Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

dorciaa25
jola22
Ja też byłam na zakupach - tylko, że nakupiłam kiełbachy, a nie owoców.
Kupiłam sobie do tego pyszny chlebek pełnoziarnisty, i naturalne masło (OCZYWIŚCIE WCIEŁAM JUŻ PARĘ KANAPEK), a teraz leżę pod kocykiem i leniuchuję.
Miałam skończyć prasowanie Julci ciuszków, ale nie mam na to siły (z przejedzenia)
:love sick:

Odnośnie prasowania i pania ciuszków dla naszych szkrabów to kiedy planujecie, czu juz może macie gotowe???,bo przyznam że ja to dopiero na marzec planowałam...

Ja też mam w planie marzec... Najpierw chciałabym mieć komodę. Jutro M. idzie do takiej sprawdzonej firmy meblowej zapytać się czy nam na wymiar zrobią. Więc już jakiś postęp jest :)

lutka
dorciaa25
jola22
Kupiłam sobie do tego pyszny chlebek pełnoziarnisty, i naturalne masło (OCZYWIŚCIE WCIEŁAM JUŻ PARĘ KANAPEK), a teraz leżę pod kocykiem i leniuchuję.
Miałam skończyć prasowanie Julci ciuszków, ale nie mam na to siły (z przejedzenia)

Odnośnie prasowania i pania ciuszków dla naszych szkrabów to kiedy planujecie, czu juz może macie gotowe???,bo przyznam że ja to dopiero na marzec planowałam...

Dziewczyny no wiem zeby nie gmerać za bardzo, poprostu poddusiłam raz czy dwa i tyle. Nie leci, znaczy ze nie ma :) Ale dzięki mama2 :Kiss of love: od razu mi lepiej że nie pojawienie się siary nie jest równoznaczne z posiadaniem lub ni epokarmu później.

co do prania, po remoncie, czyli pewnie gdzieś około początku marca. Jakoś nie mam jeszcze parcia na takie prace :)

Ja na prasowanie też nigdy parcia nie miałam :) Ale może do rzeczy synusia podejdę z większym entuzjazmem :)

jola.grodecka
Wydaje mi sie ze od tego stresu i nerwow ma skurcze macicy od wczoraj i nawet nie czuje ruchow dziecka.staram sie lezec i popijam rumianek nie wiem czy dobrze robie?:o_no:

Co do rumianku to nie wiem, ale spróbuj coś słodkiego zjeść, najlepiej czekoladę. I połóż się na lewym boku, po słodyczach dzidziuś powinien się ożywić trochę.
Ja akurat najlepiej czuję ruchy jak leżę na plecach, ale podobno większość dzieci jest bardziej aktywna, jak mama leży na lewym boku. Sama przetestuj.
Trzymam kciuki, żeby było w porządku.

jola.grodecka
no niby nadzieja jest zawsze ale oni sami nie wiedza co dalej ze mna zrobic.Wiec jak mam wizyte 16 lutego to poczekam i powiem poloznej ze mi zalezy jak najszybciej moze wystawi od reki

Jola.G jeśli dobrze pamiętam to ten papier możesz dostać już w 21 tyg ciąży, więc ona Ci łaski nie robi.
Pamiętaj też o formie na te 190 funi i formie na kartę żeby mnieć bezpłatnego dentystę i leki.
Najlepiej zapisz sobie już teraz co ma Ci dać bo pewnie zapomnisz - ja zawsze robię listę pytań, bo potem połowa mi gdzieś ucieka z głowy.

Podaję ci info na temat tej karty
http://www.nhs.uk/Healthcosts/Documents/Matex%20Certificate.pdf

Pregnant women and those who have had a baby in the previous 12 months
To apply for your maternity exemption certificate ask your doctor, nurse, midwife or health visitor for Form FW8. They will also have to sign the form to confirm your statement.

Your exemption certificate will last until 12 months after the expected date of birth. If your baby is born early, you can continue to use your exemption certificate until it expires. If your baby is born late, you can apply for an extension. If you apply after your baby is born, your exemption certificate will run for 12 months from your baby’s birth.

A to na 190 fntów>
Money4mum2be : Directgov

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

dorciaa25
gunia43
Ja juz wanne umylam, lazienke posprzatalam i kuchnie wykanczam!:36_7_8:

To naprawde masz duużo energii, a ja prawie nic nie robie ostatnio ,no pozatym,że przygotowuje się do dwóch ustnych egzaminów na sobote i niedziele...i wczoraj upiekłam ciasto, oczywiście przy pomocy mojego ukochanego.
NO to wystarczy nauki za wszystkie porzadki swiata. Ja to czasami sie tak oszukiwalam jak sie mialam uczyc, ze najpierw sprzatalam, ze to nieby wazniejsze, zeby tylko odwlec .-)

jola22
dorciaa25
jola22

Ja wyprane mam już wszystkie ciuszki - i teraz się męczę z prasowaniem.:o_no:
Ja mam wyprane. Prasowanie nade mna wisi dopiero. Juz pare razy sie zbieralam ale mi nie wyszlo :-)

jola.grodecka
Wydaje mi sie ze od tego stresu i nerwow ma skurcze macicy od wczoraj i nawet nie czuje ruchow dziecka.staram sie lezec i popijam rumianek nie wiem czy dobrze robie?:o_no:

rumianek? a na co to pijesz? jak masz skurcze to wez sobie magnez lub nospe a na ruchy to tak jak daffodil pisze zjedz cos słodkiego i poloz sie na lewym boku

gunia43
mama2
a ja wcinam ziemniaczki pieczone z kefirkiem MNIAM

A ja narobilam zupy szpinakowej i wcinam smacznie. Potem ide po dokladke!

A ja dzisiaj spałaszowałam żurek z kiełbaską, ziemniakami i jajkiem. Najadłam się strasznie. M. zresztą też i teraz mi tu pochrapuje :) Miałam się z nim zdrzemnąć, ale jakoś tak dziwnie mi żurek podjechał do gardła i trzeba było wstać szybko :o_no:

mama2corun
no to ja ide wkoncu pranie wstawic bo juz mi kosz na pranie za pelny jest!masakra z kad to sie wszystko bierze:o_no: a co dopiero bedzie na wiosne z Ola juz sie boje tej gory prania wtedy to juz chyba bede codziennie prac.
Guniu to jak Ci sie bedzie nadmiernie nudzic a juz wszystko u siebie posprzatasz to moze domnie wpadniesz??

Dzisiaj juz nic nie robie. Moze jutro? Maz wrocil dzis wczesnie i zamierzam razem z nim wyjsc do sklepu. W lodowce pelno rzeczy brakuje. Chleba tez nie mam. No i butelki dla Mkasa znow obadam, tylko w innym sklepie.

Daffodil
mama2
a tak wogóle to nudzi mi sie juz w domu , co wy robicie ze wam sie nie nudzi??:o_no:

Czytamy, chodzimy na spacerki, siedzimy na forum... :36_4_13:
Mama najważniejsze to przestawić się z trybu Praca na tryb Odpoczywanie i Lenistwo :)

Właśnie Mama2 - wyłącz już tą część mózgu gdzie nadal liczysz PIT-y, robisz wypłaty, a włącz tą gdzie leżysz brzuchem do góry i nic nie robisz

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Daffodil
jola.grodecka

Co do rumianku to nie wiem, ale spróbuj coś słodkiego zjeść, najlepiej czekoladę. I połóż się na lewym boku, po słodyczach dzidziuś powinien się ożywić trochę.
Ja akurat najlepiej czuję ruchy jak leżę na plecach, ale podobno większość dzieci jest bardziej aktywna, jak mama leży na lewym boku. Sama przetestuj.
Ja jak leze na boku to prawie nigdy nic nie czuje. Natomist, jak na plecach to Maly sie ozywia wyjatkowo! MOze lubi taka maja pozycje i zaczyna wygibasy :-)

Daffodil
jola.grodecka

Najwazniejsze to pozytywnie myslec. Moj Maksio nie ruszal sie ostatnio przez pare dni prawie wcale, Juz dostawalam paniki a tu nagle sie ruszyl i tek mu do dzisiaj zostalo. Pewnie maly czuje stresy i woli to przespac! Takze Jolu.G jedz czekolade i zalatwiaj co sie da. Musi sie udac, a jak nie to i tak sobie poradzicie! Razem mozn gory przenosic!

Daffodil
mama2
a tak wogóle to nudzi mi sie juz w domu , co wy robicie ze wam sie nie nudzi??:o_no:

Czytamy, chodzimy na spacerki, siedzimy na forum... :36_4_13:
Mama najważniejsze to przestawić się z trybu Praca na tryb Odpoczywanie i Lenistwo :)

no wlasnie czytal juz dzis , spacerowałam , siedze na forum i z nudów zjadłam juz prawie pół szklanki sosu czekoladowego i cała paczke truskawek i zaraz mi dupe rozerwie z zarcia:takwyszlo::takwyszlo::takwyszlo: