Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Kamidianka
Własnie cały słoik zupy zjadla, a tak sie obawiałam, że nie będzie lubiła zupek hehe.
Teraz leży i krzyczy i piszczy do misia :)

Czy Wasze dzieciaczki się tymi warzywkami najadają? Bo Kuba opędzluje michę i zaraz głodny :lup: Myślałam, że będzie to bardziej sycące niż mleko, a tu guzik.[/QUOT
Filip sie nie najada,zaraz po warzywkach domaga się mleczka!!!

pat-k
e2e2
pat-k
a to fotki z naszego wczorajszego wypadu do knajpy z kumpela z Moskwy (Polka :)

4 wrzesnia mamy piata rocznice slubu i juz zaczelismy swietowac :D

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!My mamy 3-go a mój brat 6-go.

oo, to rowniez zycze wszystkiego najlepszego! :)

Dodam tylko że my mamy czwartą rocznicę ślubu.

Kamidianka
e2e2
elus.dreptus

hah ja zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy tez mialam pryszcze jak na okres a tu dwie kreseczki pojawily sie na tescie dokładnie rok temu:):) co nie ukrywam bylo dla mnie wielkim zaskoczeniem, zrobilam tect przed wyjsciem do pracy przed 6 rano, heh rece mi sie trzesly do 14:00 nie wiedziala co sie dzieje bylam tego dnia jak na haju, tym bardziej ze wczesniej z moim M sie rozstalismy i w wakacje zaczelismy na nowo sie spotykac...
a jak bylo u Was?(tzn w dzien wiadomosci o ciazy)
Miło tak powspominać ,ja też robiłam rano o 6 tylko już w pracy,tylko u mnie było tak że pierwszy test mi nic nie pokazał ,dopiero w drugim wyszły dwie kreseczki i Hurrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaa !!

To gdzie pracujesz, że tak wcześnie już jesteś w pracy?

Pracuje w barze, godziny pracy są od 6 do 14 albo od 14 do 22 Jak jechałam na rano do pracy to wstawałam o 4.30 żeby jeszcze włosy wyprać,oko umalować i dojechać 10 km, a teraz jak mam maluszka to wcześniej niż 9 nie wychodzę z łóżka i tak mi teraz dobrze że o robocie na razie nie myślę wracać!

matragona
e2e2 No ale dlaczego boisz się ?? przecież zostawisz go pod najlepszą opieką na świecie!!! Ja przynajmneij staram się tak mśleć jak wychodze sama

Ja kilka razy zostawiłam malucha z M i z teściową jak jechałam do szkoły ale za każdym razem bardzo ciężko to przeżyłam.Nawet w szkole na egzaminie myślałam o moim kochanym maleństwie!Tak jakoś zawsze mi ciężko bo wychodzę z założenia że nikt tak jak mamusia nie potrafi zmienić pampersa,dać mleczko i ululać albo przytulić jak trzeba!

Daffodil
Kamidianka
lutka

dla mnie to jest niepojęte ze tyle mlodych ludzi ma swoje domy, skąd bierzecie na to kasę??? szczerze zazdroszczę.

dla mnie to też jest nie do ogarnięcia, może ja jakaś ułomna jestem?

Z tego co pamiętam to e2e2 mieszka z teściami :)

Tak tak mieszkamy z teściami tylko dostaliśmy całą górę dla siebie a jest ok 100mkwadratowych i też kupe kasy poszło na wykończenie tego i na dobudowanie ganku,osobnego wejścia itp.Mój M pracuje od rana do wieczora a w weekendy prowadzi działalność muzyczną i dlatego mogę sobie pozwolić na to żeby na razie nie wracać do pracy.

Witam was totalnie zakrecona...M cale dnie w pracy i ja z 2 dzieci ..Klaudia szkola i ledwo daje rade .. Coreczka zadowolona , dzis ja zaprowadzilam o 8.00, pchełke z takim wielkim plecakiem o 10.30 ja odbieram ...

a maks zywe srebro za dnia aniolek wczoraj na placu spal 2 godziny , bylismy łacznie 5 godzin a w nocy pobudka o 23.00 2.00 i o 6.00 go musiałam na spiocha nakarmi bo spał w najlepsze a mi cyce chciało rozerwac

mama2
i z placu zabaw fotki a na ostatnim Maksio z moim tata[ATTACH]13042[/ATTACH]

[ATTACH]13043[/ATTACH]

[ATTACH]13044[/ATTACH]

[ATTACH]13045[/ATTACH]

Mama2 ale śliczny jest Maksik.
A tata przystojniak jak sie patrzy.

Ja kobietki tylko sie witam i spadam na targ.
Byłyśmy z Julcia na USG bioderek.............no i bioderka są zdrowe.
Ja byłam u gina i wszystko w porzo.......a stracha miałam jak przed pierwszym razem.
Tesknie.:36_3_17:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

e2e2
matragona
a co to jest pilates bo ja nie wiem?

Pilates to jest system ćwiczeń fizycznych którego celem miało być rozciągnięcie i uelastycznienie wszystkich mięśni ciała. Ćwiczenia te mają na celu: wzmocnienia mięśni bez ich nadmiernego rozbudowania, odciążenia kręgosłupa, poprawy postawy, uelastycznienia ciała, obniżenia poziomu stresu oraz ogólnej poprawy zdrowia osób ćwiczących.

Dziek,i to faktycznie by mi sie przydało!Kurka wodna tylko ja mam taki problem że boję sie zostawiać Filipa z kimkolwiek nawet z M!!!!
NO to faktycznie problem. Ja sie juz z tego w pierwszym miesiecu wyleczylam. Przeciez M mu krzywdy nie zrobi. Musisz innym troche zaufac a odetchniesz :-)

e2e2
matragona
e2e2 No ale dlaczego boisz się ?? przecież zostawisz go pod najlepszą opieką na świecie!!! Ja przynajmneij staram się tak mśleć jak wychodze sama

Ja kilka razy zostawiłam malucha z M i z teściową jak jechałam do szkoły ale za każdym razem bardzo ciężko to przeżyłam.Nawet w szkole na egzaminie myślałam o moim kochanym maleństwie!Tak jakoś zawsze mi ciężko bo wychodzę z założenia że nikt tak jak mamusia nie potrafi zmienić pampersa,dać mleczko i ululać albo przytulić jak trzeba!

MOj Ma radzi sobie z tym wszytkim tak samo dobrze jak ja. Maksio nie widzi roznicy i z tata szczesliwy. Daj M szanse!

matragona
Gunia sto lat dla Maksia!!!

Próbowałam dziś zapisać Filipka na zajęcia na basenie i dopiero udało mi się na październik umówić :( szkoda mały pewnie zapomni już jak się pływa.

Uciekam babeczki, jakaś padnięta jestem. Mieliśmy dziś ciężki dzień, wieczorem byłam na areobiku i coś czuje że jutro będą straszne zakwasy buuuuu, jutro ide jeszcze na jakąś gimnastyke na takich dużych piłkach mam nadzieje, że zakwasy nie popsują mi planów.

a co do wożenia dziecka na rowerze w specjalnych "siedziskach" (chodzi mi o takie bagażniki) to wg opini Pawła Zawitkowskiego nie powinno się do 3 roku życia dziecka. Chodzi głównie o to, że jak się jedzie po nierównościach to osoba pedałująca amortyzuje się opierając stopy o pedały, a taki dzieciaczek nie ma wyjścia i wszystkie drgania idą na kręgosup. Widziałam też rodziców, którzy wozą dzieci w przyczepkach - ale co zabawne też gdzieś przeczytalam, że można za nią dostać mandat, co z koleji mnie nie dziwi bo straż miejska w Krakowie potrafi się do wszystkiego przyczepić.

Dobranoc babeczki
Oj widze, ze wzielas sie za siebie na calego. Zazdroszcze motywacji.

mama2
Witam was totalnie zakrecona...M cale dnie w pracy i ja z 2 dzieci ..Klaudia szkola i ledwo daje rade .. Coreczka zadowolona , dzis ja zaprowadzilam o 8.00, pchełke z takim wielkim plecakiem o 10.30 ja odbieram ...[ATTACH]13039[/ATTACH]

[ATTACH]13040[/ATTACH]

[ATTACH]13041[/ATTACH]

a maks zywe srebro za dnia aniolek wczoraj na placu spal 2 godziny , bylismy łacznie 5 godzin a w nocy pobudka o 23.00 2.00 i o 6.00 go musiałam na spiocha nakarmi bo spał w najlepsze a mi cyce chciało rozerwac
Mama2 - widze ze idzie ku lepszemu Maksiowi. U nas nastroj bardzo pogodny tylko problemy z zasypianiem i placz wtedy i marudzenie. Bez flachy albo cycka nie daje rady zasnac. Coz bedziemy potem oczyc zasypiania od nowa.
Klaudynka tak do Ciebie podoba na pierwszych dwoch fotach - szok! Sliczna dziewczynka.

matragona
Gunia sto lat dla Maksia!!!

Próbowałam dziś zapisać Filipka na zajęcia na basenie i dopiero udało mi się na październik umówić :( szkoda mały pewnie zapomni już jak się pływa.

Uciekam babeczki, jakaś padnięta jestem. Mieliśmy dziś ciężki dzień, wieczorem byłam na areobiku i coś czuje że jutro będą straszne zakwasy buuuuu, jutro ide jeszcze na jakąś gimnastyke na takich dużych piłkach mam nadzieje, że zakwasy nie popsują mi planów.

a co do wożenia dziecka na rowerze w specjalnych "siedziskach" (chodzi mi o takie bagażniki) to wg opini Pawła Zawitkowskiego nie powinno się do 3 roku życia dziecka. Chodzi głównie o to, że jak się jedzie po nierównościach to osoba pedałująca amortyzuje się opierając stopy o pedały, a taki dzieciaczek nie ma wyjścia i wszystkie drgania idą na kręgosup. Widziałam też rodziców, którzy wozą dzieci w przyczepkach - ale co zabawne też gdzieś przeczytalam, że można za nią dostać mandat, co z koleji mnie nie dziwi bo straż miejska w Krakowie potrafi się do wszystkiego przyczepić.

Dobranoc babeczki

A na jaki basen będziecie chodzić? I czy są to specjalne zajęcia dla takich maluszków, z instruktorem itp? A koszt jaki?

Dzięki za informację o fotelikach rowerowych, w takim razie pewnie jeszcze się wstrzymamy.