Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was kochane.
Ja dzis przyszłam do pracy i czuje sie jakbym tu za kare byla:no1:
pomyslałam ze luty przepracuje a od marca na zwolnienie,ale ...tak mi sie nie chce...:36_6_3:

Wkoncu synek dal mi pospac w nocy:cherli3: ale za to teraz jakby podwojnej sily nabrał i młuci mnie niesamowicie!! wygrałam wczoraj ten sweterek:36_1_73:

Daffodil naprawde taniocha te rzeczy co kupilas a ładne jak niewiem, :36_33_12:

wlasnie maz do mnie napisal ze juz nie moze wytrzymac i kiedy ten maj nadejdzie hihi jeszcze bedzie tesknil za tymi spokojnymi czasami:36_33_12:

I ja sie witam wtorkowo.

Mama2 wyobrażam sobie jak sie czujesz - siedzenie w pracy "za karę" nie należy do najmilszych. :no1:Dobrze, że nie jesteś sama - Maksiu daje Ci popalić.:36_2_49::36_2_49:
Ja też już nie śpię, choć u nas dopiero 7: 03, ale mężuś zrobił mi śniadanko i poszedł do pracy, więc się obudziłam.

Mama2 ja chyba też mam w brzuchu małego "zabijake".:36_1_73:
Jak jadłam śniadanie to dostałam od Julki takiego kopniaka :36_2_49:jak nigdy wcześniej - myślałam, że mi brzucho pękł.
Podejrzewam, że Julcia głodna była a to był znak, żebym jadła to śniadanie.:picnic:

Przeczytaj sobie kobietko ten artykuł, do którego zamieściłam linka - a zobaczysz, że humor Ci się poprawi.
:36_1_11:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
pat-k
mama2

uwazam ze dla was jak podrozujecie noi ze wzgledu na kota to doskonaly pomysl:36_2_25:

mama2 w ktorym miesiacu dziecko zaczyna wstawac?

moja cora w 10 miesiacu nauczyla sie wstawac ale to bylo dosc pozno zdarza sie ze i w 7 miesiacu

dokąłdnie, to indywidualna sprawa. Ja w 10 miesiacu "chodziłam" a raczej próbowałam.

mama2
ewcia moja corka zawsze ma duzo ciuszkow bo babcia rozpieszcza i choc mam je za darmo to szkoda mi jak widze ze w polowie nie obchodzi albo raz zalozy...takze nie popadajmy w przesade:yyy:

no właśnie wczoraj z listą w ręku stwierdziłam, ze już mam sporo ciuszków na wyprawkę, a jeszcze zamówiłam w piątek kilka sztuk, i od koleżanki mam dostać trochę, więc zakupom śpioszkowym chwilowo mówię dość :)

mama2
jola22
Wiecie, co - jak wczoraj siedziałam w poczekalni na tej porodówce to była kobieta, która dopiero, co urodziła dziecko:36_1_66: - szła za położną jak gdyby nigdy nic. Wyglądała jak by szła sobie na spacer.
Ja też bym tak chciała po porodzie spacerować.:o_no::o_no::36_2_46:

to tylko zazdroscic bo pewnie nie byla nacinana. Wtedy zazwyczaj szybko wraca sie do noramlnosci.:36_1_66:
.ja niedosc ze poszyta to jeszcze rozerawan szyjka i silny krwotok co spowodowało ze na wozku inwalidzkim sie przemieszczałam przez 2 doby:yyy:

nacinanie mnie z pewnością nie ominie :/ zupełnie mało elastyczna tam jestem :/ i nie mogę się zmusić do ćwiczeń takie to dla mnie nieprzyjemne :(

jola22

Tutaj podobno nacinają kobietę w ostateczności, albo wcale.
Ja właśnie boję sie tego, że mnie porozrywa, bo wtedy muszą założyć szwy, które czasami nie chcą sie goić, ciągną - ile kobieta musi wytrzymać to szok:36_5_3:
Moja koleżanka rodziła tutaj i musieli użyć kleszczy - jej biedny synek miał potem przez jakiś czas te kleszcze odbite na policzkach, a ona nie mogła usiąść normalnie przez 2 tyg.

tak.. wracając jeszcze do opieki położniczej na Wyspach. Mamy znajoma- pielęgniarka, pojechała do Irlandii do córki która miała niedługo rodzić. 3 dni ją męczyli (dziecko było bardzo duże, i ona sama ma poważne kłopoty z jajnikami - do wycięcia). opowiadała, ze już sama tłukła po plecach ordynatora widząc co się z jej córką dzieje. Dopiero jak córka dostała krwotoku wzięli ją na cesarkę. horror.

amelcia8
Daffodil
To ja się jeszcze pochwalę dzisiejszymi łupami :)
Wyciągnęłam męża, żebyśmy coś cieplejszego kupili na pierwsze miesiące i wybraliśmy jedną bluzę, a przy okazji dwie pary portek na 1-1,5 roku :)

[ATTACH]2607[/ATTACH] [ATTACH]2608[/ATTACH] [ATTACH]2609[/ATTACH]

ale fajne ciuchy:)):36_15_33::36_15_33: tylko tak sobie myśle że wy chyba za daleko w przyszłość wybiegliście :)) bo już na 1*5 roku ciuszki kupujecie:))):yyy::36_1_66::36_1_66:

eeee tam, też mam jedne spodnie na już chyba roczek - trafiła się okazja to trzeba było ją wykorzystać :)

hej hej jola:Hi ya!:

No a mój mąż wczoraj pojechał do pracy Takie życie. Młody chyba miał w nocy czkawkę - mówię chyba, bo jeszcze mi się to nie zdarzyło więc nie wiem. Uczucie jakby mi skakał po szyjce macicy, tak zrywnie i rytmicznie - bezboleśnie ale i trochę nieprzyjemnie. Nie miałam okazji zobaczyć czy brzuch skakał, bo nie chciało mi sie wychodzić z ciepłego łózeczka i świecić swiatła.

Pogoda paskudna, lewy bok boli - i jak tu spać na nim (podobno to najlepsza pozycja dla dziecka)?

Daffodil za 2 dni Wasza studnówka :)

mama2 pytanie dot osoby o nicku RYS47 (na allegro). Mówiłaś ze robiłas zakupy u tej pani. Kiedy przyszły? Bo ja przelalam kasę w pt. I nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi - zero informacji o tym czy przyjęła zamówienie czy nie. I powiem szczerze ze mnie to irytuje. Lubię wiedzieć na czym stoję.

halo halo, gdzie się podziewacie?

kolejne łozeczno nad którym się zastanawiam: proszę o opinię:

ŁÓŻECZKO KUBA II SOSNA SZUFLADA DREWEX BONUSY$$ (539279401) - Aukcje internetowe Allegro

Na allegro pełno jest łozeczek z "gratisowym" materacem przeważnie gryczano-kokosowym. Logicznie myśląc skoro "gratis (z pewnością wliczony w cenę) to nienajlepszej jakości. Jakie macie doświadczenia z materacami? Wiem ze jest temat dotyczący materacy, ale nic sensownego się nie dowiedziałam w nim.

lutka
hej hej jola:Hi ya!:

No a mój mąż wczoraj pojechał do pracy Takie życie. Młody chyba miał w nocy czkawkę - mówię chyba, bo jeszcze mi się to nie zdarzyło więc nie wiem. Uczucie jakby mi skakał po szyjce macicy, tak zrywnie i rytmicznie - bezboleśnie ale i trochę nieprzyjemnie. Nie miałam okazji zobaczyć czy brzuch skakał, bo nie chciało mi sie wychodzić z ciepłego łózeczka i świecić swiatła.

Pogoda paskudna, lewy bok boli - i jak tu spać na nim (podobno to najlepsza pozycja dla dziecka)?

Daffodil za 2 dni Wasza studnówka :)

mama2 pytanie dot osoby o nicku RYS47 (na allegro). Mówiłaś ze robiłas zakupy u tej pani. Kiedy przyszły? Bo ja przelalam kasę w pt. I nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi - zero informacji o tym czy przyjęła zamówienie czy nie. I powiem szczerze ze mnie to irytuje. Lubię wiedzieć na czym stoję.

jak przelałas w piatek to w pon dostał i we wtorek wysłał wiec jeszcze czas , a nie praktykuje sie na allegro zeby informowac ze wysłało sie czy ze dostałopieniadze, zdarza sie to ale zadko kto to robi, wiec nie irytuj sie kochana tylko poczekaj jeszcze troszke. :36_33_12:

lutka
halo halo, gdzie się podziewacie?

kolejne łozeczno nad którym się zastanawiam: proszę o opinię:

ŁÓŻECZKO KUBA II SOSNA SZUFLADA DREWEX BONUSY$$ (539279401) - Aukcje internetowe Allegro

Na allegro pełno jest łozeczek z "gratisowym" materacem przeważnie gryczano-kokosowym. Logicznie myśląc skoro "gratis (z pewnością wliczony w cenę) to nienajlepszej jakości. Jakie macie doświadczenia z materacami? Wiem ze jest temat dotyczący materacy, ale nic sensownego się nie dowiedziałam w nim.

ja wlasnie chce kupic taki kokosowo gryczany , kosztuje ok 50zł wiec pewnie doliczyli sobie ta cene a pisza ze gratis:no1: