Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
Widziała któraś z Was moze "idealny facet dla mojej dziewczyny"?

Ja widziałam. Jeśli chcesz wiedzieć czy warto się wybrać, to hmmm... dużo gorszy niż Testosteron czy Lejdis, ale parę fajnych momentów było. Trochę się pośmiałam. Musisz sama zadecydować :)

A my dzisiaj wieczorem idziemy na Kochaj i tańcz :) Wprawdzie M. chciał na Popiełuszkę, ale ze względu na to, że jutro jest Dzień Kobiet, musiał się poddać :)

lutka
mama2corun
Lutka wstaw to zdjecie z kawka z wkladka bo mi sie przypomnialo he he moze mi sie uda taka czekolade zrobic i musze miec wzor bo na zywo to juz niepamietam jak wyglada:nerw::nerw:

no to ładnie CIę meżuś zaniedbał, skoro zapomniałąs jak TO wygląda :D

hehe tym razem daje post do ulubionych hehe
mama2 tak zrobie az sie zdziwi
ja lubie ale jakos taka jestem ze nigdy nieinicjowalam zblizenia on zawsze to robil i teraz to jest mi mega przykro ze on ani niezabiega ani nic:(:36_2_24:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

isabela
witajcie sobotnio moje kochane, kragle dwupaki :), wlasnie skonczylam Was czytac, zaleglosc 2 dni i jakies 20 stron... wow, my plodne jestesmy w kazdym tego slowa znaczeniu :36_1_13:
Witam nowe mamuski w naszym gronie.

U mnie wciaz mamuska rezyduje. Codziennie cos sie dzieje, glownie jestem zmeczona :Oczko: hehehhe. Wczoraj uslyszalam komplement, ze "z tylu to nawet fajnie wygladasz, jak nie w ciazy" tja..hehehhe. Mala mnie tak juz kopie, ze az boli. czasami kreci sie normalnie, ale nieraz jak przykopie to gwiazdy widze. Nie wiem jak jak bede wygladala za 2 miesiace, juz wygladam jak wielka plazowa pilka, chodze jak kaczka, wstajac z sofy stekam i sapie jak staruszka, czasami az mi glupio.
Jutro wielki rodzinny zjazd u nas w domu, obchodzimy urodziny, moj brat, mlodsza corka i ja jestesmy marcowymi kotami.
Ide po 2 kawe bo juz od 5 spac nie moge, moze ktoras z Was w koncu sie obudzila?
Isabela - Ty tez Rybka? Zycze udanej imprezy. Wszystkiego naj z okazji urodzin, o ile dobrze zrozumialam :-) Caluski!
Mama2 - jak zwykle piekna. No i zdjece z mezuliem b. fajne.
Ewciaa - slabe ruchy to tez ruchy. Nie zamartwiaj sie, bo Zuzia urodzi sie zestresowana. Wszystko jest na pewno dobrze. Widac Twoja cora taka jest spokojna.
Lutka - sliczne zdjecie w awatarku. No i co Ty tu robisz w sobote :-)

Tak

Isabela - Ty tez Rybka? Zycze udanej imprezy. Wszystkiego naj z okazji urodzin, o ile dobrze zrozumialam :-) Caluski!
Ewciaa - slabe ruchy to tez ruchy. Nie zamartwiaj sie, bo Zuzia urodzi sie zestresowana. Wszystko jest na pewno dobrze. Widac Twoja cora taka jest spokojna.

Tak poza tym to witam sobotnio. U mnie slonce pieknie swieci :ok:,ale cisnienie chyba niskie, bo spiaca jestem jak nie wiem co. Chyba sobie zaraz kawe walne.
Ja wczoraj jeszcze sie zmobilizowalam i zrobilam pyszny gulasz, salatke i posprzatalam kuchnie - nogi mi do d. wchodzily!!!!
Ale dzisiaj juz tylko zakupy byly i teraz powolutku moge sobie reszte pryzgotowywac. Goscie przychodza na 17.00, takze mam czas.

Daffodil
jola22
Daffodil

mama2corun nie załamuj mnie, bo karuzelka już rozebrana :hahaha:

Daffodil powiedz mężowi, że jak zepsuje karuzelke to on bedzie Kubie śpiewał.:hahaha::hahaha::hahaha:

Boże nie!! Dziecko by miało traumę do końca życia :hahaha:

:hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
Ja sei dzisiaj czuje jakby mnie ktos doslownie odwirowal na 1000 obrotow. Oddychac jakos nie moge, mam wrazeni8e ze powietrza mi malo albo zadyszke mam - tak na zmiwne, spuchnieta jestem od rana i rece i nogi, do tego co pochodze to biegne do WC na siku i to bez skutku wiekszego. I jeszcze bole mam brzucha okresowe znow i krzyz mnie lupie. Juz sama nie wiem, co to sie dzieje. Chyba najgorszy dzien jesli chodzi o samopoczucie w calej ciazy. To ta pogoda czy jak...:le::le:
A do tego jutro mam gosci i musialam isc z mezem na zakupy, a teraz jeszcze musze salatke robic i gulasz na jutro. Nie ma lekko! Oby do jutra! Ciasto kupilam juz gotowca - maz mi podpowiedzial i chwala mu za to.

Gunia a nie da sie ich przyjac jakos skromniej? Na pewno zrozumieja, ze nie jestes na silach stac przy garach. Salatka najszybsza bedzie np z tunczyka z puszki (makaron, tunczyk, ogorek korniszon albo kiszony i kukurydza. do tego oregano sporo i majonez. moj imprezowy numer, szybki i smaczny :)
a zamiast gulaszu moze po prostu jakies udka pieczone, cos co wrzucisz do piekarnika i sie piecze a ty idziesz sie polozyc.
Powinnas odpoczywac dzisiaj jak najwiecej. Nie ryzykuj Gunia

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Martii
mama2corun
Martii
Witajcie!
Dołączam do grona majowych mamusiek!
Termin mam na 04.maja!
Pozdrawiam wszystkie oczekujące!

witamy wsrod majowek czuj sie jak w domu bo tu taka atmosfera:D napisz cos o sobie wiecej.

Dziękuje bardzo za miłe przyjęcie do Waszego grona :-)
A o sobie - no cóż , jestem z Krakowa , mam 28 latek, od Listopada 08 - mężatką , całym moim życiem do pewnego momentu był sport, a teraz troszkę się pozmieniało!
Ale z ogromną radością i niecierpliwością czekam na mojego pierwszego dzidziusia!
I to będzie synuś!!!

Witaj Marti :)
gratuluje synka! a jakie imie, to pewnie doczytam w kolejnych postach :)

lutka
gunia43
lutka
Patka ale pościeli nie tarfi szlag w takiej temp? widziałas jaką mam, jedna krateczka ecru a druga błękitna.

Większosc z nas ma tej samej firmy pościel. Nic się znią złego nie stanie przy takiej temp?
Lutka - Na kazdej poscieli pisze na metkach w ilu stopniach pwinno sie ja prac.

no własnei w 40 tylko, al ezaryzykowalam i w ruch poszło 60 :) nic się nie stało :)

Tak wogóle to witam w sobotni szary dzionek wszystkie brzcholki majowe.

spoko, spoko, 90 stopni poscielka tez przetrwala :)
Lutka nowy awatarek widze? w koncu twoje brzunio na nim :)

gunia43

Tak poza tym to witam sobotnio. U mnie slonce pieknie swieci :ok:,ale cisnienie chyba niskie, bo spiaca jestem jak nie wiem co. Chyba sobie zaraz kawe walne.
Ja wczoraj jeszcze sie zmobilizowalam i zrobilam pyszny gulasz, salatke i posprzatalam kuchnie - nogi mi do d. wchodzily!!!!
Ale dzisiaj juz tylko zakupy byly i teraz powolutku moge sobie reszte pryzgotowywac. Goscie przychodza na 17.00, takze mam czas.

no tak, ale ze mnie gapa... ja tu wyskakuje z radami, a to byl wczorajszy post... oj coraz gorzej ze mna.
Zuch jestes Gunia

Daffodil
To ja się witam weekendowo i od razu piszę jak USG przebiegło :)
U Kubusia wszystko w porządku, wszystkie narządy pracują tak jak powinny, echo serduszka super, wątroba i nerki też. Ogólnie bardzo dużo rzeczy nam lekarka posprawdzała, połowy nie pamiętam, ale mam wszystko wypisane na wydruku :)
Kubuś waży 1780 g, podobno waga super jak na ten tydzień, ale dziecko raczej z większych niż mniejszych :)
Co do ułożenia, to nic się nie zmieniło. Siedzi na pupce, złożony jak scyzoryk, ma nogi na głowie. Lekarka powiedziała, że jeszcze spokojnie ma 4 tygodnie, a rekordziści to nawet dzień przed terminem cesarki się przekręcają. Ale już trochę zmieniam nastawienie, mąż i mama mnie opitolili, że tak się tym przejmuję, a wpływu na to nie mam żadnego. Teraz to najważniejsze jest, że Kubuś się dobrze rozwija. Jak będzie cesarka, to trudno, myśleniem nic nie zmienię. Najbardziej żal mi porodu rodzinnego, no ale może jeszcze nie wszystko stracone :)

Daffodil najwazniejsza, wspaniala wiadomosc: Kubus zdrowy i pieknie rosnie.
a o tej cesarce ja mysle juz od 2 dni i analizuje wszystkie za i przeciw. Sa tez plusy cesarki zwlaszcza jesli dziecko jest duze. a jesli nasze dzieci zdecyduja, ze nie maja ochoty pchac sie dolem, no coz... pozostaje nam to zaakceptowac

Daffodil
To ja się witam weekendowo i od razu piszę jak USG przebiegło :)
U Kubusia wszystko w porządku, wszystkie narządy pracują tak jak powinny, echo serduszka super, wątroba i nerki też. Ogólnie bardzo dużo rzeczy nam lekarka posprawdzała, połowy nie pamiętam, ale mam wszystko wypisane na wydruku :)
Kubuś waży 1780 g, podobno waga super jak na ten tydzień, ale dziecko raczej z większych niż mniejszych :)
Co do ułożenia, to nic się nie zmieniło. Siedzi na pupce, złożony jak scyzoryk, ma nogi na głowie. Lekarka powiedziała, że jeszcze spokojnie ma 4 tygodnie, a rekordziści to nawet dzień przed terminem cesarki się przekręcają. Ale już trochę zmieniam nastawienie, mąż i mama mnie opitolili, że tak się tym przejmuję, a wpływu na to nie mam żadnego. Teraz to najważniejsze jest, że Kubuś się dobrze rozwija. Jak będzie cesarka, to trudno, myśleniem nic nie zmienię. Najbardziej żal mi porodu rodzinnego, no ale może jeszcze nie wszystko stracone :)

Daffodil - fajnie, ze u Kuby wszystko w porzadku. A co do ulozenia to sie nie martw. Jeszcze jest czas! Poza tym jak bedzie cesarka to przynajmniej Ci krocze zostanie zaoszczedzone :-)