Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
dziewczyny prosze jutro o kciukasy poniewaz o 8 razno jedziemy z Nikusiem do Manchesteru po parszport z przewoznikiem martwie sie bo ja sie boje takich wyjazdow jak kogos nie znam jak jezdzi:noooo: dam znac jak wroce a tak pozatym mam nadzieje ze mnie facio nie wystawi do wiatru i przyjedzie:noooo:
oj M. nie dostal wolnego a pozatm powiedzieli mu ze jak zadzwoni ze nie przyjdzie to go zwolnia.

trzymam kciuki o własnie mineła 8 :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k
Ewciaa
na koniec się witam bo nawet nie wiem czy dziś się zdąrzyłam przywitam....
moja zuza wczoraj zjadła ok.17.30 zasneła ok.21 i w nocy wstała dopiero o 4:noooo: i spała do 10.00:noooo: normalnie byłam w szoku

a u mnie znów problemy tym razem finansowe jestem zła i smutna..ryczeć mi sie chce....ale co ja będe wam tu truć...staram się nie myśleć....

Ewcia sprobuj myslec pozytywnie. Twoj M nie chce sprobowac poszukac innej pracy? dopoki ma zatrudnienie moze spokojnie w miare rozejrzec za czyms lepszym
tule Cie mocno i na prawde wspolczuje

w naszym małym misteczku cieżko o prace...lepszej chyba nie znajdzie nie zarabia najgorzej i ma weekendy wole...on jest kierowcą wiec musiał bym na długie trasy jeździć a bała bym sie go puszczać na tydzień dwa w tirze żeby tam spał w nim....wole mieć go w domu

gunia43
Ewciaa
Kamidianka

To prawda, ale nawet jak wróce do pracy, to marnie widzę przyznanie nam kredytu. Poza tym, jak pisała lutka to ogromne obciążenie na kilkadziesiąt lat, więc musimy się bardzo poważnie zastanowić.

no tak ale to jest właśnie POLSKA dużo ludzi tak żyje,niestety:8_1_221:
Nie tylko Polska. My w Niemczech i tez na kredytach, bo z jednej pensji nawet w euro nie dajemy rady. Czynsz i inne oplaty sa tutaj niemale. KOmputer na kredyt, mieszkanie w Polsce wykupione z kredytu, meble czesciowo tez na raty. Ale jakos to sie kiedys zmieni mam nadzieje, i M porzydnie zarobi a ja w koncu tutaj do pracy pojde. M podwyzki w jednej firmie lata cale nie dostal a teraz juz 2rok i obiecana byla i zero bo niby kryzys ale to jest raczej teraz dobra wymowka.

gunia piszesz że może być lepiej ?! oj nie wiem chyba już na to nie ma nadzieji

Lutka ale fajnie ksiazeczke czyta:)) slicznie wyglada w tym gangu :) az sie serducho kroi widzac takiiii wielki plaster

Jola30 trzymam kciuki !!!!!!

Patka i co z tymi halasami na dachu?? ja tez mialam przygody budze sie i smierdz dymem w domu strasznie ...otwieram balkon a tu buch w nos taki smrod i wszedzie bialo dymu w cholere ..ktos podpalił liscie ..przyjechala straz i gasila w domu mialam okna pozamykane a i tak smrodu co niemiara..
Az sie czerwona zrobilam..mowisz ze M pyta kiedy bede ?:D otoz kochana po wczorajszej wizycie u nefro powiedziala mi ze mam jechac za okolo 2 m-c szkoda bo to juz bedzie bury pazdziernik albo nawet listopad ale mam ogromna nadzieje ze moze udaloby nam sie pomimo tego spotkac?????????????

Gunia nie szalej tak z porzadkami bo i tobie cos szczeli i plecach i sie doigrasz

Patka pokaz ten podgrzewacz

co do kredytu ja mam tylko niewielka czesc za mieszkanie na kredyt i razte mam 300 zł i tylko na 9 lat ..reszte to byla gotowka takze nawet nie odczuwam tego kredytu ..no ale mam dwoje dzieci i tez kasa leci jak woda wczoraj zobaczylam te zupki po okolo 4 zł do tego jakis deserek okolo 3 zł i soczek dzienne wyzywienie malucha 10 zl razy 30 dni to jest 300zł do tego 200 zł pampersy , zabawki edukacyjne i wychodzi 700zł co miesiac na maluszka

Ewciaa
pat-k
Ewciaa
jeszcze zapytam czy słyszałyście że można maluszkom robić zupki z młodego gołębia????
bo moja teściowa coś takiego mówi

jesli sie mlodego golebia zlapie... a po czym poznac, ze mlody? :lup:

patka mnie nie pytaj, mój teść hoduje i już zabił dla zuzi jednego

ja tez robilam zupki dla klaudi z golabka POLECAM

melduje porannie, ze nikt nas nie ukradl
ale mialam stracha. rumor na dachu byl taki, ze uslyszalam mimo tego, ze wlaczony byl laktator i ogladalam film. ciekawe co to bylo. moj M nabija sie ze mnie, ze meteoryt spadl :8_1_221:
teraz sie nabija a w nocy kazal mi dzwonic na policje

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
witam porannie

a myślałm że jestem sama a mama sie pojawiła :) , moją zuzke obudziła kupa i juz od 7 nie spi:36_7_6:

mama no tak wszytsko drogie jak cholera, a jak sie szkoła zaczya to szkoda gadać
a napisz mi prosze kiedy można dawac tego gołębia?? i jak się robi ??

oj nie pamietam tak dokladnie zrobilam na nim wywar i zmiksowałam warzywa , ale dopiero jak Klaudia mila 10 m-c dostalam go wczesniej wiec lezal w zamrazalce i czekał:))

pat-k
melduje porannie, ze nikt nas nie ukradl
ale mialam stracha. rumor na dachu byl taki, ze uslyszalam mimo tego, ze wlaczony byl laktator i ogladalam film. ciekawe co to bylo. moj M nabija sie ze mnie, ze meteoryt spadl :8_1_221:
teraz sie nabija a w nocy kazal mi dzwonic na policje

moze to jakis sasiad ktory ma dosc warku laktatora :))i chcial cie nastraszyc:D

Ewciaa
witam porannie

a myślałm że jestem sama a mama sie pojawiła :) , moją zuzke obudziła kupa i juz od 7 nie spi:36_7_6:

mama no tak wszytsko drogie jak cholera, a jak sie szkoła zaczya to szkoda gadać

a co do wydatkow to przy 2 dzieci , kredycie , aucie to 5 tys to podstawa a przydało by sie wiecej

mama2
Ewciaa
witam porannie

a co do wydatkow to przy 2 dzieci , kredycie , aucie to 5 tys to podstawa a przydało by sie wiecej

5 tyś ?????:noooo: to kupa kasy, to ja napewno tyle nie bede mieć:noooo:

mama2
Lutka ale fajnie ksiazeczke czyta:)) slicznie wyglada w tym gangu :) az sie serducho kroi widzac takiiii wielki plaster

Jola30 trzymam kciuki !!!!!!

Patka i co z tymi halasami na dachu?? ja tez mialam przygody budze sie i smierdz dymem w domu strasznie ...otwieram balkon a tu buch w nos taki smrod i wszedzie bialo dymu w cholere ..ktos podpalił liscie ..przyjechala straz i gasila w domu mialam okna pozamykane a i tak smrodu co niemiara..
Az sie czerwona zrobilam..mowisz ze M pyta kiedy bede ?:D otoz kochana po wczorajszej wizycie u nefro powiedziala mi ze mam jechac za okolo 2 m-c szkoda bo to juz bedzie bury pazdziernik albo nawet listopad ale mam ogromna nadzieje ze moze udaloby nam sie pomimo tego spotkac?????????????

Gunia nie szalej tak z porzadkami bo i tobie cos szczeli i plecach i sie doigrasz

Patka pokaz ten podgrzewacz

co do kredytu ja mam tylko niewielka czesc za mieszkanie na kredyt i razte mam 300 zł i tylko na 9 lat ..reszte to byla gotowka takze nawet nie odczuwam tego kredytu ..no ale mam dwoje dzieci i tez kasa leci jak woda wczoraj zobaczylam te zupki po okolo 4 zł do tego jakis deserek okolo 3 zł i soczek dzienne wyzywienie malucha 10 zl razy 30 dni to jest 300zł do tego 200 zł pampersy , zabawki edukacyjne i wychodzi 700zł co miesiac na maluszka

spotkamy sie niezaleznie od tego czy to bedzie bury pazdziernik czy deszczowy listopad :)

a podgrzewacz: Canpol Podgrzewacz Lovi - opinie o Canpol Podgrzewacz Lovi

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Patka nie macie TV??????? podziwiam twojego M , a to dlatego ze mezczyzna nie gapiacy sie tv to skarb! :36_2_25:dla mnie tez mogloby tv nie istniec ale moj M lubi poogladac chocby fakty!

taaaa... facet musi sie w cos gapic. moj sie gapi zamiast tego w komputer :) ale i tak przynajmniej jedna pokusa odpada. nie mamy telewizora od 7 lat prawie
jak staniemy na nogi finansowo, to planujemy kupic projektor, zeby filmy (bajki) ogladac

Ewciaa
mama mam do Ciebie pytanie ty jako nasza doradczyni bedziesz wiedzieć czy jest coś takiego jak zasiłek porodowy z ZUSU????
znalazłam coś takiego na necie

mozna go dostac tylko jak sie pracuje albo jak sie zostalo zwolnionym bo zlikwidowali zaklad i trzeba miec dochod nie wiekszy niz 504 na czlonka rodziny..wysokosc takiego zasilku to 20 % sredniego wynagrodzeia z ostatniego kwartalu (mowa o twoich zarobkach) takze tyle co kot naplakał

:

Ewciaa
mama2
Ewciaa
witam porannie

5 tyś ?????:noooo: to kupa kasy, to ja napewno tyle nie bede mieć:noooo:

ewcia wierz mi ze to zadna kupa kasy..kurczealbo ja rozrzutna jestem?:Śmiech::Śmiech:

mama2
a klaudia teraz do szkoly ksiazki 250 zł do tego jakies ciuchy , tornister 100zł worek na buty piornik zeszyty...buty zmienne , noi idzie jesien kozaki kurtka swetry cieple i dla maksia to samo i dla mnie i dla M...kuzwa niekonczaca sie lista wydatkow

mowi sie, ze male dzieci male klopoty a duze dzieci duze klopoty, ale cos mi sie to nie zgadza. na takiego malucha juz sa spore wydatki, moze kiedys bylo inaczej: nie bylo pampersow, mat edukacyjnych, lezaczkow, platnych szczepionek itp itd a i trosk sporo jednak

Ewciaa
pat-k
Ewciaa
jeszcze zapytam czy słyszałyście że można maluszkom robić zupki z młodego gołębia????
bo moja teściowa coś takiego mówi

jesli sie mlodego golebia zlapie... a po czym poznac, ze mlody? :lup:

patka mnie nie pytaj, mój teść hoduje i już zabił dla zuzi jednego

bo ja glupia najpierw pomyslalam o tych dzikich ulicznych srajacych na chodniki golebiach :lup: