Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka
radość serca
Anulka

pediatra mówiła, że przy zapaleniu ucha środkowego jest okropny ból, a przy zapaleniu zewnętrznego dziecka nie musi to boleć
Maja tylko jeden dzień miała słabszy...a tak w ogóle to nic nie wskazywało na zapalenie uszu

I bądź tu mądry :duren::duren::duren: Nic, obserwujemy i jakby co będziemy jutro działać...

a może faktycznie go przewiało? Łeba ma to do siebie że gwiżdże tam na wszystkie strony

No mimo upału wiaterek był, choć na Helu to dopiero wiało :Histeria:

Hmm nie wiem intuicyjnie czuję, że to nie infekcja, albo zęby, albo uszko... Bardziej ząbki, patrząc na Niego, ale nie wyrokuje, bo Piotruś nam wcale nie chorował, raz tylko katar, więc w sumie ciężko tak określić... Jesteśmy pod opieką pediatry, jutro laryngolog ewentualnie...

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

radość serca
Aniu u nas jest tak, w sobotę podczas drogi powrotnej znad morza Piotruś płakał, po powrocie gorączka, byliśmy u lekarza, czysty, stwierdziła zęby albo zmęczenie "materiału" podróżą w upał... Noc z soboty na niedzielę oraz cała niedziela super, Synek szalał, cieszył się, bawił i latał po całym domku... Dzisiejsza noc i ranek już pisałam...

Najgorszy jest Jego płacz, jak już płacze, myśmy nie przywykli, bo Piotruś naprawdę rzadko płacze... Aż chwyta za serce i mina podkówki... Żal nam Go bardzo :(

wiem Kochana co czujesz bo dokładnie miałam identyczną sytuację z Maja w drodze powrotnej...zwykle moje dziecko nie płacze a jeśli już to jak jest bardzo bardzo zmęczona i śpiąca i głodna a tu dawała mi całą drogę...az płakałam razem z nią :Smutny:

radość serca
Anulka
radość serca

I bądź tu mądry :duren::duren::duren: Nic, obserwujemy i jakby co będziemy jutro działać...

a może faktycznie go przewiało? Łeba ma to do siebie że gwiżdże tam na wszystkie strony

No mimo upału wiaterek był, choć na Helu to dopiero wiało :Histeria:

Hmm nie wiem intuicyjnie czuję, że to nie infekcja, albo zęby, albo uszko... Bardziej ząbki, patrząc na Niego, ale nie wyrokuje, bo Piotruś nam wcale nie chorował, raz tylko katar, więc w sumie ciężko tak określić... Jesteśmy pod opieką pediatry, jutro laryngolog ewentualnie...

ależ oczywiście...nie będziemy gdybać...lekarz jest od tego by stwierdzac fakty...mam nadzieję, że to ząbki

MYSZKA_MIKI
no u nas niestety znów 38 stopni, ide do mamy bo w domu mamy 30 stopni:duren::duren::duren: zaraz sama tu dostane goraczki posiedzimy w cieniu , bedziemy duzo pić i obserwowac, jak cos to popołudniu dop lekarza, niestety nasz pediatra na urlopie, niekola baaaaaardzo markotna:Smutny:

jeśli nie rośnie to może faktycznie ząbki

czesc kochane dziewczynki
przepraszam ze sie nie odzywam...maly starsznie przechodzi zabkowanie...nie wiem czy to mu kly dolnre nie ida czasem....juz 3 dzien goraczka 39 stopni....wszystko bierze do buzi w nocy nie moze spac....jednym slowem koszmar mamy....ja tez nie najlepiej sie czuje....ide z malym do lekarza to i siebie ogladne....
zdrowka wam wszystkim ...bo kurcze bez zdrowia ciezko:)

Sweethope
czesc kochane dziewczynki
przepraszam ze sie nie odzywam...maly starsznie przechodzi zabkowanie...nie wiem czy to mu kly dolnre nie ida czasem....juz 3 dzien goraczka 39 stopni....wszystko bierze do buzi w nocy nie moze spac....jednym slowem koszmar mamy....ja tez nie najlepiej sie czuje....ide z malym do lekarza to i siebie ogladne....
zdrowka wam wszystkim ...bo kurcze bez zdrowia ciezko:)

zdrówka dla Matiego

cholera pomór jakiś czy co? moje koleżanki co druga na zwolnieniu bo dzieci z wysoką gorączką w domkach siedzą :duren::duren::duren:

