Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie :)
chyba sie wysile i napisze wiecej niz atena :sofunny:

chora jakas jestem, zero sil a tu chate musze posprzatac :)
fajnie z ta wymiana rowerow, nasz mlodzieniec jezdzi na 14stkach ale jak znam zycie to u nas tez wlasnie bedzie tak ze trzeba bedzie kupowac bez wymiany no bo rowery beda stac w kolejce dla Noasia :)
a Noas dal mi tak w d*** tej nocy, dwojki mu wychodza i plakal pol nocy, ja chora i niewyspana, dobrze ze mnie nie widzicie bo mam glowe niewyjsciowa :lol:

Małgosia
Kuba skakal i krzyczał- mój rower!!mój rower!!!!!
ma juz koła 20'tki a jezdzil nma 16'tkach ;)
giant ma program wymiany rowerów w sensie rower rosnie z dzieckiem, ze mozesz stary kupiony ui nich oddac w rozliczeniu za nowy
ale stare po Kubie trzymamy dla Bartka :Oczko:

nie ma to jak radość dziecka, aż chce się żyć :)

Miki nie dostał się do żadnego z trzech przedszkoli w których składałam podania :Kiepsko::Kiepsko::Kiepsko:

w moim wypadku gdybym chciała wrócić do pracy to
1. przedszkole prywatne około 1000 zł
2. niania około 1500-1700 zł
3. dojazdy autem 500 zł (ewentualnie 100 zł komunikacją miejską ale mam przesiadki i godzinę ponad by mi to zajęło)

w sumie w najlepszym wypadku 3000 zł, więc po co mam pracować, dla idei?

o zesz cholera jasna...
ja tam na Francje w tym pzypadku nie narzekam bo zlobek jest platny ale ci zwracaja czesc, przedszkloe panstwowe jest darmowe a opiekunka jak sie ja zatrudnia to jest baba z dyplomem opiekunki i jak sie ma srednie zarobki to sie ma prawo do zasilku na opiekunke (my zatrudniamy opiekunke, placimy jej okolo 400/miesiac co jest rownoznaczne mojej 1/3 pensji) a kasa rodzinna zwraca mi z tego jakies 270euro. dopoki nie skonczy 3 lat, a potem ta suma zwrotu pomniejsza sie o 35% z tym, ze jak dziecko ma 3 lata to i tak idzie do przedszkola :)
u nas, mamy miasteczko 3800 mieszkancow i jest przedszkole, sa grupy po 22/26 dzieci, maluchy sa 2 gr, sredniacy 2 gr i starszaki tez dwie :)

a skoro jestem pzy przedszkolach i grupach, wlasnie napisalam slowko do wychowawczyni Natanka, zdecydowalismy ze moze jednak warto sprobowac w grupie starszakow... zobaczymy jak na to zapatruje sie ona :)

monikouette
Małgosia
rece do góry
wyskakuj z kasy
zabierasz i w nogi :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

kupujesz pukawke i maske spidermana :)
wchodzisz do banku
T O J E S T N A P A D

zbierasz i zmykasz :)
maska spidermana jest, pukawka się znajdzie, bank jest czyli nic prostszego....zeby mnie potem na Sobieskiego nie wywieźli