Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
pat-k
Kasiorek
Witam..
Chciałam się przywitać i spytać ile mniej więcej czekałyście na pierwszą @ po porodzie?

ja karmie piersia i nie mialam jeszcze miesiaczki. tylko raz plamienie

Ja dostałam miesiączkę 31 lipca (a Juleckę urodziłam 29 maja czyli po około 8-9 tyg) i trwała 11 dni, a potem za jakieś 4-5 dni klejne plamienie..............i też karmie piersią
Ja jeszcze czakam, choc karmie tylko 3 razy dziennie i dokarmiam mieszanka. Chociaz czekam to chyba nieodpowiednie slowo :-)

mama2corun
Daffodil
mama2
widze ze takownie zadna nie skomentowałam mojego 2 letniego karmienia piersia a czekałam az sie grady posypią...:whistle::whistle::whistle:

A czemu grady??
Dla Maksia super, a jeśli Tobie to odpowiada, to też ekstra :)

no wlasnie czemu grady??kazdy robi jak uwaza ja niebede tak dlugo karmic bo poprostu bym znikla....ale pamietam jak Oliw odstawialam jak miala10 miesiecy to plakalam :( brakowalo mi tego po miesiacu nawet probowalam znowu ale Oliw juz niechciala cyca no i mi lekarz kazal ja odstawic bo anemie mialam straszna i waga leciala w dol :( jakis ten moj organizm dziwny :(
A mnie poprostu by sie nie chcialo :-)

gunia43
lutka
czyzbyscie Wszystkie oglądaly Taniec z wiazdami????

Ja jadlam obiado -kolacje - dopiero teraz. Ale przynajmniej zdrowo. Smazona cukinia z oliwa z oliwek i do tego pasta paprykowa i suszone pomidory i balsamico. Mniaaaam .
Dziis wegetariansko :-)

ooo uwielbia cukinię, suszone pomidory.. mniam

Daffo
czekam na filmik :)

mama2
katja79
mama2
Maks zaczal ssac kciuka :(([ATTACH]13309[/ATTACH]

[ATTACH]13310[/ATTACH]

[ATTACH]13311[/ATTACH]

sliczny buziaczek...kurcze jakas plaga z tymi kciukami czy co?

no wlasnie coraz to wiecej dzieci ktore nie lubia smoczkow :36_2_13: kiedys to bylo nie do pomyslenia
MOj zaczal ssac juz dawno jak zaczelam butle dawac. Ale nie powedzialabym ze przepada za nim. Czasami lubi a czasami nie.

Daffodil
mama2
pat-k

ha! czyli to byla prowokacja? ;)
Maksiu cycus mamusi Maksiu cycus mamusi :whistle:

hmm..prowokacja ale z 2 strony bede karmic jak tylko długo maks bedzie chciał do 2 lat maksymalnie Maksymiliana bede karmic:)))

Właśnie gadałam dzisiaj z moim M. na temat karmienia i uważa, że jak Kuba będzie miał pół roku, to absolutnie powinnam skończyć. Biedak chyba chce mój biust odzyskać :) Ale przyznam, że zabił mi ćwieka, bo dość kusząco to zabrzmiało :)
he, he!!! Nie dziwie sie mu. Taki bust kazdy chyb by chcia miec z powrotem.
MOj M tez mowi ze Maksiowi tylko POZYCZYL !!!!!!

gunia43
lutka
mama2 nie no, dopóki ni bedzie naprawde zimno to nie zakładam nic puchowego. przy 7 stopniach to rajtuzki z których sie smialas :D, na to spodenki polarkowe, body z długim, sweterek, kurteczka, czapa.

7 stopni w Polsce? O raju. U nas znacznie cieplej.

nie nie nie, u Nas jeszcze tak zimno nie jest. Dziś bylo 15 :0 al eten tydzień ma byc podobno cieplutki

lutka
mama2
widze ze takownie zadna nie skomentowałam mojego 2 letniego karmienia piersia a czekałam az sie grady posypią...:whistle::whistle::whistle:

:) ja to akurat się wtracac nie powinnam bo nie karmiłam cyckiem, a 2 lata to Twój wybor, jak dla mnie to okropnie długo i wlasciwie to pozbawione sensu bo 2 latek je juz wlaściwie wszystko, ale jesli zalezy Ci na utrzymaniu tej bliskości jak najdłuzej to jak najbardziej trzymam kciuki :) ale na ładny biust po 2 latach to bym nie liczyla :D
Ja juz teraz mam dwa nalesniki :-(

lutka
kami oj tak, Szymek ma nos taty, tez taki dlugi i perkaty mu rośnie :)Co do wagi to jest jak mówię, 58-59 przy wzroście 161. A M. owszem zakochany w synu szaleńczo, a tak sie bał jak bylam w ciąży.

A czego sie bal? Ze sie nie zakocha?
Moj sie bal o wszystko i niepotrzebnie. O jedno sie w sumie tylko nie bal - o swoje uczucia.
Chwala mu za to. Kocham tego mojego wrazliwca.

pat-k
Daffodil
katja79

ja tez juz mialam pierwsza @ a teraz znowu susza:smile_jump:

Ja już miałam trzecią, czekałam na nią 40 dni, już mi się gorąco zaczynało robić :hahaha:

hehe, wyobrazam sobie :) juz wybieraliscie imie dla siostrzyczki :D
Kurde. A ja ciagle nie mam i troche sie juz martwie.... No ale to by bylo serio jakims cudem!!!! Uzywamy gumek w koncu. No ale jakis niepoko0j we mnie jest....

jola22
lutka
Jola22 dobrze ze Juleńka zdrowa :) a Ty robiłas morfologię???? W jakim sensie się xle czujesz? Słabo Ci czy co? Moze to przez zmiane klimatu.

mama2
a jesli Maksio o Szymek będą ghm ghm , innej orientacji ? ok juz wyplulam to słowo (nie żebym coś miala do gejów i lesbijek).
Ok dziś próbujemy isc po raz pierwszy na mszę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Lutka robiłam morfologie i wyszła mi dobrze (WYNIKI RACZEJ W DOLNEJ GRANICY, ALE MIESZCZĄ SIĘ W NORMACH), a czuję sie słabo w takim sensie że często wstaję rano cała obolała i taka słaba wewnętrznie (trudno to wytłumaczyć).
A na dodatek odezwała mi się rwa kulszowa i bola mnie ścięgna pod prawym kolanem.
JOla30 - wypisz wymaluj to co ja mam od A do Z!!!!!! Oprocz tego bola mnie stawy w kolanach ak ze mam problem wstyc jak kucam np. Dzisiaj w sklepie kucnelam z maksikiem na rekach i M musial mi podac reke bo inaczej jakbym 200 kilo podniesc miala. Taki opor.

gunia43
lutka
kami oj tak, Szymek ma nos taty, tez taki dlugi i perkaty mu rośnie :)Co do wagi to jest jak mówię, 58-59 przy wzroście 161. A M. owszem zakochany w synu szaleńczo, a tak sie bał jak bylam w ciąży.

A czego sie bal? Ze sie nie zakocha?
Moj sie bal o wszystko i niepotrzebnie. O jedno sie w sumie tylko nie bal - o swoje uczucia.
Chwala mu za to. Kocham tego mojego wrazliwca.

szczerze to nie wiem czego, wiem ze sie bał, chyba tego ze sie nie sprawdzi w roli taty.

isabela
hej dziewczyny,
Nie mam na nic czasu ostatnio, mala ma jakis skok rozwojowy. Marudna jak cholera, nie chce siedziec tylko wypina bioderka do przodu i na nogi chce stawac, a sprzeciw sie jej to histeria :P Kupilam jej dzis "jamperek" i w koncu mam spokoj :) wrzucam fotki z sesji mojej malej zabki :)

Isabela -milo Cie widziec :-) na forum.
Mysmy juz to przechodzili co Ty terza z Mia i mamy szczesliwie za soba. Tobie tez zycze zeby szybko przeszlo, bo wiem co to znaczy. Ja dwa dni sprzytalam po tych skokach Maksia - taki byl marudny, ze dom wygladal jakby tornado przeszlo - na nic czasu nie mialam.

gunia43
isabela
hej dziewczyny,
Nie mam na nic czasu ostatnio, mala ma jakis skok rozwojowy. Marudna jak cholera, nie chce siedziec tylko wypina bioderka do przodu i na nogi chce stawac, a sprzeciw sie jej to histeria :P Kupilam jej dzis "jamperek" i w koncu mam spokoj :) wrzucam fotki z sesji mojej malej zabki :)

Isabela -milo Cie widziec :-) na forum.
Mysmy juz to przechodzili co Ty terza z Mia i mamy szczesliwie za soba. Tobie tez zycze zeby szybko przeszlo, bo wiem co to znaczy. Ja dwa dni sprzytalam po tych skokach Maksia - taki byl marudny, ze dom wygladal jakby tornado przeszlo - na nic czasu nie mialam.

hej kochana, stesknilam sie za Wami. Ale kurcze na nic nie mam czasu ostatnio. Mala szaleje jak cholera, tylko na raczkach i na nogi chce stawac. Marudna jak nie wiem co. Do tego cos jest nie tak chyba z tymi moimi nogami. Juz 3 tygodnie, a ja wciaz mam tak spuchniete kostki, ze nie wiem. Chodze (raczej tuptam i zataczam sie) tylko o kulach bo nie moge stanac, glownie na prawej stopie. W tygodniu chce isc do lekarza bo to jest niemozliwe, ze tak dlugo utrzymuje sie opuchlizna i bol.
Gunia, Maksiu tez takie jazdy wyprawial, ze sztywnial na rekach i ciagle na nozki chcial stwawac??????

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

gunia43
isabela
foki nie chcialy wejsc wiec wrzucam teraz

Isabela - Mia jak zwykle cukiereczek :-)
Ale sie zmienia. Co sesja to dziciak inny. Zreszta jak pozostale mojowe slonka.
A to cudo to jak sie nazywa. Ja takieg dla Maksia szukalam. No i zero. Kupilismy w koncu mate.
Wstawie foty jutro.

nie wiem jak sie nazywa "jumper" bo to chodzik nie jest. Mialam jej chodzik kupic, ale maja za plytkie siedzisko. To jest glebokie i siedzisko jest obrotowe, choc cholernie drogie. No, ale Daga sie postawila i kupila malej ten prezencik :):):) Jestem super szczesliwa, Mia skika i cieszy sie jak mala zabka, az wypiekow dzis dostala taka byla podekscytowana :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png