Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Katja mi nie chcieli dac forte:ehhhhhh: ale wczoraj jadłam ta nospe na potege i nic moze pare dni musi minac. A co do ruchów to wiesz on własnie od tej nocy (przedwczoraj) zrobił sie HIPER AKTYWNY i ze niby takie ciągłe mocne wiercenie moze stymulowac macice aha bo tez zapomnialam napisac ze mi zaczął sie tez brzuch stawiac:ehhhhhh:

katja79
a tak wogóle to witam Was grubaski piatkowo dzis pewnie ostatni dzien wiekszej aktywnosci na forum bo po pierwsze jak zwykle w weekend.... a w dodatku walentynkowy....:smile_jump:

Dobra ja zmykam do kuchni posleczec nad lodówka nie mam pomyslu co zjesc na sniadanie a glodna jestem nieziemsko...

ja chyba zaryzykuje i sprobuje zrobic ten sernik wg. przepisu Guni. Zrobie moze dzisiaj i jak nie wyjdzie, to wyrzuce i mezowi nie przyznam sie, ze taka lipe odwalilam... ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Katja mi nie chcieli dac forte:ehhhhhh: ale wczoraj jadłam ta nospe na potege i nic moze pare dni musi minac. A co do ruchów to wiesz on własnie od tej nocy (przedwczoraj) zrobił sie HIPER AKTYWNY i ze niby takie ciągłe mocne wiercenie moze stymulowac macice aha bo tez zapomnialam napisac ze mi zaczął sie tez brzuch stawiac:ehhhhhh:

z ta no-spa to kurcze ostroznie, bo czesto lekarze strasza, ze w duzej ilosci romiekcza szyjke.
mama2 a fenoterolu nie chcesz brac? Czy na razie nie stawia sie az tak mocno?

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Kochaniutkie,
tak sobie czytam wasze posty, jak kupujecie, wahacie się nad wyborem tego i owego i... zazdroszczę troszkę :smile_move:
Pamiętam jak niedawno sama miałam tyle dylematów.. Radzę wam jednak nie kupować za dużo bo może się okazać że będą leżały niepotrzebne rzeczy. Zawsze można dokupić. Kupujcie na początek tylko to co niezbędne..

Ja dużo rzeczy nie kupowałam choć miałam upatrzone i skóry na pulpicie porobione - zaszła potrzeba - M dostawał link i leciał do sklepu albo zamawiałam w allegro :-))

Jeśłi mogę Wam w czymś pomóc i słuzyć radą - zrobie to z przyjemnością.

pat-k
mama2

z ta no-spa to kurcze ostroznie, bo czesto lekarze strasza, ze w duzej ilosci romiekcza szyjke.

fenoterol na razie odpada bo ja mam lekką arytmie serca od 3 lat i lepiej unikac tego leku póki mozna

pat-k
katja79
a tak wogóle to witam Was grubaski piatkowo dzis pewnie ostatni dzien wiekszej aktywnosci na forum bo po pierwsze jak zwykle w weekend.... a w dodatku walentynkowy....:smile_jump:

Dobra ja zmykam do kuchni posleczec nad lodówka nie mam pomyslu co zjesc na sniadanie a glodna jestem nieziemsko...

ja chyba zaryzykuje i sprobuje zrobic ten sernik wg. przepisu Guni. Zrobie moze dzisiaj i jak nie wyjdzie, to wyrzuce i mezowi nie przyznam sie, ze taka lipe odwalilam... ;)

hihi tylko zatrzyj po sobie porządnie slady i wywietrz kuchnie zeby sie nie domyślił :36_2_4:

mama2

No to dziwne ze kazali ci brac zwykla na mnie ona tez nie dzialala ale jak wezmiesz dwie to jest to dawka forte wiec moze spróbuj tylko ze to tez musialabys brac taka dawke regularnie zeby uspokoic macice, mi teraz po ostatniej wizycie kazali brac na przemian co 3h nospe forte i scopolan ale nie stosuje sie do tego bo bez przesady ile bym musiala tego zrec a jezeli to te wiezadla to nie jest to grozne...a co do Maksia to Ci powiem ze jeszcze nigdy nie slyszalam o tak ruchliwym dziecku jest poprostu niesamowity oj bedzie sie dzialo jak sie urodzi bo widac ze temperamentny chlopak :smile_move:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

pat-k
mama2

mama2 a jak Twoja szyjka?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
pat-k
katja79

hihi tylko zatrzyj po sobie porządnie slady i wywietrz kuchnie zeby sie nie domyślił :36_2_4:

racja, jeszcze pomysli, ze sama cale zjadlam... :lup:

katja79
pat-k
mama2

szyjka ok a z ta forte to wlasnie tak powiedzieli ze zamiast forte wystarczy wziasc dwie zwykle a przynajmniej nie bede musiała po recepty latac bo forte jest na recepte. Tez miałam nadzieje ze to więzadła ale lekarz powiedział ze to nie ten rodzaj bólu.

:36_2_49::36_2_49:Moj maz tez juz glupoty gada..wczoraj jak sie tak strachu najadł to mowi do mnie moze niech on sie juz urodzi :o_noo::o_noo::o_noo:
a ja ze chyba oszalał a on nato ze przeciez ja powiedziałam ze takie dzieci jak sie urodza to przezywaja:bigboulay::bigboulay::bigboulay:
..oj głupi chlop jedne przezywaja inne nie , zawsze to bezpiecznie donosic ciąże do konca

mama2
katja79
pat-k

szyjka ok a z ta forte to wlasnie tak powiedzieli ze zamiast forte wystarczy wziasc dwie zwykle a przynajmniej nie bede musiała po recepty latac bo forte jest na recepte. Tez miałam nadzieje ze to więzadła ale lekarz powiedział ze to nie ten rodzaj bólu.

A jak Cie bolalo??? ja mialam ból promieniujacy tak jakby z jajników i cale podbrzusze i u mnie twierdza ze to wiezadla chociaz to podbrzusze to mnie bardziej martwi ale szyjka u mnie jest wzorowa 5cm i twarda wiec chyba wszystko ok.

Maja

katja79
mama2
katja79

A jak Cie bolalo??? ja mialam ból promieniujacy tak jakby z jajników i cale podbrzusze i u mnie twierdza ze to wiezadla chociaz to podbrzusze to mnie bardziej martwi ale szyjka u mnie jest wzorowa 5cm i twarda wiec chyba wszystko ok.

a mnie krzyz na dole i cały doł brzucha

lutka
jola22
Daffodil

Powiem Wam, że kiedyś z większym luzem oglądałam takie filmy. Im bliżej maja, tym bardziej się stresuję.

A ja obejrzałam parę z tych filmów i teraz cały czas o tym myślę.
Niby poród to naturalna sprawa, ale jakoś mi tak nieswojo – nie wyobrażam sobie siebie nagą lub pół nagą, z położną i mężem jęczącą z bólu.
Mama nadzieje, że jak poród się zacznie to nie będę o tym wszystkim myśleć tylko starać się urodzić moją Juleczkę.

Myślę też, że szkoła rodzenia mi trochę pomoże przygotować się psychicznie, i fizycznie do tego dnia.:whasa:

ja jakoś nie mogę się zmusić do obejrzenia takiego filmu. Też mnie stresuje nagość, ból, wydzeliny, krzyk i obcy ludzie. Jak przyjdzie co do czego to będzie mi wszystko jedno zapewne, al ejeszcze do tego nie dojrzałam :( Tez duze nadzieje wiąrze ze szkołą rozdenia.

Lutka przed pierwszymi zajęciami ze szkoły rodzenia oglądnij sobie razem z mężem parę takich filmów. Czasem puszczają coś takiego na zajęciach. Jak moja koleżanka chodziła, to jeden facet zemdlał :ehhhhhh: Więc lepiej się wcześniej przygotować.

lutka
jola22
mama2corun
zostalo mi 10 tygodni do porodu:36_2_54::36_17_1:

O matko teraz to już zleci tak szybko, że ho, ho!!:36_2_13::36_2_13::36_2_13:
Mama2corun ty idziesz na pierwszy ogień na porodówkę, czy ktoś inny???
W ogóle to trzeba zrobić listę, kto kiedy rodzi.
Ewcia ty jesteś dobra w robieniu wszelkiego rodzaju list, więc może i tym razem, co???
:11_9_16:

ja stawiam na mamę2 :D

Ja też :) Myślę, że Maksiu nie wysiedzi do terminu przy takich rozmiarach :)

pat-k
lutka
jola22

A ja obejrzałam parę z tych filmów i teraz cały czas o tym myślę.
Niby poród to naturalna sprawa, ale jakoś mi tak nieswojo – nie wyobrażam sobie siebie nagą lub pół nagą, z położną i mężem jęczącą z bólu.
Mama nadzieje, że jak poród się zacznie to nie będę o tym wszystkim myśleć tylko starać się urodzić moją Juleczkę.

Myślę też, że szkoła rodzenia mi trochę pomoże przygotować się psychicznie, i fizycznie do tego dnia.:whasa:

ja jakoś nie mogę się zmusić do obejrzenia takiego filmu. Też mnie stresuje nagość, ból, wydzeliny, krzyk i obcy ludzie. Jak przyjdzie co do czego to będzie mi wszystko jedno zapewne, al ejeszcze do tego nie dojrzałam :( Tez duze nadzieje wiąrze ze szkołą rozdenia.

a ja jestem znieczulona jakas... na razie ogladam to ze spokojem. Nie boje sie samego porodu, obawiam sie najwyzej jakis komplikacji przy porodzie... ale nastawiam sie, ze wszystko bedzie oki

Z reszta nie wiadomo jeszcze, ktore z nas beda rodzic naturalnie a ktore z jakis przyczyn beda miec jednak cesarke. Tosia czesto tupie mi w pecherz moczowy i martwie sie, czy obroci sie glowka w dol w odpowiednim czasie...

Ja też się tym stresuję. Bardzo nie chciałabym mieć cesarki, chyba głównie dlatego, że psychicznie już przygotowałam się na poród naturalny.
Ale na razie chyba tylko Maksiu Mamy i Szymek Lutki lewitują główką w dół? Czy coś pokręciłam?
Ktoś się jeszcze na pewno obróci :)