Skocz do zawartości
Forum

Luty 2013- mamuśki łączmy się

paczanga

Rekomendowane odpowiedzi

sunny zazdroszcze wycieczki:) i jak wybrałaś już szpital. ja bym się chyba na ten niemiecki połasiła. ja mam też blisko do granicy ale ur w ukrainskim lub białoruskim to by nie była przyjemość.
na marginesie jak oglądacie widomości i podają że takie mega kolejki tirów to przy moim mieście. tylko że w TV podają że 25km a my naliczyliśmy 40km.

Naataalkaa ja tylko do męża mówię żeby po nowym roku urodzić. wkońcu na dobre zaczełam się cieszyć ciążą, choć bardzo mi doskwiera. np jak za dużo pochodzę lub postoję drętwieje mi jedna noga.
właśnie się przymierzam żeby kupić biustonosz do karmienia, ale wszytskie te zakupy czekają na nowy rok.
niestety ja mam chopla na punkcie ciuchlandów. żeby jakoś usprawiedliwić moją chorobę szmatową kupuje dla całej rodziny(tej dalszej też) sąsiadek koleżanek a nawet dla chłopaków z formy męża. dziś przy okazji robienia morfologi też nakupiłam 2 wielkie wory. dobrze że wózek mam ciężarówkę:)

wczoraj byli u nas znajomi, małżeństwo. koleżanka strasznie się boi zajść w ciąże, mówi że umże prze porodzie, z takim nastawieniem nie wróże dobrze. mam nadzieję że jak zajdzie to trochę inaczej na to spojrzy. oj trzeba ją będzie dużo wspierać.
dziś idziemy na nasiwdówkę pod tytułem dojadanie reszek ze świąt do koleżanki z forum:) zapowiada sie całkiem miło. i już sobie obiecałyśmy grzańca zrobić. większość alkoholu mamy odparować. ona też popełania "przestępstwo" bo karmi piersią 10miesięczną córę ;) wogóle akohol tak mi strasznie pachnie! wczoraj chłopaki bimber pili a ja się tak oblizywałam, pociągnełam z łyżeczkę i normalnie jak alkoholik chodziły mi myśli żeby całą butlę przechylić (spokojnie na łyżeczce się skończyło)

Heheee ale się uśmiałam Paczanga i Jej alkoholowe zachcianki. Ja wręcz przeciwnie jak wyciągałam alkohol z zamrażarki (mój mąż sobie w niej barek całoroczny zrobił), gdy potrzebowałam miejsca, żeby jedzenie pomrozić to na widok tych butelek odrzucało mnie. za to najchętniej bym wypiła lakier do paznokci... od zawsze uwielbiam zapach - smród - lakieru, ale teraz to bym go zjadła normalnie. taka moja zachcianka porąbana w ciąży:):)
matka ćpunka:):):)

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8iikldrje9wc.png

czesc dziewczyny :) mnie tak te swieta zmeczyly, ze dzisiaj caly dzien spie i leze ;) Wiem, wiem mialam pranie robic... ale maz ma urlop i postanowil, ze w koncu trzeba wykonczyc pralnie :) bo na podlodze w pralni tylko wylewka byla, a sciany z szarych cegiel :/ no wiec, moje plany narazie musze troche przesunac w czasie, bo jak suszarke wlacze to sie tam biedny ugotuje;)) Przyszedl za to fotel do karmienia i dzisiaj zamowilam jeszcze koszulki do karmienia. A jutro znowu wizyta u gina...
a koszule takie: DYSKRETNA CIĄŻOWA KOSZULA do karmienia +gratis r.L (2903179252) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolory: delikatny roz i delikatny blekit, tylko cena trzy razy wyzsza ;) A oze kupila takie ktoras z Was? :) Ciekawa jestem opinii

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69pcplinbj.png

hej
właśnie jestem po wizycie. dziecko waży ponad 3kg, nawet ginekolog się zdziwiła że tak dużo. morfologia w normie, żelazo zrobiło swoje. teraz mam już brać małą dawkę żelaza "podtrzymujące" moje wyniki.

natalinkaaa też mam podobną koszule. nie używałam jej jeszcze zgodnie z przeznaczeniem ale w poprzedniej ciąży naoglądałam i nasłuchałam się o zaletach tych koszul i musiałam sobie taką sprawić. uważam że jest bardzo wygodna i oczywiście dyskretna. miałam taką na guziki i ciągle mi się rozpinały albo po prostu nie mialam czasu ich zapiąć, te kieszonki to super patent.

