Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Daffodil
gunia43

NIe moja :-(
M powiedzial, ze moja pupa naezy do wspomnien, bo teraz pupy nie mam tylko pupcie :-(

Eeee tam, Twoja na pewno też jest ekstra :) Wstawiaj zdjęcie, to ocenimy :)
NO tak ha, ha!!!! Moze kiedys jak popije sobie winka!!!!!

czyli juz wkrotce :super:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
mama2
Moj syncio wcial caly sloiczek ale musze przyznac ze nie jest fanem warzyw nawet moich :Szok:zabawialam go caly czas i zjadl caly sloik , a zabawialam go ..rożancem :Śmiech:
generalnie zawsze na poczatku jedzenia robi straszna mine otrzepuje go i ma odruch wymiotny:Stop: pod koniec zupki idzie mu coraz lepiej..wczoraj nawet na jabluszko z winogronem ktore smakuje pysznie krzywil sie strasznie i zaciskal buzke

:hahaha: wielebny Maksymilian? ;) a co na te plany Majeczka Katii? :))

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:jak zykle trafna uwaga ...bedzie romantyczniej ..Maksio jak Wallenrod stanie przed trudnym wyborem ..i porzuci dla Maji sutane ..milosc zwycięzy :D

mama2
pat-k
mama2
Moj syncio wcial caly sloiczek ale musze przyznac ze nie jest fanem warzyw nawet moich :Szok:zabawialam go caly czas i zjadl caly sloik , a zabawialam go ..rożancem :Śmiech:
generalnie zawsze na poczatku jedzenia robi straszna mine otrzepuje go i ma odruch wymiotny:Stop: pod koniec zupki idzie mu coraz lepiej..wczoraj nawet na jabluszko z winogronem ktore smakuje pysznie krzywil sie strasznie i zaciskal buzke

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:jak zykle trafna uwaga ...bedzie romantyczniej ..Maksio jak Wallenrod stanie przed trudnym wyborem ..i porzuci dla Maji sutane ..milosc zwycięzy :D

:sofunny: :sofunny: Oj baby :)

a tak na koniec dnia szczele pelen pesymizmu post..daje mi sie strasznie we znaki to bycie caly dzien z 2 dzieci sama w domu , dzis Klaudia miala duzo zadane do tego maks maruda na rekach..obiad rozkopany nie bylo jak skonczyc ..pranie na balkonie zmoklo bo zaczelo lac a nie mialam czasu sciagnac ..pies zlał sie na kafelki bo nie mial kto z nim wyjsc..generalnie M wrocil z pracy i po 20 minutach pomagania mi poszedl ogolic glowe i wziasc prysznic..jak wyszedl z łazienki to wylałam na niego wiadro pomyji bo juz nerwowo niewytrzymałam..a potem wyszlam trzasłam drzwiami wsiadlam w auto i pognałam ..jak ochlonelam to wrocilam..jak ja sobie poradze ..? nie wiem

mama2
pat-k
Daffodil
A moje dziecko się strasznie stęskniło za domowymi obiadkami :)
Jak byłam u rodziców, to jadł słoiczki i jednak smakowo dużo mniej mu to odpowiada. Każdy słoiczek męczył strasznie i w sumie praktycznie zawsze zostawiał. W sumie mu się nie dziwię, bo sama organoleptycznie :) sprawdzałam i nawet nie ma co porównywać. A dzisiaj wciągnął 200 ml obiadku z indykiem w 5 minut i krzyczał o więcej :) Trzeba było go soczkiem udobruchać :)

A finansowo też katastrofa. Obiadek 200 ml z mięchem 5-6 zł, deserek koło 3 i soczek też mniej więcej 3 zł. Miesięcznie to ponad 300 zł by wyszło.
Nieporównywalnie taniej wychodzi jak się gotuje samemu. Mimo, że cały czas używam warzyw ekologicznych, które są 3-4 razy droższe niż normalne.

a ja nadal nie moge upolowac eko warzyw. chyba trzeba bedzie w jakim sklepie w Wawie poszukac :/ ze sloiczkow na razie Tosia zaakceptowala tylko gruszke. Moze sprobuje jej z moim pokarmem mieszac?

no mozesz miec problem bo sa dzieci ktore nigdy nie obdarowaly sympatia zupej jarzynowych

ja nienawidzilam zupy jarzynowej i to chyba az do liceum. zupe pomidorowa lubilam :) ia na drugie danie gotowane buraki, ktore mieszalam na talerzu z ziemniakami i sosem. to tyle z jarzyn. jesli Tosia wdala sie we mnie, to mam lekko przechlapane :36_33_7:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
pat-k
gunia43

Wczesniej pracowalam jako nauczycielka angielskiego w przedszkolu, grafik przy komputerze , specjalista do spaw rozliczen, handlowiec. Takze kazda praca z innej beczki :-) Sad byl ostatni i najciezej tam bylo. Stres straszny i tempo pracy okrutne.

Gunia ale masz ciekawe doswiadczenie. czlowiek orkiestra normalnie

a podeslij mi prosze jakiegos linka na Wasz wozeczek
W Polsce nie widzialam zadnych ciekawych ofert. Specjalnie przegladalam. Na allegro same takie niefajne stare modele. Chociaz moze jeden widzialam dosyc, ale ze zwyklymi kolami. Cena byla nawet, nawet. Tu jest strona niemiecka producenta: R 1 / R 1 F - Hartan Kinderwagenwerk e.K. - Hersteller von Kinderwagen, Buggy, Zwillingswagen - www.hartan.de

Moze poszperaj sama. A noz cos ciekawego znajdziesz. Ja dysponuje tylko niemiecka strona. Chyba Cie to nie urzadza. Nazwa mojego wozka to "Hartan" model R1. Ale sa rozne warianty i modele Hartana a noz inny Ci odpowiada.

A jak juz tak w temacie wozkow jestesmy to widzialam dzisiaj w drogerii babke z dzieckiem w Quinny i gabarytowo ten wozek taki sam jak moj, moze moj nawet ciut wezszy. A wydawalo mi sie odwrotnie jak ogladalam na necie. To chyba przez ta nowoczesna sylwetke Quinny. Takze jest nastepny plus dla Maksinej bryki.

zakupem wozka jeszcze poczekamy, ale ten tez bede brala pod uwage. fajny jest :) a jak u niego z amortyzacja?

mama2
a tak na koniec dnia szczele pelen pesymizmu post..daje mi sie strasznie we znaki to bycie caly dzien z 2 dzieci sama w domu , dzis Klaudia miala duzo zadane do tego maks maruda na rekach..obiad rozkopany nie bylo jak skonczyc ..pranie na balkonie zmoklo bo zaczelo lac a nie mialam czasu sciagnac ..pies zlał sie na kafelki bo nie mial kto z nim wyjsc..generalnie M wrocil z pracy i po 20 minutach pomagania mi poszedl ogolic glowe i wziasc prysznic..jak wyszedl z łazienki to wylałam na niego wiadro pomyji bo juz nerwowo niewytrzymałam..a potem wyszlam trzasłam drzwiami wsiadlam w auto i pognałam ..jak ochlonelam to wrocilam..jak ja sobie poradze ..? nie wiem

:pig: Ech... oby jutrzejszy dzień był lepszy.
Bo ten opis brzmi tak, że ciarki przechodzą :)

mama2

mama2 to juz prawie 5 miesiecy: poród z krwawieniem, stres ze szpitalem Maksia, do tego emocje zwiazane z pojsciem Klaudii do szkoly. Karmienie piersia tez oslabia generalnie. i jeszcze (przede wszystkim) te zarwane noce... musialabys byc supermenka, zeby nie miec zalamek. mam nadzieje, ze M to rozumie i po prostu zaparzy Ci meliske i zrobi masaz

Daffodil
pat-k
Daffodil
A moje dziecko się strasznie stęskniło za domowymi obiadkami :)
Jak byłam u rodziców, to jadł słoiczki i jednak smakowo dużo mniej mu to odpowiada. Każdy słoiczek męczył strasznie i w sumie praktycznie zawsze zostawiał. W sumie mu się nie dziwię, bo sama organoleptycznie :) sprawdzałam i nawet nie ma co porównywać. A dzisiaj wciągnął 200 ml obiadku z indykiem w 5 minut i krzyczał o więcej :) Trzeba było go soczkiem udobruchać :)

A finansowo też katastrofa. Obiadek 200 ml z mięchem 5-6 zł, deserek koło 3 i soczek też mniej więcej 3 zł. Miesięcznie to ponad 300 zł by wyszło.
Nieporównywalnie taniej wychodzi jak się gotuje samemu. Mimo, że cały czas używam warzyw ekologicznych, które są 3-4 razy droższe niż normalne.

a ja nadal nie moge upolowac eko warzyw. chyba trzeba bedzie w jakim sklepie w Wawie poszukac :/ ze sloiczkow na razie Tosia zaakceptowala tylko gruszke. Moze sprobuje jej z moim pokarmem mieszac?

U nas też gruszka jest hitem :) Dzisiaj Kuba tak mi pomagał, że miał ją w nosie! No i odsysałam gruszkę Fridą :)

:hahaha:

mama2
pat-k
mama2

"Ptaki ciernistych krzewow 2" nam sie szykuja :))))

co do masarzu to M sie zaoferowal ale zamiast tego nosi Maksa na rekach bo juz całkiem wszystko sie z tym spaniem popieprzylo!!!!!!! nie dosc ze budzi sie co godzine to doszly do tego pobudki o 5 rano lub 6 a teraz od 3 dni zasypia jak zawse o 20.00 i budzi sie po 15 minutach i nie moze zasnac nawet do 21.30 !!!!! kuzwa nieweim co sie dzieje !!!!!!!!!!!!

pat-k
gunia43
pat-k

Gunia ale masz ciekawe doswiadczenie. czlowiek orkiestra normalnie

a podeslij mi prosze jakiegos linka na Wasz wozeczek
W Polsce nie widzialam zadnych ciekawych ofert. Specjalnie przegladalam. Na allegro same takie niefajne stare modele. Chociaz moze jeden widzialam dosyc, ale ze zwyklymi kolami. Cena byla nawet, nawet. Tu jest strona niemiecka producenta: R 1 / R 1 F - Hartan Kinderwagenwerk e.K. - Hersteller von Kinderwagen, Buggy, Zwillingswagen - www.hartan.de

Moze poszperaj sama. A noz cos ciekawego znajdziesz. Ja dysponuje tylko niemiecka strona. Chyba Cie to nie urzadza. Nazwa mojego wozka to "Hartan" model R1. Ale sa rozne warianty i modele Hartana a noz inny Ci odpowiada.

A jak juz tak w temacie wozkow jestesmy to widzialam dzisiaj w drogerii babke z dzieckiem w Quinny i gabarytowo ten wozek taki sam jak moj, moze moj nawet ciut wezszy. A wydawalo mi sie odwrotnie jak ogladalam na necie. To chyba przez ta nowoczesna sylwetke Quinny. Takze jest nastepny plus dla Maksinej bryki.

zakupem wozka jeszcze poczekamy, ale ten tez bede brala pod uwage. fajny jest :) a jak u niego z amortyzacja?
Super!!!! Resory ma na 5!

pat-k
znalazlam wozeczek Guni (tylko inny model) na allegro i jest w super cenie HARTAN SKATER wielofunkcyjny stan BDB !!! (766060306) - Aukcje internetowe Allegro

To Hartan tylko ja mam R! a to jest Skater. Material ten szary podobny do mojego, ale nie wiem jak ten w zolta krate. NIektore Hartany jak zamawialam mialy material wykonczeniowy mikrofaze - odradzam, bo wszystko sie tego czepia i jak widzialam na zywo to niefajnie wygldal. MOze tez od koloru zalezy, hmmm. Ten wyglada ladnie. Inny model ale widac, ze zadbany. Cena jest ok. Jak chcesz to moge jutro poczytac na jego temat na niemieckiej stronie.

mama2

Oj mama2. I takie dni bywaja. Przytulam mocno :-)

mama2
co do masarzu to M sie zaoferowal ale zamiast tego nosi Maksa na rekach bo juz całkiem wszystko sie z tym spaniem popieprzylo!!!!!!! nie dosc ze budzi sie co godzine to doszly do tego pobudki o 5 rano lub 6 a teraz od 3 dni zasypia jak zawse o 20.00 i budzi sie po 15 minutach i nie moze zasnac nawet do 21.30 !!!!! kuzwa nieweim co sie dzieje !!!!!!!!!!!!

A pytalas pediatre o rade. Przeciez to sei wykonczyc mozna!!!!!

gunia43
pat-k
znalazlam wozeczek Guni (tylko inny model) na allegro i jest w super cenie HARTAN SKATER wielofunkcyjny stan BDB !!! (766060306) - Aukcje internetowe Allegro

To Hartan tylko ja mam R! a to jest Skater. Material ten szary podobny do mojego, ale nie wiem jak ten w zolta krate. NIektore Hartany jak zamawialam mialy material wykonczeniowy mikrofaze - odradzam, bo wszystko sie tego czepia i jak widzialam na zywo to niefajnie wygldal. MOze tez od koloru zalezy, hmmm. Ten wyglada ladnie. Inny model ale widac, ze zadbany. Cena jest ok. Jak chcesz to moge jutro poczytac na jego temat na niemieckiej stronie.

spoko Gunia, nie bede Ci zawracac glowy. na razie to luźne plany. M dostanie prace albo ja jakies zlecenie (mowilam Wam, ze chcę reaktywować firme?), to wtedy kupimy drugi
wozeczek
dzięki :*

Witajcie kochane

Przeleciałam Was (jakkolwiek to brzmi) dość pobierznie, bo padam na ryj.
W pracy nie byłam bo mama miala mnóstwo spraw do zalatwienia i nie miałam z kim Młodego zostawić. To zaczęłam tydzień pracy co ? :P

Daffo
po co kubełkowi zęby? On zaczyna od wyrazów :) drugi Kopaliński rośnie :)

mama2 zgadzam się z Patką. Brak snu i opieka nad 2 i psem wymagają sporo wysiłku. Tulę.

Jola30 jejku jak mi żal Nikusia, to się nachoruje biedactwo. Ale lekarz mowił cos wiecej? Skąd to cholerstwo? Myslisz ze to wina patafianów z Wysp ktorzy uważają, ze wszystko u dzieci jest normą?

czy mama2ócr nie mialam mieć ślubu w zeszły piątek? Mi taka informacja utkęnęła w głowie.

elus na polu, na polu :) Polska C wychodzi na pole a nie na zewnątrz :D

matragona pięknie Wam ze sobą :) Super widoki i super rodzinka.

Patka I Tosia:

Puchnie brzuszek, puchną nóżki,
Co też kryją Patkowe cycuszki?
Drożdże piwne? Może masło
W wózku robi się przyciasno.
Tosia wierci się, wygina
Akrobatka Antonina.

Dobranoc baboszki

prawie dobranoc :P

patka
a jaka firme miałaś?

Guniak i wam parę dni temu skrobnęlam ale jakoś zapomnialam wkleić

Rodzi się cesarz! położna krzyknęła
Gunia bierze się do dzieła
Prze i krzyczy co ma sił
Maksik za chwilę z cycusia będzie pił
Ciemną główkę ujrzał tata
Gunia wrzeszczy – nie będzie brata!!!
2 godziny się męczyła
Aż cudnego Synka powiła
5 miesiąc właśnie minął
Odkąd są 3 osobową rodziną.

Dziwczyny czy Wasze dzieciaczki mieszczą się jeszcze w tych małych gondolach? pytanie do posiadaczek wózków z mniejszymi gondolami.
Ja dziś zwoim traktorem wyszlam pod ogromna kamienista górę, i łaziłam po około 30 metrach placu tam i z powrotem z myslą ze skoro już wylazłam to tak szybko nie zejdę. Bo tam naokolo tez same góry i doły. Do domu przywiozłam chyba z kg błota w kolach :)