Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

witam sie sobotnio, u nas leje jak z cebra od rana. ulicami pewnie plynie rzeka

moj M wczoraj zajrzal na ten dach i nic nie znalazl,
nowa teoria M, ze nietoperz sie zderzyl... z tego co wiem, to nietoperze nie uderzaja w przedmioty w nocy, zwlaszcza w przedmioty wielkosci budynku

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
Daffodil
Kamidianka
Witajcie,

Upał niemiłosierny. Zaliczyliśmy mimo to spacer.
Byłam u lekarza, Lenka z tatusiem dzielnie czekali na zewnątrz.

A przed chwilą dopiero Lenka usnęła. O matko, jakiej histerii dostała. Od kilku dni nie umie sama się wyciszyc po południu i od marudzenia przechodzi w bek. Dzisiaj jednak przeszła samą siebie. Aż mam straszne nerwy, bo miałam na nią nerwy i az krzyknełam :(( Rany, nerwy mam w rozsypce. Na rączkach bylo dobrze, nawet usnęła, a jak ją delikatnie odłożyłam, to histeria. Chyba się czegoś wystraszyła, bo miała wielkie oczy i strzelała nimi na boki. No i słone czółko, jeśli wierzyć przsądom.

Muszę teraz się zebrać do kupy i coś porobić, bo jestem w polu. Obiadu brak, nie posprzątane i w ogóle.

Kuba się dokładnie tak samo zachowuje, jak jest strasznie zmęczony. Na rękach dobrze, ale jak się go odłoży do łóżeczka, to od razu wrzask jakby go ze skóry obdzierali. Ostatnio z reguły smoczek na wyciszenie pomaga, bo znów się ze smokiem przeprosił.
To moj ma na odwrot. Jak jest bardzo zmeczony to na rekach zaczyna wydziwiac i sie prezc a jak sie do lozeczka odlozy to tylko smoka chce i zeby dac mu swiety spokoj. Tak jest z reguly choc sa i wyjatki.

Tosia tez marudzi na potege jak juz chce do lozeczka. potem jeszcze chwile patrzy na stateczek albo bawi sie swoimi paluszkami i zasypia

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2corun
ehh dziewczyny wkur.... mnie juz ta nasza firma bo kur.... co wieczor sama siedze poprostu beczec juz mi sie chce z tego bo jak ludzie wracaja z pracy po17 to zaczynaja sie tel wizyty itp poprostu mam juz tego dosc!!!!!!!!!!!!!
sorki ale zle mi a komu mam sie wyzalic M tego nierozumie....wlasnie go zjebalam przez tel bo naprawde mam dosc!!!bo jakos inni wlasciciele biur pracy nielataja po swoich pracownikach i nietlumacza im tego czy tamtego niepomagaja w przeprowadzkach itp.wszystkiego sa granice...

ech, trudne to. bo z jednej strony wlasciciel firmy musi byc bardzo zaangazowany i nie ma normowanego czasu pracy, ale jesli dzieje sie to juz kosztem rodziny, to niedobrze :/
a nie mozna jednego z pracownikow, zaufanego i sprawdzonego zrobic kims w charakterze "brygadzisty"? zeby czesc spraw z ludzmi wyjasnial?

katja79
hej babeczki ja znów po dwudniowej nieobecnosci zaglądam..ehhh dzialo sie u nas nie dosc ze mala tym sokiem z marchewki niezle zakleilam bo zrobic bidulka kupy nie mogla w koncu zrobila czwartego dnia ale co sie biudulka naplakala to masakra, no a dzisiaj zaczelam nauke zasypiania w łózeczku ta metoda o której pisalam i wstawialam linki i powiem Wam ze moje dziecko bylo niesamowite troszke poplakala nie powiem ale po czterech dzremkach w ciagu dnia wieczorkiem zasnela po 10 minutach mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej kurcze gdyby ssala smoka to bylaby rewelacja bo ewidentnie brakuje jej ciumkania no ale i tak jestem z niej dumna a ze naczytalam sie o tym zsypianiu i zdrowym snie dzieci tyle co nie miara to jestem przekonana ze wyjdzzie to na dobre nie tylko mi ale i malej...
no nic teraz poczytam co u Was i smigam spac dzisiaj posprzatalam całą chałupe na błysk i jakas ledwo zywa jestem

