Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Odebrałam wczoraj wyniki i patrze a tu GLUKOZA 71 mm :36_2_39: a norma od 70 do 110

Czyli przez 3 miesiace miałam na górnej granicy a teraz na dolnej????? zmieniłam labolatorium bo do tego mam blizej i teraz zgłupiałam , moze kiepskie to labolatorium.? Ciesze sie z tego wyniku ale taka róznica to az niemozliwe. tak poza tym to krew ciutke lepsza noz ostatnio choc dalej ponizej normy ale niewiele jak na kobiete w ciąży, wiec jestem zadowolona. Troche gorzej z moczem, ale zobaczymy co lekarz powie.

dzis od rana mocno mnie boli brzuch (tak jak na okres , dół brzucha i krzyż) wziełam nospe ale ból jest dosc mocny i troche zaczynam panikowac:rentgen:

mama2 a w pracy jestes? bierz wolne dzisiaj, powinnas polezec. zadzwon do lekarza jesli nie przejdzie. kurcze, czemu te nasze brzuszki sie buntuja?

fajnie, ze glukoza spadla :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
pat-k - mysle, ze to o to chodzi. W ciazy na pewno nie jestesmy latwymi partnerkami a przy tym wymagamy wiecej niz zwykle od swoich mezczyzn. Jakby moj maz byl w ciazy i mial takie jak ja chimery to nie weim czy bym wytrzymala. Ja to jestem bardziej impulsywna i kawal cholery czasem ze mnie (zawsze sie smiejemy ze to przez tarczyce), choc pono serce mam zlote i nie potrafie sie dlugo gniewac. Za to moj maz przy mnie to istny aniolek. Jest taki lagodny, wyrozumialy i super kochajacy. A wiem, ze ma niekiedy dosyc!

mowisz, ze mozna byc kawalkiem cholery przez tarczyce? hihi no to musze dokladnie tarczyce przebadac :36_1_1:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
pat-k
dziewczyny kochane, tak czytam o naglej zmianie w podejsciu waszych mezow i u mnie w domu to samo. Nalalam mojemu mezowi whisky, posadzilam na kanapie i naciagnelam na zwierzenia. wiec okazuje sie, ze facet jest po prostu zmeczony martwieniem sie o mnie, moja szyjke, twardnienie brzucha, zdrowie dziecka etc. do tego czuje odpowiedzialnosc za nasz przyszlosc (ja jak tylko zaszlam w ciaze zawiesilam dzialalnosc gosp. i jestesmy teraz na utrzymaniu meza) i do tego kryzys go martwi itd.
Postanowilam dac mu odetchnac od siebie, ostatnio faktycznie zameczalam go swoim marudzeniem, co mnie boli i co mi sie skraca.

Ty to masz swietne sposoby na swojego meża . BRAWO :36_1_21::36_1_21:
I słuszne wnioski wyciągłas

sposoby wypracowane latami :))) juz wiem co dziala a co mnie jeszcze bardziej pograza jesli nabroilam

pat-k
mama2
Odebrałam wczoraj wyniki i patrze a tu GLUKOZA 71 mm :36_2_39: a norma od 70 do 110

Czyli przez 3 miesiace miałam na górnej granicy a teraz na dolnej????? zmieniłam labolatorium bo do tego mam blizej i teraz zgłupiałam , moze kiepskie to labolatorium.? Ciesze sie z tego wyniku ale taka róznica to az niemozliwe. tak poza tym to krew ciutke lepsza noz ostatnio choc dalej ponizej normy ale niewiele jak na kobiete w ciąży, wiec jestem zadowolona. Troche gorzej z moczem, ale zobaczymy co lekarz powie.

dzis od rana mocno mnie boli brzuch (tak jak na okres , dół brzucha i krzyż) wziełam nospe ale ból jest dosc mocny i troche zaczynam panikowac:rentgen:

mama2 a w pracy jestes? bierz wolne dzisiaj, powinnas polezec. zadzwon do lekarza jesli nie przejdzie. kurcze, czemu te nasze brzuszki sie buntuja?

No własnie problem jest w tym ze jestem w pracy:36_2_58: a brzuch boli pomimo nospy..poczekam jeszcze troche i najwyzej sie zwolnie:36_2_58:

gunia fantastyczny prezent dostałaś. Cudna kołyska.

Dorcia ja widzę spory postęp w zmianie rozmiaru brzuszka:) niepotrzebnie sie martwisz.

mama2 a masz magnez pod ręką? Poczekaj jeszcze aż nospa zacznie działać, a jak nie to do domu i leżeć mi!

A tak wogóle to dzień dobry :)

mama2
pat-k
mama2

No własnie problem jest w tym ze jestem w pracy:36_2_58: a brzuch boli pomimo nospy..poczekam jeszcze troche i najwyzej sie zwolnie:36_2_58:

Mama i jest jakaś poprawa? Pewnie to nic poważnego, ale dla własnego spokoju powinnaś poleżeć z nogami do góry, jeśli nie przechodzi. Dziwne, że nospa nie pomogła.

jakiś czas temu oglądajac swój brzuch zauwazyłam, ze nieco zciemniały mi włosy pod pępkiem (a nigdy nie byłam mocno owłosiona) i mówie to do męża, a on na to z grobową miną :
zima idzie, dziecku musi być ciepło :D

mama2 tez czekam na info.

Nie chodzi mi o wygląd, ale funkcjonalność. Ma od razu przewijak, można go sobie przestawiać z pokoju do pokoju i nawet na zewnątrz bo ma moskitierę. Od razu są też kieszenie na gadżety. Widzialam wczoraj taki u koleżanki, i mimo ze tradycyjny bardziej mi się podoba to chyba zacznę zastanawiać się nad takim.

mama2 leż, wypoczywaj, spróbuj zasnąć, i nie martw sie, brzuch rośnie to znaczy ze dzidzi jetsw nim baaardzo dobrze. Jakby co, dzwoń po męża, niech się zwalnia z pracy.

Lutka mnie też się takie podobały, ale trochę poczytałam, popytałam i pewnie zdecydujemy się na drewniane.
Po pierwsze w takich łóżeczkach podobno spód jest za miękki, żeby dziecko mogło w tym spać codziennie. Nie jest to najlepsze dla kręgosłupa i ewentualnie można w nim dziecko położyć jak się gdzieś wyjeżdża, bo takie łóżeczka się super składają.
My na pewno nie będziemy kupować dwóch łóżeczek, bo to dość droga zabawa, więc na co dzień drewniane, a jak będziemy jechać do moich rodziców, to pewnie maluszek będzie spał z nami.
A druga sprawa jest taka, że te łóżeczka materiałowe nie należą do najmocniejszych i podobno jak już dziecko samo wstaje, przewraca się w tym łóżeczku, to te konstrukcje nie wytrzymują.
Opinie te w większości wyczytałam na forach, ale wydaje mi się, że jakaś część prawdy w tym musi być.

lutka
Nie chodzi mi o wygląd, ale funkcjonalność. Ma od razu przewijak, można go sobie przestawiać z pokoju do pokoju i nawet na zewnątrz bo ma moskitierę. Od razu są też kieszenie na gadżety. Widzialam wczoraj taki u koleżanki, i mimo ze tradycyjny bardziej mi się podoba to chyba zacznę zastanawiać się nad takim.

Co do przewijaków, to widziałam, że można takie dokupić też do drewnianych łóżeczek. W sklepie koło nas kosztowały trochę ponad 20 zł.

mama2
JESTEM JUZ W DOMU bol jest dosc mocny 2 nospy nie pomogły. :36_2_58: .Zmykam do łózka bo boli mnie krzyz. dzwonilam do lekarza ale nieodbiera,moze za wczesnie jutro mam wizyte to poleze plackiem do jutra i zobaczmy co dalej

Mama a może to jest rozchodzenie się kości spojenia łonowego? Ja nie wiem o co chodzi, ale nie tak dawno któraś z czerwcówek o tym pisała. Podobno w pierwszej ciąży występuje dopiero na końcu, a w każdej kolejnej dużo wcześniej.
Nie pamiętasz czegoś takiego z pierwszej ciąży?
Dobrze, że już jesteś w domu. Leż, nie wstawaj w ogóle i próbuj dodzwonić się do lekarza.

mama2

mama2 - No to ja mielam dokladnie tak samo jak opisujesz! Idz wiec kochana na l4. Moj lekarz powiedzial, ze w tych okolicznosciach najlepszy odpoczynek!

pat-k
gunia43
pat-k - mysle, ze to o to chodzi. W ciazy na pewno nie jestesmy latwymi partnerkami a przy tym wymagamy wiecej niz zwykle od swoich mezczyzn. Jakby moj maz byl w ciazy i mial takie jak ja chimery to nie weim czy bym wytrzymala. Ja to jestem bardziej impulsywna i kawal cholery czasem ze mnie (zawsze sie smiejemy ze to przez tarczyce), choc pono serce mam zlote i nie potrafie sie dlugo gniewac. Za to moj maz przy mnie to istny aniolek. Jest taki lagodny, wyrozumialy i super kochajacy. A wiem, ze ma niekiedy dosyc!

mowisz, ze mozna byc kawalkiem cholery przez tarczyce? hihi no to musze dokladnie tarczyce przebadac :36_1_1:
pat-k - No przebadaj. Nie ma zartow! :-) :-) :-))
Ja jak mialam niedoczynnosc potrafilam awanture zribic o rzeczy, takie jak np. za duzo mi mleka naleles kochanie do kawa a przeciez wiesz.....
itd. Nie bylo lekko. Medal dla mojego meza za ten okres czasu ze mna! ciaza to pikus przy tamtym!

gunia43
dorciaa25
Daffodil
Dorcia śliczny, kształtny brzucholek.

A mi wydaje się ze jest malutki...
Tak Ci sie wydaje, bo drobne kobietki , a Ty mimo, ze wysoka to szczuplutka jestes, nie maja raczej ogromnych brzuchali. Zreszta po co Ci taki?

Bo jak byłam na oddziałe tydzień temu to czasem słyszałam pytanie czy jestem w ciąży ( bo leżałam na patolodi ciąży

Guniu
kołyska cudna, mi znajomy obiecał ze zrobi nam sam kołyske dla dziecka9 BARDZO łADNIE ROBI MEBLE) ale zastanawiam się czy jest ona zupełnie bezpieczna,czy jak dziecko bedzie troszką większe na 6 ms czy nie wypadnie? i myśle że moze jeszcze dodatkowo łóżeczko dokupie? co o tym myślicie?

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png