Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Maya33
isabela i jak zrobic ten odnosnik do galerii szukam i szukam i jakas nie tego bo nie moge znalezc dzieki za pomoc z gory:36_27_11:

kochana, idziesz do galerii, a tam po prawej stronie masz: "moj profil", "dodaj zdjecie" itd. Jak juz dodasz zdjecia to odnosnik sam sie wstawi :)
Nie zlamalam. Spadlam ze schodow 2 tygodnie temu i mam poskrecane kostki i naderwane sciegna. najgorzej, ze to obie nogi i mam problemy z chodzeniem. Juz trzeci tydzien jak chodze o kulach, dobrze, ze juz moge mala wziac na rece i kawalek z nia przejsc, bo wczesniej tylko na siedzaco moglam ja tulic. Zmykam Mie kapac. Maya, mam Twoj numer, musimy w koncu sie spotkac ;)
Buziaki

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Kamidianka
Ewciaa
witam po szczepieniu było kszyku i płaczu co nie miara :( mała waży mało nadal 5800g i ma 63cm, nadal mamy bebilon pepti przez te problemy skórne :(

gunia sliczny filmik, pamiątka ślizn bedzie

lutka śliczny pluszak a Szymuś słodziak

kami odchudzasz się z czego ??:36_2_13:

Najważniejsze, że Zuzia zdrowa.
Odchudzać to nie, ale trochę rozsądku w żywieniu chcę zaprowadzić.

Ewciaa a lekarz co mówil o wadze Zuzi? Ja mysle ze rosnie Ci zgrabna dziewczynka :)

kami
święte słowa, trza więcej owocow i warzyw jeśc coby kupa miala poślizg:8_5_12:

elus.dreptus
katja79
elus.dreptus
Wam tez sie cos przestawilo tak jak mi?? Ciagle sie wzruszam, łzy mi leca jak mysle o ciazy czy porodzie czy jak patrze jak moj synek spi, czy ogolnie jak widze male dzieci czy kobiety z duzymi brzusiami. A kiedys bylam twarda, niewzruszoną babka..

oj ja tez tak mam jak patrze na swoja malutka to czasami mi lzy w oczach stana tak poprostu ze szczescia ze ja mam i ze jest zdrowa...a kobiety w ciazy maja cos w sobie takiego ze zawsze lubilam na nie patrzec teraz zawsze mysle sobie ze jeszcze niedawno ja tak chodzilam a tu prosze Maja ma juz 4 miesiace :)...:)

teraz w 3 miesiacu ciazy jest mojego szwagra zona, srednio sie lubimy ale jak dowiedzialam sie ze jedt w ciazy poczulam sie jakby zazdrosna....
teskie za tym brzuszkiem

Ja jeszcze nie tęsknię :) Może stwierdzicie, że jestem okropna, ale jak widzę babeczkę w ciąży, to jej współczuję, że poród jeszcze przed nią :)

Maya33
Daffodil
pat-k

ja chcialabym w koncu przestac siedziec do pozna zeby sciagnac mleko, ale nie wiem jak to zrobic. cyce mi rozsadza w srodku nocy :/ i tez obawiam sie, ze laktacja mi zmaleje
to bez sensu, ze chodze niewyspana mimo tego, ze Tosia ladnie przesypia noce.

pat-k a nie próbowałaś przetrzymywać? Rozsadzić nie rozsadzi, najwyżej trochę się pomęczysz parę dni, a później się unormuje.
U mnie już wszystko działa jak w zegarku. Kuba budzi się koło 5, w nocy piersi mam dość nabite, ale nie boli, a w dzień mleczka wystarcza idealnie.
Ale prawda jest taka, że stało się tak dopiero jak wyluzowałam zupełnie. Założyłam, że jak będzie brakować, to będę dokarmiać zamrożonymi zapasami, a jak się skończą, to sztucznym. Przestałam robić z tego tragedię i jak w jakiejś czarnej komedii teraz mleka nie brakuje :)

ja tez tak miaalam przezywalam ze zabraknie jak mala miala okolo 3 miesiecy, pozniej wyluzowalam i stwierdzilam ze jak zabraknie to bede dokarmiac sztucznym i wszystko sie unormowalo teraz czasem odciagam rano i zamrazam:taniec1:

pat-k -moja je 5, 6 min z jednej piersi i tez sie najada

gusia-sliczny filmik

postaram sie w miare mozliwosci poznawac was, bo sie gubie strasznie ale mam nadzieje ze mi to wyjdzie no i piszecie duzo a ja tak z doskoku najlepiej wieczorem mam czas, ale co bede wam tlumaczyc same wiecie,
troche o sobie:lasso:
mieszkamy z mezem i dwiema coreczkami w Londynie 4,5 roku dobrze nam sie mieszka tylko rodzinki troche brakuje ale sukcesywnie pokolei przyjezdzaja nas odwiedzac, po za tym skype i inne cuda techniki wiec jest ok, Mayeczka przyszla na swiat w domu, mozna powiedziec ze u mnie sprawdzil sie najbardziej niechciany scenariusz ciezarnych nieplanowany porod, gdyz nie zdazylismy do szpitala na czas ledwo karetka 10min przed wyjsciem Mayeczki zdazyla bo nie wiem jakby mial maz tak calkiem porod odbierac:love together:, wstawiem suwaczki pozniej i jakies fotki
serdecznie pozdrawiam

No to widzę, że bardzo się córci do Was śpieszyło :taniec1:

Daffodil
elus.dreptus
katja79

oj ja tez tak mam jak patrze na swoja malutka to czasami mi lzy w oczach stana tak poprostu ze szczescia ze ja mam i ze jest zdrowa...a kobiety w ciazy maja cos w sobie takiego ze zawsze lubilam na nie patrzec teraz zawsze mysle sobie ze jeszcze niedawno ja tak chodzilam a tu prosze Maja ma juz 4 miesiace :)...:)

teraz w 3 miesiacu ciazy jest mojego szwagra zona, srednio sie lubimy ale jak dowiedzialam sie ze jedt w ciazy poczulam sie jakby zazdrosna....
teskie za tym brzuszkiem

Ja jeszcze nie tęsknię :) Może stwierdzicie, że jestem okropna, ale jak widzę babeczkę w ciąży, to jej współczuję, że poród jeszcze przed nią :)

mam to samo :) czesto mówie wtedy: cale szczęscie ze ja to mam za sobą:36_6_3:

Daffodil
lutka
Gunia jak Ty stworzylas filmik w czasie kiedy Maksio spał????? Mi chyba 4 h wszystko zajeło, chyba debil ze mnie.

Lutka to pochwal się filmikiem. No chyba, że to taki bardzo osobisty, to zrozumiemy :)
Cudne zdjęcie w awatarku.

no własnie są w nim moi rodzice, teściowa rodzeństwo i tak mi głupio wystawiac ich na widok bez ich wiedzy :/

lutka
Kamidianka
Ewciaa
witam po szczepieniu było kszyku i płaczu co nie miara :( mała waży mało nadal 5800g i ma 63cm, nadal mamy bebilon pepti przez te problemy skórne :(

gunia sliczny filmik, pamiątka ślizn bedzie

lutka śliczny pluszak a Szymuś słodziak

kami odchudzasz się z czego ??:36_2_13:

Najważniejsze, że Zuzia zdrowa.
Odchudzać to nie, ale trochę rozsądku w żywieniu chcę zaprowadzić.

Ewciaa a lekarz co mówil o wadze Zuzi? Ja mysle ze rosnie Ci zgrabna dziewczynka :)

kami
święte słowa, trza więcej owocow i warzyw jeśc coby kupa miala poślizg:8_5_12:

zażartował że "mama jeść dziecku nie daje", mówił że będzie modelką bo zgrabna dziewczynka rośnie

ona teraz tak ładnie zaczeła jeść 650-690ml daje 2 razy dziennie kleik i nic przez 2 tygodnie prztyła tylko 240g

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

hmmm Ewcia ale 240 na 2 tyg too nie za malo? Nie chce siac niepotrzebnie paniki, ale to nie dużo. Ostatnio jak byłam w przychodni to za mna stała kobieta z majowym synkiem ktory malo tyje, okazało sie ze ma jakąś bakterię. Może zacznij jej podawac zupki?? Pytalas o nie lekarza?

Witajcie,

U nas burza, okna pozamykane, można skonać z duchoty. Zaraz je pootwieram.
Lenka smacznie już śpi, o 20-stej była kąpiel, potem papu i rybka padła zmęczona.

Dzis Lenka rozkoszowała się robieniem bąbli ze śliny, fajnie to wygląda i brzmi niesamowicie hehe.
Poza tym bawi się nogami i piłeczką, więc się śmieję, że wedle życzenia tatusia rośnie mała piłkarka hehe.

Fascynacji zupkami ciąg dalszy, dzisiaj marchewkowa, poszła szybko!
Wczoraj zrobiliśmy zapasy zupek, już takie od 5-go miesiąca, z cielęcinką, kólikiem, kurczaczkiem. Niedługo zacznę podawać.

Lenka coraz ładniej leży na brzuszku, prostuje rączki i bawi się zabawkami w tej pozycji. Kilka razy wyszły jej przewroty, ale to chyba z braku równowagi.

Ewciaa a miała Zuzia robioną morfologię? Bo moja chociaż ładnie przybierała, ale blada, więc lekarka chciała sprawdzić krew, może też warto Zuzi ją przebadać, tak dla świętego spokoju. Moja też wyhamowała z przybieraniem, w niespełna 2 miesiące przytyła 1,5 kg.

lutka widzę, że lubisz zabawy ze zdjęciami :) ja też lubię zmiany :) ladne foto Szymcia.

mama2 a ja bym nie zrezygnowała z masażu, ale skoro mówisz, czym się może skończyć, to faktycznie szkoda fatygować nadwątlonych sił.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png