Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Lutka, na prawde nic sie nie martw, wazne, ze cukier nie wyszedl wysoki.
a z innej beczki mam pytanie:
nie wiem, czy dobrze pamietam, ale kupowalas lezaczek dla swojego szkraba na allegro. mozesz polecic jakas firme albo sprzedawce? i wszystkie te lezaczki, ktore ogladam to raczej "siedzaczki" a przeciez taki noworodek musi przebywac w pozycji lezacej...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Kupiłam ten leżaczek, wszystko jak w opisie + szybka dostawa. Przy czym nie powiem Ci nic więcej bo nie mam póki co jak go sprawdzić :) Mnie skusił przez wzgląd na daszek. Jest przystosowany do 10 kg wagi, a nawet nie wiem jak mają inne. Za kilka miesięcy okaze się jak się sprawdza. Ale sprzedawcę z czystym sumieniem polecam. Zamówienie zlożyłam w środę, w piątek otrzymał pieniądze a towar otrzymałam w pn lub we wt.

LEĹťACZEK-BUJACZEK TACKA+DASZEK - 2 KOLORY *** (519127662) - Aukcje internetowe Allegro

lutka
No widzisz, przy Twoim zdecydowanym plusem jest waga dzieca (az do 18 kg). Tylko nie widzę zeby oparcie miał regulowane.

hmm... na Twoim przynajmniej wyraznie jest pokazane, ze rozklada sie do pozycji lezacej. i tanszy.
no nic, pomysle, jest jeszcze troche czasu.
A maty edukacyjne bedziecie kupowaly?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
lutka
No widzisz, przy Twoim zdecydowanym plusem jest waga dzieca (az do 18 kg). Tylko nie widzę zeby oparcie miał regulowane.

hmm... na Twoim przynajmniej wyraznie jest pokazane, ze rozklada sie do pozycji lezacej. i tanszy.

tak, ale dopiero latem, jak już dziecko będzie w miarę kontaktowe. Myślę z emłodszemu niż 3 miesiące nie ma sensu kupować - ale to opinia niedoświadczonej. Moze lepiej niech sie mamy wypowiedzą.
POŚCIEL przyszła !!!!!!!! yupii

patka zadaj pytanie sprzedawcy o możliwośc regulacji oparcia.

U mnie śnieg i Słońca brak :/

pat-k
lutka

tak ja na pewno i tak jak Lutka mowi jak maly bedzie mial ok 3 miesiecy

ile macie kocyków? ja narazie jeden polarkowy w miare duży, miękki becik który w razi eczego można rozłożyć na kołderkę i chyba nie trzeba mi więcej co? Niby na liście miałam 2 kocyki, ale stwierdziłam ze nie ma sensu kupowac drugiego.

lutka
ile macie kocyków? ja narazie jeden polarkowy w miare duży, miękki becik który w razi eczego można rozłożyć na kołderkę i chyba nie trzeba mi więcej co? Niby na liście miałam 2 kocyki, ale stwierdziłam ze nie ma sensu kupowac drugiego.

ja tez mam jeden cienki kocyk i becik ale po corce mi został jeszcze jeden taki gruby mysle ze tez sie przyda

patka pamiętaj że tańszy często niestety oznacza gorszy jakościowo. No ale jak juz pisałam mój wygląda bardzo porządnie, poza tym to zakup nie na lata ale na miesiące, (a i tu pytanie do mam) takie 15-18 kg dziecko to chyba niebardzo posiedzi już w takim lezaczku co?

jola22
Dziewczyny, jakiej wielkości pościel będzie najlepsza - 120/90 czy 135/100 ????
Chcę zamówić i nie mam pojęcia, który rozmiar.:36_19_3:

Daffodil, którą ty zamówiłaś - bo ja chcę od tego sprzedawcy, co ty Baby-Raj

Ja zamówiłam 135x100, ale tylko dlatego, że wcześniej kupiłam łóżeczko z wkładem o takich wymiarach. Nie wiem, która będzie lepsza :)

