Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
gunia43
pat-k

taaaa.... mycie, szorowanie...
mama2 i Ewcia rozumiem, ze torby do szpitala juz spakowane? skoro juz zdecydowalyscie rodzic przedwczesnie, to chodzenie po schodach tez polecaja i duzo seksu... a to duzo przyjemniejsze niz np. mycie okien.
ech, kobitki kochane...
Hej Patka. A co ty biedaku. Znow spac nie moglas... Mnie sie jakos ostatnio udaje. Ale to chyba zasluga mojej poduchy. Odkad sie w nia wtulam to nie budze sie w nocy z powodu bolu brzucha i dretwienia raz tego a raz tamtego. Do przytulania jest ostatnio duzo lepsza od meza.

ja zaluje teraz, ze nie kupilam takiej poduchy. zwinelam sobie jeszcze jedna koldre w walek i z nim spie. moj M proponuje, zeby dac mu jakies imie, bo tak glupio spac z nieznajomym hihi
a tak serio, to zoladek mi nie daje spac. kiedy mi sie ten brzuchol obnizy???
Mnie odkad sie obnizyl to czuje sie jak nowwo narodzona pod tym wzgledem. Tlenu wiecej i zgagi wreszcie nie mm i nic mi sie juz nie ulewa.
Ale sa i minusy. Pecherz mi strasznie dokucza. Chodze do WC chyba 20 razy dziennie.

gunia43
pat-k
Gunia czy Tobie nadal brzucho twardnieje? tzn nie na chwile tylko na dluzej? mnie wykancza mysl, ze dziecko sciskam strasznie, kiedy mi brzuch twardnieje na dlugo. ze moze mu puls spada, albo tlenu brakuje...

Mnie caly czas twardnieje. Teraz to nawet jak sie budze na siku nad ranem to mam taki strasznie twardy, a kiedys tylko po pocheniu tak bylo. Coz. Macica chyba cwiczy coraz intensywniej przed godzina X :-)
A malenstwom nie moze brakowac telnu, bo przez lozysko go dostaje, a przed ciasnota chrona woy plodowe. Ale przyznaje, ze tez mialam takie mysli....

no wlasnie tych wod plodowych coraz mniej a dziecku coraz ciasniej. ja chyba zwariuje do porodu o tych mysli i niewyspania

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Gunia zapytaj moze swojego gina, jak na naszym etapie ciazy wplywa na malenstwo takie dlugotrwale twardnienie. ja mojego gina tez zapytam. Zobaczymy, co powiedza.
Ja mam wizyte w poniedzialek. a ty jutro? bede trzymac kciuki jak zwykle

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

witam czwartkowo
ja po nieprzespanej nocy, ciągle do ubikacji, nad ranem wstałam brzuch bolał mnie wziełam więc nospe (po raz 1 w ciąży) i znów do ubikacji i tak do tej pory prawie nie spie, brzuszek boli i jeszcze mam biegunke przepraszam że pisze o tym tu do Was ale chce się doradzić bo nie wiem co robić ,czy to normalne czy iśc do lekarza pierwszy raz tak mam odkąd jestem w ciąży:8_1_221:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2corun
Daffodil
gunia43

Mama2 - a wiesz, ze najniebezpieczniejsze w ciazy ruchy to wlasnei takie jak przy myciu okien tzn. takie gdzie sie trece do gory wyciaga.

Tak, Mama będzie myła okna, a Ewcia szorowała dywan. Dwie pozycje idealne do wywołania porodu. Oj, dziewczyny, a później będzie zamartwianie się.

dokladnie potem bedzie stekanie i marudzenie tu mnie boli tam mnie boli.prosze sie niewyglupiac!!

no dobrze zostałam zganiona i nie bede nic robić:36_2_13:

pat-k
Daffodil
gunia43

Mama2 - a wiesz, ze najniebezpieczniejsze w ciazy ruchy to wlasnei takie jak przy myciu okien tzn. takie gdzie sie trece do gory wyciaga.

Tak, Mama będzie myła okna, a Ewcia szorowała dywan. Dwie pozycje idealne do wywołania porodu. Oj, dziewczyny, a później będzie zamartwianie się.

taaaa.... mycie, szorowanie...
mama2 i Ewcia rozumiem, ze torby do szpitala juz spakowane? skoro juz zdecydowalyscie rodzic przedwczesnie, to chodzenie po schodach tez polecaja i duzo seksu... a to duzo przyjemniejsze niz np. mycie okien.
ech, kobitki kochane...

e gdzie tam spakowana, chodz nie wiem czy po moim dzisiejszym samopoczuciu nie spakoje torby...

