Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka
ja oprócz tego, że odkurzyłam, pomyłam podłogi to juz zaliczyłam ponad godzinny spacer :)
Piękna pogoda się nam szykuje. O 11 znowu wyruszamy na plac zabaw :)

No właśnie, pytanie do mam karmiących praktycznie butelką. Ile Wasze dzieci jedzą w ciągu dnia? Chodzi mi o to co jedzą i w jakich ilościach...

Anulka ale pracuś z Ciebie :)

Piotruś
o 6 rano jak wstanie je mleko 210 ml, potem ok 9 jeszcze raz butla, w południe dostaje obiadek i jakieś picie, ok 15 deserek i też herbatkę, o 18 i ok 20:30 butlę (z tym że ostatnie karmienie to 240 ml) :) Czasem dostaje dwa deserki, co do obiadków to nieraz zje mniejszą a nieraz większą porcję, zależy od Jego apetytu...

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Maja zjada około 5-6 butlę, potem około 9 drugą, o 12-13 obiadek jakieś 200 gram, za jakieś pół godziny soczek, około 15 deserek, 16-17 butla i 20-21 butla...i wcale mocno nie przybiera na wadze...mleczka zjada około 200ml średnio...bo czasem zje 240 a czasem 150ml.

Acha czy zagęszczacie czymś mleczko?

Gość Izabelin

Anulka
a tu kota nie ma...zaraz powiedzą, że wyjechali i nie było komu kociaków pilnować ;)

Anulka jest jeszcze gorzej. Kotka teścia tydzień temu w piątek (jakiś sądny dzień) dostała paraliżu tylnych łap. Wet stwierdził, że to białaczka kotów która doprowadziła do powstania guza mózgu lub rdzenia kręgowego. Podał leki, liczyliśmy się z opcją uśpienia. Po lekach lewa strona jest ok, ale prawa łapka jeszcze w lekkim niedowładzie.

witam mamunie
u mnie strasznie...dostała @, niewyspana na maksa normalnie nieprzytomna wstalam i nakarmilam pod wieczor malego...nie pamietam tego bo wczesniej przysneła:Padnięty::Padnięty::Padnięty:
http://cap21.caption.it/130/captionit024511I195D31.jpg i duzoo zdroweczka....
Aniu ja juz kiedys pisałam, ile zjada moj maly....rano dostaje 120 kszki z owowcami potem 14 obiadek 240 ml bo to mniej wiecej poltora słoiczka...za 2-3 godziny butla...potem butla na dobranoc kolo 20-21....i 5-6 nastepna...tyle , ze moje dziecie wcina srednio 240 ml mleczka z kaszka:p o i jeszcze w miedzy czasie jakis deserek lub owoce:)
ale powiem ci , ze sa takie dni , ze moje dziecko i 7 h nie chce jesc i nie wcisniesz mu za nic w swiecie....:Szok:
co do karmienia w nocy...czasem maly zajada i w nocy o 2-3....mniej ale zjada...nie kazdemu maluszkowi wystarza butla na całą noc...Madziu jesli Nadusia sie nie budzi to jej nie dokarmiaj....widocznie jej wiecej nie potrzeba...nadrobi sobie w dzien:)
aha zapomnialam napisac....mamy pierwszego guza:Męki:...nabil sobie maly wczoraj jak buszowal na brzuszku....płaczu było co niemiara...wielkiego lima nie ma ale czółko zaczerwienione:Niewiniątko:

Izabelin
Biedny Księciunio ale będzie tych guzów jeszcze dużo :Smutny:

wiem:Oczko:a to dopiero pocztek...ale coz sie na to poradzi...przeciez nie bede go non stop na rekach nosic albo klasc na poduszkach....a do tego maly juz wstaje w łóżeczku....teraz to dopiero beda guzy i guziki:Padnięty::Męki:
kolejna akcja nocnikowa zakonczona sukcesem:):Śmiech:

Anulka
Maja zjada około 5-6 butlę, potem około 9 drugą, o 12-13 obiadek jakieś 200 gram, za jakieś pół godziny soczek, około 15 deserek, 16-17 butla i 20-21 butla...i wcale mocno nie przybiera na wadze...mleczka zjada około 200ml średnio...bo czasem zje 240 a czasem 150ml.

Acha czy zagęszczacie czymś mleczko?

Anulka widzę, że nasze Dzieci w podobnych porach i to samo jedzą :Oczko:

Ja niczym nie zagęszczam mleka, Juniorek ładnie przybiera, więc żadnych kaszek nie dosypuję (tak ustaliłam z pediatrą)...

Pozdrawiam

Sweethope
aha zapomnialam napisac....mamy pierwszego guza:Męki:...nabil sobie maly wczoraj jak buszowal na brzuszku....płaczu było co niemiara...wielkiego lima nie ma ale czółko zaczerwienione:Niewiniątko:

Zaczyna się :Padnięty::Padnięty: Dzieciarnia rozpoczyna szaleństwa ;)

Monia co by Cię tam brzusio nie bolał!

Izulka to koniec laby, ale i tak 3 tygodnie bez teściów to miałaś farta ;)

Pozdrawiam

radość serca
Sweethope

To Mati już na nocniku siedzi? :Zakręcony::Zakręcony: On jest niesamowity!!! Zdolniacha na maxa!!!

hehe Asiu on jak zaczyna stekac to wiem , ze robi ee.ee :Padnięty:i tak wczesniej sprobowałam...i fajnie mu sie zrobiło bez wiekszych stekan...bo nie musial cisnac...a tak w pieluszce zawsze iejsca malo:p, no i sie udało....narazie to nie mozna mowic o jakims stalym sukcesie...ale jak daje rade to niech sie przyzwyczaja:)

Sweethope
radość serca
Sweethope

To Mati już na nocniku siedzi? :Zakręcony::Zakręcony: On jest niesamowity!!! Zdolniacha na maxa!!!

hehe Asiu on jak zaczyna stekac to wiem , ze robi ee.ee :Padnięty:i tak wczesniej sprobowałam...i fajnie mu sie zrobiło bez wiekszych stekan...bo nie musial cisnac...a tak w pieluszce zawsze iejsca malo:p, no i sie udało....narazie to nie mozna mowic o jakims stalym sukcesie...ale jak daje rade to niech sie przyzwyczaja:)

NO NO WIELKI PODZIW!!:Podziw::Podziw::Podziw:
MATI:brawo::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo:
MOJE DZIECKO PRAWIE 3 LATA I UCIEKA PRZED NOCNIKIEM:Nieśmiały::Nieśmiały:

Suwaczek z babyboom.pl

monika warszawska
A Jeszcze Jestem Wsciekla Bo Wypralkam Sobie Wczoraj Moje Ulubione Dzinsy Dolce&gabanna Razem Ze Spodniami Malza I Normalnie Takaaaaaaaaaaa W Nich Dziura!!
I To Na Dupie!!!! No Ale Trudno...mialy Juz Swoje Lata To Az Tak Im Sie Nie Dziwie,ale Mi Szkoda...bo Najlepiej Na Mnie Lezaly!! :(

heh skad ja to znam...tez bym byla wsciekla...to co najlepiej lezy szybko sie niszczy....a bo i najczesciej noszone:Śmiech::p