Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

daffodil daj koniecznie znać co i jak po wizycie u gina.
A jeśli chodzi o suwaczek, poza tym jednym mam jeszcze 2 inne i wszystkie wskazuję ten sam czas ciaży, przy oczywiście tych samych danych. Czyli 15 maj termin, i 3 sierpień data ostatniej miesiączki.

lutka
A jeśli chodzi o suwaczek, poza tym jednym mam jeszcze 2 inne i wszystkie wskazuję ten sam czas ciaży, przy oczywiście tych samych danych. Czyli 15 maj termin, i 3 sierpień data ostatniej miesiączki.

Przy takiej dacie ostatniej miesiączki, suwaczek pokrywałby się z kalendarzem, gdybyś w suwaczku podała datę porodu na 10 maja.

lutka

lutka ja jak wpisze w kalkulator ciazowy 3 sierpien jak dzien ostatniej miesiaczki to termin wychodzi na 10 maja. cos masz sknocone

No i jak widać wszystko zalezy od długości cyklu i kalkulatora. Jeden mi obliczył nawet 6 maj ;) - żaden z podanych tutaj.
A co ma wpisac mama której cykle wahają się od 30 do 36 dni? Pewnie średnią, a dziecko i tak przyjdzie na świat kiedy uzna to za stosowne.

hej kochane dziewczeta :)
Mialam ch*****a noc. Usnelam nad ranem. Biore leki na skurcze, ale leze twardo i podnosze tylek tylko do toalety. Teraz czuje sie juz dobrze, jestem odprezona i nie mam "kamienia" w podbrzuszu.

Co do suwakow. Ja juz nie kumam nic z tego. Wiem natomiast jedno. Pierwszy termin mialam na 6 maja. Po USG genetycznym zmienili mi na 10 maja, a teraz po wczorajszym lekarz stwierdzil, ze mala jest juz duza i pewnie pierwszy termin lub nawet wczesniej ja urodze. Czyli wciaz licze na ten termin 6 maja. Choc 10 jest dobry bo to niedziela, a wszystkie baby w naszej rodziny (bez wyjatku) rodzilysmy sie w niedzile, takze dla zachowania tradycji moge mala urodzic w niedziele :):):)
:36_1_13:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
hej kochane dziewczeta :)
Mialam ch*****a noc. Usnelam nad ranem. Biore leki na skurcze, ale leze twardo i podnosze tylek tylko do toalety. Teraz czuje sie juz dobrze, jestem odprezona i nie mam "kamienia" w podbrzuszu.

Co do suwakow. Ja juz nie kumam nic z tego. Wiem natomiast jedno. Pierwszy termin mialam na 6 maja. Po USG genetycznym zmienili mi na 10 maja, a teraz po wczorajszym lekarz stwierdzil, ze mala jest juz duza i pewnie pierwszy termin lub nawet wczesniej ja urodze. Czyli wciaz licze na ten termin 6 maja. Choc 10 jest dobry bo to niedziela, a wszystkie baby w naszej rodziny (bez wyjatku) rodzilysmy sie w niedzile, takze dla zachowania tradycji moge mala urodzic w niedziele :):):)
:36_1_13:

a może to bedzie 3 (jak dobrze policzyłam to tez niedziella)

20 Maja skończyłem roczek:)
Bartuś

mama2:) tak mieszkam w domu duużym na piętrze mama na drugim ja :)
imię dla chłopca bardzo trudno jest mi znaleźć nie wiem dlaczego ale póki co podoba mi się tylko Jakub:)

daffodil :) ja oczywiście ich nie dzwigałam ale lepiłam je i miałąm mały problem z wyprostowaniem się :)))

mama2-ciuchy super:))))) co do mojej wagi to na fotkach tak nie widać ale ja mam 1,78 wzrostu :) ale dzięki za komplement
co do brzucha to mam duży ale fotke musi córcia zrobić i wtedy wstawie

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

lutka
Miała może któras z Was pas ciążowy? Wiecie taki elastyczny element zakładany na bluzki, które juz się nie dopinaja w brzuchu, albo zakładany po to żeby podkreślić brzuszek.

Ja mam taki. Chodzę w nim czasem i bardzo się przydaje. Ubieram go jak zakładam zwykłe spodnie, nie widać jak sobie rozepnę ostatni guzik :) Ale jak już zaczniemy na stałe chodzić w typowych spodniach ciążowych, to nie widzę dla niego zastosowania. Kupiłam go parę miesięcy temu na Allegro za parę złotych.