Gunia śliczne zdjęcie Maksia pod suwaczkiem!!!:smile_jump:

o jak wspaniale! gratuluje! Majeczka bedzie zdrowo sie regenerowala i mama odzyje

Kamidianka
katja79
e2e2

ale głupie pytanie zadałam!Wy też macie wrażenie że po porodzie wam się mózg skurczył?bo mnie to na pewno!Nawet na zakupy jak jadę to muszę mieć listę bo inaczej połowę rzeczy zapomnę kupić.

oj mi to sie juz w ciazy skurczyl i jakos do swoich rozmiarów wrócic nie chce:D

Oj, mnie się skurczył potencjał zdecydowanie, lotność spadła, pamięc szwankuje, spostrzegawczość mierna, jednym słowem chyba mi się sturlał rozum do sadzawki :)

mi moj rozum chyba Tosia wysysa...

katja79
mama2corun
Katja po pierwsze to brawa dla Ciebie a drugie dla Majeczki ze tak fajnie sobie radzicie z zasypianiem :36_2_25:
a Olenka goraczki niemiala tylko spioszek a ja wczoraj sie niemartwilam tylko ze dzis trzeci dzien spiocha wiec dlatego troszke sie zmartwilam ale mysle ze jutro juz do normy wroci.no i nawet jak to ja ja budzilam to i tak sie smiala wiec dobrze :)

fajnie ze macie juz to za soba my w przyszlym tygodniu sie szczepimy i az sie boje na sama mysl pierwsza dawke mala zniosla super zero objawów ale podobno po drugich juz nie jest tak rózowo a ja jaos strasznie sie boje ze dostanie temperatury ostatnio kupilismy termometr canpolu z gietka koncówka dla dzieci ale chyba nie jest zbyt wiarygodny...nie wiem jak ja jej kiedys temperature zmierze w tyłku sie boje zwykłym terometrem a pod pacha tez chyba malo realne u tak malego dziecka...ehhhh rozterki młodej mamy:lup:

Tosi mierzylam w pupce i rechotala caly czas :)) mimo goraczki miala dobry humor. sloneczko moje kochane

Katja nawet jesli Majeczka zagoraczkuje, to czopek na pewno pomoze. u nas goraczka spadla od razu po czopku

mama2
witam sie po suuper przespanej nocce:36_2_25:
wczoraj maksio zdrzemnal sie o 19.00 i musialam go obudzic 20 minut po 19 bo balam sie ze bedzie problem ze spaniem . o 20.00 kapiel i cyc a potem 50 minut usypiania (wlasnie przez ta drzemke) Maksio wyczul ze tata chce mamie masarz zrobic i jak zawsze zasypia w 5 minut tak teraz w 50 ! ale usnał wkoncu a mama doczekała sie masarzu...hm ale bylo przyjemnie:D maksio dzentelmen ani razu nie przszkodzil i spał a obudzil sie o 2.00 i 4.00 :36_2_4:

Brawo dla was!!!Co noc to będzie lepiej!Zazdroszczę masażu!

Wiki20pl
Kamidianka
Daffodil

Zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach i łyżką wygnieć na sitku.
Na początek możesz dać parę łyżeczek, bo bezpieczniej. Chociaż ja od razu z sokiem jabłkowym pojechałam z butli :)

ja tak samo :)

A moja Majcia nie chce pic z butelki i musze jej soczki dawać łyżeczką
u nas tak samo z bulelki nie tylko łyżeczka

Ewciaa
e2e2
Ewciaa

no tak miała termin na październik

ale głupie pytanie zadałam!Wy też macie wrażenie że po porodzie wam się mózg skurczył?bo mnie to na pewno!Nawet na zakupy jak jadę to muszę mieć listę bo inaczej połowę rzeczy zapomnę kupić.

oj ja to mam często tak więc sie nie przejmuj

to Fajnie że nie jestem sama!

witam dziewczynki kochane
Gunia kacik Maksia sliczny i taki schludny pieknie :)
mama2 ja niewiem ale nieboisz sie takie fotki swoich chlopakow wstawiac jeszcze Ci ktos ich ukradnie....a tak na powaznie to wspanialy widok.no i super ze sie wyspalas Maksio zaczyna "dorastac"
Ewcia brawa dla Zuzi za przewroty :) moja Olcia tez juz sie przewraca ale to komicznie wyglada bo podczas przewracania otwiera buzie jak ptaszek ktory chce jesc i piszczy przy tym widocznie to jej pomaga hihi

a ja tak posprzatalam wlasnie koncze obiadek gotowac i super jakos mi dzis :)a bo Ola znowu spi :( no w wekend niebede szalec poczekam do wtorku bo wtedy nasza lekarka jest i chyba pojde bo to juz 4 dzien po szczepieniu a ona tak wstala o8 o9 juz spac poszla wstala o10.30 a o12 juz spac i dalej spi.i to miedzy tym spaniem to musze ja caly czas pilnowac bo tak to po40 minutach juz zasypia....dziewczyny martwie sie :( i na dodatek widocznie mniej je :( kurcze 5 minut spedza przy cycku :(

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
mamuśki co z soczkami? mam marchewkę i chce małej zrobić... ale nie wiem zabadzo jak może ciś poradzicie??

dawać z butli? czy łyżeczką?

Na początek możesz dać parę łyżeczek, bo bezpieczniej. Chociaż ja od razu z sokiem jabłkowym pojechałam z butli :)

:23_30_126:Jeśli podam dziś to póxniej kiedy ??jestem zielona w tych sprawach....2 razy w tygodniu? a kiedy moge wprowadzić sok z jabłuszka?
Nam p.doktor kazała tydzień podawać marchewkę(bo nie wszystkie dzieci ją tolerują)drydi tydzień samo jabłko a 2 tygodniach ja dziecku nic nie jest to można mieszać jabłko z marchewką.

Ewciaa
mama2corun
ehh dziewczyny wkur.... mnie juz ta nasza firma bo kur.... co wieczor sama siedze poprostu beczec juz mi sie chce z tego bo jak ludzie wracaja z pracy po17 to zaczynaja sie tel wizyty itp poprostu mam juz tego dosc!!!!!!!!!!!!!
sorki ale zle mi a komu mam sie wyzalic M tego nierozumie....wlasnie go zjebalam przez tel bo naprawde mam dosc!!!bo jakos inni wlasciciele biur pracy nielataja po swoich pracownikach i nietlumacza im tego czy tamtego niepomagaja w przeprowadzkach itp.wszystkiego sa granice...

współczuje...wiem co to znaczy mojego tez często nie ma wieczorkami w domu....buziaczki dla Ciebie.....a Twój M chyba chce wszytskim pomóc i dlagego ale mógłby czasmi zwolnić
Po prostu jest za dobry i kto go poprosi o przysługę to nie potrafi odmówić.Mój M jest taki sam ale dlaczego kosztem rodziny?Są sprawy ważne i mniej ważniejsze jak ja to tłumaczę swojemu M,a rodzina jest na pierwszym miejscu i musi to zapamiętać,zresztą ty też masz prawo się czuć zmęczona i potrzebować pomocy ze strony M,na pewno i nie odmówi!

Ewciaa
Ewciaa
no ta ja już soczek zrobiony dałam z butli i coś niebardzo małej smakuje.....ale pociągła raz sukces

spróbowałam z łyżeczki i wiele lepiej:36_2_25: 4 łyżeczki narazie wypiła, a ile daliście na pierwszy raz tego soczku ????
Ja kilka łyżeczek,nie liczyłam ile ale ok 5-7.takich małych plastikowych.Teraz to miksuję bardzo drobno marchewkę i jabłuszko i wchodzi mi taka papka jak te gotowe co są w słoiczku i bardzo mu smakuje.

mama2corun
witam dziewczynki kochane
Gunia kacik Maksia sliczny i taki schludny pieknie :)
mama2 ja niewiem ale nieboisz sie takie fotki swoich chlopakow wstawiac jeszcze Ci ktos ich ukradnie....a tak na powaznie to wspanialy widok.no i super ze sie wyspalas Maksio zaczyna "dorastac"
Ewcia brawa dla Zuzi za przewroty :) moja Olcia tez juz sie przewraca ale to komicznie wyglada bo podczas przewracania otwiera buzie jak ptaszek ktory chce jesc i piszczy przy tym widocznie to jej pomaga hihi

a ja tak posprzatalam wlasnie koncze obiadek gotowac i super jakos mi dzis :)a bo Ola znowu spi :( no w wekend niebede szalec poczekam do wtorku bo wtedy nasza lekarka jest i chyba pojde bo to juz 4 dzien po szczepieniu a ona tak wstala o8 o9 juz spac poszla wstala o10.30 a o12 juz spac i dalej spi.i to miedzy tym spaniem to musze ja caly czas pilnowac bo tak to po40 minutach juz zasypia....dziewczyny martwie sie :( i na dodatek widocznie mniej je :( kurcze 5 minut spedza przy cycku :(
ja bym w poniedziałek dla świętego spokoju pojechała na kontrolę do p.doktor, na pewno jest wszystko dobrze ale nie zaszkodzi przebadać.

e2e2
katja79
hej babeczki ja znów po dwudniowej nieobecnosci zaglądam..ehhh dzialo sie u nas nie dosc ze mala tym sokiem z marchewki niezle zakleilam bo zrobic bidulka kupy nie mogla w koncu zrobila czwartego dnia ale co sie biudulka naplakala to masakra, no a dzisiaj zaczelam nauke zasypiania w łózeczku ta metoda o której pisalam i wstawialam linki i powiem Wam ze moje dziecko bylo niesamowite troszke poplakala nie powiem ale po czterech dzremkach w ciagu dnia wieczorkiem zasnela po 10 minutach mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej kurcze gdyby ssala smoka to bylaby rewelacja bo ewidentnie brakuje jej ciumkania no ale i tak jestem z niej dumna a ze naczytalam sie o tym zsypianiu i zdrowym snie dzieci tyle co nie miara to jestem przekonana ze wyjdzzie to na dobre nie tylko mi ale i malej...
no nic teraz poczytam co u Was i smigam spac dzisiaj posprzatalam całą chałupe na błysk i jakas ledwo zywa jestem

Gunia śliczne zdjęcie Maksia pod suwaczkiem!!!:smile_jump:

Bidulka Maja to musiała się na stękać przy tej kupie,Filip też tak miał kiedyś to sama się zdziwiłam ile z niego wyleciało potem.Dzisiaj stękał od 3:30 do białego rana,stękał ,spał jadł cycka i tak w kółko aż o 10 strzelił kupsko takie że nie wiedziałam jak się zabrać do niego!Dziewczyny czy wasze dzieci robią twarde kupy jak dorosły człowiek???Bo nam się takie kupsko trafiło,dziwne bo w połowie twarde a w połowie rzadkie?Może to ta marchewka??

Kuba na razie wali kupska typowe dla dziecka karmionego piersią, czyli musztarda :)
Dzisiaj była piękna pomarańczowa po marchewce, ale też dość rzadka.

mama2
witam sie po suuper przespanej nocce:36_2_25:
wczoraj maksio zdrzemnal sie o 19.00 i musialam go obudzic 20 minut po 19 bo balam sie ze bedzie problem ze spaniem . o 20.00 kapiel i cyc a potem 50 minut usypiania (wlasnie przez ta drzemke) Maksio wyczul ze tata chce mamie masarz zrobic i jak zawsze zasypia w 5 minut tak teraz w 50 ! ale usnał wkoncu a mama doczekała sie masarzu...hm ale bylo przyjemnie:D maksio dzentelmen ani razu nie przszkodzil i spał a obudzil sie o 2.00 i 4.00 :36_2_4:

No to rewelacja! Maksiu dorośleje i śpi coraz lepiej :) Brawa.

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
mamuśki co z soczkami? mam marchewkę i chce małej zrobić... ale nie wiem zabadzo jak może ciś poradzicie??

dawać z butli? czy łyżeczką?

:23_30_126:Jeśli podam dziś to póxniej kiedy ??jestem zielona w tych sprawach....2 razy w tygodniu? a kiedy moge wprowadzić sok z jabłuszka?

Najlepiej podawać parę dni pod rząd (3-5 powinno wystarczyć) i jeśli nie pojawi się żadna reakcja alergiczna, to można wprowadzić coś nowego.