Paczanga oddaj troche mojej malej ;) Mam nadzieje, ze sie sprawdza te koszule. Mam tez pizamy ze spodniami, ale skoro faktycznie lepiej wszystko sie goi w koszuli, to przezyje kilka dni... Kupilam tez takie koszule na ramiaczkach co sie latwo rozciagaja do karmienia. Zobaczymy, czy beda praktyczne. A poza tym tak sobie pomyslalam, ze w razie cesarki to ja raczej spodni nie naciagne... I nie bede blizny uciskac.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69pcplinbj.png

bezsenność mnie dopadła. znów zaczdełam majstrować przy imonach dla córy:
celina Grażyna jagoda klara marianna otylia kornelia. są jeszcze teimona ale źle mi brzmią z nazwiskiem dalia daniela ksenia Anastazja.
Grażyna mi i m. się podoba ale to jest imię jakie wybraliśmy dla pierwszej córki i jakoś tak nie wiem jak bym jakąś wyjątkowość drugiej córze odbierała nazywając ją tak, jak by miała imię z pożyczki.

Witajcie u nas ok chovciaz dzis straszne boli mnie krzyz jak na okres.troche sie boje bo tak zaczeal sie porod z jasiem.skurczy brak ale i tak dziwnie sie czuje.moze to jakies przeziebienie. Paczanga z malym juz lepiej co prawda musze wstawac do malego dwa razy i to na mleko ale to nic w porownaniu z tym co bylo.czeka mnie ciezki czas jas w pampersach z titem nan noc i do tego mleko w nocy:) nie umiem go oduczyc pomimo prob.juz niedlugo tez biore sie za pranie i pakowanie torby bo roznie bywa.u mniet tez ciagatki na alkohol mniam wypilanbym sobie jkiegos drinka:0)

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k6xc1hkce.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wltrd8ze9rhi8b.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cru1dhlhz6jh4.png

natalinkaaa
No nie wiem, nie wiem ;) juz 5kg na plusie :) wiec 60 kilo zywej wagi ;) narazie ograniczyl mi kawe do jednej dziennie :p

no dieta cud taka ograniczona kawa:)
przeliczyłam dokładnie, po świętach jednak nie wyszło 18 a tylko-aż 15 na plusie. jednak strasznie tym się nie łamie bo jak pamięta m jak lidka ze mnie kilogramy wyssała. po 5m wyglądałam jak szkieletor.

ja wkoncu odespałam i jakoś funkcjonuje:)

natalinkaaa z dietą trochę zażartowałam. ponoc najzdrowsza kawa to ta świeżo mielona z ekspresu. ja mam kawiarkę, bo na dobry ciśnieniowy mnie nie stać.
właśnie się zastanawiałam jak to będzie wygladało te twoje usg szyjki, nie słyszłam o takim specjalnym badaniu. obstawiam że będzie dowcipne. przypomnisz sobie stare dobre czasy początku ciąży;)

natalinkaaa
A ten kojec widzialam, i jak ktos ma bude od wozka to na jedno wychodzi. A lozeczko turystyczne, to juz lepiej kupic wieksze, to posluzy na dluzej :p A kupujecie kojec? Bo my sie chyba jednak zdecydujemy :) ale to za jakis czas, jak mala zacznie juz sie przemieszczac po domku ;)

może racja z tą budką-turystyczną, lepsze zwykłe łóżeczko.

ja miałam kojec ale jakoś głupio mi było go używać. zgodnie z zastosowaniem rozstawiąłm go może ze 2 razy do pielenia w ogrodzie. materacyk z kojca często używałam żeby dziecko miało ciepło a stabilnie podczas zabawy. u kolezanki teraz fajny kojec widziałam ŁÓŻECZKO KOJEC KOŁYSKA - PEŁNE WYPOSAŻENIE KRAKÓW (2880353338) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. coś w tym stylu tylko inne;) niższe. też jakoś nie miała przekonania do zwykłego kojca ( przy I dziecku miała) a ten miał alternatywę wyjścia które mogła przed dzieckie przedstawiać.