A przy okazji witam czwartkowo.

katja79
CZesc kochane melduje sie w domciu wlasnie wrócilismy jestem tak zmeczona ze padam na twarz ale ciesze sie ze z Majeczka wszystko dobrze, a reszte jakos zniose

a ja zaraz po tym jak napisalam dzis na naszym forum poprostu zwinelam sie z bólu wiec zadzwonilam po meza i pognalismy do szpitala... zreszta jak radzilyscie no i niestety nie udalo sie ustalic przyczyny dostalam torbe leków zastrzyk w tylek i jest juz lepiej chociaz niestety ciagle troszke mnie boli ale mam lezec przyjmowac leki i byc dobrej mysli

Byly jeszcze dwie dziewczyny w takiej sytuacji jak ja podobno czesto sie zdarzaja takie bóle na tym etapie ciazy

Bylo tez mnóstwo kobiet do porodu takie bidulki wystraszone a ich mezowie jeszcze bardziej strasznie mi bylo ich zal a z drugiej strony tez bym chciala zeby juz byl maj...i zebysmy mialy swoje kruszynki obok siebie.

A Wy jestescie przekochane jak dostalam smska od Daffodil to az mi cos w gardle scisnelo buziaki wielkie:36_3_15::36_3_15::36_3_15: a do Lutki telefonu nie zdazylam zapisac teraz zobaczylam ze mi przyslala ale chyba mnie juz wtedy zaczelo bolec.

Katja niech Cię tam już w gardziołku nie ściska, bo to normalne, że takie historie przeżywamy wszystkie. W końcu trochę się już z sobą zżyłyśmy.
Najważniejsze, że córcia w porządku. I trzymam kciuki, żeby te okropne bóle przeszły po lekach.

Daffodil
jola22
Dziewczyny, jakiej wielkości pościel będzie najlepsza - 120/90 czy 135/100 ????
Chcę zamówić i nie mam pojęcia, który rozmiar.:36_19_3:

Daffodil, którą ty zamówiłaś - bo ja chcę od tego sprzedawcy, co ty Baby-Raj

Ja zamówiłam 135x100, ale tylko dlatego, że wcześniej kupiłam łóżeczko z wkładem o takich wymiarach. Nie wiem, która będzie lepsza :)

A przy okazji witam czwartkowo.

ja z kolei kupiłąm pościel pasującą do łozeczka 60X120, czyli 90X120 a jak będzie wyglądała okaże się po zakupie łozeczka.

katja79
A ja jakos nie bardzo spiaca jestem poza tym brzusio jeszcze troche boli... z tym ze teraz jak juz wiem ze malej nic nie grozi to jakos lzej ten ból znosze choc nie ukrywam ze jest nieporównywalnie mniejszy, ale wiecie tak strasznie sie balam ze strace malutka wszystkie najczarniejsze scenariusze przelatywaly mi przed oczami....nie ma chyba gorszej rzeczy dla matki niz strata malenstwa a ja kolejnej straty chyba bym nie przezyla... jak tak lezalam na lózku podlaczona pod ktg a mala wierzgala nózkami tak ze z glosników rozchodzil sie grzmot za grzmotem to oczy mi sie lzami same napelnialy, modlilam sie tylko zeby nic jej sie nie stalo i zebym jej nie stracila... a jeszcze w miedzy czasie wypisywali mnóstwo mam z dzidziusiami do domów i plakaly te male kruszynki tak glosno ze pomyslalam sobie ze koniec ja tez uslysze taki krzyk swojej Mai juz niedlugo i nie moze byc inaczej ale chlipalam ze strachu jak glupia..
Wiecie teraz jednak zaczynamy taki etap ciazy ze trzeba walczyc o kazdy tydzien dla naszych kruszynek brzuszki sa coraz wieksze i obciazenie dla organizmu tez wiec trzeba na siebie baaardzo uwazac i naprawde dmuchac na zimne zycze i Wam i sobie zeby juz zadna z nas nie przechodzila takich strasznych chwil jakie ja mialam dzisiaj i zebysmy wszystkie szczesliwie dotrwaly do maja i sle Wam ogromne buziaki za troske, dobre slowo i zainteresowane barfdzo sie wzruszylam a nasza Daffodil karambe:smile_jump: przytulam najmocniej :36_3_15::36_3_15::36_3_15:

