Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
mama2
Daffodil
Witam się wtorkowo.
Dzisiejsza noc jak każda, parę pobudek tylko po to, żeby mama przytuliła. Ani głodny nie jest, ani pić się nie chce, wystarczy się nad nim pochylić, dać buziaka i po chwili śpi wrażliwiec mój mały.
Za to teraz uciął sobie dwugodzinną drzemkę wtulony w mamę :zwyrazami_milosci: Wprawdzie zasypiał pół godziny, głaskając mnie po nosie, wkładając paluchy do oczu i ciągnąc za włosy. I jeszcze coś tam sobie do siebie gadał przy tym badaniu :) Muszę kiedyś M. poprosić, żeby nagrał to z ukrycia, bo rewelacyjnie to wygląda :)

hihi koniexcznie to nagrajcie bo super musi wygladac:D a kilka pobudek tzn ze Kubus zaczal sie budzic czesciej w nocy ??

Tak, pisałam ostatnio, że 3-4 pobudki są każdej nocy :love sick:
Na początku myślałam, że to przez zęby, bo ta gulka na dziąśle stanęła w miejscu i ani się nie powiększa ani nie maleje.
Ale widzę, że prawie wszystkie dzieciaczki tak mają, więc to chyba po prostu taki okres.
Mama teraz masz przewagę, bo jesteś już zahartowana, a my ledwo zipiemy :hahaha:

gdziesz przeoczylam ze to pisałas ..dziwne moj teraz sie budzi 2 razy a wasze na odwrot ...bardzo dziwne :D

lutka
Witam wtorkowo

mama2cór Wasz dzień zbliża sie wielkimi krokami :36_1_22: a dziewczynki wyglądają pięknie :zwyrazami_milosci: Olcia ma śliczny sweterek, widac ile milosci im dajecie, są takie radosne.

mama2 Szymcio z kolei woli zwykłe plastikowe, kolorowe i tłukące się zabawki.

Gunia zaspac na 12 to nie lada sztuka :D hehe

Daffo a nie uważasz ze nauka zasypiania bez jedzenia nocnego w tym wieku to troszkę za wczesnie? Oczywiście trzymam kciuki za pierwsza nocke bez pobudki :) ale jakos tak mi sie wydaje Szymek za mały na takie eksperymenty. Póki co je 1 w nocy, i nie przeszkadza mi to.

No a ja jestem przeziębiona, tzn dopiero rozwija mi się jakieś badziewie. :/ Więc staram się nie podchodzić do Szymcia :(((((

W sumie to uważam, że jest już na to wystarczająco duży, zresztą sam nie raz pokazał, że potrafi. Ale i tak nasza nauka w lesie, a czemu akurat teraz Ci się to przypomniało? :) Ostatnio patrzę po prostu czego chce i jak widzę, że wystarczy pogłaskać i już śpi, to nie wpycham mu mleka. Ale jak jest głodny, to butlę daję, więc nauki nie ma żadnej :)

lutka
Witam wtorkowo

mama2cór Wasz dzień zbliża sie wielkimi krokami :36_1_22: a dziewczynki wyglądają pięknie :zwyrazami_milosci: Olcia ma śliczny sweterek, widac ile milosci im dajecie, są takie radosne.

mama2 Szymcio z kolei woli zwykłe plastikowe, kolorowe i tłukące się zabawki.

Gunia zaspac na 12 to nie lada sztuka :D hehe

Daffo a nie uważasz ze nauka zasypiania bez jedzenia nocnego w tym wieku to troszkę za wczesnie? Oczywiście trzymam kciuki za pierwsza nocke bez pobudki :) ale jakos tak mi sie wydaje Szymek za mały na takie eksperymenty. Póki co je 1 w nocy, i nie przeszkadza mi to.

No a ja jestem przeziębiona, tzn dopiero rozwija mi się jakieś badziewie. :/ Więc staram się nie podchodzić do Szymcia :(((((

Aaaa... i życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia. Trzymam kciuki, żeby Szymcio się nie zaraził.

e2e2
Wczoraj fajnie minął dzionek,przyjechali moi rodzice ,zrobiłam obiadek i wszystko byłoby dobrze gdyby nie mój ból brzucha..................dostałam okres.
Myślałam że ból mi przejdzie po porodzie ale jest tragedia,dzisiaj nie miałam siły do południa podnieść Filipka,dobrze że M w domu.
Dla poprawy humorku pojechałam do fryzjera i odświeżyłam pasemka,w sobotę wesele i trzeba jakoś wyglądać!
Zdjęcia Maksów są świetne takie już dojrzałe te nasze dzieci się robią,obydwoje wyszli pięknie!!!Spodnie dżins, koszula ,mamusie stroją że szok!!!
Mama2corun.....................gratulację!!!Suknia piękna a dziewczynki na zdjęciach jeszcze ładniejsze!!!Oliw będzie niosła obrączki???
Jola22 bardzo praktyczne zabawki,Julcia będzie się cieszyła a mama więcej czasu dla siebie.

Oj szkoda, ze bol taki mocny. U mnie jest lepiej po porodzie. Ale jeszcze wsyzstko moze sie zmienic. Prosimy o fotke "nowych" wlosow!!!!

Mnie nietsety tak mocno leca, ze cale mieszkanie we wlosach, moje grzywka widocznie przerzedzona. Dzisiaj poprosze o skierowanie do dermatologa. MOze cos zaradzi. No i kupie sobie te ampulki z Vichy. Chyba sie poplacze!!!!!!

witajcie wtorkowo, dzisiaj pobudka o 5, wiec wyspalam sie ufff, przestraszylam sie, ze Tosi wejdzie w nawyk nocne jedzenie. Zeby poczuc trudy macierzynstwa wystarczy mi, ze wstaje o 4, najpozniej o 5. Za nocne zarcie dziekujemy. choc nie ma co sie przyzwyczajac do tego komfortu. niemowlak zmienna istota

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
e2e2
pat-k

cos sie dzieciakom naszym poprzestawialo. Zima to chyba powinny wiecej spac a nie odwrotnie??

Nasze dzieci się zmówiły i mam nadzieję że to przejściowe!
Daffodil jak szczepienia?To chyba jutro,o której?trzymam kciukole żeby Kubuś nie płakał!MY mamy w środę,aż się boje.

O 14.30 mamy wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że obejdzie się bez łez.

trzymam kciuki

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
Witam się wtorkowo.
Dzisiejsza noc jak każda, parę pobudek tylko po to, żeby mama przytuliła. Ani głodny nie jest, ani pić się nie chce, wystarczy się nad nim pochylić, dać buziaka i po chwili śpi wrażliwiec mój mały.
Za to teraz uciął sobie dwugodzinną drzemkę wtulony w mamę :zwyrazami_milosci: Wprawdzie zasypiał pół godziny, głaskając mnie po nosie, wkładając paluchy do oczu i ciągnąc za włosy. I jeszcze coś tam sobie do siebie gadał przy tym badaniu :) Muszę kiedyś M. poprosić, żeby nagrał to z ukrycia, bo rewelacyjnie to wygląda :)

Ojej. NO to KUbus "zmaltretowal" mame.
MOj niestety ma taki mniej przyjemny odruch nie umie zasnac - wali raczka z zamachem ram i z powrotem mnie po cycu albo twarzy :-(

A swoja droga to dzieciaki coraz wrazliwsze. No coz - coraz wicej kumaja z tego zycia, wiec i emocje u nich wiksze. MOj Maksik tez sie budzi ne z glodu tylko spi mui sie cos, pokwikuje i potem budzi z rykiem przewaznie. NO ale cyc i tak zawsze na uspokojenie i zasniecie.

lutka
gunia43
pat-k
Lutka, tu kilka linkow:

CARTER'S Carters ... POLAROWY PAJACYK *NOWY* 80 (737758238) - Aukcje internetowe Allegro

SUPER POLARKOWE SPIOCHY NA 6/9 M (753339450) - Aukcje internetowe Allegro

Pajacyk polarowy GEORGE DISNEY rewelacyjny 80 (748696136) - Aukcje internetowe Allegro

Mothercare pajac polarowy 12-18m jak NOWY (751055258) - Aukcje internetowe Allegro

CHEROKEE - POLAROWY PAJAC Z DINOZAUREM - 80 (752714792) - Aukcje internetowe Allegro

R.9-12 MCY---PAJACYK POLAROWY---NIEBIESKI (755599478) - Aukcje internetowe Allegro
Sliczne te rzeczy. Widze Patka, ze allegro opanowalas na calego :-)

jejku jak ja tego posta opuściłam??? dziękuję kochana :*

Widzę ze cienka jestem w allgrowych poszukiwaniach :/ pół weekendu spędzialm na aukcjach i nic takiego nie widzialam :lup:

mama2 gdzie sie kupuje takie maseczki, w aptece?

tak w aptece

Jola30
pat-k
Witajcie kochane,
przylaczam sie do grona mam niesypiajacych w nocy ;/
o 1.30 obudzilam sie pogryziona przez komara (pod koniec wrzesnia. komar!!) wstalam zakatrupic drania, napilam sie wody i buch z powrotem do wyrka. Leze i nie moge zasnac. I tu cos niesamowitego, zaczelo mi z cyca leciec mleko i po kilku minutach doslownie obudzila sie Tosia :36_19_2: jako ona to wyczula, ze zarcie sie leje??
wzielam ja do wyrka, nakarmilam, ponosilam do odbicia (to juz byla 3 w nocy), walnela kupe wiec wlaczylam swiatlo i na przewijak. Kupa okazala sie po pachy, wiec przebieranie mycie etc. ookolo 3.30 klade Tosie do lozeczka, gasze swiatlo i probuje zasnac. Nic z tego, bo Tosia ma ostatnio zakodowane, ze o 4 je, wiec znowu zaczela domagac sie cyca :36_2_12:
Impreza zywieniowa skonczyla sie o 5 nad ranem a ja bylam juz sina ze zmeczenia. Zasnelam razem z mala przy cycu i w koncu pospalam dluzej.
mama2 gdybym tak miala co noc, to chyba nie pamietalabym jak mam na imie

Ale się usmiałam a ja mam tak prawie codziennie i co żyć można z milości o malca:love sick:

hehe, mozna mozna, ale co to za zycie ;) kiedy ciagniesz twarza po ziemi. na pewno do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, ale jakby Tosia miala wszystkie takie noce to chybabym po prostu z utesknieniem czekala na koniec niemowlectwa.

Daffodil
mama2
zauwazylam ze maks bardzo lubi tłamsic w buzce pluszowe zabawki , kocyki ..malo sie interesuje "twardymi zabawkami" wasze tez tak maja???

Kuba twardymi też się bawi. Ma taki jeden grzechotko-gryzaczek, którym już tak świadomie potrząsa, żeby dzwoniło.
W sumie to i miękkie i twarde lubi.
MOj tez wszystko. Lubi nowosci skubany!!! Ech nie wypalcimy sie na zabawki w przeszlosci!
Mama2 a Maksio lubi miekkie , bo mu sie pewnie z ccem kojarzy :-)

Daffodil
Jola30
Witam
w końcu udało mi się wyrwać od szpon dobvoczynnej teśiowej i nadaje juz wlasnego domu jestem na razie tu ale i tak musze w srode do niej wrocić bo musze wyjechać i spawy pozaławiać póki co jestem i odpoczywam:36_1_22:
niestety w domu meksyk po remoncie wiec będe sprzątac i zaglądać.Nikuś spi kuzwa ale i tak mi kaszle i ma katar :36_1_77:
Ale mam wizyte u lekarza dziś ale przełoże ją na jutro bo to nie moja pani doktor a nie chce już zmieniac lekarza!

Jolu witaj, wieki całe Cię nie było.
Biedny Niki, ciągle coś go trzyma. Popytaj lekarza o jakieś lekarstwa/witaminki uodparniające i może podawaj mu nawet jak już wyzdrowieje, bo widzę, że straszny chorowitek z niego. Dużo zdrówka Wam życzę.
Jola30 - fajnie ze jestes. Biedny Nikus i mama przy tym wszystkim. Zdrowka Wam zycze.

Daffodil
Witam się wtorkowo.

Daffo ja mysle, ze Kubie troche brak cyca i rekompensuje sobie wyciagajac mame z wyrka na male przytulance :)
A Tosia mnie nie glaszcze po nosie tylko probuje mi go urwac i bardzo ja to bawi :D

Daffodil
mama2
mama2corun

fatycznie mama cudo :in_love: moja taka niejest :(

a my kochanego tatka wyslalysmy do Lwowa+ i juz tesknie za 20 minut bedzie w Kijowie i pociagiem do Lwowa wiec u rodzicow bedzie rano.a my lecimy jednak w czwartek trzabylo jrfnak ptzrlozyc slub na poniefzialek przeciucie mnie niemylilo.a;e nic lecimy w czwartek :in_love:

pare w dni w ta czy w tamta nie stanowi roznicy dla milosci :) Ale ci zazdroszcze tego wydarzenia!:zwyrazami_milosci:

Ja też zazdroszczę :) Czasem jak wspominam nasz ślub, to aż mi żal, że nie przeżyjemy tego jeszcze raz :)

ja tez. i te przygotowania, wybieranie sukienki i podroz poslubna. ech....

gunia43
Dzien dobry wtorkowo!!!!
Dzisiaj mialam isc do lekarza na 12.00, ale (dot eraz nie moge w to uwierzyc!!!) - zaspalam!!!!:36_11_23:
MOje malenstwo serwowalo mi pobudki o 4.00, potem 5.30 potem 7.30 i wypilo butle po czym po butli zasanelo. No to ja stwierdzilam, ze jeszcze sie tez kimne, bo obudzi sie pewnie o 9.00, zreszta M mial dzwonic o 10.00 na pauzie w pracy.
PO pieknym snie gdzie snilo mi sie, ze stoje w kolejce w barze kanapkowym po zjedzeniu juz jednej prze, przepysznej kanapki :36_1_11:spojrzalam na zegarek a tam 11.27!!!! Maly spi do teraz a M nie zadzwonil pierwszy raz od miesiecy:hahaha:. NO i nie pojde, chyba ze na popoludnie mnie przyjmie. Ale jaja. NO to wyspalam sie za wszystkie czasy:36_2_15:

Gunia nie dane Ci bylo trafic dzisiaj do tego lekarza, caly swiat stanal na przeszkodzie :36_2_15: