Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

atena
na ile dni ma te zastrzyki
na razie na 4
i kontrola, oby było lepiej, jak kaszel przejdzie to pociągniemy już doustnie

biedula płacze okrutnie, jest taka biedna i rozżalona, dzisiaj z Emlą było ciut lepiej, tzn. o tyle, że sie nie zanosiłatracąc oddech i mogła w miarę chodzić, tyle, że tulić trzeba z godzinę :( strasznie mi jej szkoda, ale cóż...wyjscia nie ma

Małgoś ja wyzywałam pielęgniarkę typu "Pani bee, Pani głupia" itp.

:36_2_58:Serce normalnie sie kroi...

Atenka maja mi zagorączkowała po pierwszej dawce pneumokoków...moze tak być?

atena
na ile dni ma te zastrzyki

na razie na 4
i kontrola, oby było lepiej, jak kaszel przejdzie to pociągniemy już doustnie

biedula płacze okrutnie, jest taka biedna i rozżalona, dzisiaj z Emlą było ciut lepiej, tzn. o tyle, że sie nie zanosiłatracąc oddech i mogła w miarę chodzić, tyle, że tulić trzeba z godzinę :( strasznie mi jej szkoda, ale cóż...wyjscia nie ma

Małgoś ja wyzywałam pielęgniarkę typu "Pani bee, Pani głupia" itp.

bidulka :Płacz::Płacz::Płacz::Płacz:strasznie mi jej szkoda a co dopiero mamuni :Płacz:
jedyne pocieszenie to dla jej dobra i niech działa
widac poprawe?

Anulka ::(:::(:::(: całuski dla Majuni

atena
o gorączkę pytam bo musisz uważać, zwłaszcza jak będziesz szczepiła MMRII, chyba jak maluch ma około 1,5 roku, różne zdania są więc lepiej dmuchać na zimne

podaj Majuni coś p/gorączkowego, jutro już nie powinno być źle, obrzęk na rączce może się utrzymywać 2-3 dni nawet

no własnie ma miec za trzy tygodnie mmr...myslisz że może byc kłopot?

ello

wrocilam z zabieganego wieczorka..
ttaj chyba nie narzekalamna francuskie podejscie dochrztu... koszmar normalnie, wymogi gorsze niz w Watykanie, obowiazkowe spotkania, wizyty domowe i msze calorodzinne...

dzis o 20.30 bylo pierwsze spotkanie ogolne (trwajace jakos 1.5/2godz) no i pojechalam z tesciowa...
poza nami byly jeszcze dwie osoby
noi ubaw po pachy bo na ogloszeniu i swistku ktory wszyscy dostali bylo jak byk 14/10/2008 a tu sie okazalo (po polgodzinnym wyczekiwaniu) ze to nie 14sty tylko 24ty :lup: tzn zle bylonapisane komus sie cos pomylilo bo takie spotkania sa zawsze wpiatki, no ale skad my to mamy wiedziec

no a ja wtedy nie moge.
wiec cos mi sie wydaje ze mnie jedna z obowiazkowych rzeczy ominie :sofunny:

poza tymtozycze zdrowka dla chorowitkow, atena, przepedzajte choroby!!
anulka, niech sie obedzie bez goraczki!!

malgosia, do pralki :lup:

Anulka nie wiem czy nazwać to kłopotem, nie chciałabym zbędnie straszyć, ale jeśli zagorączkowała teraz to ja osobiście bym trochę odwlokła MMR II, moje nigdy nie gorączkowały, ale to szczepienie im poprzesuwałam o jakieś 2 miechy, jak to mówił Pawlak "dla spokojności"

Monia już niedługo prawko odzyskacie, super :)

Milutka jeszcze śpi, jak wstanie muszę Emlę założyć i znowu pojedziemy kłuć dupinkę ;(

Milka kazła sobie puścić Puchatka, i teraz jak Prosiaczek smutny to Milka ma łzy w oczach, jak Kubuś płacze to Milka płacze, kurcze, mam takie wrażliwe dziecko, że szok...w sumie Marcin ma podstawy do obaw,, ze będzie z matką na serialach ryczała :sofunny:

dzisiaj nad ranem się obudziła, bo bolała ją rączka, pewnie na niej spała, pocałowałam a Milka mówi, że chce mleko, wiec dałąm do buteleczki jakąś 50 a ta wydoiła i woła mnie po chwili, wręcza mi butelkę i mówi "potsebuje wiencej"

od Nikuni wczoraj za to usłyszałam, że "życie jest skopane"

atena
Milka kazła sobie puścić Puchatka, i teraz jak Prosiaczek smutny to Milka ma łzy w oczach, jak Kubuś płacze to Milka płacze, kurcze, mam takie wrażliwe dziecko, że szok...w sumie Marcin ma podstawy do obaw,, ze będzie z matką na serialach ryczała :sofunny:

:36_1_19: wrażliwe to dobrze
ale sie wczuła w role :36_1_11:

wczoraj na mini mini był Cliford i burza była
jak Tadzik ( czyt. Bartek) spitolił do mnie do kuchni :36_1_19:
- ja się nie boje! tak psysłem :36_1_11:

hej babeczki
alescie sie rozpisaly!! :D

dzis wolne :D
co do chrztu to dopiero w swieta, 28go grudnia i mama z siostra przyjezdzaja :D
prawko juz za tydzien z hakiem, tzn 24go ma wizyte u zandarmerowskiego lekarza, z wynikami krwi i moczu i on oswiadcza czy ok czy nie ok
daje mu swistek ze ok, papierek ze moze jezdzic a oni potem wydrukowuja nowe prawko i poleconym do domu... taka procedura...

w ogole to milego dnia, u nas czuje lekki katar i kaszel u Noasia ale co sie dziwic skoro Natanek byl chory... na szczescie zazwyczaj u nas raczej dlugo choroby sie nie trzymaja...

zdrowka u Was!!!