Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elus.dreptus
Tomaszek poszedl do chrztu w sweterku i spodniach zrobionych na drutach:) wygladal troche jak owieczka:):) ale przynajmiej to wykozystam, a garniturki wg mnie sa beznadziejne, to jest dziecko a w garniturku wyglada jak mini dorosly, nie podoba mi sie to

my mamy 2 opcje albo pajac taki lekko odświętny, albo garniturek. Przy czym nic nie musiałam kupować, kolezanka pożyczyła :)

Ewciaa
mama2
Witam was i padam na twarz...8 pobudek w nocy!!!!!!!!!!!!!!!! z czego 3 razy tylko jadł reszta to bylo marudzenie i jęczenie jak go na boczek kładłam i kołysałam zaraz zasypial wiec chociaz tyle dobrze i teraz trudno mi sobie wyobrazic ze spi w lozeczku a ja ciagle nad tym lozeczkiem...

Gunia to nie tak ze ja przezywam ze trzeba bedzie dac 2 lub 3 razy butelke ja bym go musiała calkowicie odstawic!!! a on nie toleruje smoczka wczoraj prawie zwymiotował od niego wiec ie ma szans ze polubi . a co do najadania sie to butelka tez tu nic nie zmieni bo zawsze bardzo duzo zjada przed snem i jeszcze poprawia po 30 minutach
Daffodil super tesciowa!! wspolczuje , my bylismy u mojej wczoraj to juz jakby pogodzila sie z tym ze z maksiem zostaje
Lutka super ze szymus polubil chuste a tak sie długo nie mpglas zdecydowac:))
Mama2cor slicznie wygladacie , młodo i szczesliwie , a coreczki jak malowane:))
e2e2 tule i przesylam buziaki ..wiem co czujesz to takie przykre ...ja czuje taka niesamowita wiez z Maksem ze całkowite odstawienie bardzo bym psychicznie przechorowała i chocbym nie wiem jak sobie tłumaczyła to i tak boli i juz!

8 pobudek ????!!! :noooo: jejku mama nie wiem co Ci doradzić, może jednak lepiej jakby sam spał

a może tak często sie budzi bo czuje Twój zapach?

Wiki20pl
Oto fryzurka tylko troszke sobie pocieniowałam, ale kurcze nie moge zrobić fajnego ujęcia zeby to ładnie wygladało

no i świetnie, uwielbiam oglądać zmiany fryzurkowe :) Wiki masz bardzo ładne oczy, powinnas je podkreślać :)

gunia43
Witam piatkowo!!
My po lekarzu i po 7 godzinnym spacerze po miescie, sklepach i nad rzeka. Nogi mam w d. ale co tam. Maksio spal do 14, wiec szkoda bylo budzic po szczepieniu biedactwo.
U lekarza Maksio rzucal usmiechami i tryskal humorem az do samego uklucia, bo po nim jak zwykle byl ryk. NO ale tym razem szybko sie uspokoil i jest w humorze jak na razie i goraczki brak. Zobaczymy jak wieczorem....
Maksio zostal przebadany wzdluz i w szerz. Plaska glowa z jednej strony (lewej) to nic takiego i ma sie to zmienic do pol roku i jak bedziemy cwiczyc z malym lewa strone. Zreszta ta lewa ma slabsza z tytulu tego, ze bardziej patrzy w prawo i tak trzyma glowe czesto jak spi. Mamy mu zmienic lozeczko, zaby spremedytowac patrzenie w lewo, bo tam bedzie teraz ciekawiej. Ma wspisana mala asymetrie.
NO i wazy 6700 i dlugi 66 No i glowka 40,5 cm w obwodzie.

Aha i lekarz kazal go juz karmic papkami wiec Maksio dostal dzisiaj marchewke ze sloika. Zzarl (bo inaczej nie da sie tego okreslic) od razu pol i jak robilam za dlugie przerwy to na mnie pokrzykiwal i wsadzal sobie lyzeczke do buziola, zeby szybciej szloPrzesylam kilka fotek marchewkowego debiutu:
[ATTACH]12285[/ATTACH][ATTACH]12286[/ATTACH][ATTACH]12287[/ATTACH][ATTACH]12288[/ATTACH]

ha ha jaki mały smakosz widać że mu bardzo smakuje!

mama2
wy sie pewnie tu zaraz zlecicie jak na sabat czarownic:))a ja ide spac bo znow mnie maraton czeka... a moj M po kilku dniach po 12 godzinach pracy wciaz niezlomnie ma ochote na "przytulanie" skad on bierze siły...:noooo:

z Ciebie :) przestań się depilować, nie myj włosów to mu przejdzie :D

Witam się wieczornie.
Dopiero teraz, bo dzisiaj nawiedziła nas moja koleżanka ze studiów. Poplotkowałyśmy trochę i było bardzo przyjemnie :) A potem z M. wybraliśmy się na spacer. Niestety Kubie włączyło się wieczorne marudzenie i przez cały czas kwękał, a jak dotarliśmy pod blok, to zasnął :glass:
Po kąpieli po raz pierwszy dostał kleik ryżowy, smakowało mu bardzo. Mój mały, wielki chłopczyk zaczyna zajadać już coś innego niż mleczko :) Ciekawe jak mu się będzie po tym spało.
Wczorajszej nocy przespał 13 godzin z jedną 10 minutową przerwą na cyca :noooo: Byłam w szoku, my wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, a on dalej spał :)

