Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Lutka ale przeciez wiele wózków ma torbe w komplecie , mnie dzis strasznie nosi zeby isc jakies wózki poogladac i jak sie juz zdecyduje to kupie na allegro , bo Daffodil mowiła ze taniej
Wogóle mnie swedzą pieniadze i mam ochote poszalec:sun:

W przypadku tego wózka, który ja wybrałam na pewno dużo taniej. A co do reszty, to musisz porównać ceny. I na pewno lepiej najpierw w sklepie oglądnąć, a później zamawiać. Przynajmniej przetestujesz jak się tym jeździ :)

Lutka mi ta pierwsza sie bardzo podoba torba i tak jak Daffodil powiedziala za firme trzeba placic bo ta z ABC to jakas niebardzo wszystie kieszonki chyba w srodku,a to niezbyt fajnie dobrze jest miec wlasnie jeszcze kilka kieszonek na zewnatrz.ja to wogole przy Oliwi mialam taka torbe zwykla z kilkoma kieszonkami za chyba 15 zl w biedronce kupiona i bylam zadowolona zaraz poszukam takiej podobnej.
a co do wozeczka dla lalek to moja Oliwia ma taki sam tylko rozowy w kratke ale on taki delikatny dla malych dzieci byl w kaplecie z lalka w supermarkecie pod choinke jej kupilam jak miala 2 latka dalam 130zl 3lata temu:D i on jest w PL a tu ma juz taki wiekszy kupilam za 40 euro kaplet wozek fotelik do samochodu lozeczko lalka ubranka torba i rozne akcerorie.ale ona i tak bawi sie autkami:/

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Dzien dobry sobotnio!

mama2corun - Mnie tez przez pewnien czas tak sie dzialo. Glownie w grudniu. I jezcze do tegop, co mylam zeby, to tak mi dziasla krwawily, ze wygladalam jak wampir. Ale juz przeszlo. W koncu krwi jest wiecej teraz i sluzowka jest przekrwiona wiec stad te krwawienia. Ale przejdzie.

W mnie od rana sasiedzi szaleja, bo sie przeprowadzaja do Frankfurtu. Szkoda. To Polacy i maja malego Arturka, ktory nie skonczyl jezcze roku, wiec chodzilysmy razem z jegoi mama na spacery, no i mialabym towarzyszke na potem, jak Maks sie urodzi. Ale co zrobic. Zostajemy jedynymi Polskami wklatce :-( Wymienilysmy sie za to telefonami. Przynajmniej bede sie miala kogo radzic w sprawie dziecka :-)

mama2
Lutka ale przeciez wiele wózków ma torbe w komplecie , mnie dzis strasznie nosi zeby isc jakies wózki poogladac i jak sie juz zdecyduje to kupie na allegro , bo Daffodil mowiła ze taniej
Wogóle mnie swedzą pieniadze i mam ochote poszalec:sun:

tyle ze my mamy już wózek, pożyczony od kuzyna Miśka.

Lutka - ja wlasnie wczoraj kupilam, ale ciut taniej. Normalnie to tu sa takie drogie, ze hej, ale natchnelam sie przypadkowo w sklepie, i kupilam za 20 jurkow. W Polsce tez widze, ze drogo.

NIe wiem , co powinna miec, ale moja ma tak:
-wkladke, taka, ktora sie rozklada i na ktorej przewijasz dziecko
-duzo kiestzonek na ruzne duperele - jak to z dzieckiem, czesc zapinana tak, ze mozesz tam chowac dokumenty i portfel (nie trzeba nosic juz torebki)
-schowek na komorke
-dwie kieszonki, wylozone materialem izotermicznym, na przechowywanie butelek.

Ja kupilam grafitowa, bo jeszcze nie weim jaki wozek wybiore, wiec ten kolor bedzie pasowal do kazdego wozka.

a ja niewiem jakos dzis sobie poprostu pomarudzilam potrzebowalam tego M mnie troszke zirytowal bo siedzial do2 na laptopie a teraz spi jeszcze i hrapal w nocy i pies tez wiec sie niewyspalam i wogole chyba lewa noga wstalam...i najchetniej na dzisiejszy dzien bym sie gdzies schowala poprosze siostre zeby Oliw zabrala na spacerek i psa tez a ja dzis jakos sie porozpieszczam czekolade zjem cala albo dwie,no poprostu hormony mi buszuja wpadam z radosci w taki jakby stan otepienia ze zawieszam sie w myslach a w efekcie koncowym niewiem o czym myslalam...dziwny nastuj

mama2corun
a ja niewiem jakos dzis sobie poprostu pomarudzilam potrzebowalam tego M mnie troszke zirytowal bo siedzial do2 na laptopie a teraz spi jeszcze i hrapal w nocy i pies tez wiec sie niewyspalam i wogole chyba lewa noga wstalam...i najchetniej na dzisiejszy dzien bym sie gdzies schowala poprosze siostre zeby Oliw zabrala na spacerek i psa tez a ja dzis jakos sie porozpieszczam czekolade zjem cala albo dwie,no poprostu hormony mi buszuja wpadam z radosci w taki jakby stan otepienia ze zawieszam sie w myslach a w efekcie koncowym niewiem o czym myslalam...dziwny nastuj

Masz rację. Jak tylko możesz siostrę wykorzystać, to wykorzystuj, na pewno na spacer z siostrzenicą będzie miała ochotę. A sama rozpieszczaj się ile wlezie.
A nastrój wcale nie taki dziwny... typowo ciążowy :)

A ja wasnie szukalam super cienkich wkladek laktacyjnych i znalazlam takie z NuK-a, ale nie wim czy dobre. Przy moim biuscie, nie chce sobie dodatkowych jeszcze centymetrow wkladakami dorabiac. Mozecie cos poradzic?
Mnie to sei marzyly takie jak podpaski always te cieniutkie, ale nic takiego nie znalazlam w drogeriach. Same takie grubasne. Brrrr!!!

lutka
gunia przewijak posiada jedynie ta najdroższa, ale 150 za torbenie usmiecha mi się dać. Ok szukam dalej

Jak nie uda się znaleźć takiej z przewijakiem w jakiejś rozsądnej cenie, to też nie tragedia, bo zawsze można zapakować taki jednorazowy i wykorzystać w razie potrzeby. Widziałam, że na Allegro można takie coś kupić. W sklepach dziecięcych też pewnie będą. Zresztą mała szansa, że na spacerze będziesz dziecko przewijać. Ewentualnie przyda się to jak będziecie kogoś z bobasem odwiedzać.

lutka
gunia przewijak posiada jedynie ta najdroższa, ale 150 za torbenie usmiecha mi się dać. Ok szukam dalej

lutka - No kurde, ja bym tez nie dala. Dla siebie ladna torbe za ta kasa to tak, ale na pampersy. Przesadzaja!!! Ale w Polsce duzo wozkow wodzialam na allegro z torbami. A Ty bierzesz ten od kuzyna czy kupujesz, bo nie wiem czy dobrze zrozumialam?

gunia43
A ja wasnie szukalam super cienkich wkladek laktacyjnych i znalazlam takie z NuK-a, ale nie wim czy dobre. Przy moim biuscie, nie chce sobie dodatkowych jeszcze centymetrow wkladakami dorabiac. Mozecie cos poradzic?
Mnie to sei marzyly takie jak podpaski always te cieniutkie, ale nic takiego nie znalazlam w drogeriach. Same takie grubasne. Brrrr!!!

Ja mam Bella Mama. Ale na temat ich jakości jeszcze się nie wypowiem, bo nie testowałam :) Nie wiem tylko czy za cieńszym rozmiarem, nie idzie też mniejsza chłonność? Doświadczone mamy niech się wypowiedzą :)

mama2corun
Świetne torby młodzieżowe !!!!!!!!!!!! (537991357) - Aukcje internetowe Allegro
ja uzywalam przy Oliwi podobna torbe tylko troszke wieksza i w srodku miala 3 przegrudki na klapce kieszonke na zewnatsz z tylu kieszonke i pod klapka jeszcze 2 kieszonki jedna pasowala na tel druga na butle:Dale teraz bede miala w kaplecie z wozkiem

mama2corun, lutka - No i w nazwie nie ma, ze do wozka lub dla dziecka i od razu przez to duuuuzo tansza. Jak dla mnie ok. I sto pare zlotych w kieszeni.

Dafodill- jasne. Tez sie zgadzam, ze taka mata do przewijania to nie musi byc. Mozna uzyc jednorazowych albo cos innego podlozyc. W koncu kiedys tego nie bylo i jakos sobie kobiety radzily z przewijaniem

Daffodil
lutka

Jak nie uda się znaleźć takiej z przewijakiem w jakiejś rozsądnej cenie, to też nie tragedia, bo zawsze można zapakować taki jednorazowy i wykorzystać w razie potrzeby. Widziałam, że na Allegro można takie coś kupić. W sklepach dziecięcych też pewnie będą. Zresztą mała szansa, że na spacerze będziesz dziecko przewijać. Ewentualnie przyda się to jak będziecie kogoś z bobasem odwiedzać.

no wlasnie albo w wozku mozna przewinac a jak u kogos to wlasnie po to sa te kocyki czy pieluchy tetrowe i jest dobrze.nie dajmy sie zwariwac jak jest tanio to mozna ale wiadomo w PL staraja sie wcisnac nam wszystko za jak najdrozasza cene

mama2corun
Daffodil
lutka

no wlasnie albo w wozku mozna przewinac a jak u kogos to wlasnie po to sa te kocyki czy pieluchy tetrowe i jest dobrze.nie dajmy sie zwariwac jak jest tanio to mozna ale wiadomo w PL staraja sie wcisnac nam wszystko za jak najdrozasza cene
No racja. Ja z praktyki przy moim malym braciszku wiem, ze taka torba musi pomiescic pampersy, jakies tam chusteczki, butelke dla dzidzi, cos na zagryche np. Flipsy i rzeczy dla mamy.