Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
a wiecie ze jak tak patrze na na siebie z profilu to tyłek mi sie taki malutki wydaje a nogi szczupłe ale to wszystko na tle duzego brzucha sie takie male wydaje...potem jak urodze ..spojrze prawdzie w oczy ..Juz 6 kg na plusie:pig:

:hahaha: ja mam dwa baniaki w zasadzie, z przodu (wiadomo) i z tylu zrobil mi sie taki smiesznie sterczacy kuperek. dla rownowagi chyba :hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jola22
mama2
jola22

Kocham sprzątać bajzel po kimś - tą samą pracę robisz 2 razy.

Jola własnie córka mnie zapytała po co kuilam ceratke na łózeczko wiec mowie jej zeby nie opsikal materaca a ona "no tak ja mam cytrynke wiec ja sikałam w miejscu a braciszkowi bedzie wirował cycus i bedzie obsikiwał wszystko":sofunny::sofunny:

Kocham to, w jaki sposób dzieci potrafią sobie wszystko wytłumaczyć :36_2_34::36_2_34::36_2_34:

wirowal... cycus...:hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Daffodil
jola22

Dziewczyny, jaki wy bierzecie magnez, że jest w nim aż 5 mg witaminy B6????
Ja biorę Magnefar B6 i w 4 tabletkach jest 2 mg witaminy B6, czyli jest Ok.

Aż z ciekawości sprawdziłam i tu też w jednej tabletce jest 5 mg
Skład na dole strony:
Magnefar B6 - 100 tabl.

Chyba że jeszcze coś innego bierzesz?
daffodil własnie magnefar biore ale juz przestane:36_7_6:
kupiłam asmag bo to mi wtedy kazał kupic gin i jak widze to zazwyczaj kobietom w ciazy kaza ten asmag on nie zawiera B6 i co ciekawe powiem ci ze tego asmagu mozna 12 tabletek na dobe a jedna tabketka ma 20 mg magnezu czyli na dobe mozna az 240mg !!! a tego magnefaru jak bierzesz trzy to masz dopiero 150 mg magnezu i zdecydowanie za duzo B6

To ja też idę jutro do apteki po ten Asmag.
Napisałam pytanie do naszej pani ginekolog, zobaczymy co odpowie, bo aż się trochę przestraszyłam.

pat-k
Daffodil
jola22

Skład na dole strony:
Magnefar B6 - 100 tabl.

ja Filomag B6

To tutaj też 5 mg. Chyba nie może być to aż tak szkodliwe skoro wszystkie ciężarówki biorą :) Pewnie gdyby było aż tak groźne, to by nas lekarze przestrzegali... A przynajmniej taką mam nadzieję :)
Ale na wszelki wypadek kupię Asmag.

Daffodil
pat-k
Daffodil

Skład na dole strony:
Magnefar B6 - 100 tabl.

ja Filomag B6

To tutaj też 5 mg. Chyba nie może być to aż tak szkodliwe skoro wszystkie ciężarówki biorą :) Pewnie gdyby było aż tak groźne, to by nas lekarze przestrzegali... A przynajmniej taką mam nadzieję :)
Ale na wszelki wypadek kupię Asmag.

wiesz moze jak bierzesz 3 razy dziennie to jeszcze jeszcze ale w przypadku kiedy chcemy sie poratowac magnezem zeby nie miec skurczy i bierzemy dodatkowo tabletke lub dwie to juz jest mnostwo tej B6

a ja dzis caly dzien słodkie jem,snikers rano, ciastka orkiszowe w południe i wieczorem lody z owocami i bita smietana a teraz jem orzechy nerkowca ....to jest straszne z osoby ktora mogla wogole nie jesc słodyczny nagle moglabym TYLKO jesc słodycze:pig::pig:

a jutro do pracy..........nie chciałybyscie wiedziec co czuje:36_2_31::36_2_31::leeee::leeee:

mama2
a ja dzis caly dzien słodkie jem,snikers rano, ciastka orkiszowe w południe i wieczorem lody z owocami i bita smietana a teraz jem orzechy nerkowca ....to jest straszne z osoby ktora mogla wogole nie jesc słodyczny nagle moglabym TYLKO jesc słodycze:pig::pig:

a jutro do pracy..........nie chciałybyscie wiedziec co czuje:36_2_31::36_2_31::leeee::leeee:

Ja będę się tak czuć jutro bo we wtotek do pracy.:36_2_31::leeee::36_2_31::leeee:
Mama2 - tylko 2 tygodnie:orchestra:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
Daffodil nie wiem czy ty masz tez to twardnienie brzucha bo mówisz ze jak rąk nie trzymasz na brzuchu to nie czujesz a tego nie sposób nie poczuc bo to jest nie przyjemne. Nagle brzuch twardnieje i ciagnie tak w dół jakby kamienie byly uwiazane do brzucha to powoduje ze zginam sie wpół az przejdzie:36_1_16:

Ja mam dokladnie to. To znaczy te kamienie do brzucha uwiazane. Przy czym ja sie w pol nie zginam. Kazda z nas moze odczuwa to inaczej. Hmmm. Moze tak....

mama2
jola22
mama2
a ja w poniedzialek wracam do pracy,maja problem zebyz nalesc kogos na zastepstwo za mnie i zrobil sie niezly bałagan do tego osoba ktora mnie zastepuje porobila zle pity dla prezesa ogolnie BAJZEL wracam posprzatac na dwa tygodnie i potem juz LABA:36_27_5::36_27_5::36_27_5::36_27_5:

Jola własnie córka mnie zapytała po co kuilam ceratke na łózeczko wiec mowie jej zeby nie opsikal materaca a ona "no tak ja mam cytrynke wiec ja sikałam w miejscu a braciszkowi bedzie wirował cycus i bedzie obsikiwał wszystko":sofunny::sofunny:
Ach, ta Twoja cora! Sama slodycz! Wirujaca cytrynka. Hi, hi!

gunia43
mama2
jola22

Gunia nie znasz się... wiruje cycuś, cytrynka jest w porządku :hahaha:

Tak w ogole to witam sie niedzielnie wieczornie! Mam nadzieje, ze Walentynki i niedziela minely sympatycznie.
Ja wlasne prosto z wizytyy u tesciowej. Najedzona dzisiaj umiarkowanie. Szczerze mowiac to najwiecej dzis zjadlam mojego wlasnorecznie upieczonego sernika. Ale mi wyszedl, mowie Wam. Pychota, nie chwalac sie. 3/4 juz nie ma. Znow mam, niestety faze na slodycze. Tylko tym sie potrafie najesc. Przewalone :-((:le:
Moj maly skarb kopie od paru dni nieustannie. I codziennie mocniej.
Czuje, ze rosnie :-):cherli3:

Teraz zabieram sie zadalsze czytanie, ale nie wiem czy dokoncze, bo moj maz zrobil sie ostatnio o kompa zazdrosny, wiec musze przystopowac chyba ;-)

mama2
a ja wczoraj na zakupach pokupowałam proszek lovela i zaczynam pranko jak pojde na zwolnienie:)))):36_2_15::36_2_15::36_2_15:
i kupilam juz prawie wszystkie kosmetyki dla małego,
a moj maz wrzucil do koszyka gryzaczek w ksztalcie auta , mowie mu ze gryzak dopiero jak maly bedzie miał poł roku a on do mnie "prosze pozwól mi cos dla niego kupic od taty" hihi no to wzielismy:love::love::love::love:

Jasne. A niech tatus ma i niech sie cieszy !

gunia43
Tak w ogole to witam sie niedzielnie wieczornie! Mam nadzieje, ze Walentynki i niedziela minely sympatycznie.
Ja wlasne prosto z wizytyy u tesciowej. Najedzona dzisiaj umiarkowanie. Szczerze mowiac to najwiecej dzis zjadlam mojego wlasnorecznie upieczonego sernika. Ale mi wyszedl, mowie Wam. Pychota, nie chwalac sie. 3/4 juz nie ma. Znow mam, niestety faze na slodycze. Tylko tym sie potrafie najesc. Przewalone :-((:le:
Moj maly skarb kopie od paru dni nieustannie. I codziennie mocniej.
Czuje, ze rosnie :-):cherli3:

Teraz zabieram sie zadalsze czytanie, ale nie wiem czy dokoncze, bo moj maz zrobil sie ostatnio o kompa zazdrosny, wiec musze przystopowac chyba ;-)

uwielbiam serniczek :D może podzielisz sie troche ze mną? :D masz faze na słodycze? spokojnie, to na pewno minie :* choc jeśli to Cie tak martwi to może spróbuj zastąpić słodkie owocami. Za każdym razem jak masz ochote na coś słodkiego zjedz owoca. Ja tak robiłam i działało :D
mały rośnie, no no, bardzo dobra wiadomość :D ja tak nie czuje aby rósł choć wiem że tam jest bo rusza się codziennie. I własciwie nie kopie tylko tak sie rozpycha i "jeździ" rączkami bądź nózkami :D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

mama2corun
witam was niedzielnie kochany moj jeszcze spi Oliwia juz lata z balonem po mieszkaniu ja zabieram sie za sniadanko.ale musze sie z wami podzielic nowinka,ja juz kiedys wam mowilam jak to z moim M no wiec tak my mamy taki nibys slub Holenderski a dokladnie o1 grudnia ale to jakby w PL to bylby zalegalizowany konkubinat,ale juz duzo takich formalnych rzeczy jak slub,no i my juz praktycznie oczywiste dla nas ze bedziemy brac slub chyba w czerwcu razem ze chrzcinami i uwaga wczoraj moje kochanie dal mi :36_3_25::zostań moją!:oswiadczyl sie mi oficjalnie i podarowal sliczny pierscionek:36_4_1:

i mimo ze to juz takie dla nas oczywiste bylo ze bedzie slub to teraz to takie inne no bo takie przypieczentowane slowo:36_4_1: i mamy taki tylko dylemat czy slub tu czy w PL jesli tu to w czerwcu jesli w PL to w sierpniu :D:36_4_1:
zycze wam udanego dnia!!
MOje najszczersze gratulacje!!!!!!
Zrobcie w PL. Ja tez robilam. Wychodzi duzo taniej, no i w ogole.... NO i tez w sierpniu mialam. Lubie ten miesiac i ma r w srodku, jak ktos jest przesadny :-)

jola22
Daffodil
mama2

no to w moim magnezie jest az 5 mg witaminy B6:36_1_16:

U mnie też... a wcinam go trzy razy dziennie :lizak:
Ale wyraźnie mi gin taki kazał jeść, bo bez B6 połowa magnezu się nie wchłania... I bądź tu człowieku mądry.

Ja biore czysty Magnezium Verla bez dodatkow, na recepte, specjalny dla kobiet w ciazy. Biore od 3 do 6 sztuk dziennie. Zalezy od skurczy.
Wit. B6 mam w Centrum Meterne.

jola22
Daffodil
jola22
A nas czeka przeprowadzka - niestety.:36_2_24::36_2_24:
Mieszkanie, w którym mieszkamy jest naprawdę ładne, ale zaczęła naw wilgoć pokoju wyłazić - to jest niestety urok mieszkań w Londynie.
Płakać mi się chce :36_2_58:jak pomyślę, że znowu trzeba mieszkania szukać, pakować wszystko, potem rozpakowywać.:36_19_1:

Jola szkoda, że tak wyszło. Rozumiem co przeżywasz, bo ja też nie znoszę przeprowadzek :36_2_21: Czekacie aż Wam się umowa skończy (w okolicach kwietnia, czy coś poknociłam?) czy już teraz będziecie czegoś szukać?

Umowa kończy nam się ostatniego kwietnia, ale chcemy wyprowadzić się wcześniej - jeśli oczywiście właściciel mieszkania się zgodzi.
Jeśli się nie zgodzi to będziemy musieli do końca umowy czekać, bo on ma 900 funtów naszego depozytu.
Trzymajcie kciuki.

Trzymam mocno. Powodzenia.
I gratuluje zlozenia wozka. To juz serio osiagniecie :-)

Daffodil
jola22
Daffodil

Skład na dole strony:
Magnefar B6 - 100 tabl.

Dafodil ja mam ten Magnefar - wygląda tak samo ale ma mniej witaminy B6
Magnefar B6 Magnez + B6, tabletki, suplement diety, 60 szt - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie

Faktycznie, to pewnie teraz też taki kupię.
Spytajcie w aptece o Magnezium Verla - bez dodatkow, z tego co wyczytalam na mojej ulotce. NIe wiem czy jest w Polsce. To jest jakis uwodniony magnez, ktory jest specjalnie zalecany m.in. w ciazy. Moj in twierdzi, ze witaminy B6 w witaminkach ciazowych jest dosc i wystarczy.

mama2

Ja jeszcze pamietam to uczucie. Czlowiekowi stukrotnie bardziej sie nie chce po wolnym, niz normalnie :-((
Jesli chodzi o slodkie. Witam w klubie. I wierz tu w przesady!!! Ponoc na chlopca to kwasne. Bzdury!
Wpingalalabym tylko slodkie, gdybym nie musiala jesc innych rzeczy tzn. zdrowych dla mojego synusia :-)

Daffodil
gunia43
mama2

Gunia nie znasz się... wiruje cycuś, cytrynka jest w porządku :hahaha:
Dafodil - Aha. Dzieki! Tepa jakas jestem!!!! Teraz to juz rozumiem. Wiruje cycus, cytrynka nie wiruje! :-)))
A swoja droga jakby wirowala.... wole nie myslec.