Katja aż ciężko sobie wyobrazić co wczoraj przeżyłaś :uff2: Ale masz rację, dbamy o siebie mamusie, bo człowiek taki jest, że jak się nic poważnego nie dzieje, to się wszystko bagatelizuje. Dopiero po takich historiach otwierają się oczy. Zaczynam na siebie chuchać i dmuchać od dzisiaj :)

pat-k
gunia43
mama2
Dobranoc dziewczynki , kolorowych snow, Gunia niech Ci sie juz nie snia takie horrory!!

Dzieki mama2! :-) :-)
Hi, hi!!!!! Dzisiaj lepiej. Snilo mi sie, ze jadlam bulke z ziarnami i wieeeelka drozdzowke z posypka i lukrem! To sa prawdziwe ciazaowe sny :-)

to ja sie melduje trzecia. a'propos snow: snilyscie mi sie dzisiaj wszystkie. przylecialyscie do mnie do Moskwy i przywitalam was na lotnisku. Pytam, a gdzie wasze brzuchy??? Wy na to: nadalysmy na bagaz. Obudzilam sie i chyba pol godziny sie z tego snu smialam :hahaha:

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Ja tam mój brzuch zawsze wożę w bagażu podręcznym :hahaha:

mama2
gunia43
Oto co upatrzylam. Ogladam juz pare dni i tem mi jakos w oko wpadl szczegolnie

Yatego - ABC Design Kinderwagen TURBO 6S coral blue

Chcialam tanszy tak za 200 Euro, ale ten jakos mi przypadl do gustu. I kolorystycznie i design mi odpowiada. Tylko nie wiem czy 16 kilo to duzo czy malo, jak na wozek? Orientujesz sie moze? Co prawda ja nie musze wnosic wozka do gory, ale chcialabym, zeby sie lekko prowadzil. Te lzejsze ok. 13 kilo, jakos mi niestety nie podchodza. Takie zbyt nowoczesne sa i wydaje mi sie, ze dzidzia bedzie miala w nich jakos nieprzytulnie.
W Wesji 3 kolowej i z normalnymi 4 kolkami sa duzo tansze. Jakies 100 euro mniej. Jeszcze sie musze zastanowic... Moze te kolka jakie wybralam wcale nie sa takie dobre...

16kg to bardzo nie duzo standardowowo takie wozki waza ok 20kg :36_3_16:

A ja właśnie miałam pisać, że dużo :) Ten który ja wybrałam waży koło 14 i wszyscy mówią, że ciężki.
Ale wózeczek bardzo ładny, kolory super.

Witam Was moje drogie ja wlasnie wstalam pozeram sniadanko zeby wziasc leki ale czuje sie juz dzisiaj o wiele lepiej a w kazdym badz razie wyspalam sie porzadnie bo po wczorajszej nocy i calym tym koszmarnym dniu bylam ledwo zywa.

Maja sobie bryka... chyba zaczyna sie rozkrecac :36_4_10:

No i Wam napisze co wczoraj mój maz uslyszal jak siedzial i na mnie czekal a akurat byly wypisywane mamy z dzidziusiami do domu, i kazda z nich wyprowadzala polozna pomagala ubierac i dawala jeszcze rózne wskazówki....w kazdym badz razie jedna dzidzia miala suche podniebiecnie co polozna w sekunde sprawdzila palcem i powiedziala ze to jest glówny objaw tego ze dziecko sie nie najada i wymaga bardzo czestego karmienia a przeciez czesto jest tak ze dziecko dlugo lezy przy piersi a niestety czesto plaze i nie wiadomo dlaczego a tu prosze wystarczy sprawdzic podniebienie..:36_2_13: i juz wiadomo:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja