Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Ja druga sie melduje :)
dziwne sny mialam cala noc... np snilo mi sie, ze mialam przezroczysty brzuch i widzialam Tosie jak w akwarium... i usmiechala sie do mnie :)
Tez macie ostatnio sny dziwaczne?

Dzien dobry w srode :-)
Slonko od rana swieci ale niestety tyle chmur, ze nie bedzie to dlugo trwalo.
Patka - ja ostatnio sny mam przedziwne i berdzo realistyczne. Czytalam, ze na tym etapie ciazy to normalne.

pat-k
isabela
Jola30

Tutaj nie waza robia tylko podstawowe 2 usg 10-12 tc i 18-20tc i koniec i tak to dziala cesarka to chyba dopiero w szpitalu a co do 5 kg no to chyba takich dzieci to malo jest ale 4,5 kg normalnie sie rodzi i to bez podcinania krocza

Jola nie slyszalam o tym. Ja mam wiadomosci, ze w razie koniecznosci stosuje sie nacinanie krocza, np. jesli dziecko jest duze lub grozi samoistnym peknieciem. Wedle raportow szpitalnych tylko 5% kobiet jest nacinanych podczas porodu, ale niedopuszczalne jest samoistne pekniecie.

tutaj nacinaja krocze bardzo czesto i profilaktycznie. Musze pogadac z lekarzem u ktorego bede rodzic, zeby nie spieszyl sie raczej z nacinaniem.
I wybralam ostatecznie szpital, w ktorym bede rodzic. Znalazlam idealny kompromis pomiedzy tymi dwoma, ktore rozwazalam dotychczas.
W tym mozna rodzic z mezem i maja reanimacje noworodkow w razie czego. opinie ma tez bardzo dobre. wiec.. ufff... decyzja podjeta :yuppi:
Meczylo mnie to przez caly ostatni tydzien, nie lubie dlugo sie zastanawiac.
a to link do tego szpitala: - 8
Patka - Wyglada sensownie. Mylse, ze bedziesz zadowolona. Ja bez meza tez bym sie nie wybierala do szpitala.
A tak z innej paki to w Rosji maja takie dziwnie krotkie odnosniki do linkow. Ciekawe czemu.

mama2
Tak sie przechwalałam i teraz mam za swoje , przesadzałam kwiatki , nanosiłam sie ciezkich donic , ziemi i teraz mnie brzuszek pobolewa , nic to zjem pół czekolada zeby m sił nabrała i zabieram sie dalej do roboty:yuppi::yuppi:

Mama2 tylko lać dupę:36_8_3::36_8_3: i patrzeć czy równo puchnie-żadnego dźwigania doniczek, tylko odpoczynek

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
pat-k
isabela

Jola nie slyszalam o tym. Ja mam wiadomosci, ze w razie koniecznosci stosuje sie nacinanie krocza, np. jesli dziecko jest duze lub grozi samoistnym peknieciem. Wedle raportow szpitalnych tylko 5% kobiet jest nacinanych podczas porodu, ale niedopuszczalne jest samoistne pekniecie.

tutaj nacinaja krocze bardzo czesto i profilaktycznie. Musze pogadac z lekarzem u ktorego bede rodzic, zeby nie spieszyl sie raczej z nacinaniem.
I wybralam ostatecznie szpital, w ktorym bede rodzic. Znalazlam idealny kompromis pomiedzy tymi dwoma, ktore rozwazalam dotychczas.
W tym mozna rodzic z mezem i maja reanimacje noworodkow w razie czego. opinie ma tez bardzo dobre. wiec.. ufff... decyzja podjeta :yuppi:
Meczylo mnie to przez caly ostatni tydzien, nie lubie dlugo sie zastanawiac.
a to link do tego szpitala: - 8
Patka - Wyglada sensownie. Mylse, ze bedziesz zadowolona. Ja bez meza tez bym sie nie wybierala do szpitala.
A tak z innej paki to w Rosji maja takie dziwnie krotkie odnosniki do linkow. Ciekawe czemu.

hmm.. faktycznie. kopiuje caly a wkleja sie krotki

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Tak sie przechwalałam i teraz mam za swoje , przesadzałam kwiatki , nanosiłam sie ciezkich donic , ziemi i teraz mnie brzuszek pobolewa , nic to zjem pół czekolada zeby m sił nabrała i zabieram sie dalej do roboty:yuppi::yuppi:

Mama nawet się nie wygłupiaj, odpocznij chociaż chwilę. Jak Cię brzuchol boli, to nie ma żartów. I proszę ciężarów nie nosić, bo Cię zlejemy po dupsku :yuppi:

gunia43
pat-k
dziwne sny mialam cala noc... np snilo mi sie, ze mialam przezroczysty brzuch i widzialam Tosie jak w akwarium... i usmiechala sie do mnie :)

Patka - ja ostatnio sny mam przedziwne i berdzo realistyczne. Czytalam, ze na tym etapie ciazy to normalne.

U mnie leje. Chciałam się na pocztę wybrać i czekam aż przestanie. Mam nadzieję, że zdążę zanim M. wróci z pracy, bo później jedziemy na zakupy, do biblioteki, bo przeczytałam już wszystko i do lekarza po zwolnienie.

Daffodil
gunia43
pat-k

U mnie leje. Chciałam się na pocztę wybrać i czekam aż przestanie. Mam nadzieję, że zdążę zanim M. wróci z pracy, bo później jedziemy na zakupy, do biblioteki, bo przeczytałam już wszystko i do lekarza po zwolnienie.

U nas tez leje , u nas zawsze prawie taka sama pogoda bo dzieli nas 70 km
Daffodil miewa Twój Kuba czkawki? Moj miał juz 4 ale to i tak bardzo malo w porównaniu z moja corka

mama2
kurcze juz po robocie ale o dziwo całkiem z sił opadłam ..jestem tak słaba ze ledwo posprzatałm ten bajzel po kwiatkach ide sie połozyc

Bardzo mądra decyzja. Mama musisz sobie uświadomić, że przez dwa najbliższe miesiące nie będziesz supermenką. Może czujesz się dobrze, ale Twoje ciało też ma określoną wytrzymałość. Uważaj, żebyś w końcu nie przesadziła :36_8_3: Wszystko z rozsądkiem!!

mama2
Daffodil
gunia43

U nas tez leje , u nas zawsze prawie taka sama pogoda bo dzieli nas 70 km
Daffodil miewa Twój Kuba czkawki? Moj miał juz 4 ale to i tak bardzo malo w porównaniu z moja corka

Mój Kuba miał tylko raz i to już chyba z dwa miesiące temu. Od tego czasu cisza i spokój.

Daffodil
mama2
kurcze juz po robocie ale o dziwo całkiem z sił opadłam ..jestem tak słaba ze ledwo posprzatałm ten bajzel po kwiatkach ide sie połozyc

Bardzo mądra decyzja. Mama musisz sobie uświadomić, że przez dwa najbliższe miesiące nie będziesz supermenką. Może czujesz się dobrze, ale Twoje ciało też ma określoną wytrzymałość. Uważaj, żebyś w końcu nie przesadziła :36_8_3: Wszystko z rozsądkiem!!

tak masz racje , dzis to czuje , totalna słabosc i mroczki przed oczami , moze i ja czuje sie dobrze ale moje ciało juz tyle nie moze, dziekuje kochane za uzmysłowienie sobie tego:36_33_2::36_33_2:

lutka
Dziewczyny przepraszam ale zmykam na jakiś czas, oszalec można od tych wieści. Najpierw Sysia, teraz pępowina w kwietniówkach, i jeszcze przeczytałam posta Moni27 w poród w PL czy za granicą, i coraz bardziej zaczynam się bać. Muszę nabrać nieco dystansu, ciąża powinna cieszyć, zwłaszcza ze do Naszego spotkania coraz blizej, a ostatnio jedyne co robie to zamartwiam się czy z Szymusiem wszytsko w porządku. Buziaki dla Was wszystkich :*

Buziaki Lutka. U nas MUSI byc dobrze! MUSI I JUZ!

Jola30
Witam
Slysze ze nie tylko ja sie martwie ja juz mam schizy.
Jola22 dziekuje za pomoc poczytam i skorzystam.:yuppi:

Tragiczna noc mi sie trafia juz nawet nie pamietam snow ale jakis okropne koszmary i wszystko mnie bolalo nie moglam sobie znalesc miejsca a brzuch jak skala i nic nie czuje zeby maly cos fikna od jutra moze odsypia.
Jola.G - i na co sie zdecydowalas?

mama2
Powiem wam ze ja moglabym byc w ciazy caly czas ale od 7 miesiaca , nie boli mnie kregosłup, nie puchne, energia mnie rozpiera....nie czuje wogóle ze mam duzy brzucho az dziwne , zazwyczaj w 3 trymestrze samopoczucie jest najgorsze a ja czuje sie super:yuppi::yuppi:

I ja musze sie pochwalic, ze dzisiaj czuje sie rewelka! Maly widoczne zmienil pozycje, bo wczorajszego bolu nerwu kulszowego juz wcale nie czuje. Normalnie jak reka odjal. Poza tym cala noc mocno kopal i dzis rano tez niezle, co mnie niezmiernie cieszy. Zapal dzis od rana mam. Tylko te bole brzucha od czasu do czasu mnie dopadaja. Chyba wezme nospe to przejdzie.
Korzystajac z przyplywu dobrego samopoczucia wlasnie zafarbowalam wlosy na czekoladowy braz. Zobaczymy co wyjdzie :-)
Zarza sie ubiore ladnie, pozmywam gary. I potem moze na miasto uderze. Pogoda dziwna. Czarne chmury z przebyskami slonca. Zobaczymy jak sie rozwinie....

gunia43
mama2
Powiem wam ze ja moglabym byc w ciazy caly czas ale od 7 miesiaca , nie boli mnie kregosłup, nie puchne, energia mnie rozpiera....nie czuje wogóle ze mam duzy brzucho az dziwne , zazwyczaj w 3 trymestrze samopoczucie jest najgorsze a ja czuje sie super:yuppi::yuppi:

I ja musze sie pochwalic, ze dzisiaj czuje sie rewelka! Maly widoczne zmienil pozycje, bo wczorajszego bolu nerwu kulszowego juz wcale nie czuje. Normalnie jak reka odjal. Poza tym cala noc mocno kopal i dzis rano tez niezle, co mnie niezmiernie cieszy. Zapal dzis od rana mam. Tylko te bole brzucha od czasu do czasu mnie dopadaja. Chyba wezme nospe to przejdzie.
Korzystajac z przyplywu dobrego samopoczucia wlasnie zafarbowalam wlosy na czekoladowy braz. Zobaczymy co wyjdzie :-)
Zarza sie ubiore ladnie, pozmywam gary. I potem moze na miasto uderze. Pogoda dziwna. Czarne chmury z przebyskami slonca. Zobaczymy jak sie rozwinie....

Gunia to pochwal się swoim nowym imidżem :) Ja będę farbować na mahoń, ale nie wiem co z tego wyjdzie na moim balayage'u, bo jedne włosy mam blond, inne brązowe... Ma ktoś doświadczenie w takich sprawach? :)

Daffodil
gunia43
mama2

Gunia to pochwal się swoim nowym imidżem :) Ja będę farbować na mahoń, ale nie wiem co z tego wyjdzie na moim balayage'u, bo jedne włosy mam blond, inne brązowe... Ma ktoś doświadczenie w takich sprawach? :)
Daffodil - Nie ma sie co chwalic, bo jeszcze recznik na glowie. I zmienilam tylko odcien brazu. Ja normalnie mam taki sredni braz i farbuje, zeby tylko wlosy ladnego blasku nabraly.
Co do nakladania roznych rudawo-mahoniowych odcieni na blond to nie wiem. Na pasemkach pewnie wyjdzie jasny mahon. Byle by tylko na bladzie nie wyszedl jakis marchewkowy!!!!!

No dobra, chyba na chwilę przestało padać, to biegnę na pocztę. Przy okazji zajrzę do apteki i kupię gaziki, bepanthen, sól fizjologiczną, zobaczę czy mają Fridę/ew. Sopelka i czy sprzedadzą mi spirytus 70% bez recepty. Jak kupię to wszystko, to zostanie mi tylko laktator, z którym czekam do kwietnia, żeby gwarancja nie leciała :)

gunia43
Daffodil
gunia43

Daffodil - Nie ma sie co chwalic, bo jeszcze recznik na glowie. I zmienilam tylko odcien brazu. Ja normalnie mam taki sredni braz i farbuje, zeby tylko wlosy ladnego blasku nabraly.
Co do nakladania roznych rudawo-mahoniowych odcieni na blond to nie wiem. Na pasemkach pewnie wyjdzie jasny mahon. Byle by tylko na bladzie nie wyszedl jakis marchewkowy!!!!!

No właśnie tego się boję :8_1_222: No trudno, najwyżej M. będzie biegł do sklepu po jakąś brązową farbę :)

Daffodil
gunia43
Daffodil

No właśnie tego się boję :8_1_222: No trudno, najwyżej M. będzie biegł do sklepu po jakąś brązową farbę :)
A chcesz na ciemno? Mysle, ze nie bedzie zle jak kupisz dobrej jakosci fabe. Ja farbuje Garnier 100% Color. Dla mnie bomba, ale ja juz i tak mam ciemne wlosy

gunia43
Daffodil
gunia43

A chcesz na ciemno? Mysle, ze nie bedzie zle jak kupisz dobrej jakosci fabe. Ja farbuje Garnier 100% Color. Dla mnie bomba, ale ja juz i tak mam ciemne wlosy

W blondzie dobrze się czuję, ale chciałam teraz zamienić na trochę ciemniejszy kolor ze względów czysto praktycznych :) Przy jasnym bardzo szybko widać odrosty, bo swoje mam dość ciemne, a wiadomo jak to na początku będzie z dzieckiem :) Ciekawe czy będzie czas, żeby rzęsy pomalować :hahaha:

Dziewczyny właśnie przyniosłam z poczty te staniki do karmienia za 8 zł z Allegro i powiem Wam, że super są. Tak trochę w ciemno zamawiałam, bo stwierdziłam, że nie będzie mi szkoda kasy, nawet jak coś będzie nie tak i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. W dotyku bardzo fajne, przypominają bawełniane i są bardzo rozciągliwe. Mam biały i czarny 80D i na upartego mogłabym w nich już teraz chodzić.
A przy okazji u tego sprzedawcy zamówiłam parę ręcznie robionych kolczyków, bo miał w takich cenach, że aż żal się było nie skusić i też super :)