ten przepis ,caly gar poszedl w jeden dzien.Nawet dzieciaki zjadly naprawde polecam ,bardzo smaczne:Oczko:

:Zakręcony:

atena
u mnie dzieci śpią (nareszcie)
mąż siedzi obok z laptopem(ja mam lepszą pozycję)
ale...
zrobił mi mlecznego drinka, podehrzewam, po to, żeby przejać mojego kompa ;)

Moja 7 latka jeszcze biega nagle stwierdzila ,ze jest glodna i poszla zrobic sobie kanapke.Wieczorem nie mozna jej zagnac do lozka a rano nie moze wstac.:Padnięty:

agan5
atena
u mnie dzieci śpią (nareszcie)
mąż siedzi obok z laptopem(ja mam lepszą pozycję)
ale...
zrobił mi mlecznego drinka, podehrzewam, po to, żeby przejać mojego kompa ;)

Moja 7 latka jeszcze biega nagle stwierdzila ,ze jest glodna i poszla zrobic sobie kanapke.Wieczorem nie mozna jej zagnac do lozka a rano nie moze wstac.:Padnięty:

moje dopiero padły :duren::duren:

Małgosia
Aguś witaj kochana ;)

moje tez dopiero padły

Monisia juz jakis czas temu wlasnie wrzucilam przepis pt- flaczki drobiowe- inaczej ;)

ja oszaleje:Śmiech:
ganiam jak kot z pecherzem bo jutro po manicurze:Śmiech:jade po mame, z nia na zakupy, potem po bartka i potem do szkoly na przedstawienie z okazji dnia babci
a teraz wlasnie ganiam i sprzatam- bo mama przyjezdza:sofunny::sofunny:

:great:

Małgosia
Aguś witaj kochana ;)

moje tez dopiero padły

Monisia juz jakis czas temu wlasnie wrzucilam przepis pt- flaczki drobiowe- inaczej ;)

ja oszaleje:Śmiech:
ganiam jak kot z pecherzem bo jutro po manicurze:Śmiech:jade po mame, z nia na zakupy, potem po bartka i potem do szkoly na przedstawienie z okazji dnia babci
a teraz wlasnie ganiam i sprzatam- bo mama przyjezdza:sofunny::sofunny:

My juz po imprezkach babciowych,dzis byl bal w przedszkolu i moja ksiezniczka tak szalala ,ze nawet na lezakowaniu zasnela co jej sie zdarza rzadko.:Oczko:

Małgosia
zanim usnęli - mama poczytaj nam, mama jabłko, mama kanapkę, mama a ja chce pojechac do Szymona, mama a TY na mnie ksycys :Smutny::Smutny::Smutny:
i podobnie jak u Agusi rano Kuba będzie mial problem ze wstaniem:grrrrrr:

o bosz...skąd ja to znam...tylko mój nie chce jeść...za to:, mama daj pic, mama chce siusiu, mama przytul, mama przykryj, mama pooglądaj ze mną shreka :Histeria::Histeria::Histeria::Histeria::duren: