Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
no hej babeczki ja juz jestem Maja zdrowiutka wazy 1800 wszystko wyglada bardzo ladnie tzn serduszko zoladek i nerki i wszystkie przeplywy straszna z niej wstydziocha nie chciala odslonic buziaczka i nie mamy zadnej ladnej foteczki tylko cipuszke ledwo widoczna ogólnie lekarz powiedzial ze jest drobniutka no i glówke ma na dole( jak zwykle zreszta bo nigdy nie miala na górze)

No i oczywiscie Gratulacje!!!!!!! Mala sie ladnie odwrocila. Tylko czy Ty checsz nadal rodzic przez csarskie ciecie czy sie zastanawiasz. A jak tam lozysko. Jest bardzo na dole czy odslania ujscie szyjki?

mama2corun
Katja to slicznie i po co bylo sie stresowac??gratki dla Majeczki ze rosnie zdrowo :D
mama2 no wlasnie takie twardnienie powiedz lekarzowi moja polozna twierdzi ze to oznaki porodu,a termin tak 29z OM 3 maj z USG wiec ja tak tylko 2 tyg chociaz zeby wytrzymac :) a zdolowala mnie dzis ten wynik Oliwi i postawa poloznej ze tu taka przerazona mina ze jak ja zobaczylam to mi sie slabo zrobilo a M zbladl bo mine miala taka jakby chciala powiedziec ze to juz...a potem zadnych dodatkowych badan nic...ani na USG skierowania nic...niepodoba mi sie to!!ale jutro bede tak dzwonic do pediatry i szukac chocby prywatnie isc ginekologa zeby jakos ktos sie okreslil.bo polozna tak no pani Agato prosze lezec bo na porod jest jeszcze zawczesnie ale zadnych konkretow kiedy moge sie spodziewac jak cos czy jutro czy za tydzien czy co??!!ona tak lokcie malej wyczula w moich pachwinach a glowke troszke nizej no juz praktycznie w kanale.ehh a brzuch chyba od stresu caly czas twardy masakra!!

Mama2corun - Kurcze, faktycznie. Tylko Cie nastraszyla i zadnych informacji dodatkowych. Moze poszukaj jakiegos gina i skonsultuj to. Tak na pocieszenie to tylko tyle Ci jeszcze powiem, zemoj gin powiedzial, ze byle do 35 tygodnia. Oczywiscie lepiej tak rodzic 38-40, ale jakby to bylo juz w 35 to jest ok i nie ma sie co przejmowac.

mama2corun
ja tradycyjnie sie obudzilam o 4.30 i tak poszlam siku napilam sie magnezu rozpuszczalnego bo skurcz lydki mi dokucza i sie przewracam z boku na bok...az sobie mysle chociaz poczytam albo cos na necie.a tu widze ze niejestem sama :) az milo ze mam towarzysza "niedoli"

Mama2corun - pij podwojna dawke Magnezu tak ok. 500 gram przeciwdziala bardzo dobrze przedwczesnym skurczom.

gunia43
A tak poza tym to witam sie w mrozny aczkolwiek sloneczny dzienek!!!!
Wymarzlam na mjiesce, ze hej. Zimnica! Ale slonce tak swieci, ze poze popoludniu bedzie cieplej.

U mnie wizyta przebiegla spokojnie. Gin powiedzial, ze brzusio niby nisko, ale maly jeszcze nie ma glowki ustawionej tylko lawiruje, wiec nie ma co sie spodziewac wczesniejszego porodu. Z USG dzisiaj wychodzil termin 4 maj. Ale lekarz nic nie zmienil we wpisach, bo twierdzi, ze nie ma sensu. Szyjka dluga i wsjo ok.
Zwiekszone uplawy jakie mam ostatnio sa normalne w moim przypadku. Zbadal mnie dzisiaj i poprzednio robil wymaz i wynik jest ok. A na ewentualne pieczenie dostalam masc, zebym sie nie meczyla.

Zdjecia dzisiaj nie dostalam :-((, bo Maksio pod koniec USG obrocil sie do aparatu tylem i mial nas w nosie. Ale na normalnym USG widzialm go bokiem jak lyka slicznie wody plodowe. Jak z takim apatytem nedzie pil mleczko to bedzie rosl duzy :-) i machal swoja malutka raczka. Jak robili mi KTG czy jak to sie nazywa to walil w te czujniki z calej sily az dudnilo :-). To tyle.

Aaaaa i jeszcze zapomnialam dodac, ze przybral 670 gram (!!!!) i wazy teraz 2300 gram. Wiec niezle sie podtuczyl moj Skarb. Gin poiedzial, ze powinien miec przy porodzie ok. 3200, jak na jego oko. Ale zobaczymy.

ooo, Maksiu juz malutki pulchniaczek! cudnie, niech rosnie zdrowo!
fajnie, ze gin zrobil Ci ktg, ja nie mialam jeszcze nigdy tego badania.
a pytalas moze gina o wplyw twardnienia brzucha na dziecko?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
witam się czwartkowo
widze że niketórzy niemogą spać a ja nawet dziś przespałam i od wczorajszego popołudnia mnie nie pogodniło do ubikacji wiec chyba jest dobrze
koleżanka mówiła że może mój organizam się "oczyszcza" przed porodem??!!! ale to już??? sama nie wiem
mama2curon żądnego prasowania!!! leżeć i tyle !! Ty czujesz czaszke małęj jak włożyłaś palce więc tego nie należy lekceważyć, ja jak wkładałam tabletki dopochwowo ale nic nie czułam, masz leżeć to rozkaz, chcemy być ciociami dopiero w kwietnkiu

Ewciaa - ciesze sie, ze juz dobrze sie czujesz. A kolezanki nie sluchaj. To byla normalna biegunka i tyle :-) Ja tez mialam w ciazy juz trzy razy i latalam jak szalona caly dzien.

amelcia8
wiecie co!! a mój Kubuś to jest taki uparty że szok!!! cały czas ma nogi na dole bo go tam cały czas czuję i kopie i kopie po pęcherzu!!:noooo::noooo:albo jeszcze w poprzek się obraca a wtedy to czuje do po obu stronach brzucha!! ja tam nie wiem czy on naprawdę nie ma zamiaru się obrucić?????????wogule mnie nie słucha!!! bo przecież mówię mu żę już czas żeby fiknął kozła:36_19_3::36_19_3::36_19_3::36_19_3:

Amelcia - Moze pocwicz ak jak Daffodil pokazywali i lez 10 minut dziennie z poducha pod dupa, tak zeby byla wyzej niz reszta ciala. U mnie w ksiazce tak pisze, ze to pomaga czasami. NO i pij duzo, bo jak duzo wody to wielksz pole do manewru. Trzymam kciuki!

amelcia8
mama2corun
no to witam sie porannie juz o normalniejszej porze ja wlasnie Oliw wyprawiam do szkoly ona myje zeby teraz wiec ja kozystam i sie witam :D w o niebo lepszym nastroju.kurcze ale mam dylemat bo musze prasowanie zrobic i co??M tego niezlece bo masakra by byla bo to prasowanie dla Oli i sie boje ze poprzypala!!wiec sama musze no nic dam rade bede to robic w pozycji kanapowej :D przed TV z jednej strony TV z drugiej Lapek :D hihi wezme znowu Oliw deske do prasowania zeby bylo wygodnie :D jeszcze mi zostaly 2 prania do zrobienia dla Oli i wtedy juz wszystko bedzie gotowe.moja mlodsza siostra powiedziala ze postara sie przyjechac choc na 2 -3 dni kochana!!to ona mi poprasuje reszte :Djak tylko sie trafi ze znajomy bedzie jechac to ona z nim :D

mama2corun wszystkiego naj z okazji 40-ści dni:36_11_20::36_11_20::36_11_20::36_11_20:do końca
Gratulacje. Jeszcze 10 dni i bedzie 9 miesiac!

gunia43
Ewciaa
witam się czwartkowo
widze że niketórzy niemogą spać a ja nawet dziś przespałam i od wczorajszego popołudnia mnie nie pogodniło do ubikacji wiec chyba jest dobrze
koleżanka mówiła że może mój organizam się "oczyszcza" przed porodem??!!! ale to już??? sama nie wiem
mama2curon żądnego prasowania!!! leżeć i tyle !! Ty czujesz czaszke małęj jak włożyłaś palce więc tego nie należy lekceważyć, ja jak wkładałam tabletki dopochwowo ale nic nie czułam, masz leżeć to rozkaz, chcemy być ciociami dopiero w kwietnkiu

Ewciaa - ciesze sie, ze juz dobrze sie czujesz. A kolezanki nie sluchaj. To byla normalna biegunka i tyle :-) Ja tez mialam w ciazy juz trzy razy i latalam jak szalona caly dzien.

Ewciaaa organizm oczyszcza się przed porodem ale w połączeniu ze skurczami macicy. To tak jak się ma baaardzo bolesny okres - tez przy okazji jest miękka kupa :D

lutka
pat-k
Katja gratulacje!! Majunia rosnie nam zdrowo :)
i tez wydaje mi sie, 1800 w 32 tyg ciazy, to bardzo dobra waga

a ja cieszę sie, zże juz dziś idę do gina, bo od ostatniej wizyty (tj 2 marzec) nie przytyłam nawet grama - mimo normalnego jedzenia - i niepokoi mnie to.
Lutka - nic sobie nie wkrecaj. Ja na ostatniej nie przytylam ani ciut, a taraz nadrobilam i 3 kilo w trzy tygodnie. To jest wynik!!!! I wcale sie z tego nie ciesze.

pat-k
mama2
a pamietacie dziewczynki o tym zeby sobie gorset kupic po porodzie???

gorset!??:36_11_1:

taki pas poporodowy, niby szybciej macica się skurcza i skóra łatwiej wraca do jako takiej normy, ale różne opinie słyzsałąm.

gunia43
a tak poza tym to witam sie w mrozny aczkolwiek sloneczny dzienek!!!!
Wymarzlam na mjiesce, ze hej. Zimnica! Ale slonce tak swieci, ze poze popoludniu bedzie cieplej.

U mnie wizyta przebiegla spokojnie. Gin powiedzial, ze brzusio niby nisko, ale maly jeszcze nie ma glowki ustawionej tylko lawiruje, wiec nie ma co sie spodziewac wczesniejszego porodu. Z usg dzisiaj wychodzil termin 4 maj. Ale lekarz nic nie zmienil we wpisach, bo twierdzi, ze nie ma sensu. Szyjka dluga i wsjo ok.
Zwiekszone uplawy jakie mam ostatnio sa normalne w moim przypadku. Zbadal mnie dzisiaj i poprzednio robil wymaz i wynik jest ok. A na ewentualne pieczenie dostalam masc, zebym sie nie meczyla.

zdjecia dzisiaj nie dostalam :-((, bo maksio pod koniec usg obrocil sie do aparatu tylem i mial nas w nosie. Ale na normalnym usg widzialm go bokiem jak lyka slicznie wody plodowe. Jak z takim apatytem nedzie pil mleczko to bedzie rosl duzy :-) i machal swoja malutka raczka. Jak robili mi ktg czy jak to sie nazywa to walil w te czujniki z calej sily az dudnilo :-). To tyle.

Aaaaa i jeszcze zapomnialam dodac, ze przybral 670 gram (!!!!) i wazy teraz 2300 gram. Wiec niezle sie podtuczyl moj skarb. Gin poiedzial, ze powinien miec przy porodzie ok. 3200, jak na jego oko. Ale zobaczymy.

GRATULACJE!!no to twój maksio jest tak jak mój duży mój tydzień temu dokładnie warzył 22oo :)a co do tych terminów to widzę że lekarze bardzo ufają maszyną co usg to inna data tak jest bynajmniej u mnie

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

lutka
Ewciaa

Z okazji pierwszego dnia wiosny życzę WAM pękających pąków, krokusów i przebiśniegów. Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć, słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Wiosny w przyrodzie i w życiu.....i zdrowych dzieciaczków majowych i kwietniowych :)

to pierwszy dzień wiosny nie jest 21??????
Tez mi sie tak zawsze wydawalo. Inaczej dzien wagarowicza, no nie?
A w TV dzisiaj tez gadali, ze juz I dzien wiosny. Juz sama nie wiem. Moze dlatego, ze luty byl krotszy...

gunia43
lutka
pat-k
katja gratulacje!! Majunia rosnie nam zdrowo :)
i tez wydaje mi sie, 1800 w 32 tyg ciazy, to bardzo dobra waga

a ja cieszę sie, zże juz dziś idę do gina, bo od ostatniej wizyty (tj 2 marzec) nie przytyłam nawet grama - mimo normalnego jedzenia - i niepokoi mnie to.
lutka - nic sobie nie wkrecaj. Ja na ostatniej nie przytylam ani ciut, a taraz nadrobilam i 3 kilo w trzy tygodnie. To jest wynik!!!! I wcale sie z tego nie ciesze.

a gunia mam pytanko:)) kiedy masz kolejną wizytę:))))))???????

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

amelcia8
Ewciaa
amelcia8

bo wiecie boję sie tylko o to że jeśli sie zacznie poród szybciej to dziecko sie urodzi w takim położeniu jak jest i to mnie przeraża napewno słyszałyście o tym porodzie na komisariacie policji było to w tvn tam urodziła sie dziewczynka w 8-miesiącu i właśnie w położeniu pośladkowym aa.... o zgrozo:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:

amelcia będzie dobrze, nie martw się kiedy masz wizyte??

LEPIEJ NIE PYTAJ!!! MIAŁAM 7 DNI TEMU!!! A TERAZ MAM SUIĘ POKAZAĆ DOPIERO 15 KWIETNIA:noooo::noooo::noooo::noooo::noooo::noooo:CZY TO NIE PRZESADA???
Kurcze. Dluga przerwa. Ja bylam dzisiaj i nastepna wizyte mam na 9 kwietnia.

amelcia8
WIECIE CO MAM TEZ INNĄ SPRAWĘ JA JUŻ WIDZĘ W JAKIM STANIE W RAZIE PORODU NATURALNEGO BĘDZIE MOJE KROCZE.......:36_11_1::36_11_1::36_11_1::36_11_1:BO JUŻ MNIE PIECZE ,PRZECIEŻ TAM SIĘ WSZYSTKO NACIĄGA !!!!A PO PIERWSZYM PORODZIE MIAŁAM NACINANE I 7-SZWÓW !!!BOŻE JA JUŻ CHYBA WARIUJĘ:what::what::what::what::what::what::what:

Oj biedne te nasze krocza a tym samaym i my !!!! Oja biada nam biada !!!!!

Daffodil
amelcia8
wiecie co!! a mój Kubuś to jest taki uparty że szok!!! cały czas ma nogi na dole bo go tam cały czas czuję i kopie i kopie po pęcherzu!!:noooo::noooo:albo jeszcze w poprzek się obraca a wtedy to czuje do po obu stronach brzucha!! ja tam nie wiem czy on naprawdę nie ma zamiaru się obrucić?????????wogule mnie nie słucha!!! bo przecież mówię mu żę już czas żeby fiknął kozła:36_19_3::36_19_3::36_19_3::36_19_3:

Mój lekarz mówił, że w 35-36 tygodniu jeszcze sporo dzieci się odwraca. A rekordziści to np na dzień przed planowaną cesarką :)
Widzę, że decyzja o imieniu już ostatecznie podjęta? Imię śliczne :)
To mamy 2 razy Maksia i 2 razy Kubusia!!!!

mama2
pat-k
mama2
a pamietacie dziewczynki o tym zeby sobie gorset kupic po porodzie???

gorset!??:36_11_1:

tak , tak zeby ładnie brzuszek sie wchłonął

nie rozwazalam tego. ja nie znosze, jak jakiekolwiek ubranie mnie uwiera, a co dopiero gorset... i te pierwsze miesiace po porodzie beda upalne

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie