Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Witam sie w kolejny pochmurny poranek..pozwolilam dzis Klaudi zostac w domu ..teraz biega i sprzata po sniadaniu wyciera stół. A mnie kurcze cos zeby zaczynaja bolec ..juz jest skutek karmienia:36_1_4:
Noc z 5 lub 6 pobudkami tyle ze od 3 do 8 ani jednej nie bylo wiec jak dla Maksia to wielki sukces :D

No to maxiowi sie ładnie noce poprawiaja:):)
nie wiedzialam ze karmienie wplywa negatywnie na zeby, wydawalo mi sie ze tylko ciaza

Witajcie,

Moje małe śpi po śniadanku, w ogóle ciemnica, jakby popołudnie było. Oj, czuję, że cały dzień w domu nas czeka. Tak już teraz pewnie będzie.

Ja właściwie od 6-stej nie śpię. Śniły mi się jakieś głupoty, potem M. do pracy wstawał, potem wzięłam Lenkę do siebie, ale jej nie na spanie było. Dałam jej śliniaka do zabawy, bo to miałam pod ręką i o dziwo bawiła się tym długi czas, ale ja jakoś nie mogłam zasnąć. A od 8-mej na nogach.

mama2 idz do dentysty, może jakieś ubytki się robią. A że noc lepsza, bardzo się cieszę :smile_move:

elus czyli Tomaszek nadal cierpi z powodu ząbków, biedulek. Wiecie, u nas to jakoś tak całkiem spokojnie te zęby, ale następne przed nami, więc nie zapeszam.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

elus.dreptus
mama2
Witam sie w kolejny pochmurny poranek..pozwolilam dzis Klaudi zostac w domu ..teraz biega i sprzata po sniadaniu wyciera stół. A mnie kurcze cos zeby zaczynaja bolec ..juz jest skutek karmienia:36_1_4:
Noc z 5 lub 6 pobudkami tyle ze od 3 do 8 ani jednej nie bylo wiec jak dla Maksia to wielki sukces :D

No to maxiowi sie ładnie noce poprawiaja:):)
nie wiedzialam ze karmienie wplywa negatywnie na zeby, wydawalo mi sie ze tylko ciaza

Niedawno byłam na przeglądzie po ciąży, miałam 2 małe ubytki, lakarka powiedziała, że jak na moje zeby to bardzo ładnie, ale to dlatego, że piersią nie karmiłam. Wytwarzanie pokarmu to duży wysiłek dla organizmu, wymaga wapnia, a ten z zębów i kości jest pobierany. Więc warto sie skontrolować.

Kamidianka

elus czyli Tomaszek nadal cierpi z powodu ząbków, biedulek. Wiecie, u nas to jakoś tak całkiem spokojnie te zęby, ale następne przed nami, więc nie zapeszam.
niestety cierpi malenkie, poprzednim razem to trwalo kilka dni tylko, mam nadzieje ze i z gornymi tak bedzie
a z tymi zebami to racja ale ze mnie glupol :lup:
ja w ciazy chodzilam do dentysty i wszystkoe zrobilam
a bylo tego sporo, mam nadzieje ze Tomus nie odziedziczy zabkow po mamusi

Kamidianka
Gunia ja już godzinkę temu kawkę z mlekiem strzeliłam, ale nie pomogło na samopoczucie.

a ja wlasnie teraz strzelam, z wielkim trudem malego polozylam spaciu, zaraz mykne szybko do wanny i wyjdziemy z domu, chlodne powietrze dobrze mu zrobi (tak mi sie przynajmniej wydaje) wpadniemy do jego rowiesnicy moze jak sie zajmie proba dogadywania to zapomni o zabkach:)

Kamidianka
elus.dreptus

Faktycznie, jak na takie kamaszki to trochę drogie. Podobne w H&M widziałam, nie wiem, czy trochę nie taniej.
A Lenka takie dostała od prababci, ale z twardą podeszwą, na zimę.

bardzo ładne ale chyba duze??:)
nie moge na niego dostac butkow bo musze miec szerokie bo jak chce jemu zalozyc to kurczy paluszki:(

elus.dreptus
Kamidianka
elus.dreptus

Faktycznie, jak na takie kamaszki to trochę drogie. Podobne w H&M widziałam, nie wiem, czy trochę nie taniej.

bardzo ładne ale chyba duze??:)
nie moge na niego dostac butkow bo musze miec szerokie bo jak chce jemu zalozyc to kurczy paluszki:(

Rozmiar 19-ście. Jak dojdą skarpetusie i rajtuzki grubsze to akurat.

mama2corun
hej czolem
M za pare godzwyjezdza po nas :D
my dzis spacerkowo i marudowo od kilku dni na dworze super w domu momentami nieciekawie ocka z poplakiwaniem przez sen i uwaga o to przyczyna
Olenka ma pierwszego zabka dolna lewa jedynka:16_5_44:

no to gratulacje :) a gryzie cycocha??? ja juz się pogubiłam w Waszych wyjazdach, nawet nie wiem gdzie teraz jesteście.

Czy ten Sachol jest jeden czy więcej typów? wczoraj kupiłam, ale okazało sie ze nie mona go stosować u dzieci poniżej 3 roku życia :/

gunia43
katja79
gunia43

Ja nosze kozaki albo polbuty. Posrednich nigdy nie mialam. NO i obcas musze miec szerszy bo bym chyba caly dzienw pracy nie wyrobil, a jak juz to po walnela gdzies na chodniku na pierwszym lepszym zakrecie :-)

he,he ja tez tak mam ze w obcasach nie bardzo chodzic potrafie juz nie wspomne ze czuje sie jak drabina bo wysoka jestem+ obcas=drabina:D
Ja to bym chciala byc taka drabina bo tylko 1,67 a M 186!!!!!! Musze do niego doskakiwac, zeby pocalowac he, he!!! Jak lezymy to juz problemu nie ma ;-)

Mój M wygina się śmiesznie całując mnie, bo już kark boli od ciągłego patrzenia w górę. M przyjmuje pozycję C i jest ok:) - przynajmniej dla mnie ;P

gunia43
A oto moje ciacho:
YouTube - MVI 0909
Odpowiedz dla Lutki, jak ja to robie, zeby Maksik sie usmiechal na fotach :-)
Prosze o wyrozumialosc dla mego durnowatego dagania.
Zmeczona bylam:36_2_15:i nic mi do lba nie przychodzilo.
Zreszta ja to tylko orbietlo a w roli glownej Mksymilian:orchestra:

kochana w pracy nei mam głośników, w domu chętnei posłucham jak robisz z siebie wariatkę :D

gunia43
Dzien dobry moje drogie kobietki:flower2:
Ja od 8.00 na nogach, bo Maksik tak wlasnie sie obudzil. Teraz spi moje malenstwo. A ja sie krzatam, zrobilam juz przelewy, ubralam siebie i jego, przygotowalam flache na wyjscie a teraz czekam w pelnej gotowsci az wstanie, popijajac kawke z mlekem.
Dzisiaj ide sama do lekarza na 10.15 i nerwowa troche jestem, jak sobie dam rade, bo ten pediatra tak nawija po niemiecku ze szok i patrzy na mnie jakbym wszystko to co mowi rozumiala. Prawda niestety jest inna:uff: I boje sie, zebym na jakas idiotke nie wyszla. NO i mam nadzieje, ze Maksik nie bedzie zbytnio dokazywal. Oby sie wyspal, to sa szanse na sukces :36_1_11:inaczej czarno to widze :36_11_23:
Trzymajcie kciuki, zeby poszlo gladko.

już po, i nawet jeśli wyszłas na idiotke to na wyjątkowo uroczą i atrakcyjną :D

Kamidianka
elus.dreptus

no proszę jakie modne buty, świetny prezent

Moj edziecko obraziło się na butlę z mlekiem :/ Wczoraj 35 minut (z przerwami na picie) darł się tak ze az sie trząsł:/ Jak tylko włozyłam smoka do buzi zaczął płakać - a nawet nie pociągnął :uff2: Co zobaczył mleko to ryk. Ale wodę pił, a jak szybko podmieniłam na mleko to zaciskal usta i po chwili darcie kopary. DZis rano to samo, o co chodzi??????

gunia43
Wiki20pl
Witam
Dawno mnie tu nie było. Mykam Was poczytac :Śmiech:

Witaj Wiki - jak tam w pracy??

W pracy w porządku już sobie prawie wszystko przypomniałam. Czas jakos leci, raz szybko raz wolno. Grafiki też na razie mam w porządku np w tym tygodniu pracuje tylko 4 dni :Śmiech: więc mam duzo czasu dla Majeczki :Śmiech: Maja tez całkiem nieźle znosi moją nieobecnośc. Szczerze to myślałam że bedzie gorzej, a jest ok :smile_move:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png