Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
noi ja mam problem chyba musze isc dzis na zakupy bo juz sie z wielkim trudem zapinam w płaszczu....nie wiem co kupic i bezsensu wydawac kase na płaszcz na chwile , no ale w czym tuchodzic jeszcze cały luty i marzec????:36_5_2:

Ja jeszcze się na szczęście mieszczę, mam nadzieję, że na miesiąc, dwa wystarczy. Bo rzeczywiście bez sensu kupować coś na dwa miesiące. Później już pewnie tego nie założysz. No ale chyba nie ma wyjścia, skoro już się ledwo zapinasz :36_2_49:

Ewciaa
mama2
Ewciaa

no problem ja jeszcze się zapinam i mam nadzieje że dotrwam do końca marca w nich.rzeczywiście szkoda kasy no ale co zrobisz nie ma innego wyjścia może się przyda na 3 dziecko :)

o co to to nie:36_11_23::36_11_23:
ciaza jest cudowna ale warunków na trzecie to my napewno nie mamy:wybierz_mnie:

a ja bym chciała trójke, ale nie wiem czy po 1 porodzie nie będe mieć dość:o_no:

Ja mam ochotę na dwójkę i ani jednego więcej :)

gunia43
A ja tak chcialam do maja przyszlego roku odpoczac i nastepne ale chyba sobie podaruje. Teraz mi sie wydaje, ze fajnie by bylo gdyby Maks skonczyl przynajmniej dwa lata i wtedy sie starac.

Takie roczne dziecko jest jeszcze zupełnie niesamodzielne, a kłopot byłby dopiero gdyby się okazało, że w kolejnej ciąży musisz leżeć. Żadnego podnoszenia, dźwigania i wytłumacz to rocznemu dziecku, które świata poza mamą nie widzi :36_2_49:

hej dziewczyny. Wlasnie wrocilam od fryzjera. Scielam wlosy. MIalam juz naprawde dlugie, za lopatki, a teraz mam do ramion :):):)
Nie moge spac ostatnio. Mam nadzieje, ze to przez remont, boli mnie wszystko krzyz mi peka, a kosci biodrowe - miedniczne (jakkolwiek) jakby ktos mi rozrywal... Cholera, mam wrazenie, ze jestem upiedliwa, ale spie ok 6 godzin i musze wstac bo juz mnie wszystko boli. Potem marudze w ciagu dnia, ze jestem zmeczona.... "normalnie jak baba w ciazy"...

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Isabela wieki Cie nie było. Równiez czekam na zdjęcie :)

gunia miałam mahoniowe włosy przez ok 3 tyg, (w okresie świątecznym) dopóki mi się nie sprały :D

A ja kupiłam na allegro ciuszki bawełniane w rozmiarach 62 i 68 (szt. 10), i w sumie razem z kosztami przesyłki wyszło po 8,89 za sztukę. Rzadna rewelacja jesli chodzi o wygląd, ale nówki z podobno dobrej jakości bawełny, no i idealne do domu, dokarmienia itp. Ok zobaczymy co przyjdzie :)

gunia43
Daffodil
jola22
A do tego wszystkiego sprawdziłam moje badania krwi i okazało się, że mam większą anemię niż miałam w 12 tyg, pomimo tego, że cały czas biorę żelazo.

Podejrzewam, że jeśli miałaś problemy z anemią na początku ciąży, to teraz tylko może się to pogłębiać. A może trzeba zacząć brać lekarstwo z większą ilością żelaza.
Swoją drogą to ja mam sobie zrobić morfologię przed kolejną wizytą i ciekawa jestem co tam wyjdzie. Dwa miesiące temu miałam żelazo w dolnej granicy i jeszcze mi lekarz nie kazał brać nic dodatkowego. Tzn w tych witaminkach, które biorę jakieś żelazo jest, ale chyba niedużo.
A ja mialam robione bdanie juz dawno. A dokladnie 18.11 i milam wtedy wpisana wartosc 11,4. To chyba norma w ciazy. Ale jaks taka slaba jestem i ospala. Moe to przezto zelazo a moze przez cisnienie. Ja mam teraz takie niskie jak na mnie tzn. 107/73 ostatnio i to po kawie. Moje normalne sprzed ciazy to jest 130 na 85 srednio. I jeszcze jak na dworze spadnie popnizej 1000 to, jakby mnie ktos obuchem trzasnal.
A jak bylao u Was z wynikami?

Moje wyniki to 10.4 - więc już mam anemię:temperature:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

isabela
hej dziewczyny. Wlasnie wrocilam od fryzjera. Scielam wlosy. MIalam juz naprawde dlugie, za lopatki, a teraz mam do ramion :):):)
Nie moge spac ostatnio. Mam nadzieje, ze to przez remont, boli mnie wszystko krzyz mi peka, a kosci biodrowe - miedniczne (jakkolwiek) jakby ktos mi rozrywal... Cholera, mam wrazenie, ze jestem upiedliwa, ale spie ok 6 godzin i musze wstac bo juz mnie wszystko boli. Potem marudze w ciagu dnia, ze jestem zmeczona.... "normalnie jak baba w ciazy"...

Isabela ja mam dokladnie to samo! nad ranem strasznie mnie bola biodra. tzn. boli juz w nocy jesli dlugo leze na jednym boku, ale nad ranem to juz jest masakra. i promieniuje na udo czesto. czuje sie jakby mi tylek sie rozrastal w niesamowitym tempie, ale cos nie widze, zeby tak bylo...
zapytalam lekarza dlaczego tak sie dzieje. a on mi na to: bo jestes w ciazy :36_15_9:
ma poczucie humoru... ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
No własnie z takiego załozenia wyszłam. Po domu - najwazniejsze zeby były wygodne. JAkby ktos byłzaineresowany to magiczna 24. No ale jak mówię, poczekam i zobaczę co przyjdzie.

Lutka
to daj znac, jak przyjda, czy zadowolona jestes, bo ja tez poluje na jakiegos sensownego sprzedawce, zeby sie w takie domowe ciuszki zaopatrzyc

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
isabela

Isabela ja mam dokladnie to samo! nad ranem strasznie mnie bola biodra. tzn. boli juz w nocy jesli dlugo leze na jednym boku, ale nad ranem to juz jest masakra. i promieniuje na udo czesto. czuje sie jakby mi tylek sie rozrastal w niesamowitym tempie, ale cos nie widze, zeby tak bylo...
zapytalam lekarza dlaczego tak sie dzieje. a on mi na to: bo jestes w ciazy :36_15_9:
ma poczucie humoru... ;)

pat-k ciesze sie, ze to nie moje "jazdy"! Oczywiscie przykro mi, ze tez to masz, ale lepiej mi z tym, ze nie jestem sama. Wiem o czym mowisz, czasami tak bola biodra, ze az promieniuje na udo i nim to rozchodze to chwile traw. Przewaznie do lazienki ide po scianie :(
Zastanawiam sie nad basenem, moze to pomoze, co?

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

patka, isabela -A moze to z tego ze maluchy zabieraja nam spore ilosci Wapnia i to ma pewnie wplyw na stawy i kosci. PIjcie mleko i jedzcie duzo nabialu.
Jak nie bylam w ciazy i sie odchudzalam tez tak mialam. Chyba znam to uczucie. Jak lezalam na boku to biodro, to u gory, mnie strasznie w stawie bolalo, ze az sie budzilam.

isabela
pat-k
isabela

ma poczucie humoru... ;)

pat-k ciesze sie, ze to nie moje "jazdy"! Oczywiscie przykro mi, ze tez to masz, ale lepiej mi z tym, ze nie jestem sama. Wiem o czym mowisz, czasami tak bola biodra, ze az promieniuje na udo i nim to rozchodze to chwile traw. Przewaznie do lazienki ide po scianie :(
Zastanawiam sie nad basenem, moze to pomoze, co?

tez myslalam o basenie albo o jodze, tylko mam nisko polozone lozysko i nie wiem w sumie czy moge. po nastepnej wizycie u lekarza sie wyjasni. zapomnialam go zapytac tym razem.
ja tez sie ledwie zwlekam z lozka i sycze z bolu