Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
gunia43
KOchane ja uciekam, bo z mezem sie umowilam i nie chce sie spoznic. Caluski i do potem albo do jutra! Jade do tesciowej na obiad! Pa!!!!:36_3_15:
Lutka - kciuki beda !!!!!

fajnie tak zawsze sie gdzies umawiacie to na stacji to na miescie tak romantycznie i caly czas urozmaicenie
Najromantyczniej to bylo jak spotykalismy sie po np. dwoch miesicach gadania tylko przez telefon w Polsce albo tu w Hagen. Fajnie bylo przez tydzien albo dwa jak w bajce.
Ale na szczescie to juz minelo. Bo choc te spotkania byly bajkowe to jak sobie przypomne ta dwu- i wiecej czasem -miesieczna tesknote, tak ze az czlowieka w pol skrecalo, to sie ciesze, ze juz czas przeszly :-)

katja79
hej babeczki witam sie w ten ponury piatek jakas dzisiaj ledwo zywa jestem w nocy chodzilam siku co godzina co prawda zawsze jak sie budze to tez wypijam troche wody ale zawsze strasznie chce mi sie pic u mnie na noc butelka mineralnej musi byc ... tez tak macie??

Zdecydowanie tak. Zawsze jak idę do ubikacji, to później zahaczam o kuchnię i muszę płyny uzupełnić :)

katja79
gunia43
katja79
no hej babeczki ja juz jestem Maja zdrowiutka wazy 1800 wszystko wyglada bardzo ladnie tzn serduszko zoladek i nerki i wszystkie przeplywy straszna z niej wstydziocha nie chciala odslonic buziaczka i nie mamy zadnej ladnej foteczki tylko cipuszke ledwo widoczna ogólnie lekarz powiedzial ze jest drobniutka no i glówke ma na dole( jak zwykle zreszta bo nigdy nie miala na górze)

No i oczywiscie Gratulacje!!!!!!! Mala sie ladnie odwrocila. Tylko czy Ty checsz nadal rodzic przez csarskie ciecie czy sie zastanawiasz. A jak tam lozysko. Jest bardzo na dole czy odslania ujscie szyjki?

mam nadzieje ze ten mój kolega zalatwi mi cesarke ale to nigdy nic nie wiadomo wiec na wszelki wielki do szkoly rodzenia nas zapisalam...dzis pierwsze zajecia:what:
a lozysko caly czas bardzo nisko bo dwa centymetry od ujscia szyjki ale nie pokrywa wiec teoretycznie jest wszystko ok chociaz moze jeszcze przed porodem opadnie.

Katja nie wiem czy nie będziesz musiała mieć skierowania od jakiegoś innego lekarza. Moja kuzynka chciała na własne życzenie cesarkę i mimo, że ojciec jej męża jest ordynatorem na oddziale ginekologicznym, to załatwiała skierownie od ortopedy, że niby ma coś z biodrami nie tak. Wiem, że dziewczyny też u okulisty załatwiają.
Ale może od szpitala to zależy.

mama2
lutka
mama2
nie ma to jak dobry obiadek a potem dobry sex hihi...odpoczne i ide po core

gdzie ten Tówj maż pracuje że siedzi w domku o tej porze?? dobry sex nie jest zły :D to stad zmiana awka na taki bardziej ekshibicjonistyczny :P

dzis i jutro ma wolne...a co do avatorka tak...to chyba pod wpływem chwili...:))

Śliczny.

mama2
lutka
katja a czemu chcesz mieć cesarkę?

wlasnie ...Katja pisała ze dla dziecka lepiej . WCALE nie lepiej . Nagle wyciagniecie z brzucha jest dla dziecka wiekszy szokiem niz porod naturalny i z pokarmem w piersiach tez roznie jest

Mnie właśnie ten pokarm najbardziej stresował. Położna w szkole rodzenia mówiła, że nawet o tydzień może się wszystko przesunąć. A wiadomo jak to jest, jak się takiego malucha przyzwyczai do butelki.

katja79
gunia43
mama2

wlasnie ...Katja pisała ze dla dziecka lepiej . WCALE nie lepiej . Nagle wyciagniecie z brzucha jest dla dziecka wiekszy szokiem niz porod naturalny i z pokarmem w piersiach tez roznie jest
W TV mowili ze zawsze porod naturalny jest lepszy dla dziecka, no chyba ze jakies komplikacje sa. MOj lekarz i ten w szpitalu tez tak twierdzi.

