Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

ja wlasnie wyszlam z kuchni, siedze w niej od 11tej :duren:
15 obiadkow dla Noasia kompot z rabarbaru,
ciasto drozdzowe z rabarbarem
salatka z tynczyka z ryzem, jajkiem i pomidorami
i jeszcze mam w planie jakies deserki dla mlodego, budyn pewnie
a wieczorem wolne i grilujemy w domu

a, no i 4 prania zrobilam :duren: posciele, kolderki no i normalne ciuchy poprane :lol:
ktos sie zdziwi jak powiem ze mam dosc??
a jeszcze musze wieczorem wsadzic w warzywniaku pomidory, salate, cukinie i ogorki

to se pogadaly :)

anulka, jak fajnie poczytac ze u Was wszystko ok i ze wypoczeta....

wzielo Was na wspomnienia ze szkolnej lawki
my musimy sie dogadac z wychowawczynia Natanka w sprawie jego ewentualnego skoku w gore, tzn wg niej powinien isc do wyzszej grupy, tzn mieszanej srednia/starszaki :)
tyle ze on troszke niepewny siebie i sie zastanawiamy czy fakt dania go ze starszymi go nie przestraszy, czy bedzie mial odwage sie wykazac a nie ze sie zwinie w sobie jak ten slimak...
nie wiem, czlowiek zadaje sobie tyle pytan, dawniej pierwsze pytania wychowawcze zadawalo sie przy nastolatkach, teraz juz przy czterolatku ;duren:

anulka, nie ma u nas takiej mozliwosci a i tak nie jestem pewna czy jego niesmialosc by pozwolila na to by sie przekonal
co do jego odczuc, problem jest taki ze chlopiec z ktorym chodzi do przedszkola to ten sam z ktorym od malego byl u opiekunki
i ten chlopiec idzie do tej wyzszej sekcji, boje sie ze on poczuje sie gorszy, opuszczony, bo oni sa bardzo przywizani
i z jednej str dobrze by im zrobila taka separacja ale z drugiejj...
strasznie to skomplikowane... od paru dni o tym mysle i nie wiem co lepsze...
w zasadzie mowie sobie ze nawet jesli w tej mieszanej grupie zostalby ze srednimi a nie ze starszakami (bo jesliby poszedl z nimi to oznacza ze w przyszlym roku 2009/2010 szedlby do pierwszej klasy tutejszej) ........