MYSZKA_MIKI
co za licho?????? nikoli spadła temperatura po czopku,zobaczymy jak popołudniu się znów podniesie, to zaczne się martwić... wirus jakiś czy co?

dzwoniła do mnie szwagierka...jej synek czwarty dzień wysokiej gorączki...dzisiaj oddała już do badania mocz bo nawet lekarz nie wie co za cholerka :duren::duren:

monika warszawska
u nas jak narazie nic sie nie dzieje...noc tez w miare przespana..teraz piti w lozeczku tanczy do piosenki na mini mini,pozatym wreszcie wyszla 2 jedynka na gorez...i w sumie ma juz 4 kasowniki!

u nas już 9 sztuka się kluje...Miki jak skończył 11 miesięcy wykluł mu się pierwszy :Histeria:

kamcio wczoraj wreszcie po 10 dniach zrobil kupke...i to wieeeelka nawet sam nie wiedzial kiedy...teraz sobie leszy i widze ze zbiera go na spanie..dobrze by bylo bo mam jeszcze roboty mase!
juz 3 prania zrobilam,i jeszcze troszke tego jest,a potem jak bede miec chec to poprasuje
popoludniu wybieram sie na porodowke kolezanke odwiedzic!
u nas tez wreszcie upal wielki..ale dobrze,juz ile moglo padac!

Suwaczek z babyboom.pl

monika warszawska
kamcio wczoraj wreszcie po 10 dniach zrobil kupke...i to wieeeelka nawet sam nie wiedzial kiedy...teraz sobie leszy i widze ze zbiera go na spanie..dobrze by bylo bo mam jeszcze roboty mase!
juz 3 prania zrobilam,i jeszcze troszke tego jest,a potem jak bede miec chec to poprasuje
popoludniu wybieram sie na porodowke kolezanke odwiedzic!
u nas tez wreszcie upal wielki..ale dobrze,juz ile moglo padac!

jak to po 10 dniach???

Anulka
monika warszawska
u nas jak narazie nic sie nie dzieje...noc tez w miare przespana..teraz piti w lozeczku tanczy do piosenki na mini mini,pozatym wreszcie wyszla 2 jedynka na gorez...i w sumie ma juz 4 kasowniki!

u nas już 9 sztuka się kluje...Miki jak skończył 11 miesięcy wykluł mu się pierwszy :Histeria:

no to u mnie kamil od 5 mca co 2 tygodnie wychodzil nastepny,a na rok buzia byla pelna zabkow!
kazde dziecko jest inne:Niespodzianka:

Suwaczek z babyboom.pl

normalnie Aniu..jak robil kupki normalnie i pewnego razu taka duza kupa poszla ze go pupka bolala to potem za kazdym razem jak mu sie chcialo to wstrzymywal,taki zacisniety chodzil i nic mu nie pomagalo...nic,ani na przeczyszczenie,ani jakies syropki z apteki,ani rumianki...szlag chcial trafic jak sie go na sile prubowalo posadzic albo czopka mu dac...w koncu dalam sobie spokoj i ze jak by nie zrobil mialam isc dzis do lekarki ale w koncu zrobil!

Suwaczek z babyboom.pl

monika warszawska
normalnie Aniu..jak robil kupki normalnie i pewnego razu taka duza kupa poszla ze go pupka bolala to potem za kazdym razem jak mu sie chcialo to wstrzymywal,taki zacisniety chodzil i nic mu nie pomagalo...nic,ani na przeczyszczenie,ani jakies syropki z apteki,ani rumianki...szlag chcial trafic jak sie go na sile prubowalo posadzic albo czopka mu dac...w koncu dalam sobie spokoj i ze jak by nie zrobil mialam isc dzis do lekarki ale w koncu zrobil!

dokładnie identyczna sytuacja była u nas...doprowadziłam do tego, że Miki dostał wgłobienia jelita i wylądował w szpitalu...lekarka mnie opieprzyła i powiedziała, że dziecko w jego wieku powinno robić kupę raz, dwa razy dziennie a jesli tak nie jest to trzeb ago leczyć u gastrologa...po tej całej akcji ze szpitalem i zabiegiem który miał robi teraz codziennie.