Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Sweethope

napisze tak, nic sie malemu nie dzieje...a lekarz kazal mi,jezeli juz bardzo chce,to robic wlasnie tak...malutko i obserwowac...ja sama bylam karmiona od 3 miesiaca lyzeczka i zyje....spokojnie dziewczyny...im wiecej sie kracze , tym szybciej sie cos wykrakuje...:Śmiech:

Skoro robisz to z błogosławieństwem lekarza to ok. Zresztą Ania napisała Ty jesteś Mamuśką i Ty wiesz co jest najlepsze dla Twojego dziecka.
Chociaż z tymi lekarzami to dziwnie jest. Wszędzie mi mówili i piszą zresztą, że dziecka karmionego piersią już się nie dopaja. A małżonowi na szkoleniu w sobotę Pani profesor z Katedry Urologii i Nefrologii Dziecięcej mówiła, że należy niemowlę dopajać jak najwięcej, żeby zapewnić prawidłową czynność nerek. I bądź tu człowieku mądry :Zakręcony:

dziendobry!!!!
sweetka ja cie popieram w 100% bo ja kamilowi puzno zaczelam wprowadzac roznosci do diety i mam terz za swoje....jajek nie je,jarzyn tez,miesa,sera,prawie nic mu nie smakuje....
je tylko rosol,pomidorowke,chleb z maslem,srrki homogenizowane i slodkie....!!!! no i same ziemniaki
mysle ze teraz wczesniej zaczne wprowadzac malemu posilki

Suwaczek z babyboom.pl

ufff my dajemy 20 zl , bo jakos w tym momencie kasy braklo, a do konca miesiaca jeszcze troszke czasu...MOnia Pietruszka tez minke ma niezla...ahhh te kupkowe miny...:Śmiech::Śmiech::Oczko:
Marys moje dziecko dzisiaj albo marudzi albo je albo spi...3 opcje naprzeminnie...a marudzenie to zarazem histeria....:Padnięty::Padnięty::Padnięty: takze witaj w klubie...nie wiem czy ta pogoda dzisiaj taka powalajaca???? mam nadzieje, ze w nocy tez tak bedzie kimal:P:

Anulka
Aniołek Łysego
U nas noc taka sobie - kurcze, synus dzis wstal jeszcze wczesniej, bo po 2:00 Jak dzis tez tak bedzie, to od jutra bede go chyba dopajac mleczkiem z butelki, bo nie wiem co sie z nim dzieje...moze sie nie najada do syta

:Szok:ja mam pobudki co 1,5 h nawet :Padnięty: a jak próbowałam butle dać to kacper darł się jak zarzynana świnia:Padnięty: tak więc zrezygnowałam z dokarmiania i męczę się z nim:Szok:

Aniołku
a może Kacperek nie najada się i dlatego się tak budzi?

chyba jednak sie najada ;) bo w dzien potrafi przespac nawet ze 3 h ciurkiem ;)

radość serca szczepilam kacpra szczepionka 6w1 to chyba na rotawirusy tez jest nie? ale jemu nic nie jest;) tylko wszyscy duzi chorzy sa:)

ja pozniej nadrobie bo mi dziecko daje zdeka czadu ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7je6ydopwft2b3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd9zs70fzs.png
jesteśmy ze sob

Aniołek Łysego

chyba jednak sie najada ;) bo w dzien potrafi przespac nawet ze 3 h ciurkiem ;)

radość serca szczepilam kacpra szczepionka 6w1 to chyba na rotawirusy tez jest nie? ale jemu nic nie jest;) tylko wszyscy duzi chorzy sa:)

z tego co wiem 6 w 1 nie ma rotawirusów...to niezależna szczepionka...jedna dawka chyba kosztuje 300 zł...

Aniołek Łysego
anulka ja dalam 230 za pierwszą dawkę, 2 i 3 dawka są po 130 zł...

kurcze dziewczyny a na rotawirusy to jak można zaszczepić? lekarza się spytac? a w jakiej cenie są szczepionki? a w ogóle warto?

Aniołku jak sie ostatnio pytalam przy szczepieniu o Rotawirusy [przypomnialam sobie w pore:Rozgniewany::Padnięty:]to mi pani powiedziala , ze za pozno juz:Płacz: ...pierwsza dawka powinna byc w 2 misiacu a nastepna na przelomie3/4 misiaca zycia dziecka
MONIA WARSZAWSKA.......gratulki za zajecie V miejsca w konkursie....:brawo::brawo::brawo: