Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elwira
a to mój krzykacz w akcji bo krówka z nim nie chce gadać i w ogóle kazali mu leżeć
YouTube - Adaś Zły :)

Elwira super Adas rozmawia :)

moja Olenka to normalnie cudna tak slicznie sama zasypia ze w szoku jestem a wcale jej nie uczylam a czasem rozmawia z balonem-biedronka a potem nyna :)
a Oliwia to wogole zlote dziecko.jednym slowem mam cudowne dzieci :smile_move:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Jola22 same miłe wiadomości!Brawo dla Juleczki następna akrobatka,Filip jeszcze z takimi fikołkami jeszcze w lesie ale za to namiętnie ssie paluszki u nogi.
Zostaniesz ciocią,gratulację a może zostaniesz chrzestną???Przy pierwszej wizycie u gina powiedziałam do niego że jak będzie bolało to mu rękę odgryzę a on na to że ręka to mu się przyda jak coś to cytuje........lej mnie po łbie!Haha mój gin to bardzo fajny facet z poczuciem humoru i dobrym podejściem do pacjentek.Oby wizyta u ciebie obyła się bezboleśnie !:36_2_54::36_2_54:

gunia43
Rany!!! Juz nie wiem czy to zeby czy to skok. MOje dziecko sie normalnie jakos cofnelo. Zasypia tylko pry cycku i nie da rady inaczej. Zasnal pol godziny temu oprz ycyc i obudzil sie z placzem i niewyspany i znow tylko do cycka. Wiec dalam mu a on pocaganal pare razy i znow zasnal. Zalamka :36_2_13:

to może skok jednak, przy zębach na dziąśle robią sie takie pęknięcia tzn widać gdzie wyrośnie ząbek zazwyczaj pierwsze wyrastają jedynki dolne

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

mama2corun
witam kochane Oliwka w szkole M z Ola spia a ja mam czas na forum:smile_move::36_1_21:
Guniu na dziaselka polecam Sachol bardzo dobry zel jak Oliw zabkowala ona zaczela jak miala 10 miesiecy to rewelka raz posmarowalam i spala cala noc spokojnie a te dla boboti czy jakos tak o dupe rozbic.
mama2 pewnie juz w szkole jestescie ale wieeelkie buziaki dla naszej pierwszoklasistki
Lutka super ze chrzciny udane no i ze lekarki niebylo to przynajmniej masz skierowanie i zmien lekarza.
Kami spozniona jestem jak zwykle ale szczerze wszystkiego najlepszego zycze:zostań moją!:
no i kilka fotek objecanych z placu zabaw z tatkiem :smile_move:
aaGuniusliczne zdjecie Maksia!!!ah i Maksio dzis 4 miesiace konczy wieeelkie buziaki z tej okazji

Wspaniałe zdjęcia. Zwłaszcza to ostatnie, na którym jesteście wszyscy razem.

katja79
hej babeczki witam poniedzialkowo moja mala poplakuje w łóżeczku oczywiscie ma spac jak narazie nie ma tragedi uzala sie nad sobą...
wiec ide poczytac co popisalyscie...

napiszcie mi prosze jak jest u Waszych maluszków jak zasypiaja czy tez marudza? bo nie wiem czasami zasypia bardzo szybko a czasami jeszcze poplacze pomarudzi nie wiem czy tak powinno byc?

U od samego początku nie było problemu z zasypianiem,jeszcze ani razu w nocy nie płakał tylko stęka czasami bo po kilka godzin produkuje kupę.Wieczorem po butli to jest odniesiony do swojego łóżeczka ,włączam elektryczną nianię i już w kuchni z M grasujemy a Filip sam zasypia a trwa to zazwyczaj kilka minut.W dzień jak jest na podwórku to też zasypia bez problemu natomiast jak jesteśmy w domu o 13 bo czekam jak zaśnie i zawsze biorę się za obiad to od jakiegoś czasu zawsze jest lulanie na rączkach i tak 5 minut tylko.Filip zawsze wtula się w pieluszkę i jak zasypia to zawsze zaciągnę sobie ją tak bardzo na twarz że go nie widać a ja zaglądam pod pieluszkę to jak nie śpi to jeszcze się do mnie uśmiechnie ,fajnie to wygląda,a jak uśnie to od razu zabieram pieluchę żeby mi się nie przydusił.Nie pamiętam żeby płakał przy zasypianiu.

katja79
mama2corun
no i Olusia wrocila do normy :) ze spaniem tak mi sie wydaje :) dzis wstala po7 a teraz o10 zasnela pewnie z godzinke pospi :) no to ja lece cos zrobic sobie do jedzenia :)

no to super moja tez własnie zasneła wstaje o 8-8.30 a o 10 juz spiaca ale co tam skoro potrzebuje...

oj wiecie tak sie ciesze ze sama zasypia :36_7_8: czasami nosilam ja z godzine i marudzenie bylo nieziemskie juz nie wspomne jak z cyckiem przy niej lezalam zeby sie wyspala chociaz troszke bo jak jej wyjmowalam z buzi to odrazu byly oczy otwarte i marudzenie a teraz prosze :)

Od razu wam dwóm jest lżej,oby już tuż tak jej zostało to będziesz zadowolona i wyspana!!!

Wiki20pl
Witam Was Kochane !!!

Dawno nie zaglądałam. W weekend bylismy na dużych zakupach do nowego domku. Kupiliśmy między innymi umywalke do łazienki, tapete, drzwi do łazienki i takie drobne rzeczy :ehhhhhh: jest tego troche, a ile jeszcze trzeba kupic :ehhhhhh:

Majcia rwie się strasznie do siadania. Nie wiem czy to nie za wczesnie no, ale nie moge jej zabronic
My z M mieszkamy 5 lat w domku i pamiętam te chwilę jak zastanawialiśmy się nad kolorem płytek do łazienki albo formatem szafek kuchennych,do tej pory jeszcze zostało parę rzeczy do zrobienia np.jak barierka na balkon bo nie długo Filip będzie i tam zaglądał to barierka musi być!Sprawiało mi to dużą radość!Tobie na pewno też a jeszcze większe szczęście mieć już swoje cztery kąty.
Brawo dla Majeczki ,Filip identyko siedzi

gunia43
pat-k
Guniu jesli Maksiu jest poza tym caly dzien pogodny, to faktycznie nie brzuszek. moze cos mu sie sni? odreagowuje moc wrazen :)

Wiki a planujecie jakies wieksze zakupy w IKEA do konca wrzesnia? jesli tak, to przesle ci cos

mama2 jesli o 14.20 bedziesz w domu to i tak wspaniale. ja nadal nie wiem ile bede mogla byc z Tosia, ale na pewno jak pojde do pracy to do okolo 18 :(
Patka - juz nie jest pogodny przez cyly dzien tylko przez czesc do poludnia, ha, ha!!! Cholera wie o co biega. Moze faktycznie zeby ida, bo ma taki jakby napady zlosci i gryzie zabawki i sie zlosci. Coz. Musze to rozpracowac albo liczyc ze samo przejdzie, bo sie wykonczymy i ja i on. dziaselka macalam i nic tam nie czuje. MOze skok albo cos czego na razie nie umiem rozszyfrowac. Oj. Myslalam ze dzisiaj bedzie lepeij ale sie przeliczylam. Zal mi go i siebie bo ledwo co chodze przez te nerwy kulszowe. Doslownie zgieta w pol jestem. Dobrze ze M wrocil wczesniej dzisiaj to mnie odciazy. Jak nie urok to sraczka, he, he!!!
Guniu Filip też w złości gruzie wszystko co mu pod rękę podejdzie.I to nie jest już pakowanie łapek do uzi tylko pchanie i gryzienie wszystkiego,może tak bardzo się nie złości ale bardzo zaciska dziąsełka jak ma coś w buzi i sama nie wiem czy to zęby,pewnie juz coś się tam kształtuje!Co do pleców to współczuje mnie też bardzo bolą,ale nerwy kulszowe to powalają na kolana!:zostań moją!:

elus.dreptus
witam ponownie:) DZiewczyny jak sadzicie czy czeste podrozowanie ma jakis negatywny wpływ na dziecko?? mam tu na mysli np co tydzien lub dwa do rodzicow na weekend lub do kogos w odwiedziny na kawe(roze osoby)

Bez przesady przecież dziecko też potrzebuje kontaktów tym bardziej teraz jak poznaje tyle nowych doznań!Już nie są tygodniowymi niemowlakami żeby trzymać po kloszem!My jeździmy jak tylko jest do tego okazja i Filip uwielbia podróżować!Nie masz co się obawiać!

elwira
a to dowód na to jak mu smakują chrupki :)

Bratowa dawała swojemu synowi jak miał 4 miesiące na kupy żeby nie miał takich twardych.

Widać że mu smakują,jejku ja to bym się bała że się uklei albo zakrztusi,nawet zmiksowaną marchewką jeszcze przez sito przecieram żeby jakaś drobinka nie wpadła tam gdzie nie trzeba.

lutka
Kami masz urodzinki???? 1000 lat kochana

dziewczynki sam chrzest był krótki i treściwy :) 15 minut i wsio. Szymus byl przegrzeczny i raz sobie głośno beknął :D ministrant ledwo powstrzymywal smiech, a M. bał się ze i ja zacznę się smiać. Generalnie bardzo mi się podobała taka forma chrztu - cicho, rodzinnie i intymnie. Takie uroczystości lubię :)

a obiad? no jak obiad, wszystko ok. Ciocia oczywiście nie przyszła a jej corka ktora sama zdeklarowała się ze da znac czy przyjdzie czy nie, nie dość ze nie przyszła to nie zadzwoniła.

Jak fajnie że Szymuś był grzeczny,a to beknięcie to tak miało być na polepszenie humorku.
My mamy już w sobotę a mi się już śnią głupoty,zawszę jak coś przeżywam to mi się śnią różne dziwne rzeczy.

matragona
Witam wieczorową porą
Czytam i czytam i Wasze słoneczka rozwijają się w zabujczym tempie :) GRATULUJE
Ja dziś w końcu wyrwałam się z domu, postanowiłam zapisać się na jakiś areobik czy coś ;)
Wychodząc z domu wracałam się jeszcze chyba ze 4 razy bo moje dziecko postanowiło urządzić histerie - wogóle jakoś ostatnio złości się okrutnie - mój M w końcu wygodnił mnie no i poszłam...
Moje mocne postanowienie polepszenia kodycji zaczełam od pilatesu. Dziewczyn wstyd się przyznac ale ja na pilatesie na moment zapomniałam o dziecku, że ono tak strasznie żałośnie płakało jak wychodziłam, o tym ze tata go dziś sam kąpie itd. (Mój M przeważnie go myje sam ale, gdy ja mam na nich oko jestem spokojniejsza). No mówie Wam totalny relaks. Jutro ide spróbować zajęć z areobiku.
Kończe Was czytac do końca i ide spać. Spokojnej nocki i kolorowch snów

a co to jest pilates bo ja nie wiem?

Daffodil
lutka
elwira
Lutka niby Adaś robi kilka rzeczy szybciej ale są takie których nie robi a powinien np nie obraca się z pleców na bok, z boku na plecy jest ok , w wodzie i tylko w wodzie z brzuszka na plecy dlatego daje bardzo mało wody do kąpieli albo wcale nie obracam go na brzuszek :) no ale nie panikuje bo inne rzeczy lecą do przodu w końcu wszystko się wyrówna

Szymon lezac na plecach lezy na plechach i ani myśli coś zmienić.

Kuba przekręca się na boki, ale skubany robi to tylko podczas zmiany pieluchy :glass:

mój też ja mu pieluchę zmieniam

gunia43
Kamidianka - ja musze sie pochwalic, ze narobilam marchewki dla Maksia. Ugotowalam tak jak Daffidil, zmiksowalam i do sloiczkow po jednej odmierzonej porcji. Smakuje epiej niz ta gotowa. Maksio zajadal az milo. Troche maselka dodalam zamiast oliwy. Nie wiem czy dobrze ale co tam. Jutro dodam oliwy, bo zamrozilam sama a dopiero do gotowej podgrzanej bede dodawac tluszcz. Z 3 marchewek wyszlo mi 5 porcji. Dodalam troche wody, zeby mialo lzejsza konsynstncje, bo za bardzo geste wyszlo.
Zamierzam kupc ziemniaki i seler bio i tez porobie zupki z marchewka.

z tym selerem to też słyszałam że uczula,ale czemu nie spróbować!

katja79
gunia43
Kamidianka
guniu Twój rzadkie, a moja twarde stolce. Czy przy zębach to tylko rozwolnienia sa typowe?

Ponoc tak. Tak dzisiaj czytalam i tak twierdzi moja sasiadka, ktorej synek zawsze mial lekkie biegunki jak zabkowal. Moze w druga strone tez. Jeszcze poczytam to napisze jak sie dowiem.
Kami - nie wiesz ile to ma trwac to zabkowanie bo ja juz zwatpilam. Dzeicka nie poznaje i szkoda mi go bardzo.

oj ja tez nasłuchalam sie o biegunkach na zeby od kolezanek a co do czasu trwania takich objawów to jest to zupelnie róznie jednym dzieciom szybko zabki wychodza i bezbolesnie a inne bidulki mecza sie długo oby tylko nasze sie nie namordowaly.
Gunia ale te zele sa podobno bardzo dobre moze tez zalezy jaki ale moje dziewczyny chwaliły je sobie.
czytałam że dziecko czym później przechodzi ząbkowanie to jest lepiej bo mniej gorączkuje i nie jest marudne