Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj w Angli masz tak podzielone przynajmniej w Londynie,że musisz wybrac szpital nablizszy zamieszkania i Ewelina ma racje mi się wydaje...ze robia tak zeby zdążyć jak sie zacznie...bo do 7cm rozwarcia będe musiała być w domu.... Bo tutaj jak masz 3,4cm to odysłają do domu jeszcze....a do tych 7cm położna jest ze mna w domu...chybaże cos sie dzieje nie tak to wtedy odrazu szpital

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

A to rozumiem, skad takie ich podejscie. U nas z koleji, Jak nic sie nie dzieje w dniu okreslonego porodu, wtedy odsylaja do domu i mam pojawiac sie co 2 dni w szpitalu w przeciagu 6dni i wtedy prowoukuja porod(wtym6dniu jak nic dalej sie nie dzieje), ale od poczatku nawet najmnijszego rozwarcia jestes juz w szpitalu, i co wazne jak skurcze pojawiaja sie od 1do 5minut w ciagu przynajmniej 2h mam sie zglosic od razu na porodowke.
Jednak co kraj to inaczej nieco to wyglada, ale dobrze, ze masz polozna, ktora moze cie knotrolowac pycia widzisz u nas nie ma nikogo takiego. Tak wiec jak H. bedzie w pracy ja musze zdwonic po ambulans, bo tylko karetka mnie zawiezie do szpitala ktorego chce a taksowki odmawiaja przyjecia ciezarnej, niestety..

Niestety nie biora co zrobic, boja sie brac odpowiedzialnosc jakby cos sie zaczelo dziac w taxi ;) juz nie wiem czy nasza gin czy polozna nas wlasnie ostrzegala, ze jakby cos sie dzialo to tylko dzwonic po ambulans. Ale a nuz zacznie sie cos w nocy to z H. razem pojedziemy ale jak to bedzie to kto to wie.. Moj H. jest zawsze do 7wieczor w pracy wiec mozliwe ze w ciagu dnia zacznie sie jakas akcja i na porodowke a on juz najwyzej sobie dojedzie. Tylko, ze on tez nie ma blisko z pracy do szpitala jakas godzina czasu.. ale co tam gdybac co ma byc to bedzie ;)

U nas hmm nie wiem jak będzie. Przy pierwszym porodzie mąż akurat wrócił z pracy o 16 pamiętam zjadł i jechaliśmy bo miałam skurcze co 5-7 minut. Teraz jest córa. Jak mnie chwyci w nocy to mała idzie do sąsiadki. Jak w dzień to albo moja mama albo tata przyjadą po nią i zabiorą do siebie. Mąż ma własną firmę więc zawsze może przyjechać. No chyba że będzie prowadzić lekcje w szkole ale wtedy też się umówiliśmy że się zwalnia i wraca do domu.

Ewelina, mnie nie mozna znalezc na FB, bo mam chyba stara opcje wlaczona, ze brak wyszukiwaniu czy cos tam i moze Ci sie nie wyswietlic moj profil :) Ale podaj mi linka do swojego to Cie dodam.Poza tym chyba mnie nie mozna dodawac jak nie mam wspolnych znajomych :D
Taka jestem tajemnicza ;) ale to wynika ze zlych doswiadczen... Mojej znajomoej siostra miala przygode koles sciagnal jej zdjecia z profilu i sie podawal za kobiete i zapraszal dziewczyny do swojego porofilu. Ja z koleji mialam dobrego znajomego, jak sie okazalo pozniej sciagnal pare moich zdjec. Pozeniej sie poklucilismy i nie mam kontaktu a co z moimi zdjeciami zrobil nie mam pojecia, wiec ze wzgledu na rozne takie akcje nie udostepniam raczej swoich zdjec publicznie. Ale poszlam o krok do przodu i utowrzylam grupe dobrych znajomych i jak cos tam wkelajm foty :) Mam 3dobre kolezanki jedna z usa, 2 z karaibow i z czech i bardzo mi kibicuja i nie moga sie doczekac zobaczyc naszego synka :) I tez nazekaly na brak moich fot ;) ale obiecuje juz sobie nadrobic straty po prodzie jak dojde wklecji nowe zdjecia naszej rodzinki :)

Tez wyslalalm ;)

qmpeela
Dobra to ja się gubię, kto być Dorota?? :D ;)

Karina ja tez mam wszystko poblokowane tylko dla znajomych, chociaz nigdy mi sie nic takiego nie przydarzyło wolę dmuchać na zimne.

Ja nie jestem ta tajemnicza Dorota to od razu mowie ;) Pycia juz widze zaakceptowalas mnie ;)