Skocz do zawartości
Forum

Laktator na dwie piersi

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę. Chcę kupić laktator mojej siostrze w prezencie. Za parę tygodni musi iść do pracy i mówiła, że potrzebuje elektryczny, żeby odciągać pokarm i żeby opiekunka mogła dawać dziecku jej mleko, jak jej nie ma w domu. Chciałabym jej kupić coś dobrego, ale niestety nie bardzo się na tym znam :( Widziałam, że są takie laktatory co odciągają pokarm z obu piersi na raz, czyli można by odciągać mleko szybciej, do używania w pracy byłoby to dobre. Czy ktoś takiego używał i czy się sprawdza?

Wiem, że Medela ma elektryczne na dwie piersi. Można wypożyczyć w wypożyczalni, ja płaciłam za wypożyczenie około 4 zł za dobę. Wypożycza się to elektryczne urządzenie i do tego trzeba sobie kupić laktator medeli (czyli będziesz musiała kupić dwa laktatory). Mają regulację siły ssania.
Zobacz na stronie Medela czy są w okolicy

pommarta
Wiem, że Medela ma elektryczne na dwie piersi. Można wypożyczyć w wypożyczalni, ja płaciłam za wypożyczenie około 4 zł za dobę. Wypożycza się to elektryczne urządzenie i do tego trzeba sobie kupić laktator medeli (czyli będziesz musiała kupić dwa laktatory). Mają regulację siły ssania.
Zobacz na stronie Medela czy są w okolicy

Dziękuję za odpowiedź! Taka opcja z wypożyczeniem jest chyba dobra ale na krótki czas, bo jeśli się chce odciągać pokarm na przykład przez pół roku (a moja siostra mówi, że może jeszcze dłużej będzie karmić swoim mlekiem) to przy 4 zł za dobę wychodzi ponad siedemset złotych! To bardzo dużo, to lepiej już się wtedy opłaca kupić. Sprawdziłam, że Medela sprzedaje też takie laktatory na dwie piersi, ale rozmawiałam też z koleżanką, która mieszka w USA i ona polecała mi Amedę, tam podobno jest bardzo popularna i ona też używała. No i dalej nie wiem, który wybrać :(