Skocz do zawartości
Forum

problem z piersią

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj!przegladalam forum i przeczytalam twoje pytanie.mysle ze przy nawale pokarmu to normalne ja juz mam drugie dzieciatko ma dwa miesiace i od poczatku ja karmie piersia i uwierz mi nawet teraz jak mam za duzo pokarmu to robia sie guzy.pytanie czy u ciebie po tym jak dzieciatko oprozni piers lub przynajmniej zje troche zebys miala ulge t ten guzek znika?sprobuj przed karmieniem leciutko tylko rozmasowac piers zeby pobudzic do wyplywu mleko i gruczoly rozmasuj ale delikatnie tak tylko zebys bolu nie czula i podaj piers dziecku.dobrze zebys troche sciagnela tego pokarmu zeby otoczka wraz z brodawka nie byly twarde bo dzidzia moze nie zechceiec jej ssac i niech wcina malenstwo.jesli nadal bedzie ten guzek to lepiej idz do lekarza albo do poradni laktacyjnej tam naprawde sa babki ktore znaja sie na rzeczy.ja sama wczoraj tam bylam bo mi pokarm zanika w jednej piersi.i daj znac co i jak dobrze?trzymam kciuki za powodzenie i milego dnia

No tak te liscie sa dobre jesli masz nawal daja ulge jesli bola piersi,ale mowie najlepszym laktatorem jest dziecko,bo ja jak sciagam laktatorem to potem bola brodawki.ale jesli ciebie nie beda bolasly to pewnie ze lepiej i szybciej laktatorem tylko musisz pamietac zeby nie bardzo czesto to robic bo im czesciej bedziesz sciagac tym wiecej pokarmu beda produkowaly piersi i kolo sie zamyka.dlatego polozne i konsultantki laktacyjne zalecaja troszke pokarmu sciagnac i podac piers dziecku.no chyba ze malenstwo nie oprozno obu piersi to z drugije trzeba sciagnac ale jak wszedzie pisza tylko tyle zeby poczuc ulge bo jak do konca sciagniesz to za godzine znow bedziesz miala tyle samo naprodukowane.pozdrawiam i zycze powodzenia