Skocz do zawartości
Forum

Godziny w formularzu a na umowie

NuSiAaa

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
IWA23
NuSiAaa

jakas babeczka w przedszkolu i to nie tylko ja taka informacje otrzymalam... a u nas w umowie nic nie ma o skresleniu dziecka z listy..mnie za to pani dyrektor postraszyla ze skresla za placenie po terminie

U nas pani dyrektor za niepłacenie w terminie mówiła że dzieci bez obowiązku naucznia (do 5l) nie zostaną przyjęte do p-kola do momętu aż rodzić nie pokaże pani dyrektor kwitka że zapłacone (u nas nie płacimy w p-kolu tylko na konto oświaty) a dzieci że mają obowiązek uczenia będą uczestniczyły w zajęciach ale nie dostaną jedzenia,ale czy musiała się już do tego zastosować to nie wiem.

Dokładnie to samo jest u nas wpisane w umowie. Opłata ma być najpóźniej do 10 dnia b.m. i dodatkowo za każdy dzień opóźnienia są naliczane odsetki ustawowe.

Co do tematu poruszanego wcześniej o zmianie godzin, to przejrzałam umowę pod tym kątem i jest punkt, że można dokonywać zmian (wydłużenie i skrócenie czasu pobytu) i wtedy podpisuje się załącznik do umowy, tak więc u nas nie podeszli do tematu aż tak restrykcyjnie.

my mamy do 20 dnia b.m.

Zmiany godzin są u nas identycznie traktowane-tylko aneks trzeba napisać,

http://lb4f.lilypie.com/JRG2p1.png
http://s4.suwaczek.com/20080920310114.png

A ja wczoraj byłam na zebraniu u nas w przedszkolu i pani dyrektor tak dość sensownie uzasadniła dlaczego zmiany godzin są takie kłopotliwe. Wynika to z tego, że nikt nie płaci za niepotrzebne etaty dla wychowawców. Jeśli dzieci jest mało, to pod koniec dnia łączy się grupy, a jedna z opiekunek jest na przykład tylko na pół etatu. W momencie kiedy wszyscy zadeklarowaliby maksymalną liczbę godzin, a potem zamienili to na 5, to dyrekcja z dnia na dzień zmuszona jest wręczyć wypowiedzenie paru nauczycielkom.
U nas zmieniać można, ale wiąże się to niestety z takimi komplikacji.