Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

No heloł kobitki

daffo ja pierdziele Kubus wygląda jakbyś mu energizera wcisnęła w dupeczkę. jest niesamowity!

mama2
jesteście dzielni, ale chyba nie macie innego wyjścia. Cos z tymi nockami trzeba zrobić bo się wykończysz, a jeszcze praca dochodzi to już w ogóle.

2e2e
Filip pięknie siedzi, i tak elegancko trzyma się w wanience, Szymek na stówę by mi się gibnął.

Katja
przez cale życie nie posiadalam okularów przeciwsłonecznych, bo nosiłam lecznicze. No i efekt mrużenia oczu w słoneczny dzień jest jaki jest. Dopiero w tym roku sprawiłam sobie przeciwłoneczne ze szkłami leczniczymi,. Kupę forsy wywaliłam ale warto było :)

mama2
Samsung Avila(S5230) Specyfikacja - Samsung Mobile
Agata Meble - Mario
tylko bez biurka i lozka w zamian za to dwa regały

telefon pierwsza klasa wow. a mebelki sliczne, taki maly chłopczyk a taki poważny pokój juz bedzie miał :)

my dzis kupilismy Młodemu kombinezon, boże w domu ryk przy ubieraniu, w sklepie ryk, wzięłam pierwszy który pasował nie wydziwiając bo miałam dość. Co do spania, piszecie ze Wasze dzieci po 3 h padają, Szymek moz,e nie spać i 5 i mimo ze będzie śpiący to zaśnie tylko w wózku lb na hustawce :/ Co prawda przesypia ostatnio całe noce, z 2 czy 3 słabymi przebudzeniami na smoczek, ale w dzień to śpi na prawdę słabo.

p.s pochwaliłam się to teraz pewnie mi sie obudzi w nocy ;)

matragona
Daffodil
A to Kubusiowa gimnastyka, o której pisałam wcześniej :) Robi tak od razu po położeniu na przewijak, spróbujcie mu przy tym zmienić pieluchę :)

YouTube - MVI 2376

niesamowity jest!!! :)))
jak mój Filip ma w planach tak brykać to ja musze zdjąć przewijak z łóżeczka

Ja ostatnio ściągam, bo serio się boję, że złamie tą wątłą dyktę pod przewijakiem i wpadnie do łóżeczka z łomotem :)

Kamidianka
Daffodil
A to Kubusiowa gimnastyka, o której pisałam wcześniej :) Robi tak od razu po położeniu na przewijak, spróbujcie mu przy tym zmienić pieluchę :)

YouTube - MVI 2376No nie mogę, jak karpik hehe, wyjęty z wody w dodatku :D Ile on ma energii...

No właśnie tak na co dzień to on jest bardzo spokojny, ten przewijak jakoś tak dziwnie na niego działa he he. Odkrył kiedyś, że można się fajnie poodbijać i masz babo placek :)

Powiem wam ze nigdy wiecej pieprzonych metod z ksiazki!!!!!!!niech maks zasypia przy cycu nawet i 100lat!!!!!!!!!!!!!!!
kapiel cyc i zasnal to ja go do lozeczka za 30 minut obudzil soe wiec poszlam do niego poglaskalam wyszlam..placz poczekalam 1 minute weszlam uspokoil sie takie oczka mial mokre od lez..wyszlam i znow zaczal plakac po 3 minutach wrocilam ale znow musialam wyjsc nagle slysze ze sie dusi wpadam a on lezy na wznak z buzi leci mleko a on sie ksztusi !! wzielam go szybko na rece i zwymiotował! jak strasznie łkał ! ku..a nigdy w zyciu , moglo dojsc do tak zwanego zachłystowego zapalenia płuc !
Moze sprobuje jak sie bedzie budzil przytulac go brac na rece ale cyca nie dac ale tak zostawiac go zeby sie wyplakal to nigdy w zyciu chocbym miala pas trupep ze zmeczenia , trudno taki edziecko mi sie trafilo!

Iga 25
:36_3_15:
Hej dziewczyny. Tak sobie czytam codziennie to ,,nasze,,forum i sie jakoś wdrążyć nie umiem :ehhhhhh:
Może powinnam poprostu częściej tutaj zaglądać.
Czytałam dziś Wasze posty. Widzę że niektóre bobasy dają popalić.
Ja na szczęście nie mam problemu z wysypianiem się bo moja Nadja całą noc przesypia.
Zaczynam się tylko martwić jak mi pójdzie z odstawieniem jej od cycka.
Już je obiadki i kaszkę(rano i na wieczór), ale cycka i tak dostaje. Już nie tak często, ale jednak.
Jakie Wy macie sposoby na odstawienie dziecka od piersi?Może mi coś doradzicie :36_2_53:

Ja nie miałam problemu bo mi się po prostu pokarm skończył i tyle.

lutka
mama2
Agata Meble - Mario

telefon pierwsza klasa wow. a mebelki sliczne, taki maly chłopczyk a taki poważny pokój juz bedzie miał :)

my dzis kupilismy Młodemu kombinezon, boże w domu ryk przy ubieraniu, w sklepie ryk, wzięłam pierwszy który pasował nie wydziwiając bo miałam dość. Co do spania, piszecie ze Wasze dzieci po 3 h padają, Szymek moz,e nie spać i 5 i mimo ze będzie śpiący to zaśnie tylko w wózku lb na hustawce :/ Co prawda przesypia ostatnio całe noce, z 2 czy 3 słabymi przebudzeniami na smoczek, ale w dzień to śpi na prawdę słabo.

Nie chwal ,nie chwal.Ja zawsze chwaliłam i teraz mam noce do bani.Nie wiem jaki to ma związek ale ja już Filipka nie chwalę bo zaraz mam na odwrót.

mama2
Powiem wam ze nigdy wiecej pieprzonych metod z ksiazki!!!!!!!niech maks zasypia przy cycu nawet i 100lat!!!!!!!!!!!!!!!
kapiel cyc i zasnal to ja go do lozeczka za 30 minut obudzil soe wiec poszlam do niego poglaskalam wyszlam..placz poczekalam 1 minute weszlam uspokoil sie takie oczka mial mokre od lez..wyszlam i znow zaczal plakac po 3 minutach wrocilam ale znow musialam wyjsc nagle slysze ze sie dusi wpadam a on lezy na wznak z buzi leci mleko a on sie ksztusi !! wzielam go szybko na rece i zwymiotował! jak strasznie łkał ! ku..a nigdy w zyciu , moglo dojsc do tak zwanego zachłystowego zapalenia płuc !
Moze sprobuje jak sie bedzie budzil przytulac go brac na rece ale cyca nie dac ale tak zostawiac go zeby sie wyplakal to nigdy w zyciu chocbym miala pas trupep ze zmeczenia , trudno taki edziecko mi sie trafilo!

Widzisz jak to jest,ja nawet nie spróbowałam bo szkoda mi było Filipcia!Ty spróbowałaś i teraz wiesz że to nie wyjdzie......trudno,dasz radę!Jeszcze troszkę i będzie lepiej,wiem że łatwo napisać ale taka prawda.Ja też wolę się pomęczyć nawet 100 lat ale chociaż będę wiedziała że nie narażam dziecka na stres.Jejku to się musiałaś przestraszyć,bardzo współczuję takiej sytuacji,oby nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie słyszałam od ciotki o takim zachłystowym zapaleniu płuc,coś okropnego.
Trzymaj się kochana!!!

matragona
Daffodil

YouTube - MVI 2376[/QUO

niesamowity jest!!! :)))
jak mój Filip ma w planach tak brykać to ja musze zdjąć przewijak z łóżeczka

Mój filip jak leży w spacerówce to bardzo wierzga nóżkami o tą poręcz od trzymania nad nóżkami i tak wierzga że teściowa powiedziała żeby to zdjęła a on ma najlepszą zabawę tylko boję sie że mi spacerówkę rozwali tak kopie i się rzuca bardzo.

Widzę że Kubuś i Filip mają podobny temperament!

mama2
Agata Meble - Mario

Mama2 no to poszalałaś kobietko - super zakupy.:smile_jump:
Mebelki bardzo mi się podobają - koniecznie zamieść zdjęcia jak już urządzicie Maksowi pokój.
A telefon czaderski :36_13_1:- no właśnie mamcia napisz jak ci się sprawdza dotykowy ekran???
Ja we wtorek jadę po nowy telefon bo mi się kontrakt skończył i mogę wziąć IPhone 3G tylko boje się, że dotykowy ekran się nie sprawdzi.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

My już po imprezce urodzinowej i wszyscy goście stwierdzili że Filipek to anioł nie dziecko bo ani razy nie skrzywił i bawił się ładnie do wszystkich na rączki poszedł bez problemu.Jak był śpiący to w 2 minuty na rękach padł.

Wielki błąd zrobiłam bo jak zajechaliśmy po moich rodziców to zostawiłam śpiącego Filipka i pojechaliśmy z M na szybkie zakupy.
Po 40 min jak wróciliśmy to Filip płakał aż łkał!!!Obudził się i nie było Mamy i w płacz!!!Moja Mama nie mogła go uspokoić a jak mnie zobaczył to uśmiech od ucha do ucha,i mam wyżyty sumienia że mogłam poczekać aż się obudzi i mnie zobaczy i dopiero jechać ale co nie było juz czasu.
Kupione chrypki jutro degustacja.

lutka
mama2
Agata Meble - Mario

Lutka no to Juleczce trafił się kawaler 100 % - moje dziecko ma podobnie - cały dzień zamiast gadać, gaworzyć to chrząka i wkurza się co pięć minut.
Dziś w drodze powrotnej ze sklepu musiałam ja wyciągnąć z fotelika taki był ryk.

Lutka Julcia też w nocy ładnie śpi - więc sobie pośpią z Szymkiem.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2

O matko, wcale się nie dziwię, że dajesz sobie na razie spokój. Można dziecko zamęczyć :no1: Ale może właśnie tak jak mówisz, uda się Maksika przynajmniej od ciągłego jedzenia w nocy oduczyć :kucharz:

mama2

Mama2 chrzań tą książkę - Jezu to się najadłaś strachu. Buziaki dla ciebie kobieto - nie możesz mieć sobie za złe że Maks zasypia tak a nie inaczej- próbowałaś nauczyć go zasypiać......nie wyszło.

jola22
mama2
Agata Meble - Mario

Mama2 no to poszalałaś kobietko - super zakupy.:smile_jump:
Mebelki bardzo mi się podobają - koniecznie zamieść zdjęcia jak już urządzicie Maksowi pokój.
A telefon czaderski :36_13_1:- no właśnie mamcia napisz jak ci się sprawdza dotykowy ekran???
Ja we wtorek jadę po nowy telefon bo mi się kontrakt skończył i mogę wziąć IPhone 3G tylko boje się, że dotykowy ekran się nie sprawdzi.

wlasnie ja tez sdie tego balam bo wole tradycyjne tel a najlepiej nokie ale o dziwo super siesprawdzil ten dotykowy ekran , i tel daje mi duzo frajdy , dziewczyna mojego taty ma Iphone i zdecydowanie poleca,m!

mama2 wspolczuje sytuacji z Maksiem i masz racje chrzan ksiazke!!ja nigdy nieuczylam dziewczynek niczego ksiazkowo.w efekccie Ola sama sie nauczyla zaysypiac po kapieli w lozeczku, i to odkrylam ze moje dziecko umie przez przypadek wykapalam polozylam do lozeczka i wyszlam po cos wracam a dziecko spi.a nieraz jest tak ze przy cycu zasnie niema norm u nas wczoraj w nocy wstawala co 2 godz i cycek a ja uparcie do lozeczka ja po karmieniu o 6 odpuscilam i zostala w lozku ale o 7.30 juz pobudka bo sie wyspala :) i Oliw tez przyszla do nas bajke ogladac :) wiec Ole polozylam do lozeczka ona zaczela tam cos sobie gaworzyc i w efekcie przysnella i ja tez dospalam do 9 :D
Daffo niezly Kubutek :) zmiana pieluchu to dopiero wyzwanie :D
mama2 mebelki piekne ale czego mozna sie spodziewac po moich imiennikach hihi;p i telefon suuper :)
M wrocil dlatego niezagladalam bo jakos czasu malo :) wczoraj pojechalismy na polnoc Holandi ale w drodze Oliw zwymiotowala i boroczka moja kochana jak dojechalismy niemogla wysiasc bo spodnie trzabylo zdjac :/ siedziala w kocu w aucie a Olenka spala,a wybralismy sie tam bo sa super sklepy z meblami niby antyki :) wybralismy mebelki ale pojedziemy po nie jutro busem :)
Ola nauczyla sie juz tak turlac ze zostawienie jej chocby na macie jest ryzykowne ze sie wturla pod lozko i zaklinuje :) z lozka raz spadla ;/ a odwrocilam tylko glowe ;/ a lezala po drugiej stronie ;/ i probuje sie czolgac do zabawek podciaga nozki jakby do raczkowania ale jeszcze niewie co z tym robic wiec sie czolga ciagnie raczkami do przodu :) codziennie dostaje jedna butelke z kaszka :) a ilosciowo roznie wypija czasem 90 czasem 120 wczoraj 60 a i daje jej na wyczucie ze jak widze ze glodna a z cyca malo :) lub poprostu jak gdzies idziemy np.wczoraj byl moj brat zostal z Oliwka bo niechciala isc a my pojechalismy do restauracji do portu restauracja piekna w stylu morskim elementy statku itp.stoliki niesamowite pod syba piasek muszelki rozgwiazdy.naprawde niezly klimat,i rybki smaczne ;D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png