Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Ewciaa
mama2corun

no to Zuzia ladnierosnie:Dgratulaje i grzeczna dziewczynka juz glowka w dol :D super :36_1_11:
a ifekcja napewno sobie z nia poradzisz,a przytulanie z mezem no wspolczuje...ale co sie nierobi dla naszych kruszynek
ja posprzatalam ladnie w pokoiku Oliw znowu przestawilam lozeczko Oli musze sie liczyc z tym ze niezdazymy przed porodem sie przeprowadzic i musze miec tu jak najwygodniej zrobione.ide z Oliwka scoobiego ogladac.zajze pozniej buziaki

co do przytulania to ja zabardzo się nie zmartwiłam bo jakoś ochoty nie mialam, ale mąż smutny,:kiepsko: wprawdzie globulki mam na 12 dni i pewnie póxniej jak infekcja przejdzie można ale on w 9 miesiącu już sie boi, wiec wychodzi że będzie 4 miesiące bez "przytulania"

A ja myślę, że takie przytulaski są dobrym sposobem na wywołanie porodu :) W 38. tygodniu można zacząć :)

a mnie przytulaski juz nieinteesuja ...cos mnie ostatnio boli i wogole nie mam ochoty:36_2_24:

lutka

W ten weekend planuje zrobić pierwszą porcję prania. Miejsce w szafie już zrobiłam. Teraz tylko nie iwem w jakich temp prać, białe nastawię na wyższą, ale kolorowe chyba tylko w 50. A co z pościelą? Doradźcie proszę :*

Ja wszystkie kolorowe rzeczy łącznie z pościelą prałam w 40 stopniach. Posprawdzaj na metkach najlepiej, żebyś sobie od razu ubranek nie zniszczyła, jak coś zafarbuje. Na pewno pieluszki można gotować, ale przy ubrankach białych też bym z temperaturą nie szalała. Ja po praniu prasuję wszystko na lewej stronie, więc w ten sposób też można dodatkowo pozbyć się bakterii.

gunia43
Daffodil
pat-k
a potem, przechodzilam kolo nowo otwartej kliniki, i takie mieli promocyjne ceny i tak dobry sprzet zachwalali, ze.... poszlam na usg.
Wiem, wiem, ze to troche chyba glupio tak spontanicznie, ale to 32 tydzien i musialabym czekac jeszcze ponad 2 tyg na wizyte u swojego gina....
Trafilam na fajna babke od usg, duzo opowiadala, co widac, jak patrzec etc.

wiec, Tosia ma juz 2 kg i 100 gram!!! :whoot: Maly pulchniaczek!
i siedzi pupa do wyjscia niestety. ma coraz mniej czasu i miejsca, zeby sie obrocic... wiec mozliwe, ze czeka mnie cesarka jednak :(

Poza tym wszystko ok, serducho pięknie bije, lożsko sie jeszcze nie starzeje i jest juz bardzo wysoko, szyjka zamknieta i wystarczajaco dluga. I wszystkie organy wewn w porzadku. Widzialam jak pije wody plodowe lakomczuszek moj malutki :)

pat-k super wiadomości!! Tosia idzie łeb w łeb z Maksiem Mamy, nieźle dziewczyna sobie daję radę :) Super, że tak ładnie rośnie i dobrze się rozwija.
A co do położenia, to trzeba po prostu się z tym pogodzić, bo i tak jest to coś na co nie ma się wpływu. Można ćwiczyć, ale efekty też mogą być różne.
Ja się jutro dowiem jak się Kuba usadowił, ale na mój chłopski rozum siedzi tak jak Tosia, bo kopniaki częściej zaliczam na dole, na górze niby czasem też, ale rzadko. Poza tym brzuch też mam dość nisko, co raczej wskazuje na pupcię na dole.

Teoretycznie mamy jeszcze trochę czasu na obrót (mój lekarz uważa, że do 35. tygodnia), więc pozostaje czekać :)
Daffodil - ja tez mam brzuch raczej nisko, a Maly lezy glowka na dole. Poza tym widzialam glowke przed wizyta na wysokosci pepka (niezle sie dziwilam, bo przypuszczalam ze sie odwrocil), ale okazalo sie ze to musi byc raczej pupa, bo maly juz byl odwrocony :-)
A nie poczulas takiego przewrocenia? Ja dokladnie czulam moment kiedy synek sie odwrocil, ale to moze dlatego, ze to sei zdarzylo jak siedzialam przed kompem a nie jak spalam.
A moze kopie Cie po zebrach! Ja tak mialam.

Nie, nic takiego nie czułam. Jedyna szansa, że fiknął jak spałam, bo wtedy najbardziej szaleje :) A pod żebrami wbija mi się co chwilę coś dużego okrągłego, ale tak naprawdę nie jestem do końca pewna czy to pupa czy główka :) Na szczęście jutro USG, to będę mieć pewność :)

mama2
Daffodil
Ewciaa

co do przytulania to ja zabardzo się nie zmartwiłam bo jakoś ochoty nie mialam, ale mąż smutny,:kiepsko: wprawdzie globulki mam na 12 dni i pewnie póxniej jak infekcja przejdzie można ale on w 9 miesiącu już sie boi, wiec wychodzi że będzie 4 miesiące bez "przytulania"

A ja myślę, że takie przytulaski są dobrym sposobem na wywołanie porodu :) W 38. tygodniu można zacząć :)

a mnie przytulaski juz nieinteesuja ...cos mnie ostatnio boli i wogole nie mam ochoty:36_2_24:

U mnie też lekki spadek libido... chyba głównie przez tą ociężałość :whasa:

Ewciaa
mama2
gdzie was maluszki kopią? mnie zawsze wysoko na bokach lub nad pępkiem i o wiele rzadziej na dole , z tego wynika ze nozkami bardzo kopie , piłkarzem zostanie jak to sie mowi:36_8_7:

mama mnie róźnie najwyżej to jakieś 5 palców nad pępkiem, w lewym lub prawym boku, a czasami aż pod bielizną

mnie nisko w pachwinach albo w boki. a jeszcze 2 tyg temu czulam kopniaki w zebra, wtedy pewni byla jeszcze glowka w dol. ze tez zachcialo sie Tosi fikolki robic...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2 Patka takie świetne propozycje na spędzenei wolnego czasu Ci złożyła a tY już zaczynasz tęsknić za pracą????? Nie świruj tylko ciesz sie ostatnimi tygodniami luzu, teraz pogoda będzie coraz lepsza, spacery Cie czekają, książki, filmy, kino, knajpki, nic tylko sie cieszyć.

Daffodil
gunia43
Daffodil

pat-k super wiadomości!! Tosia idzie łeb w łeb z Maksiem Mamy, nieźle dziewczyna sobie daję radę :) Super, że tak ładnie rośnie i dobrze się rozwija.
A co do położenia, to trzeba po prostu się z tym pogodzić, bo i tak jest to coś na co nie ma się wpływu. Można ćwiczyć, ale efekty też mogą być różne.
Ja się jutro dowiem jak się Kuba usadowił, ale na mój chłopski rozum siedzi tak jak Tosia, bo kopniaki częściej zaliczam na dole, na górze niby czasem też, ale rzadko. Poza tym brzuch też mam dość nisko, co raczej wskazuje na pupcię na dole.

Teoretycznie mamy jeszcze trochę czasu na obrót (mój lekarz uważa, że do 35. tygodnia), więc pozostaje czekać :)
Daffodil - ja tez mam brzuch raczej nisko, a Maly lezy glowka na dole. Poza tym widzialam glowke przed wizyta na wysokosci pepka (niezle sie dziwilam, bo przypuszczalam ze sie odwrocil), ale okazalo sie ze to musi byc raczej pupa, bo maly juz byl odwrocony :-)
A nie poczulas takiego przewrocenia? Ja dokladnie czulam moment kiedy synek sie odwrocil, ale to moze dlatego, ze to sei zdarzylo jak siedzialam przed kompem a nie jak spalam.
A moze kopie Cie po zebrach! Ja tak mialam.

Nie, nic takiego nie czułam. Jedyna szansa, że fiknął jak spałam, bo wtedy najbardziej szaleje :) A pod żebrami wbija mi się co chwilę coś dużego okrągłego, ale tak naprawdę nie jestem do końca pewna czy to pupa czy główka :) Na szczęście jutro USG, to będę mieć pewność :)

Daffodil ja tez trzymam kciukasy za jutrzejsze usg!

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
lutka
znaczy ze jest ok, skoro już nie pamiętasz smutkow z zeszłego tygodnia :D to dobrze

aaaaaaaaaa to tak juz zapomniałam wszystko sie dobrze skonczyło:36_1_11:
DZIEKUJE

:) no dobrze, ze Lutka pociagnela temat i wiemy, ze juz wszystko ok :)

Raz młody zrobił coś tak dziwnego w brzuchu ze az mnie cofnęło na fotel, myślałam ze może fiknął kozła (choc był już odwrócony główką do dołu) ale okazało sie ze wydziwiał i tyle.

Daffodil i ja trzymam kciuki za fikołka

lutka
mama2 Patka takie świetne propozycje na spędzenei wolnego czasu Ci złożyła a tY już zaczynasz tęsknić za pracą????? Nie świruj tylko ciesz sie ostatnimi tygodniami luzu, teraz pogoda będzie coraz lepsza, spacery Cie czekają, książki, filmy, kino, knajpki, nic tylko sie cieszyć.

tak, tak i pamietaj o tej gesi co Cie miala kopnac, jesli wrocisz do pracy:8_5_13:

pat-k
lutka

tak, tak i pamietaj o tej gesi co Cie miala kopnac, jesli wrocisz do pracy:8_5_13:

:uff::uff: Pamietam hihi moje ostatnie 15 minut w pracy ....

Hej Kobietki.

Ja jeszcze w pracy, ale wasze kciuki pomogły bo dziś w miarę spokojnie.
Nie musiałam się kryć za szafa, i myślę ze takiej wielkiej to w pracy nie mamy.

Pat-k do pracy na takim oddziale nie można się przyzwyczaić - najgorzej jak jakieś maleństwo umrze, ale mi zdarzyło się to dopiero 2 razy.

Mama2corun super- wygrałaś, i teraz możesz buszować po sklepach na całego, a najlepiej to kup aparat bo niedoczekany się twoich zdjęć.

Amelcia - pędź do lekarza, bo inaczej zadręczysz się myślami. Mam nadzieje ze to niegroźna infekcja.

Daffodil kciuki beda jutro - tylko i ktorej masz to USG

EWCIA A TY DOSTANIESZ PO DUPIE - WKRECASZ SOBIE - ZUZIA JEST ZDROWA I NIC JEJ NIE DOLEGA, A DO INKUBATORA TO POLOZXYMY CIEBIE JAK SIE NIE USPOKOISZ

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

lutka
Patka ale pościeli nie tarfi szlag w takiej temp? widziałas jaką mam, jedna krateczka ecru a druga błękitna.

Większosc z nas ma tej samej firmy pościel. Nic się znią złego nie stanie przy takiej temp?
Ja piore moje rzeczy w 40 stopniach a potem sie wszystko wyprasuje goracym zelazkiem i powinno wytarczyc. Tak mi wszyscy radzli.