Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

dzień dobry

wczoraj już nie wpadłam bo sił mi brakowało i nie chciałam smęcić Wam za bardzo...
wysprzątałam cały dom praktycznie, okna, podłogi, firanki...jeszcze tylko mi poukładac w szafach cokolwiek zostało, ale bardziej z posegregowania rzeczy i wymiany garderoby niż nieporządku i regał w kuchni :Padnięty:
Na koniec dnia jak jeszcze ze ścierką biegałam by przed nocą zdążyć Maja niefortunnie stanęła i runęła uderzając sie o fotel (taki ikeowy z drewnianymi podłokietnikami i podstawą). Walneła o podstawę prawą strona tak, że przecięła sobie uszko na górze. Wczoraj po raz pierwszy od 4 lat zobaczyłam guza. Do tej pory udało mi sie dzieci przed tym uchronić. Guz był okropnie duży i wstrętnie wyglądający. do tego ta rana w uchu i krew bo to mocno unerwione miejsce na koniec krzyk Majusi tak mi dały popalić, że się na koniec sama spłakałam....myślałam że na szycie będę musiała jechać. Na szczęście rana okazała sie mała po przemyciu...Oczywiście nie pozwoliłam jej połozyć sie spać aż do 22, albo i później było, nie pamiętam. Musiałam ja poobserwować. Nadmiar emocji spowodował u niej wyjątkowo bezsenna i wiercącą noc, więc chyba nie muszę pisać jak sie dzisiaj czuję. Także zyć nie umierać, od grypy żołądkowej przez rozbicie głowy...jak nie urok to...

No to sobie posmęciłam, a teraz reszcie zycze lepszego dnia niż mój.

Hej!

Aniu, to mialas wczoraj przezycia:( Sil zycze! Phillipek tez sie wszedzie pcha - narazie skutecznie mu przeszkadzam, ale nigdy niewiadomo...Wczoraj wylal na siebie herbate Viki ( byla zimna i stala w kuchni na blacie ) - siega juz tak wysoko, ze wszystko musze pchac pod sciane...A jaki byl zdziwiony, ze ma cala buzke zalana...Ciekawosc dzieci nie zna granic i na dodatek szybko zapominaja o bolu:( Najczesciej zamykam kuchnie, bo oszalec idzie...

Milego dnia

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20040706/n/Nasza+Victoria+Maria+/dt/-6/k/bb49/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20070923/n/Nasz+Phillip+Leon/dt/-7/k/5903/age.png

Gość Izabelin

Amelko, Mateuszku i Piotrusiu buziaki na 14 miesięcy

Witam

Juniorkowi gratuluję drugiego ząbka, to się Nam chłopak rozszalał ::):

Anulka współczuje wczorajszego wypadkowego dnia. Dzieci to mają pomysły. U Nas aktualnie siniak na policzku pod okiem i zadrapania na czole - efekt hamowania na podłodze. Ulubiona zabawa Mikołajka to obecnie chowanie się do szafy (mamy w domu szafy z systemem przesuwnym, no i Młody opanował do perfekcji ich otwieranie i zamykanie) oraz wspinanie się na parapet :Padnięty:

Czesc mamcie!

aniu bardzo ci wspolczuje zajscia z maja,wiem jak sie musialas czuc,u nas ciagle cos sie zdarza,guzow i siniakow sopro bylo a i upadkow nie malo.sciskam cie mocno.
Takie sa wlasnie te nasze szkraby..spadnie,placze,gza nabije a zaraz zaponima i to samo robi..
Dzisiaj kamil przywalil pitkowi bo ten zabral mu lokomotywe i zas sie krew polala!
A kiedys pitek skalal na lozku i biegal jak szalony az wreszcie tak skoczyl ze rypnoł z lozka,nic sie nie stalo ale bardzo sie wystraszyl..po chwili placz wszedl i dalej skalal!

Suwaczek z babyboom.pl

Izabelin
Anulka współczuje wczorajszego wypadkowego dnia. Dzieci to mają pomysły. U Nas aktualnie siniak na policzku pod okiem i zadrapania na czole - efekt hamowania na podłodze. Ulubiona zabawa Mikołajka to obecnie chowanie się do szafy (mamy w domu szafy z systemem przesuwnym, no i Młody opanował do perfekcji ich otwieranie i zamykanie) oraz wspinanie się na parapet :Padnięty:

u nas szafy to zmora...10 razy dziennie przytłuczone palce, bo oczywiscie jedną rączka przesuwa, ale nie pamięta, żeby zabrac drugą :lup: