Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
gdzie was maluszki kopią? mnie zawsze wysoko na bokach lub nad pępkiem i o wiele rzadziej na dole , z tego wynika ze nozkami bardzo kopie , piłkarzem zostanie jak to sie mowi:36_8_7:

Mnie synek kopie pod zebrami i po bokach brzucha- to chyba raczkami wali! Poza tym tak sie czasami przewraca jakby wokol wlasnej osi, ze caly brzuch mi sie wtedy rusza :-) Ale nigdy nie kopie tak, zeby mnie bolalo. Moze to kwestia wrazliwosci macicy itd na ruchy dziecka. Ja zaczelam bardzo pozno wyczuwac ruchy malego - sporo ponad 20 tydzien, juz nie pamietam dokladnie.

jola.grodecka
jola22
mama2
WITAM KOCHANE MAJOWKI
Jola super ze bedziesz mogla wspomoc sie znieczuleniem u n mnie takie znieczulenie 500 zł:nerw:
mama2 corun moja tez mi tak pomaga , myje po sobie talerzyki, szykuje sobie kromki (sama chce) takie są własnie córeczki , :36_1_11:

Ptaka
bardzo dobrze zrobilas ze wstapilas na to usg i Twoja Tosia to gigant ,:36_11_1: najwiekszy majowy dzidzius!!!!:15_5_17::15_5_17:
Z tym ułozeniem to faktycznie ma czas choc juz coraz to ciężej jej bezdie fiknac koziołka ale na pocieszenie Ci powiem ze moja cora malym dzieckiem nie byla a odwrocila sie w 34 tygodniu, takze wierze ze i u Ciebie jeszcze sie odwroci .:36_1_22::36_1_22:
a co do szpitala to faktycznie jak cesarka to tez bym poszła do tego o surowych zasadach ale gdyby naturalnie to tylko z mężem , nie odbieraj sobie tych chwil!!!

Dziewczynki ja dzis wstałam w cudownym humorze i kurcze ciezko mi z mysla ze juz ostatni dzien dzisiaj hm....:no1:mam tyle checi ostatnio do pracy i energi...ze juz sama nie wiem :nerw::nerw::nerw:

Mama2 500 stów za znieczulenie - pogieło ich czy co???:nerw::nerw:

Z tego co wiem tu w Anglii wszystkie znieczulenia sa za darmo,nie nacinaja krocza sama musisz popekac,i nie rodzi sie lozysak daja jakis zaszyk i samo sie wydala ok 5-10 minut,nie robia lewatywy.
To tak jak w moim szpitalu. Co do lozyska tylko nie weim. Bede musiala spytac na spotkaniu z polozna.

Daffodil
gunia43
Daffodil

pat-k super wiadomości!! Tosia idzie łeb w łeb z Maksiem Mamy, nieźle dziewczyna sobie daję radę :) Super, że tak ładnie rośnie i dobrze się rozwija.
A co do położenia, to trzeba po prostu się z tym pogodzić, bo i tak jest to coś na co nie ma się wpływu. Można ćwiczyć, ale efekty też mogą być różne.
Ja się jutro dowiem jak się Kuba usadowił, ale na mój chłopski rozum siedzi tak jak Tosia, bo kopniaki częściej zaliczam na dole, na górze niby czasem też, ale rzadko. Poza tym brzuch też mam dość nisko, co raczej wskazuje na pupcię na dole.

Teoretycznie mamy jeszcze trochę czasu na obrót (mój lekarz uważa, że do 35. tygodnia), więc pozostaje czekać :)
Daffodil - ja tez mam brzuch raczej nisko, a Maly lezy glowka na dole. Poza tym widzialam glowke przed wizyta na wysokosci pepka (niezle sie dziwilam, bo przypuszczalam ze sie odwrocil), ale okazalo sie ze to musi byc raczej pupa, bo maly juz byl odwrocony :-)
A nie poczulas takiego przewrocenia? Ja dokladnie czulam moment kiedy synek sie odwrocil, ale to moze dlatego, ze to sei zdarzylo jak siedzialam przed kompem a nie jak spalam.
A moze kopie Cie po zebrach! Ja tak mialam.

Nie, nic takiego nie czułam. Jedyna szansa, że fiknął jak spałam, bo wtedy najbardziej szaleje :) A pod żebrami wbija mi się co chwilę coś dużego okrągłego, ale tak naprawdę nie jestem do końca pewna czy to pupa czy główka :) Na szczęście jutro USG, to będę mieć pewność :)
To trzymam kciuki, zeby Kuba fiknal. Po co ma mamusie stresowac swoim ulozeniem .-)

mama2
Daffodil oczywiscie WIELKI KCIUKASY beda za Kubusia zeby byl juz główką w dół:36_1_11:
Lutka z czym lepiej bo chyba sie zgubiłam :8_5_13:

Dziewczyny wiem ze sie powtarzam ale strasznie i smutno ze jestem tu ostatni dzien...moje kochane biureczko...moj komputerek....
Hi, hi. Bez pracy zle, z niedobrze. Tak to juz jest. Ale nalezy Ci sie odpoczynek to pewne i spojrz na to z tej strony. Jeszcze sie napracujesz!

Daffodil
mama2
Daffodil

A ja myślę, że takie przytulaski są dobrym sposobem na wywołanie porodu :) W 38. tygodniu można zacząć :)

a mnie przytulaski juz nieinteesuja ...cos mnie ostatnio boli i wogole nie mam ochoty:36_2_24:

U mnie też lekki spadek libido... chyba głównie przez tą ociężałość :whasa:
Daffodil - Hi, hi. U mnie z libodo nawet lepiej niz zwykle, tylko jak przychodzi co do czego, to nawet calowac sie juz mi ciezko, bo powietrza mi brakuje i przerwac musze. Jaja jak berety.
Zreszta dzisiaj w ogole lezalam duzo, bo dysze ciezko, jakbym na Mount Everest weszla. Moze maly mi przepone gniecie??!! Sama nie wiem.

jola22
Hej Kobietki.

Ja jeszcze w pracy, ale wasze kciuki pomogly bo dzis w miare spokojnie.
Nie musialam sie kryc za szafa, i mysle ze takiej wielkiej to w pracy nie mamy.

Pat-k do pracy na takim oddziale nie mozna sie przyzwyczaic - najgozej jak jakies malenstwo umrze, ale mi zdarzylo sie to dopiero 2 razy.

Mama2corun super- wygralas, i teraz mozesz buszowac po sklepach na calego, a najlepiej to kup aparat bo niedoczekamy sie twoich zdjec.

Amelcia - pedz do lekarza, bo inaczej zadreczysz sie myslami. Mam nadzieje ze to niegrozna infekcja.

Daffodil kciuki beda jutro - tylko i ktorej masz to USG

EWCIA A TY DOSTANIESZ PO DUPIE - WKRECASZ SOBIE - ZUZIA JEST ZDROWA I NIC JEJ NIE DOLEGA, A DO INKUBATORA TO POLOZXYMY CIEBIE JAK SIE NIE USPOKOISZ

Jola się pojawiła i od razu ustawiła wszystkich do pionu :)
A wizyta o 9.30.

Daffodil
jola22
Hej Kobietki.

Ja jeszcze w pracy, ale wasze kciuki pomogly bo dzis w miare spokojnie.
Nie musialam sie kryc za szafa, i mysle ze takiej wielkiej to w pracy nie mamy.

Pat-k do pracy na takim oddziale nie mozna sie przyzwyczaic - najgozej jak jakies malenstwo umrze, ale mi zdarzylo sie to dopiero 2 razy.

Mama2corun super- wygralas, i teraz mozesz buszowac po sklepach na calego, a najlepiej to kup aparat bo niedoczekamy sie twoich zdjec.

Amelcia - pedz do lekarza, bo inaczej zadreczysz sie myslami. Mam nadzieje ze to niegrozna infekcja.

Daffodil kciuki beda jutro - tylko i ktorej masz to USG

EWCIA A TY DOSTANIESZ PO DUPIE - WKRECASZ SOBIE - ZUZIA JEST ZDROWA I NIC JEJ NIE DOLEGA, A DO INKUBATORA TO POLOZXYMY CIEBIE JAK SIE NIE USPOKOISZ

Jola się pojawiła i od razu ustawiła wszystkich do pionu :)
A wizyta o 9.30.

racja aż się przestraszyłam i moja Zuzia też nawet zaczeła kopać:36_1_11:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
mamuśki kupujecie puder dla dziecka??? a szampon ???

Ewciaa - Ja mam plyn do mycia ciala i wlosow 2 w 1 z dozownikiem. Kupilam taki, bo czytalam w M jak mama, ze to jest najwygodniej.
A pudru nie kupuje. Gdzies cos czytalam, ze nsei nie poleca. Nie pamietam czemu. ja mam penaten Krem. Sudocrem spelnia te sama role co puder.

gunia43
Ewciaa

Ewciaa - Ja mam plyn do mycia ciala i wlosow 2 w 1 z dozownikiem. Kupilam taki, bo czytalam w M jak mama, ze to jest najwygodniej.
A pudru nie kupuje. Gdzies cos czytalam, ze nsei nie poleca. Nie pamietam czemu. ja mam penaten Krem. Sudocrem spelnia te sama role co puder.

ja właśnie kupiłam sudocrem, więc pudru nie kupuje

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa

Pudru nie kupuję, na co dzień będę smarować pupkę mleczkiem nawilżającym Nivea lub oliwką, a na odparzenia jeszcze nic nie mam. Apteczne rzeczy zostawiłam na koniec, pewnie kupię Bepanthen albo Sudocrem. A szamponu osobnego też nie mam. Kupiłam 2w1 żel do mycia ciała i włosków też z Nivei. W sumie to praktycznie wszystkie kosmetyki mam Nivei, bo czytałam, że nie uczula. Jak będzie w rzeczywistości, to się okaże :)

Ewcia jaki inkubator moja Oliw miala 2580 i w zadnym inkubatorze nielezala!!to niezalezy od wagi tylko o zdrowie a Zuzia zdrowa jak rybka i czego wiecej chce.
niewolno porownywac i trzeba naprawde sobie to wpoic bo w przyszlosci nawet przez przypadek mozna zrobic przykrosc dziecku ze twoja kolezanka to i tamto robi a Ty nie... wiec uczymy sie juz od ciazy ze nasze dzieci sa indywidualnymi osobkami i kazde rozwija sie w swoim tepie.
u mojego brata tez corcia sie w terminie urodzila 2800 i zdrowa a mama duuza i tata tez nie maly.wiec naprawde niemozna porownywac.
a ja co zalatwilam zapisalam sie do Hagawoon do kolejki o mieszkanie z urzedu i w przyszlym tyg mam przyjsc i sprawdzic na jakim miejscu zostalam usadowiona na liscie dostane swoj nr i bede mogla chodzic i ich meczyc :D i dowiem sie jaki metraz nam rzysluguje itp.ale polazilam dzis masakra jeszcze z Oliw na godzinnym spacerku ona na hulajnodze ale warto bylo bo Oliw szczesliwa ja dotleniona tylko nogi mi do d wchodza.kupilam Oli bluze i pajaca dwustronnego taki cieplejszy,
Jola dobry pomysl kupie aparat!!:36_1_11:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
Ewciaa

ja tez mam 2w1 Sanosan zel do mycia. sama czasami myje sie nim od stop do glow i zdaje egzamin. A puder sie roluje, podraznia i cos tam jeszcze. juz sie go nie poleca

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2corun
Ewcia jaki inkubator moja Oliw miala 2580 i w zadnym inkubatorze nielezala!!to niezalezy od wagi tylko o zdrowie a Zuzia zdrowa jak rybka i czego wiecej chce.
niewolno porownywac i trzeba naprawde sobie to wpoic bo w przyszlosci nawet przez przypadek mozna zrobic przykrosc dziecku ze twoja kolezanka to i tamto robi a Ty nie... wiec uczymy sie juz od ciazy ze nasze dzieci sa indywidualnymi osobkami i kazde rozwija sie w swoim tepie.
u mojego brata tez corcia sie w terminie urodzila 2800 i zdrowa a mama duuza i tata tez nie maly.wiec naprawde niemozna porownywac.
a ja co zalatwilam zapisalam sie do Hagawoon do kolejki o mieszkanie z urzedu i w przyszlym tyg mam przyjsc i sprawdzic na jakim miejscu zostalam usadowiona na liscie dostane swoj nr i bede mogla chodzic i ich meczyc :D i dowiem sie jaki metraz nam rzysluguje itp.ale polazilam dzis masakra jeszcze z Oliw na godzinnym spacerku ona na hulajnodze ale warto bylo bo Oliw szczesliwa ja dotleniona tylko nogi mi do d wchodza.kupilam Oli bluze i pajaca dwustronnego taki cieplejszy,
Jola dobry pomysl kupie aparat!!:36_1_11:

mama2corun święte słowa! Nasze dzieci sa niepowtarzalne i indywidualne. maja prawo do odmiennosci a w przyszlosci do popelniania bledow i uczenia sie na nich samodzielnie. A my musimy uczyc sie kochac je bezwarunkowo

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie