Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
mama2corun
o mamo co tu dzis tak pusto??
ja sprzatanie mam za soba teraz prasowanie.
Guniu zlamalas mnie ta cena twojego mieszkania u nas niestety drogo jak niewiem co taki metraz jak twoj to ok800euro
wlasnie u nas zycie tanie jedzenie ubrania ale za to mieszkania koszmar,dlatego szykujemy sie do kupna zawsze rata to juz za swoje nie za cudze.tylko ze my chcemy na firme wiec musimy czekac do listopada bo minimum 2 lata musi funkcjonowac firma,a wtedy to niema bata tylko z ogrodkiem :D

dziewczyny... to ja was przebije...
tutaj, na obrzezach, mieszkanie 45 m kwadr kosztuje 1000 euro. Na szczescie mąż ma mieszkanie oplacane w ramach kontraktu. w przeciwnym razie dawno odpuscilibysmy sobie ta Moskwe

Jestem w głębokim szoku :uff:

Katja co oni sobie niemysla w tym szpitalu zeby was tak glodzic??
Patka to super ze Tosia sie zdrowo rozwija i rosnie 1300 to juz ladna waga.a ceny w moskwie przerazajace!!
Ewciu tylko bez nerwowo kochana komoda wkocu przyjdzie a nerwy nic tu niepomoga.
Lutkanaklejki mi tez sie podobaja sa super!!a ten ocean sliczne!!
Jola G kochana nielam sie jakos sie ulozy.u nas ostatnio tez pod gorke bo kryzys kasa to tak poprostu na codzienne wydatki sprzedalismy auto i dzieki temu mozemy zalatac dziury...ale pomalu sie konczy kryzys przynajmniej tu dla nas.kochana duuzy przytulaniec i nielam sie!!bedzie dobrze musi byc!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa
no i nici z komody... po otwarciu okazało się że jest niekompletna i brakuje kilku części :alajjj:poszliśmy do sklepu i trzeba czekać do wtorku bo zapomnieli o jednym pudełku....chyba tylko POlak Potrafi byc taki nierozgarnięty.... więc komoda w pódełku moje ciuszki na stole bo nie mam gdzie włożyć:ehhhhhh:...bałagan w pokoju i lipa całkowita:ehhhhhh:

I właśnie dlatego składaliśmy od razu wózek z Allegro, mimo że później i tak wylądował w pudle. Szkoda, że tak zawalili, bo już się nastawiłaś na układanie ubranek. Nienawidzę takich sytuacji.

jola.grodecka
Ewciaa
jola.grodecka
A ja wlasnie dostalam zle wiesci zamkneli firme moje M. i juz po jego pracy sama juz nie wiem co my zrobimy nie moge pozbierac mysli!Tym bardziej ze my nie mamy kasy a na dodatek jemu nie zaplaca i musi sie gdzies tam starac dostal jakis papiery no pieknie.

JOlcia
nic sie nie martw napewno znajdzie jakąs prace,
a do polski nie możecie wrócić??

Do PL nie wiem my nawet nie mielibysmy na bilety i pozbierac to wszystko a w PL wcale nie jest lepiej za co tam bysmy mieli zyc tez nie wiem w tym miasteczku co mieszkala moja mama nie ma pracy a do Wroclawia to ok100km.
Jola.G - To przez ten cholerny kryzys !!! Z tego co wiem, to praca w Anglii pewniejsza niz w Polsce. Maz na pewno cos znajdzie. Moze zmiencie mieszkanie na tansze albo pokoj, bo jak to jeszcze narosnie to kiepsko bedzie to splacic. I nie dajcie sie. Moze te pieniadze na dzidziusia jakos przyjda to bedzie jakas pomoc. Uderz do Joli22 co robic w takiej sytuacji. Moze Ci poradzi.

pat-k
gunia43
Cos mi sie stalo i nie moge miesa za bardzo jesc. Wczoraj jeszcze ok zjadlam rosol a dzisiaj jak patrzylam na te oczka na nim i zapach poczulam to stwierdzilam, ze chyba nie dam rady. Przerobilam wiec rosol na barszcz czerwony i zjadlam z uszkami ale i tak mi ciagle cos smierdzialo. Nie weim sama co sie dzieje!

tez tak mam od dlugiego czasu... zmuszam sie, zeby zjesc kawalek miesa. To samo z reszta mam z ryba niestety :(

Ja tam mam niestety od początku ciąży. Mięsko, choćby najchudsze, staje mi w gardle :(

pat-k
Ewciaa
jutro tłusty czwartek .... uwielbiam pączki ciekawe ile każda z Nas zje :36_1_13:

rok temu zrobilam sama pączki (booo... Rosjanie ni maja o zgrozo czegos takiego jak pączki)
Wyszly wielgachne strasznie, ale dobre byly :)
Patka - NO i ktos tu twierdzil, ze na gospodynie sie nie nadaje. Paczki zrobilas. To jest dopiero wyczyn!!!!

Kira89
pat-k jeszcze nie wiem jak to będzie, bo w letnim zajęcia są do połowy czerwca, a ja mam termin na 11 maja ^^" jeszcze jutrzejszy egzamin i potem pójde sie dowiadywać jak to wszystko rozwiązać, mam nadzieje, że nie będzie większych problemów :)
Ewciaa ja mam pare ciuszków, pościelll, kocyki, a ostatnio dostałam w prezencie podgrzewacz do butelek i jedzonka :D nie mam jeszcze wózka, tej komody, łożeczko dostane w kwietniu, i wtedy przemeblowanie :D kosmetyków nie mam, ale to chyba nie problem :) musimy zdążyć, nie ma innej opcji :D

kira to i tak jesteś lepsza odemnie :36_2_25:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kira za jutrzejszy egzamin trzymam kciuki!!i oby poukladalo sie z zajeciami po twojej mysli,bedzie dobrze.

a ja dzis tak zapracowana ze uswiadomilam sobie pol godz temu ze moje dziedzie sie nierusza :( i w panike wpadlam ale napilam sie slodkiego kakao i polozyla troszke ja poszturchalam i mam za swoje chce mi zlamac zebra tak sie o nie opiera i wali w brzucho:uff:az mi ulzylo bo juz mialam lezki w oczach M postawilam na rowne nogi i on przez tel mowi moze w ostatecznosci popros Oliwke zeby pokrzyczala do pepka:36_1_13:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

jola.grodecka
A ja wlasnie dostalam zle wiesci zamkneli firme moje M. i juz po jego pracy sama juz nie wiem co my zrobimy nie moge pozbierac mysli!Tym bardziej ze my nie mamy kasy a na dodatek jemu nie zaplaca i musi sie gdzies tam starac dostal jakis papiery no pieknie.

Kurcze... widzę, że kryzys na całym świecie odczuwalny :uff:
Jola G to trzymam kciuki, żeby mąż szybko znalazł jakąś pracę :36_2_25:

Ewciaa
jutro tłusty czwartek .... uwielbiam pączki ciekawe ile każda z Nas zje :36_1_13:

Mój M., który pączki tak uwielbia, że mógłby ilości hurtowe pochłaniać, wpadł dzisiaj na świetny pomysł. Stwierdził, że jak będzie jutro wracał z pracy, to kupi z 10 i żebym na rzecz tych pączków nie robiła jutro obiadu :lup:
Od razu opieprz dostał :hahaha:

jola.grodecka
Ewciaa
jola.grodecka

JOlcia

Do PL nie wiem my nawet nie mielibysmy na bilety i pozbierac to wszystko a w PL wcale nie jest lepiej za co tam bysmy mieli zyc tez nie wiem w tym miasteczku co mieszkala moja mama nie ma pracy a do Wroclawia to ok100km.

Jola nie smuć się na razie. Wiem, że sytuacja nie jest optymistyczna, ale może jak się M. za czymś rozglądnie, to już w przyszłym tygodniu będzie miał pracę. Może nie jest tak tragicznie, jak wygląda... Trzymam kciuki, żeby szybko coś znalazł.

A mnie odwiedzila moja kolezanka z kursu, wiec milam dzisiaj towarzystwo!!!!!
Ona jest z Brazylii i ma sporo energii. I fajnie, bo mi tej czasami brakuje. A ona taka zawsze zywiolowa, ze mi sie udziela. :36_7_8:
Najlepsze,jest jak gadamy razem po niemiecku. Lamiemy jak sie da, przekrecamy wyrazy, machamy rekami a jak juz sie nie da to uzywamy i polskiego albo portugalskiego i okazuje sei, ze czasami jest podobnie :-) Niezle jaja. :36_2_15:
Ale oprzynajmniej mam jakis trening z tym niemieckim, bo tak poza sklepem i czasem gdzies w urzedzie to nie mam gdzie cwiczyc.

gunia43
jola.grodecka
Ewciaa

JOlcia

Jola.G - To przez ten cholerny kryzys !!! Z tego co wiem, to praca w Anglii pewniejsza niz w Polsce. Maz na pewno cos znajdzie. Moze zmiencie mieszkanie na tansze albo pokoj, bo jak to jeszcze narosnie to kiepsko bedzie to splacic. I nie dajcie sie. Moze te pieniadze na dzidziusia jakos przyjda to bedzie jakas pomoc. Uderz do Joli22 co robic w takiej sytuacji. Moze Ci poradzi.

Jola zawsze mozecie dostac pomoc z Job Centre(jako bezrobotni macie dwie opcje), a Ty jako matka dzieci przed 12 rokiem zycia i kobieta w ciazy 11 tygodni przed porodem masz takze zasilek ok 60funtow tygodniowo . Jesli mezowi nie zaplaca to niech od razu do JC sie udaje. Poza tym mozecie starac sie o roznego rodzaju benefity, lacznie z platnosciami za mieszkanie. Idzcie do counsil'u i dowiedzcie sie co Wam sie nalezy, bo napewno mozecie uzyskac finansowa pomoc, a w razie bardzo ciezkiej sytuacji nawet moga wam znalezc mieszkanie, za ktore beda placic. Jola, powinniscie wykazac troche inwencji w tym temacie. Ten kraj jest naprawde idealny jesli chodzi o zyciowe potkniecia, maja swietny social, a my jestesmy w UE wiec jesli jestescie zmuszeni korzystac z pomocy - ROBCIE TO!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

pat-k
dziewczyny, z tej radosci zapomnialam napisac, ze mala jest glowka do gory... podobno ma jeszcze miesiac na obrocenie sie w dol...
Cos czuje, ze ja tez bede wisiec z nogami do gory, zeby ja zmylic i sklonic do obrocenia sie.

Oby się tylko te nasze dzieciaki poodwracały.
Ja USG miałam ponad miesiąc temu, ale po ruchach wyraźnie czuję, że jeszcze Kuba nie siedzi tak jak powinien...

Daffodil
Ewciaa

Mój M., który pączki tak uwielbia, że mógłby ilości hurtowe pochłaniać, wpadł dzisiaj na świetny pomysł. Stwierdził, że jak będzie jutro wracał z pracy, to kupi z 10 i żebym na rzecz tych pączków nie robiła jutro obiadu :lup:
NIECH ZGADNE - JEST POLICJANTEM ;)
???? HEHHE

:yuppi:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
gunia43
jola.grodecka

Jola zawsze mozecie dostac pomoc z Job Centre(jako bezrobotni macie dwie opcje), a Ty jako matka dzieci przed 12 rokiem zycia i kobieta w ciazy 11 tygodni przed porodem masz takze zasilek ok 60funtow tygodniowo . Jesli mezowi nie zaplaca to niech od razu do JC sie udaje. Poza tym mozecie starac sie o roznego rodzaju benefity, lacznie z platnosciami za mieszkanie. Idzcie do counsil'u i dowiedzcie sie co Wam sie nalezy, bo napewno mozecie uzyskac finansowa pomoc, a w razie bardzo ciezkiej sytuacji nawet moga wam znalezc mieszkanie, za ktore beda placic. Jola, powinniscie wykazac troche inwencji w tym temacie. Ten kraj jest naprawde idealny jesli chodzi o zyciowe podkniecia, maja swietny social, a my jestesmy w UE wiec jesli jestescie zmuszeni kozystac z pomocy - ROBCIE TO!
Isabela - nie ma to jak dobra rada!!!! Brawo!!!!!

mama2corun
Kira za jutrzejszy egzamin trzymam kciuki!!i oby poukladalo sie z zajeciami po twojej mysli,bedzie dobrze.

a ja dzis tak zapracowana ze uswiadomilam sobie pol godz temu ze moje dziedzie sie nierusza :( i w panike wpadlam ale napilam sie slodkiego kakao i polozyla troszke ja poszturchalam i mam za swoje chce mi zlamac zebra tak sie o nie opiera i wali w brzucho:uff:az mi ulzylo bo juz mialam lezki w oczach M postawilam na rowne nogi i on przez tel mowi moze w ostatecznosci popros Oliwke zeby pokrzyczala do pepka:36_1_13:

mama2corun bo to chyba tak jest, że jak człowiek biega, krząta się, to dzidziuś zasypia. Dopiero jak się usiądzie spokojnie, to wtedy brzdąc pokazuje na co go stać :) Najważniejsze, że już się uspokoiłaś.

isabela
Daffodil
Ewciaa

NIECH ZGADNE - JEST POLICJANTEM ;)
???? HEHHE

:yuppi:

Nieee... do policjanta to mu akurat daleko :)
A co ma pączek do policjanta? Bo się zagubiłam... :uff: