Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elwira
Lutka to jak M wraca to koszulka rozumiem już w pogotowiu?:)

Tatuś walczy z Adasiem i chyba Adaś wygrał bo wyjęty został z łóżeczka , stoją teraz nade mną i nie wiem czego chcą .......... udaje ze nie wiem bo inaczej to M siądzie przed kompa:)

a jak :D

elus.dreptus
Witajcie piatkowo
tez macie dzien do niczego?? ja powinnam miec dobry a znow jestem jakas taka rozbita
bylam u dietetyczki na kontroli i powiedziala ze bardzo dobrze mi idzie i ze jest zadowolona, jak zapytalam w ciazgu jakiego czasu powinnam osiagnac dana wage to powiedziala ze orientacyjnie za ok 3 miesiace:):)
przepraszam ale nie nadrobie was:(
mam dzisiaj jeszcze do roboty słoiki bo mam marchewke od tesciowej... dlonie mam cale pomaranczowe:)

Czasami też mam takie dni ale poranne uśmiechy Filipa mnie uspakajają i jest ok.Najgorzej że mam takiego lenia że nic mi się nie chce,jak rano wstaje to jakaś taka połamana i niewyspana i nie moge się obudzić,dobrze że Filipek potrafi sam się sobą rano bawi a ja dosypiam jeszcze z dobrą godzinkę.Widzisz jak fajnie jeszcze 3 miesiące i będziesz garderobę w szafie zmieniać na nową!

mama2
przed chwila sie obudzil maksio z placzem wiec ja go na rece i cyca mu on sie wtuli a jak otworzyl oko i zorientował sie ze ma cyca to odskoczyl jak oparzony i w ryk! on sie obrazil na moje cyce!!:36_7_6:

a moze zmieniłaś balsam do ciala, moze jadłas czosnek, wiesz może tu o zapach chodzi?

pat-k
i Tosi rosnie pierwszy zabek, juz go widac, wiec marudzenia wiecej, ale mala ma tyle wrazen, ze dopiero wieczorem jej sie przypomina.
i nauczyla sie spac razem z nami, oj trudno bedzie sie przestawic po powrocie

Jejku pierwszy ząbek!!!Gratulację i dużo spokoju życzę dla Tosieńki,żeby się nie męczyła tym ząbkowaniem!!!A teraz pytanie,jak to widać zęba,już jest na wierzchu???Ma spuchnięte dziąsełka???

lutka
mama2
przed chwila sie obudzil maksio z placzem wiec ja go na rece i cyca mu on sie wtuli a jak otworzyl oko i zorientował sie ze ma cyca to odskoczyl jak oparzony i w ryk! on sie obrazil na moje cyce!!:36_7_6:

a moze zmieniłaś balsam do ciala, moze jadłas czosnek, wiesz może tu o zapach chodzi?

unikam teraz balsamow w okolicy piersi czosnku nie jadlam, powiem ze zagadka dla mnie jest jego zachowanie mam nadzieje ze mu to minie

jola22
Hej dziewczyny.

Nawet nie próbuje was nadrobić...........gaduły.
Ja cierpię na kompletny brak czasu. Julcia od wtorku jest maksymalnie marudna - boże mam nadzieję że to skok bo jeśli nie i jej tak zostanie to ja zwariuję.
Na rączkach źle, kolana, leżenie, mata, bujaczek.........wszystko bee - nie mówiąc już o wieczornym usypianiu - masakra jakaś.
Teraz właśnie śpi na brzuchu bo inaczej nie mogła zasnąć.

Byłyśmy wczoraj na warzeniu i moja niunia waży 7200.......czyli w ciągu 4 tygodni przytyła 640 gram.
A ja jak tak dalej pójdzie to wyschnę na wiór - przez jej marudzenie nie mam na nic czasu - jem w biegu.

Ślicznie Juleczka waży :36_2_25:
Pewnie niewiele mniej od mojego miesiąc starszego chuderlaczka :)

lutka
mama2

ja od początku jem wszystko i czosnek w naszej kuchni jest zawsze a mały nie reagował wiec nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale wiadomo każde dziecko inne

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2
lutka
mama2
[attach]14150[/attach]

[attach]14151[/attach]

[attach]14152[/attach]

jejku jak cudnie patrzy na pierwszej fotce. Moja mama kazala powtórzyć, ze Maksik szalenie jej się podoba :)

na pierwszej ma oczka zamkniete :D ojej podziekuj mamie bardzo :Nieśmiały::Nieśmiały:

hehe chodzilo o 3 :D

mama2 a o której jadł?

katja79
elus.dreptus
katja79

no juz sama nie wiem cos dlugo ten jej skok trwa...:lup: tera spi mi na kolanach przy cycku jednym slowem słuze za smoczek:what:
a jakbyc cycusia zamienila na smoczek to sie obudzi?? moja polozna powiedziala mi ze nie mozna dziecku pozwolic na cos takieg i ze po kilku dniach powinno sie przyzwyczaic

niestety wyczuwa odrazu i sie budzi i zaczyna plakac przez cale cztery miesiace próbowalam codziennie i dupa blada a mala ma jeszcze negatywne skojazenie ze smokiem bo naplakala sie bidula przez to co nie miara ... zazwyczaj juz nie pozwalam jej trzymac cycka dla samego pociumkania i jak sie naje to jej zabieram ale niestety czasami tak bidula placze i niue moze sie uspokoic i wtedy wymiekam:what:
KATJAJak Cię czytam to naprawdę jesteś bardzo wytrwałą kobietą i wcale się nie dziwę że wymiękasz bo ja już dawno bym to zrobiła.Czasami brakuje sił i nerwów a zwłaszcza jak M jest po drugiej stronie.Jesteś dzielną i bardzo wzorową Mamą,podziwiam Cię że jesteś taka wytrwała!

po tych fotkach Guni z Maksiem w wannie mi tez sie zachciało i poszliśmy z Adachem ale pod prysznic :) niskie ciśnienie i słuchawka nisko , bardzo był zaskoczony najpierw woda no bo jak to ,a później co ja tam z nim robię :))

po kąpieli jak zawsze smarowanie i ubieranie a tu mój bąbel przez dobra minute siedział sam bez podparcia i niczyjej pomocy:)))

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

elwira
po tych fotkach Guni z Maksiem w wannie mi tez sie zachciało i poszliśmy z Adachem ale pod prysznic :) niskie ciśnienie i słuchawka nisko , bardzo był zaskoczony najpierw woda no bo jak to ,a później co ja tam z nim robię :))

po kąpieli jak zawsze smarowanie i ubieranie a tu mój bąbel przez dobra minute siedział sam bez podparcia i niczyjej pomocy:)))

ogromne brawa dla Adasia!!!!!!!!!!