Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
Jola30
pat-k
witajcie w sobotni poranek

u nas nocka z jedna pobudka, ale za to poranek sie zaczal o 7 :) a nie jak ostatnio o 4-5, wiec jestem wyspana i pelna energii. moze w koncu wezme sie za sprzatanie, bo rzeczy zdominowaly ludzi w naszym domu. marze o momencie, kiedy w koncu bedziemy mieli garderobe i meble kuchenne. mecza mnie juz te biwakowe warunki. i tak dziwie sie, ze juz pol roku i z niemowlakiem tak mieszkamy

ide zaraz do sasiadki po kaszke kukurydziana. jej maluch nie lubi
A u mnie juz tradycja chyba nic juz nie zmienie na drugie karmienie ok 3-4 i wylądowanie w mojm łóżku o 6 pobudka i znów kamienie i drzemka czasami do 9:36_7_9:

ja tez juz nie mialam sily łazic po nocy do Mai co godzine wiec oddelegowalam swojego M do drugiego pokoju a my z Maja jak królowe mialaysmy cale łózko dla siebie...no jeszcze kocur sie do nas podłączyl i spalismy we 3:)

To tak jak u nas,też już jestem zmęczona tym wstawaniem ale co począć jak Filip bieże przykład z mamusi i je w nocy.Ja w nocy robię sobie kanapki jem czekolady i inne słodkości taki mam już od dawna.

elwira
dziewczyny zaczęłam poważną dietę dzisiaj i już mi flaki skręca ale M mi pomaga powiedział ze on będzie gotował obiady żeby mnie nie kusiło, a jak pojechał na zakupy to wrócił z moimi kochanymi liliami i powiedział ze to na dobry początek diety:)

obym tylko wytrzymała , mam nadzieje ze jak Adaś przesypia nocki to będzie mi łatwiej

O i kolejna mamusia na diecie,trzymam kciukasy za wytrwałość!!!

My wlasnie przyjechalismy od babci M..Ale mialam czytania ..mialyscie wene wczoraj , wrocila Patka wrocil humor ktory lubie:D
Katja i Patka ale sie usmiałam z waszych kociakow..hihi ja jak usypiam maksa to akurat wtedy wryje sie moj pies do pokoju i stuka pazurami o panele albo glosno sie otrzepuje i Maks odwraca szybko głowe z moim cycem w buzi :/

Ewcia trzymam kciuki za interes zeby wypalił!!A co do niejedzienia Zuzki to napwno ma to po Tobie niektore dzieci sa niejadkami patrz na Oliwke may2cor ma 6 lat a dalej taki niejadek ..takze chyba nic nie zrobisz
Elwira zycze wytrwalosci w trzymaiu dietki ale tak czy siak jestes swietna babka
Jola22 Julenka wyglada na o wiele starsze dziecko , a demolka w lozeczku niesamowita nawet miskowi nieszczesnemu sie oberwalo :D

Na dzien dzisiejszy odkladam wszelkie nauki Maksia :uff2:..Pogadalismy z M i uzgodnilismy ze jak wroce do pracy bedzie mi jeszcze wiecej pomagal za dnia i w nocy zmienial sie ze mna...i moze jakos sam Maksio zacznie sie mnie budzic dzis w nocy 4 pobudki...Nie mam serca go przetrzymywac jak płacze:36_1_4: . Kiedys Daffodil jak uczyla Kubusia to pisała ze ewidentnie nie byl to placz zalosny ani taki błagalny wiec dała rade a moj Maks jak płacze to zupełnie inaczej niz w takich nerwach ..placz jest bardzo zalosny jakby wolal "mamo przytul mnie , nie chce byc sam.."Karmienie piersia daje mi ogromnie duzo sily i energi oraz jakas nadzwyczajna sile ...i tego sie bede trzymac ! Jego niemowlece chwile tak szybko przemina..:dzidzia_mis:

gunia43
Zanim Was poczytam i dowiem sie o czym dzisiaj ptaszki cwierkaja to podziele sie wiadomoscia, ze Maksik u lekarza byl bardzo dzielny:36_13_4:. Zasanal o 9.00 w domu i obudzil sie przed wyjsciem o 9.40 jakby wiedzial, ze musi wstac na wizyte i nie ma zartow. U lekarza w poczekalni grzeczniutko siedzial mi na kolanach i obserwowal otoczenie. Jak zobaczyl doktora to usmiech:36_2_15:. I to mimo placzu wczesniejszego, bo za oknem zaraz bylo rusztowanie i cos wiercili, a Maksik strasznie boi sie halasow typu wiertarka czy odkurzacz. Na szczescie w trakcie wizyty sie uciszylo, bo nie wiem co by bylo:36_11_23:
Ja na idiotke nie wyszlam przed lekarzem. To bylo spoko:36_1_11: Za to przed kim innym zrobilam z siebie debilke do kwadratu. Spotkalam moja nauczycielke niemieckiego. ktora byla na wizycie z dzieckiem i ona zadala mi proste pytanie ile maly ma, a ja sie ostro zastanawialam jak jej na to odpowiedziec (kretynka):36_19_1: tak mnie to jakos zasnoczylo, ze niemieckiego w gebie zapominialam. W koncu wydusilam, ze 6 miesiecy. Tak to wyzlo jakbym nie wiedziala ile moje dziecko skonczylo miesiecy kurka :what::36_11_13:Zreszta ona mnie zawsze tak stresowala.
No ale trudno sie mowi....

Jednak belfer to belfer i człowiek od razu się zestresuje :)
Ważne, że u lekarza poszło dobrze, wiedziałaś o co chodzi, a Maksik był bardzo dzielny.

gunia43
A tak poza tym to lekarz jak zwykle super. Wiedzial, ze jestem bez M i mowil do mnie wyraznie. Nawet zamiast spytac czy maly gaworzy w domu to sformulowal to tak:
Czy maly robi u gu, gaga, lolo..... ????? :hahaha::hahaha::hahaha:
Wiec powiedzialm ze tak:smile_move:!!!!
Powiedzial, ze Maksik pieknie sie rozwija, blyskawicznie reaguje i az sie mu dziub smial (lekarzowi :-)) jak go badal i widzial jak Maksik sobie radzi. Lubie faceta muszeprzyznac :11_9_16:.
Na konie dodam, ze Makisk jest 70 cm dlugi i wazy 7800.
To tyle. Po lekarzu moje dziecko zasnelo pieronem i spalo na miescie na spacerku do 13.00. Dalam mu flache a on znow o 13.30 zasnal. Stwierdzialm, ze nie bede go budzic ......... i lazilam po Hagen jak durna, bo Maksik obudzil sie o ......... 17.15!!!!!:uff:Nogi mi wchodza do d.... Po powrocie do domu szybko podgrzewalam gotowca w podgrzewaczu modlac sie, zeby dziecko mi awantury z glodu nie urzadzilo, ale spoko:36_1_11: Dodam tylko na koniec,ze znow jest spiacy :36_13_4:

Ślicznie Maksik waży, kawał chłopa z niego.
I jaki śpioch, prawie 4 godziny :36_19_2: Ja też ostatnio marzłam na ławce pod blokiem pod przed samym wejściem Kuba usnął. Ale że on śpi po pół godziny, to nie nasiedziałam się za długo :)

Jola30
Witam kobietki
Wpadłam na chwilke i znikam ,musze sie doprowadzić do porzadku bo wyglądam jak kuchta :le:nic tylko nikuś nie mam czasu dla siebie ale OK.
Dzis bylismy u lekarza niby po tych inhalacjach lepiej :36_19_2:ale mamy udac sie do laryngologa oczywiscie prywatnie:le: juz mam dosyc tych lekarzy:36_1_4:i wydawania kasy ktorej juz nie mam jestem na ogromnym debecie:36_1_4::le::36_2_40:!!!!!
Nikuś waży 7550kg więc od 3 tygodni przytył 500g bardzo ładnie i w normie.:hot over you:

Niki też ślicznie waży. Super, że ma apetycik mimo nie najlepszego samopoczucia.

Jola30
Daffodil
pat-k
witajcie kochane! :apacz:
w naszym przystanku Alaska znowu jest cywilizacja, czyli net i telefon stacjonarny
tesknilam za Wami strasznie. bez forum jak bez nogi

u nas zmian wiele. glowna, to taka, ze Tosia rozregulowala sie totalnie. w dzien spi po 20 min, w nocy budzi sie, zje i chce sie bawic :36_7_9:
polubila sloiczki na szczescie. glowni owoce, ale i tak super.
Jesc na cycu chciala w zasadzie bez przerwy, wiec teraz juz cyc tylko w nocy, rano i wieczorem a w dzien mleko modyfik i sloiczki. Juz pytalam Lutke w sms, ale jeszcze raz was zapytam: dajecie juz maluszkom mleko nastepne?
A jak wasze dzieci znosza kleik? podobno super jest na rozszerzanie diety a Tosie po nim boli brzuszek :/

mam do nadrobienia 50 stron forum :uff2:!! M obiecal, ze na dzisiaj wieczor mam laptopa tylko dla siebie, wiec moze po lepkach, ale jakos nadrobie

Ja dzisiaj zaczęłam mieszać 1 z 2, żeby jak Kuba skończy 6 miesięcy był już tylko na następnym.
A co do kleiku, to była to pierwsza rzecz jaką dostał poza mlekiem, ale nie przepadał za tym, więc szybko przeszliśmy na kaszki smakowe. Brzuszek go nie bolał.

Dafodils jak mieszasz to mleko jakie dawki kurna zapomniałam zapytać dzis dr jak mam podawać to drugie czy mieszać ale może ty uraczysz mnie info i bede się do tego stosować!!!!

Ja przez pierwszy dzień jedną miarkę jedynki zastępowałam dwójką. Dzisiaj zastępuję już dwie miarki, a jutro zastąpię trzy i tak dalej.

Ewciaa
witam wieczorkową porą

u nas bez zmian, zuzka nie chce jeść (myślałam że będzie lepiej ale nadal zero jedzenia) :36_1_4: już nie mam do niej sił, ja ciągle praca i zuzka

nic mi się nie chce, nawet jutro praca:uff2:

ale już niedługo będe miec wiecej czasu
pozdrawiam wszytskie majowe mamy i ich pociechy

Oj ale uparciuszek z tej naszej Zuzi. A nie chce jeść obiadków czy na mleko też nie ma ochoty?

pat-k
gunia43
elus.dreptus

Sliczne sa. Ja po okolo tyle kupuje wszystkie. Podobne upatrzylam w HM-ie, tylko, ze brazowe.
Buziaki dla Tomaszka. NIech mu zebulki szybko wyjda i niech biedak nie cierpi juz wiecej.
U nas zebow nadal zero.

a u nas dziasla rozpulchnione, bulwy wielkie i widac, ze zeby ida, ale poza tymi bialymi kreseczkami, ktore wyszly na samym poczatku nic sie nie pojawia na razie. tosia nauczyla sie ssac rekawy, bo to jej przynosi ulge.

U nas to wyglądało tak, że przez parę dni Kuba gryzł wszystko co się dało, był strasznie marudny i w końcu zrobiły mu się dwie gulki na dole. Po czym tak jakby się to zatrzymało, nie wygląda, że go to boli, nie gryzie. Zębów chyba jeszcze długo nie będzie :)

lutka
umyłam się i jeszcze wróciłam :)

kami tak wiem, AZS sugerowała nam pani drematolog jak Młody miał 1,5 miesiąca i już się oswoiłam z tą myślą.

Jola30 moze to alergia??? choc nie wiem czy u takich małych dzieci występuje alergia wziewna.

Katja nie wiem czy dobrze wytlumaczę, bo nie znam się na tym - ewcia z pewnoscią zrobi to lepiej ale: u chorego człowieka- powiedzmy z ADHD, fale mózgowe przepływają odwrotnie niz u zdrowego, od przodu do tyłu mózgu lub na odwrot bo nie pamiętam. Ta terapia polega na sprawieniu, by fale przebiegaly prawidłowo, a robi się to za pomoca ćwiczeń. DO głowy podpinają jakies kabelki i za pomoca sily woli należy kierować gierką komputerową. Np przyblizac i oddalac od siebie kulę, czy sprawić by samochód jechał środkiem drogi. Efekty terapii sprawdza neurolog.

Brzmi jak z jakiegoś filmu s-f :) Ale skoro jest wykorzystywana, to na pewno jakieś efekty daje.

jola22
O losie jakie wy trajkotki jesteście – nie nadanżam za wami.

My byłyśmy dziś z Juleczka u koleżanki i spędziłyśmy większość dnia w parku. Pogoda była przecudna. Julcia zaliczyła pierwsze bujanie w huśtawce na placu zabaw.
Powiem wam że moje dziecko odkąd wyszły jej te górne zęby to inna istotka - piszczy, wścieka się. Oby już nigdy więcej takiego płaczu.
A tak w ogóle - czy macie jakieś dobre maści na ząbkowanie ???

Ja mam Bobodent. U Kuby się sprawdzało. Działało od razu, ale niestety na krótko.

elwira
Witam mamuśki:)

po wczorajszej wizycie u lekarza jakoś już nie miałam czasu i nastroju na forum:(
z Adasiem wszystko super, nie ma już wody w jąderkach (miał trochę zaraz po urodzeniu), bioderka super i wagowo też dobrze 8700g i 70cm :)

Gabrysia ma małą niedowagę:( nawet na siatce centylowej jest na samym dole ale poza tym wszystko dobrze

najbardziej zdołowały mnie badania Kingi , waga super ale wzrost :((( nie mieści się nawet w centylach musimy zrobić badania hormonalne wzrostu i badania stawów , nie ma jakiś dysproporcji typu za duże dłonie czy głowa bo było by jeszcze gorzej ale rozstępy na pośladkach i biodrach świadczą o za szybkim wzroście co teraz może nie być problemem ale później stawy mogą ja bolec co przy wysiłku fizycznym jaki ma nie wróży nic dobrego

Ale ślicznie Adacho rośnie, mały klocuszek z niego.
A co do Kingi to może po prostu teraz tak wystrzeliła, a zaraz przystopuje? Badania na pewno trzeba zrobić, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku.

elwira
Jola22 super filmik, Julcia przemeblowanie zrobiła:)

A tak co do karuzeli to Adaś tak sie kręci na boli , brzuch i w koło ze ostatnio zaczep od karuzeli wbił mu sie w głowę, nic w sumie sie nie stało tylko on sie wystraszył ale od razu karuzele zdjęliśmy i materac dzisiaj obniżamy bo misie na karuzeli Adaś czasami zdoła złapać i boje sie ze mu to na głowę zleci bo jak juz je trzyma to próbuje siadać

O rany, Adacho to dopiero demolkę robi :uff2: W takim razie łóżeczko zdecydowanie trzeba obniżyć.

elwira
dziewczyny zaczęłam poważną dietę dzisiaj i już mi flaki skręca ale M mi pomaga powiedział ze on będzie gotował obiady żeby mnie nie kusiło, a jak pojechał na zakupy to wrócił z moimi kochanymi liliami i powiedział ze to na dobry początek diety:)

obym tylko wytrzymała , mam nadzieje ze jak Adaś przesypia nocki to będzie mi łatwiej

To drugi kciuk dla Elwiry :)