Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Wstawiłam pralkę z pościelą małej i idę spać :D
Nockę mam do tyłu :( Wczoraj byliśmy u znajomych i chyba mi coś zaszkodziło (może bita śmietana, bo była na cieście). Całą noc było mi nie dobrze. Rano też kiepsko się czułam :( I do tego jeszcze słabo mi się robiło :(
A po dzisiejszym badaniu dowcipnym wszystko mnie tam boli :( I Kornelia jakaś taka pobudzona dzisiaj bardziej. Kopała mnie po żebrach od rana :/ To może przez te 3 pączki jakie zjadłam :D

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxedf9hw70js141.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2rw0ynkn2.png

Z całego serca dziękujemy za miłe przyjęcie...

A więc o samym porodzie - skurczy nie czułam tylko napieranie główki w kroczu ok co 5 min - to była pierwsza, właściwie bezbolesna faza porodu...ok 2 godzinek
Mówię do położnej w nocy żeby mi podpięła ktg, no i tak zrobiłyśmy. Skurcze jednak nie wychodziły.
Wzięli mnie jednak na położnictwo, tam położna zbadała i w szoku - 8 cm a pani się jeszcze śmieje i nie płacze z bólu? tylko zdążyła to powiedzieć a ja poczułam ostre parcie, razem z wodami urodziłam główkę, przy następnym skurczu wyszła już cała Nastka:36_1_1:

Moja malutka jest cały czas ze mną, śpi, je, robi kupki i zaraz właśnie zacznę ją karmić...
A miałam łyżeczkowanie - uśpili mnie, łożysko w strzępach - dlatego tak zawiodło...
A poza tym czuję się ok i na 4 literach ładnie siedzę

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013

amda

A więc o samym porodzie - skurczy nie czułam tylko napieranie główki w kroczu ok co 5 min - to była pierwsza, właściwie bezbolesna faza porodu...ok 2 godzinek
Mówię do położnej w nocy żeby mi podpięła ktg, no i tak zrobiłyśmy. Skurcze jednak nie wychodziły.
Wzięli mnie jednak na położnictwo, tam położna zbadała i w szoku - 8 cm a pani się jeszcze śmieje i nie płacze z bólu? tylko zdążyła to powiedzieć a ja poczułam ostre parcie, razem z wodami urodziłam główkę, przy następnym skurczu wyszła już cała Nastka:36_1_1:

Moja malutka jest cały czas ze mną, śpi, je, robi kupki i zaraz właśnie zacznę ją karmić...
A miałam łyżeczkowanie - uśpili mnie, łożysko w strzępach - dlatego tak zawiodło...

Chyba wszystkie Ci zazdroscimy tak szybkiego porodu :36_2_25:
Wiesz już kiedy Was puszcza do domku? Braciszek pewnie nie może się doczekać kiedy pozna siostrę :11_9_16:

http://www.suwaczki.com/tickers/43kti09kc56nkq9d.png

desperatka
_Alfa_
No super bombowo :D Tylko suwaka kiedyś zmień, bo urodziła a dalej w ciąży chodzi :36_6_5:

Tzn co ma zrobić z tym suwaczkiem? Usunąć go czy co?

Że zrobić już taki co liczy Nastce wiek a nie odlicza termin porodu :D

desperatka
Wiecie co? Właśnie wsunęłam 1,5 tabliczki czekolady z orzechami... Normalnie nie potrafiłam się powstrzymać. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi :D

Oj tam, ja zjadłam 4 pączki, gapię się na 5go i nie wiem czy ruszać :sofunny:

Amda kurde no to rzeczywiście ekspres :D No właśnie kiedy wychodzisz?? Lekarze wiedzieli co robią jak Cię tak zostawili :D W domu byś rodziła, jak nic :D

amda

W takim razie strasznie zazdroszczę ! A dlaczego do lyzeczkowania Cię udpili ? W sumie ok bo to podobno boli bardziej jak sam poród...

http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnej28fejemu8d.png