Ewciaa
witam czwartkowo
ja po nieprzespanej nocy, ciągle do ubikacji, nad ranem wstałam brzuch bolał mnie wziełam więc nospe (po raz 1 w ciąży) i znów do ubikacji i tak do tej pory prawie nie spie, brzuszek boli i jeszcze mam biegunke przepraszam że pisze o tym tu do Was ale chce się doradzić bo nie wiem co robić ,czy to normalne czy iśc do lekarza pierwszy raz tak mam odkąd jestem w ciąży:8_1_221:

Ewciaa - na biegunke moze wez zwykly wegiel. Mozna w ciazy bez obaw. Moze cos zjadlas i Ci zaszkodzilo. A co do brzucha to chyba te bole przed porodem beda sie nasilac, ale pewna nie jestem. Mnie dzisiaj rano od 5.00 brzuch bolal chyba z godzine. Teraz przeszlo.
Kiedy masz wizyte?

Ewciaa
witam czwartkowo

hmm.. Ewciu, ale te bole okresowe nie silne byly? jak Ci ta biegunka nie przejdzie do wieczora, to ja bym sie skontaktowala z lekarzem

gunia43
Ewciaa
witam czwartkowo

Ewciaa - na biegunke moze wez zwykly wegiel. Mozna w ciazy bez obaw. Moze cos zjadlas i Ci zaszkodzilo. A co do brzucha to chyba te bole przed porodem beda sie nasilac, ale pewna nie jestem. Mnie dzisiaj rano od 5.00 brzuch bolal chyba z godzine. Teraz przeszlo.
Kiedy masz wizyte?

wizyte mam 30 marca dopiero

pat-k
Ewciaa
witam czwartkowo

hmm.. Ewciu, ale te bole okresowe nie silne byly? jak Ci ta biegunka nie przejdzie do wieczora, to ja bym sie skontaktowala z lekarzem

bóle sline raczej nie, takie do wytrzymania, teraz nawet przeszło leże dziś w łóżku, gorączki nie mam wieć chyba nie jest tak żle ale jak jutro bede mieć biegunke to pójde do lekarza

To i ja sie witam ..dzis o 4 rano sie obudziłam i godzine nie spałam . Wiem ze to straszne ale powiem ze czasem jestem juz tak zmeczona ruchliwoscia moje synka:36_19_3: ...Jego ruchy sprawiaja mi taki bol ze modle sie kiedy przestanie. Oczywiscie nie wszystkie ale kilka razy dziennie daje tak popalic ze słow brak.....:36_11_20::36_11_20:

Patka pewnie ze seks lepszy ale ja akurat mam ciche dni z mezem:aku:
i nie mysle o seksie z tym gnomem :8_1_222:wole okna umyc.
O ktorej masz wizyte w poniedzialek?? bo ja tez mam w poniedzialek o 13.30

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty . a dzis w tv powiedzieli ze zima potrwa u nas napewno do konca marca :snow2:.....ozesz k.......a

Dzieńdobry kobietki. Dziś zanim poczytam co naskrobałyście muszę się wyżalić :(

Wczoraj w szkole rodzenia położna opowiadała o porodzie, o tym jak się zaczyna itp. Wspomniała o tym, ze jeśli ruchy nagle stają się słabsze lub takie zrywne-szybkie i nagłe to trzeba powiadomić szybko lekarza lub jechac na izbę przyjęć. Po zajęciach podeszłam do niej mówiac ze mój Szymek tak czasem sie porusza - w sensie tak szybko i zrywnie. Powiedziała ze moze taki ma styl ruchu ale zeby dla spokoju powiadomić o tym lekaka prowadzącego. Wykorzystałam fakt ze była środa i pojechałam do gabinetu mojej ginki. Weszłam razem z zapisaną dziewczyną i zapytałam lekarkę czy mogę zadac jedno pytanie. Powiedziałam co i jak. ona zapytała który to tydzień, pogłaskałą po brzuchu i stwierdziłą zeby się neipotrzebnie nie denerwować i ze wszytsko jest ok. Wyszłam, podziękowałam i chwilę później się rozwyłam jak bóbr. Mogła chociaż zaproponowac USG kontrolne - zeby mnie uspokoić - poczekałabym przeciez i weszłabym jako ostatnia. A tu nic.

Dobrze ze jutro ide do innego gina, ale jak o tym pomyślę to ryczec mi się chce. Przeciez ona mnie prowadzi, kasę zostawiam u niej co miesiac, to moje pierwsze dziecko a poczułam sie totalnie zlekceważona. Byłą uprzejma jak zawsze ale stałyśmy przy otwartych drzwiach i widziałam, ze spięło ją to że weszłam z inna pacjentką. Tu chodzi o moje dziecko przeciez!!!!! Ech znów ryczeć mi się chce.

lutka

Wczoraj w szkole rodzenia położna opowiadała o porodzie, o tym jak się zaczyna itp. Wspomniała o tym, ze jeśli ruchy nagle stają się słabsze lub takie zrywne-szybkie i nagłe to trzeba powiadomić szybko lekarza lub jechac na izbę przyjęć. Po zajęciach podeszłam do niej mówiac ze mój Szymek tak czasem sie porusza - w sensie tak szybko i zrywnie. Powiedziała ze moze taki ma styl ruchu ale zeby dla spokoju powiadomić o tym lekaka prowadzącego. Wykorzystałam fakt ze była środa i pojechałam do gabinetu mojej ginki. Weszłam razem z zapisaną dziewczyną i zapytałam lekarkę czy mogę zadac jedno pytanie. Powiedziałam co i jak. ona zapytała który to tydzień, pogłaskałą po brzuchu i stwierdziłą zeby się neipotrzebnie nie denerwować i ze wszytsko jest ok. Wyszłam, podziękowałam i chwilę później się rozwyłam jak bóbr. Mogła chociaż zaproponowac USG kontrolne - zeby mnie uspokoić - poczekałabym przeciez i weszłabym jako ostatnia. A tu nic.

Dobrze ze jutro ide do innego gina, ale jak o tym pomyślę to ryczec mi się chce. Przeciez ona mnie prowadzi, kasę zostawiam u niej co miesiac, to moje pierwsze dziecko a poczułam sie totalnie zlekceważona. Byłą uprzejma jak zawsze ale stałyśmy przy otwartych drzwiach i widziałam, ze spięło ją to że weszłam z inna pacjentką. Tu chodzi o moje dziecko przeciez!!!!! Ech znów ryczeć mi się chce.

pewnie bym zareagowała jak ty w takiej sytuacji ale ginka pewnie ma racje napewno wszytsko jest w porządku, moja mała też czsami rusza się gwałtownie lub słabna i pewnie powinnam się martwić zresztą ja wszytski się martwie...dla tych lekarzy to normalne to 33 tydzień i jeszcze czas

mama2
Ewcia jak biegunka nie minie to tez bym pojechała do lekarza...a co do ruchów to nie martw sie uwierz mi ze lepiej delikatnie je czuc niz takie ktore sa naprawde uciązliwe

nie wiem czy czekać do jutra i już na dziś się zapisać do lekarza, a do rodzinnego wystarczy czy go gina swojego?? a może zadzwonie

lutka

Lutka rozumiem jak sie czujesz ...lekarka sie zachowała durnie i tyle ale jesli cie to pocieszy to uwie\rz mi ze moj syn od jakiegos czasu rusza sie nagle "zrywnie" jak to napisałas i bardzo gwałtownie, ruchy sa czasem takie agresywne ze az sie boje i zastygam czy zle sie to nie skonczy.:36_19_3: Nie sa to zwykle przeciagania pod skora czy kopniaki ale taki mocne silne nagle ruchy ktore trwaja dosc długo. Dlatego pierwsze moje pytanie w pon. do lekarza bedzie czy jak jest taki ruchliwy czy grozi mu okrecenie sie pepowina...i ciekawa jestem czy mozna to sprawdzic na usg

Ewciaa
mama2
Ewcia jak biegunka nie minie to tez bym pojechała do lekarza...a co do ruchów to nie martw sie uwierz mi ze lepiej delikatnie je czuc niz takie ktore sa naprawde uciązliwe

nie wiem czy czekać do jutra i już na dziś się zapisać do lekarza, a do rodzinnego wystarczy czy go gina swojego?? a może zadzwonie

jesli to bylo jednorazowa wizyta w WC to bym jeszcze poczekała ale jak bedziesz sie meczyc czesciej to zadzwonilabym do lekarza gin.