ojejku tak myslalam ze bedziecie mnie opitalac ja wiem ze jezeli jest wszystko ok poród przebiega bez zadnych komplikacji to jest to najlepsze i dla mamy i dla dziecka i tu sie z Wami zgadzam ale niestety nie zawsze tak jest komplikacje zdarzaja sie czasami najzdrowszym i najlepiej przebiegajacym ciazom i nie mamy na to wplywu a metody stosowane jak dziecko jest w kanale rodnym sa naprawde duzym zagrozeniem dla maluszków:kladzenie sie na brzuchu, kleszcze, próznociagi to nic dobrego a wrecz niebezpiecznego i wedlug swiatowej organizacji zdrowia nie powinny byc stosowane a jednak sa przynajmniej w Polsce i czesto dziecko z porazeniem mózgowym jest wlasnie wynikiem tych dzialan.
ale moze juz zakonczmy ten temat

ja mam takie podejscie ale bardzo szanuje Wasze decyzje pewnie gdybym sie nie zetknela w zyciu z tyloma chorymi dziecmi tez mialabym takie podejscie jak Wy.
ale jeszcze raz napisze nie wazne czy silami natury czy przez CC najwazniejsze zeby nasze dzieciaczki byly zdrowiutkie a my dla nich przeciez wszystko zniesiemy.

Katja nikt Cię nie opitala :) Każda baba tylko wyraziła swoje zdanie.
A jeśli masz takie podejście, to z całą pewnością cesarka jest lepszym rozwiązaniem. W końcu nastawienie podczas porodu też jest bardzo ważne.

lutka
Gunia z tego co się orientuję to poród kleszczowy wygląda mniej więcej tak: gówka już wyszła tylko barkisię zablokowały, wiec chwyta się te glówkę w kleszcze i wyjmuje, anie tak ze cale kleszcze wsadzają bóg wie jak głeboko.

Oj nie wiem, z tego co czytałam wynika, że przy porodach z użyciem kleszczy dużo bardziej nacinają, więc pewnie trochę ten przyrząd muszą wsadzić.
I podobno dzieci przez parę dni mają siniaczki albo nawet dołeczki w główce :( Mam nadzieję, że coś takiego nas nie spotka.

lutka
wybaczcie sierpnióweczki ale nie mogłam się powstrzymac i musiałam skopiować :)

Dziewczyna mam kawal:
Gdy Bóg stworzył Adama i Ewę, rzekł im:
- Mam tylko dwa prezenty. Jednym jest sztuka siusiania na stojąco, a.....
Wtedy Adam skoczył do przodu i krzyknął:
- Ja!!! ja!!! ja!!! ja to chcę, proszę Panie, prooooszę, istotnie ułatwi
mi to życie.
Ewa się zgodziła, mówiąc że takie rzeczy nie miały dla niej znaczenia.
Wtedy Bóg dał Adamowi prezent, a ten zaczął krzyczeć z radości.
Biegał po Rajskim Ogrodzie i obsikał wszystkie drzewa i krzaki, biegał
po plaży wysikując rysunki na piasku....
Nie przestawał się z tym obnosić.
Bóg i Ewa obserwowali oszalałego ze szczęścia mężczyznę, gdy Ewa spytała:
- Jaki jest drugi prezent?
Bóg odpowiedział:
- Mózg Ewo, mózg...

:sofunny::sofunny:

mama2
Lutka kawał swietny:)))))))))))))))))))))))
a ja zrobilam to nieszczesne ciasto nogi mi do du....wchodza plecy bolą , oczy sie zamykaja i cała brudna jestem , poparzyłam sie, mąka obsypałam, spaliłam szmate (bo polozylam na palnik i go odpaliłam:36_11_1::36_11_1:) ehh...to ostatnie moje ciasto w ciązy:36_2_24::36_2_24:

A ciasto chociaż dobre? :) Bo jeśli tak to warto było :)

Daffodil
mama2
Lutka kawał swietny:)))))))))))))))))))))))
a ja zrobilam to nieszczesne ciasto nogi mi do du....wchodza plecy bolą , oczy sie zamykaja i cała brudna jestem , poparzyłam sie, mąka obsypałam, spaliłam szmate (bo polozylam na palnik i go odpaliłam:36_11_1::36_11_1:) ehh...to ostatnie moje ciasto w ciązy:36_2_24::36_2_24:

A ciasto chociaż dobre? :) Bo jeśli tak to warto było :)

wyszlo mi chyba najlepiej z wszystkich:36_21_5: