Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
e2e2
gunia43

Daffodil - no to mozemy sie umowic na nastepna ciaze. Zawsze to razniej ;-)

Dołączam się do Was!!!Mój M to już by chciał drugie a ja zawsze marzyłam o trójce więc nie ma na co czekać!Żartuje sobie czasem a le tak w głębi duszy już za roczek bym chciała mieć następne dzieciątko!

a ja to chyba powoli wyleczam sie z dzieci że tak powiem chodz bym chciała sama nie wiem może za 3 lata pomysle :36_11_5:czasem mam wszystkiego dosyć:36_2_31:

Ja też mam czasami dość ale jak widzę dziecko mniejsze od Filipa to mam ochotę je zabrać tak mnie nachodzi,bo takie cukiereczki kochane malutkie że wszystkie bym zabrała!!!:36_3_8:

elus.dreptus
lutka
Gunia najtrudniej było przejść z bebika które jest slodkie na pepti lekko gorzkawe, Młody to raczej wszystko pije. Nutramigen bez kłopotu wciągnął. Ide poszukac posta Ewci.

dlaczego zalecila zmiane mleka?? ja slyszalam ze to najlepsze mleko, ile ono kosztuje

ja na poczatku dawalam NAN a potem przeszlam na bebiko i lekarka powiedziala ze bardzo dobrze zrobilam, nie mam zaufania do NAN
Ja karmię NAN H.A 1 I jak narazie nie marzekam.

lutka
hej Ewciaaa

dziewczyny martwię się, Mlody ulewa, czasem wymiotuje po kazdym jedzeniu, i to nie raz tylko przykładowo po pierwszym odbiciu, godzinę później a czasem i 2!! Jutro kupię maczke z chleba swiętojańskiego zeby zagęścić mu mleczko, ale mimo wszystko martwi mni eto bo przy bebiku to się nigdy nie zdarzalo. Bo zeby po każdym (poza nocą) karmieniu??? :(
Filipowi też się często zdarza nawet 2 godziny po jedzeniu,myślę że to całkiem normalne a Szymuś musi się też przestawić na to nowe mleko,nie martw się już teraz będzie tylko lepiej!

mama2corun
Italy
Witam wszystkie majowe mamuski.....
wpadam do was zeby pozdrowic moja ulubiona majowa mamusie.....Lutka buziaki...:36_3_15::36_3_15::36_3_15:

Italy kochana a mieszanki tez tesknia za Toba :bye:
ja dziewuszki nic dzis niepoczytalam was i chyba niepoczytam bo rozlozylo mnie zupelnie :/ w nocy 39 stopni goraczki w dzien juz dochodzilo do 39.6 ratuje sie paracetamocem ale wiem co to jest bo piers mnie boli prawa i mam plamy czerwone wiec zapalenie piersi mi sie zrobilo :/ ale kurcze jakim cudem jak zastoju zadnego niemialam :/ chyba przez te wiatry bo czasem z dekoldem bo cieplo a za chwile wiatr.Braciszek dzis u mnie caly dzien siedzi i podaje herbate i jedzenie oh kochany jest :D
mama2corun bidulko zaaplikuj sobie porządną dawkę czosnku,miodu i cebuli naturalne antybiotyki mi bardzo pomogło jak byłam w ciąży i mocz nogi w gorącej wodzie!!!Trzymaj się !!

mama2corun
e2e2 kochana u mnie czosnek cebula odpada bo karmie i Oli by sie to niespodobalo.
a co z tym robie jade jutro do PL i tam w na pogotowie sie zglosze.

jejeku Ty to masz zdrowie tak latac do PL, ja nienawidzę długich podrozy.
A moze coś przylożysz na piers? Nie iwem co bo nie wiem :P

Wiki20pl
Jola30
mam pytanie czy Wy swoje dzieci trzymacie w pozycji siedzacej na kolanach bo oni mi go tak wszyscy trzymaja a ja sie jakby troche martwie

Ja trzymam tylko wiadomo Maja jest oparta swoimi plecami o mnie

trzymam tyle ze staram się zeby nie była to pozycja siedząca tylko w takim pół oparciu. Nie powinno się za bardzo pomagac dzieciaczkom w siadaniu bo grozi to wygięciem zeber. Ja mam tzw kurzą klatkę (choć nie taką straszną) wlasnie dlatego ze za szybko siedzialam.

Kamidianka
Dziewczynki zamieszczam fotki, o których mówiłam. Plus jedno, kóre obrazuje, jak się Lenka potrafi przesunąć wokół własnej osi i jaka z tego zadowolona hehe.

Kami Lenka super gloe trzyma:yuppi:a i macie taki sam przewijak jak i my:yuppi:
Lutka musze do Pl bo mieszkanie musze wykupic bo weszla ta ustawa co za bezcen mozna wykupic wiec niemoge tego zaprzepascic.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
hej Ewciaaa

dziewczyny martwię się, Mlody ulewa, czasem wymiotuje po kazdym jedzeniu, i to nie raz tylko przykładowo po pierwszym odbiciu, godzinę później a czasem i 2!! Jutro kupię maczke z chleba swiętojańskiego zeby zagęścić mu mleczko, ale mimo wszystko martwi mni eto bo przy bebiku to się nigdy nie zdarzalo. Bo zeby po każdym (poza nocą) karmieniu??? :(

u mnie też to jest, lekarze nie umieją powiedzieć dlaczego, mówią "dziecią często się ulewa":36_2_31:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
Wiki20pl
Jola30
mam pytanie czy Wy swoje dzieci trzymacie w pozycji siedzacej na kolanach bo oni mi go tak wszyscy trzymaja a ja sie jakby troche martwie

Ja trzymam tylko wiadomo Maja jest oparta swoimi plecami o mnie

trzymam tyle ze staram się zeby nie była to pozycja siedząca tylko w takim pół oparciu. Nie powinno się za bardzo pomagac dzieciaczkom w siadaniu bo grozi to wygięciem zeber. Ja mam tzw kurzą klatkę (choć nie taką straszną) wlasnie dlatego ze za szybko siedzialam.

M poszedl wlasnie do sklepu bo ja na mieso jakos niemoge patrzec wogole dzis dopiero zjadlam pierwszy posilek o16.i moje kochanie poszlo po owoce dla mnie.a co do siadania robie jak Lutka

A I MAM MALENKI SUKCES Olenka coraz czesciej zasypia ze smoczkiem nie paluszkiem.poprostu konsekwentnie wyciagam paluszka i daje smoka owszem czasem konczy sie buntem i placzem ale juz coraz czesciej smokiem.a a raczka prawa musi cos trzymac skoro niemoze do buzi.i trzyma mojego palca ;D
a teraz pije mleczko z mojej chorej piersi i zaciskam zeby bo nie ze caly czas ale momentami przeszywa mnie bol ;/

mama2corun
e2e2 kochana u mnie czosnek cebula odpada bo karmie i Oli by sie to niespodobalo.

Przepraszam zupełnie zapomniałam że karmisz,po raz któryś odezwał się skurczony móżdżek po porodzie.To faktycznie odpada,jak naszybciej zgłoś się do lekarza!Szczęśliwej drogi Wam życzę!!!

e2e2
mama2corun

Przepraszam zupełnie zapomniałam że karmisz,po raz któryś odezwał się skurczony móżdżek po porodzie.To faktycznie odpada,jak naszybciej zgłoś się do lekarza!Szczęśliwej drogi Wam życzę!!!

kochana niema za co przepraszac.
to ja wam wszystkim dziekuje za to ze zawsze jakies mile slowa od was otrzymam jestescie wszystkie cudowne!!!dzieki za to ze jestescie :Kiss of love::Kiss of love:
a teraz uciekam spac biore paracetamol i zmykam nynac Oliwka spi moja kochana tulila mnie dzis i taka zmartwiona ze ja sie zle czuje moje sloneczko ukochane.i Olenka juz spi wiec nietrace cennego czasu i tez oddaje sie w objecia Morfeusza :D
dobranoc kolorowych snow:Kiss of love:

lutka
e2e2 to nie karmisz piersią? jakoś wydawalo mi się ze tak, oj cos nie dokladnie czytam :/ a moge wiedzieć dlaczego nei karmisz cycusiem?

Lutka pewnie że możesz wiedzieć.Cycusiem już nie karmię bo mi się skończył pokarm,wszystko było ok do czasu jak Filip mi wisiał na cycku co godzinę i godzinę jadł potem się poprawiło i było karmienie co dwie godziny.Po krótkim czasie Filip przy każdym karmieniu się strasznie denerwował i postanowiłam odciągnąć pokarm z ciekawości ile go mam i co okazało się że miałam o obu piersi tylko 40ml!!!To tyle co nic!!!I zaczęło się dokarmianie butlą najpierw wieczorami i coraz częściej.Przeżyłam bardzo to że tracę pokarm nawet się kilka razy poryczałam bo czułam się taka mało wartościowa.Jeszcze zeby pobudzić laktację odciągałam pokarm i na się przystawiałam go do piersi ale jak kiedyś mi się tak rozryczał że aż się zaniósł to powiedziałam dość,bo i ja się męczę i Filipek się denerwuje.Teraz jeszcze nad ranem jak go biorę do swojego łóżka to jest cycek i jak wieczorem odciągnę to też mu jeszcze daję.Dzisiaj na podwórku nie mógł usnąć i dałam cycka to zaraz zasnął więc cycek mój jest w roli uspokajacza i usypiacza a nie jako jadłodajnia.Teraz jestem zadowolona bo chociaż wiem ile zjada mleka i za ile będzie głodny.Jest dobrze.

Mój kochany Filipcio chyba już przeszedł ten kryzys i dzisiaj już był uśmiechnięty i zadowolony i nie marudził,nie chciał na rączki i super że to już za nami,czekamy na następny skok a ja zbieram już siły.Siostra cioteczna mojego M ma Antosia dwa miesiące młodszego syna i waży już 7 kilo i wisi cały czas na cycku jejku mały Budda się robi.