Daffodil
Witam się wieczornie.
Dopiero teraz, bo dzisiaj nawiedziła nas moja koleżanka ze studiów. Poplotkowałyśmy trochę i było bardzo przyjemnie :) A potem z M. wybraliśmy się na spacer. Niestety Kubie włączyło się wieczorne marudzenie i przez cały czas kwękał, a jak dotarliśmy pod blok, to zasnął :glass:
Po kąpieli po raz pierwszy dostał kleik ryżowy, smakowało mu bardzo. Mój mały, wielki chłopczyk zaczyna zajadać już coś innego niż mleczko :) Ciekawe jak mu się będzie po tym spało.
Wczorajszej nocy przespał 13 godzin z jedną 10 minutową przerwą na cyca :noooo: Byłam w szoku, my wstaliśmy, zjedliśmy śniadanie, a on dalej spał :)

nie skomentuje tych 13 godzin :white_flag::white_flag:

Daffodil
elus.dreptus
Tomaszek poszedl do chrztu w sweterku i spodniach zrobionych na drutach:) wygladal troche jak owieczka:):) ale przynajmiej to wykozystam, a garniturki wg mnie sa beznadziejne, to jest dziecko a w garniturku wyglada jak mini dorosly, nie podoba mi sie to

Kuba miał biały pajacyk i też słodko wyglądał :)
Daffodil wklej jakąś fotkę gdzie dobrze widać Kubusia w tym pajacyku,bo j nawet bym była za kupnem takiego pajacyka

gunia43
My wczoraj stwierdzilismy z M ze zrobimy sobie wieczor z winkiem:8_6_21: Odpompowalam mleko i wypilam 3 lampki wina i fajnie mi szumialo:36_13_4: i sexik pijany, jak pisala mama2 byl fajny i wszystko piknie. Tylko dzisiaj cycki trzeba odpompowac :36_17_1:a dziecko butle dostalo. A mnie tak zaszumialo z powodu zbyt dlugiej przerwy w piciu, ze nie moglam sie od razu polozyc tylko helikoptery zwalczalam a dzis lekki kac:temperature:. Ech, cos za cos. Ale warto bylo :36_2_15:
Matka pijaczka he, he. Jola30 -ciekawe co by na to Twoje sasiadki mialy do powiedzenia :smile_move:

Ha ha, koszyczek z jajkami by Ci na oknie wylądował :)

gunia43
Mama2 -
Maksik je mniej a czesciej za to. MOze sprobuj go troszke przetrzymywac, zacznij od 15 minut a potem wydluzaj. Moze sie uda, bo to musi byc dla Ciebie meka takie czeste karmienie. Ja to przy pelnym karmieniu cyckiem co 3 godziny juz wysiadalam:white_flag:, bo moje dziecko jadlo godzine, wiec to w sumie byly przerwy 2 godzinne ;-)

Kuba je co 2 godziny, ale na szczęście szybko, tak 5-10 minut to trwa, więc jeszcze da się wytrzymać :)

gunia43
My wczoraj stwierdzilismy z M ze zrobimy sobie wieczor z winkiem:8_6_21: Odpompowalam mleko i wypilam 3 lampki wina i fajnie mi szumialo:36_13_4: i sexik pijany, jak pisala mama2 byl fajny i wszystko piknie. Tylko dzisiaj cycki trzeba odpompowac :36_17_1:a dziecko butle dostalo. A mnie tak zaszumialo z powodu zbyt dlugiej przerwy w piciu, ze nie moglam sie od razu polozyc tylko helikoptery zwalczalam a dzis lekki kac:temperature:. Ech, cos za cos. Ale warto bylo :36_2_15:
Matka pijaczka he, he. Jola30 -ciekawe co by na to Twoje sasiadki mialy do powiedzenia :smile_move:

Właśnie co do picia alkoholu,Guniu ile czasu po 3 lampkach wina minęło zanim Maks dostał cycka?????

Ewciaa
która mamausia wie jak zrobić pierwsza zupke dla maluszka ???wiem że Isabela coś pisała ale nie pamiętam chcę małej zrobić w przyszłym tygodniu

Ewciaa - Ja Ci ne pomoge bo ja kupuje sloiczki, bo przynajmniej z pewnego zrodla mam.
Jola30 - kupa byla wieczorkiem a potem druga. Dziwna taka dwukolorowa, czesc zielona czesc czerwonakawa z takimi kawalkami niestrawionymi. Ale Maksio ma sie dobrze.