Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
ja juz druga noc spie u maksika w pokoju a M z maksem w duzym i jak maksio placze to lece z cycem ..na szczescie syn moj rozumie ze matka kaszlaca i budzi sie 3 ,4 razy w nocy wiec niezle:cheess: ..cos mi sie wokol oka zrobilo kurcze myslalam ze przejdzie ale dzis juz nie wyglada tak ladnie krosty na powiece i pod nia :36_2_31: i musze isc do dermatloga ..no bo juz za 3 tygodnie do pracy i jak ja tak bez make up pojde zeby tam straszyc:8_1_222:

Brawa dla Maksika. Może on po prostu sam zaczyna się przestawiać?

Może to uczulenie na jakieś kosmetyki? Używałaś czegoś nowego ostatnio?

elwira
a tu Halloween w pełni, tabuny dzieci po cukierki przychodzą a i moje dziewczyny już 3 torby przyniosły , nawet Adaś był i dostał kilka cuksów tylko powiedział ze zostawi je dla sióstr :)

zaraz wstawię fotki moich czarownic :)

oj i moja Oliwia chodzila i zbierala cukierki :D a przebrana byla za zajaczka a pomysl zerznelam od Joli22 :D:cheess: a na jednym zdjeciu ze znajomym ktory zaoferowal ze z nia pochodzi po mieszkaniach a najczesciej przychodzili do mnie az mi sie slodkosci skonczyly i dawalam soczki :cheess: niestety zdjecie kolegi niechce sie wczytac wiec prosze sie zadowolic kroliczkiem :cheess:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Jola30
Daffodil
Jola30
mama2 tak chciałam wrócic do Twojego tematu i zapytać czy Ty już miałaś @.
Mojm zdaniem przy tak intensywnym karmieniu cyckiem Maksa nie powinno coś takiego się zdarzyć ,ponieważ jak by nie patrzeć nie masz dłuższych przerw w karmieniu a on no-stop wisi na cycku.
Wydaje mi się ze to zaburzenia hormonalne.:aku:
Jednakże jak bys była w ciazy co w takim przypadku?

Oj, karmienie wcale nie chroni przed ciążą. Brak miesiączki też niestety o niczym nie świadczy :/

Daffodils no niby tak ale jak takie intensywne karmienie jak mama 2 to też nie?
Moja koleżanka karmiła syna piersią a zaszła w ciąże jak mały miał ok 2-3 miesiące i w grudniu rodzi drugie dziecko z tego samego roku.Ale ona miała długie przerwy bo synek od początku w nocy nie jadł.

Karmienie piersia to nie antykoncepcja nawet jak sie karmi intensywnie!!

witam sie i odrazu zegnam :)
poczytalam cale wczorajsze zaleglosci ja wczoraj sprzatanie robilam pozadne :) sypialnia przemeblowana :) tylko prasowanie mi zostalo :) ale to wieczorem :) my zaraz sie ubieramy i najpierw jade do kierownikia budowy godziny podpisac a potem jedziemy na plaze moj brat bedzie sobie robil kolczyk w jezyku ... oh niepowiem tez mnie kusi bo tylko 30 euro....ale nie...bo mnie M przechrzci....w PL tatu zrobie :) w lato jak przestane karmic :) a teraz znikam bo Olenka spi i ja sie kimne pol godzinki i ruszamy :)papapa milej niedzieli :)

mama2corun
elwira
a tu Halloween w pełni, tabuny dzieci po cukierki przychodzą a i moje dziewczyny już 3 torby przyniosły , nawet Adaś był i dostał kilka cuksów tylko powiedział ze zostawi je dla sióstr :)

oj i moja Oliwia chodzila i zbierala cukierki :D a przebrana byla za zajaczka a pomysl zerznelam od Joli22 :D:cheess: a na jednym zdjeciu ze znajomym ktory zaoferowal ze z nia pochodzi po mieszkaniach a najczesciej przychodzili do mnie az mi sie slodkosci skonczyly i dawalam soczki :cheess: niestety zdjecie kolegi niechce sie wczytac wiec prosze sie zadowolic kroliczkiem :cheess:

Cudny króliczek!! A pomysł z rajstopkami super :)

mama2corun
witam sie i odrazu zegnam :)
poczytalam cale wczorajsze zaleglosci ja wczoraj sprzatanie robilam pozadne :) sypialnia przemeblowana :) tylko prasowanie mi zostalo :) ale to wieczorem :) my zaraz sie ubieramy i najpierw jade do kierownikia budowy godziny podpisac a potem jedziemy na plaze moj brat bedzie sobie robil kolczyk w jezyku ... oh niepowiem tez mnie kusi bo tylko 30 euro....ale nie...bo mnie M przechrzci....w PL tatu zrobie :) w lato jak przestane karmic :) a teraz znikam bo Olenka spi i ja sie kimne pol godzinki i ruszamy :)papapa milej niedzieli :)

heh ja mam kolczyk w jezyku :) a jaki tatto chcesz robic i gdzie?

mama2corun
elwira

oo prosze jaki piekny kroliczek :36_33_7:

Daffodil
mama2
ja juz druga noc spie u maksika w pokoju a M z maksem w duzym i jak maksio placze to lece z cycem ..na szczescie syn moj rozumie ze matka kaszlaca i budzi sie 3 ,4 razy w nocy wiec niezle:cheess: ..cos mi sie wokol oka zrobilo kurcze myslalam ze przejdzie ale dzis juz nie wyglada tak ladnie krosty na powiece i pod nia :36_2_31: i musze isc do dermatloga ..no bo juz za 3 tygodnie do pracy i jak ja tak bez make up pojde zeby tam straszyc:8_1_222:

Brawa dla Maksika. Może on po prostu sam zaczyna się przestawiać?

Może to uczulenie na jakieś kosmetyki? Używałaś czegoś nowego ostatnio?

niby mam tan nowy vichy i z estee lauder ale to juz pod okiem mialam wczesniej a teraz doszlo na powiece

katja79
a ja wczoraj postanowilam ze od poniedzialku przestaje nosic Maje na rekach cale dnie tak jak sie tego dopomina poprostu basta! nie wiem czy to skok czy poprostu mega rozpieszczenie ale pewnie przez to ze tak ostatnio ciagle wisi na rekach nie lezy i nie cwiczy cialaka i moze dlatego jest tak w tyle za Waszymi szkrabami zreszta napewno jej to na zle nie wyjdzie a i ja moze bede mogla cos wiecej w domu zrobic...

pewnie ze jak maja caly dzien na rekach siedziala to nie ma mozliwosci cwiczyc nowych umiejetnosci ..slkuszna decyzja tylko Co na to Maja??:))

Daffodil
katja79
hej babeczki witam sie i ja Maja dzis wstala o 6 masakra ledwo zyje teraz juz druga drzemke uskutecznia cwaniara mala a matka juz zasnac nie moze.
u nas szaro-buro pewnie po obiedzie na jakis spacerek brykniemy bo wiatru nie ma wiec trzeba korzystac:)

My też zaraz wychodzimy, bo złota polska jesień w Krakowie :)

A kiedy zaczynasz z dieta? ja dzis bylam w spodniach rurkach...ehhh maksymalny dyskomfort jak ledwo co swoje giry wepchnelam ! katastrofa no ale ja wpierdzielam dziennie mega dawki slodkiego . a chodzis zdalej na silownie ?

a teraz rewelacja wogole roku ,
M posadzil dzis maksai dal mu dwie rece on sie chycil i podniosl i stanal!!!!!!!!!!!!! Jak to zobaczylam to myslalam ze padne ryklam na M co robi bo myslalam ze go podniosl :36_2_31:ale nie , potem sama z ciekawosci podalam mu dwa palce a on znow sie zlapal i stanal !!!!!!!!czy to jest normalne on ma 5.5 mieisaca ! jestem w szoku nawet tak nie bede robic bo nie miesci mi sie w glowie zeby taki malec stawal na takich jeszcze malenkich nozkach:super:

mama2
Daffodil
katja79
hej babeczki witam sie i ja Maja dzis wstala o 6 masakra ledwo zyje teraz juz druga drzemke uskutecznia cwaniara mala a matka juz zasnac nie moze.
u nas szaro-buro pewnie po obiedzie na jakis spacerek brykniemy bo wiatru nie ma wiec trzeba korzystac:)

A kiedy zaczynasz z dieta? ja dzis bylam w spodniach rurkach...ehhh maksymalny dyskomfort jak ledwo co swoje giry wepchnelam ! katastrofa no ale ja wpierdzielam dziennie mega dawki slodkiego . a chodzis zdalej na silownie ?

Dieta już trwa od wczoraj :)
Na siłownie chodzę raz w tygodniu, a od wczoraj zaczęłam jeszcze ćwiczyć w domu 30-40 minut dziennie, żeby diecie dopomóc :)

mama2
a teraz rewelacja wogole roku ,
M posadzil dzis maksai dal mu dwie rece on sie chycil i podniosl i stanal!!!!!!!!!!!!! Jak to zobaczylam to myslalam ze padne ryklam na M co robi bo myslalam ze go podniosl :36_2_31:ale nie , potem sama z ciekawosci podalam mu dwa palce a on znow sie zlapal i stanal !!!!!!!!czy to jest normalne on ma 5.5 mieisaca ! jestem w szoku nawet tak nie bede robic bo nie miesci mi sie w glowie zeby taki malec stawal na takich jeszcze malenkich nozkach:super:

No proszę, ale siłacz z Maksika, brawa!

Daffodil
mama2
Daffodil

Na siłownie chodzę raz w tygodniu, a od wczoraj zaczęłam jeszcze ćwiczyć w domu 30-40 minut dziennie, żeby diecie dopomóc :)

cwiczysz jak Kuba spi? jak ci idzie na tej diecie? ja bym zwariowala tak malo jesc:36_2_31:

Daffodil
mama2
my wrocilismy od tesciowej z obiadu , jestem dobrej mysli bo zalatwila sobie pol etat i bedzie sie maksiem zajmowac a potem do pracy pojedzie , ahhh jeszcze 22 dni :8_1_222:
Powoli mi sie ten kaszel robi mokry ciesze sie ze tym razem obeszlo sie bez antybiotyku noi ze maksio nie zlapal ode mnie:cheess:

O matko, ja też odliczam, ale u mnie już tylko 7 :8_1_222:

o jej!!!!!!!! jak sie z tym czujesz? dieta akurat na powrot do pracy ...bedziesz wygladac gorgeous!!!!!!!!!!

mama2
Daffodil
mama2

cwiczysz jak Kuba spi? jak ci idzie na tej diecie? ja bym zwariowala tak malo jesc:36_2_31:

Akurat przez weekend był M. cały czas, więc ćwiczyłam kiedy mi się zachciało, ale teraz będę się musiała jakoś do drzemek dopasować :)
A jak mi idzie? Chodzę wiecznie głodna i zapycham się wodą :36_2_31:

mama2
Daffodil
mama2
my wrocilismy od tesciowej z obiadu , jestem dobrej mysli bo zalatwila sobie pol etat i bedzie sie maksiem zajmowac a potem do pracy pojedzie , ahhh jeszcze 22 dni :8_1_222:
Powoli mi sie ten kaszel robi mokry ciesze sie ze tym razem obeszlo sie bez antybiotyku noi ze maksio nie zlapal ode mnie:cheess:

o jej!!!!!!!! jak sie z tym czujesz? dieta akurat na powrot do pracy ...bedziesz wygladac gorgeous!!!!!!!!!!

Smutno strasznie, no ale cóż pogodziłam się, bo innego wyjścia nie ma. Mam tylko nadzieję, że Kuba będzie to dobrze znosił. Wtedy już wyluzuję zupełnie.

Daffodil
mama2
Daffodil

Smutno strasznie, no ale cóż pogodziłam się, bo innego wyjścia nie ma. Mam tylko nadzieję, że Kuba będzie to dobrze znosił. Wtedy już wyluzuję zupełnie.

napewno będzie dobrze znosił Twoją nieobecność. Ja tez wuluzowałam jak się okazało że Maja nie marudzi itd, a z kim mały zostaje ??

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Daffodil
mama2
Daffodil

ja tak przezywalam ze tesciowa z maksem zostaje ale dzis kiedy zbliza sie czas powrotu do pracy ciesze sie ze to jednak bedzie ona a nie zlobek czy niania .nieraz jak tak spojrze na zegarek i jest 14,00 to mysle ile rzeczy zrobilam z maksiem do tej godziny od rana i smutno mi ze teraz juz tak nie bedzie no ale trudno ciesze sie za tak wisi wieczorem na cycu z checia pobede z nim nawwet godzine przytuleni ..

Wiki20pl
Daffodil
mama2

napewno będzie dobrze znosił Twoją nieobecność. Ja tez wuluzowałam jak się okazało że Maja nie marudzi itd, a z kim mały zostaje ??

Dwa dni teściowa, a pozostałe trzy opiekunka. Ale to znajoma babka, prawie jak rodzina M., więc nie boję się, że się Kubą źle zajmie czy coś.