Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

dzikma
Cześć Majóweczki, ja z czerwcówek! czytam Was, ale ostatnio nie nadążam, taki macie przerób :D

Jako, że Wy z miesiąc przede mną, mam pytanie, co można brać na skurcze w stopach i kostkach?? od wczoraj mnie męczą i to tak po 15 min trwa, że nie wiem co robić, masuję, chodzę, popłakuję, no masakra! może któraś z Was miała? do lekarza za tydzień idę, a do tego czasu nie wytrzymam, bo mam wrażenie, że coraz gorzej... uh.
pozdrowionka ::):

dzikma najlepiej i magnez i wapń

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Wczoraj znów podsłuchiwałam malucha przez słuchawki...słychac było takie smieszne bulgotki i różne odgłosy a ciekawe było to ze bardzo nisko (nad spojeniem łonowym) słychac było taki sum w rytmie mojego serca zastanawiam sie co to było , myslałam ze to puls malucha ale to biło tak jak mój puls. Moze to szum krwi ktora płynie przez pepowine. W kazdym razie dosc niezwykle doznanie. Oczywiscie mąz tez koniecznie chciał posłuchac .

:) sprawie sobie tez sluchawki, pewnie sie uzaleznie od podsluchiwania malenstwa :)

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
mama2
Wczoraj znów podsłuchiwałam malucha przez słuchawki...słychac było takie smieszne bulgotki i różne odgłosy a ciekawe było to ze bardzo nisko (nad spojeniem łonowym) słychac było taki sum w rytmie mojego serca zastanawiam sie co to było , myslałam ze to puls malucha ale to biło tak jak mój puls. Moze to szum krwi ktora płynie przez pepowine. W kazdym razie dosc niezwykle doznanie. Oczywiscie mąz tez koniecznie chciał posłuchac .

:) sprawie sobie tez sluchawki, pewnie sie uzaleznie od podsluchiwania malenstwa :)

Mam takeie słuchawki, ale jedyne co przez nie słyszę, to moje własne jelita i bicie swojego serca:). Trochę później już będzie można usłyszeć dziecko. Podobno około 6 miesiąca.

Cudny ten bodziak mama, ale nie za bardzo wycięty na pupie? Takie prawie stringi dla dziewczynki:)

lutka
mama2
Takie to chaotyczne ja lubie wejsc do sklepu z lista i kupic hurtem odrazu , całą wyprawke.

Jejku, więc trzeba by co miesiąc odkłądać forsę żeby ni epoczuć takiego nagłego szarpnięcia po jednorazowym zakupie.

ja zawsze wolałam takie hurtowe zakupy. Jak ide kupic spodnice to zdarzy mi sie do tego torebkę, biżuterie, bielizne i czasem koncze na butach a potem miesiac nic

Ja z kolei jak już ścięłąm ( a miałam jeszcze krótsze niż w avku) to co próbowałam zapuścić, po kilku miesiącach znowu ścinałam. Po 3 latach dojrzałam do zapuszczenia i obecnie mam prawie do połowy szyi - czyli tez nie za długie :P. Ale w zeszłym roku miałam trochę ponad połowę szyi i w listopadzie ciachnęłam znowu:) Na razie mnie nie kusi:)

lutka
pat-k
mama2

Mam takeie słuchawki, ale jedyne co przez nie słyszę, to moje własne jelita i bicie swojego serca:). Trochę później już będzie można usłyszeć dziecko. Podobno około 6 miesiąca.

Cudny ten bodziak mama, ale nie za bardzo wycięty na pupie? Takie prawie stringi dla dziewczynki:)

hihi . Moja córka ostatnio powiedziała mi widzac mnie w majtkach ze mi majtek na tyłku brakuje....i czemu mam je w pupie..:36_1_1::36_1_1::36_1_1:

mama2
lutka
pat-k

hihi . Moja córka ostatnio powiedziała mi widzac mnie w majtkach ze mi majtek na tyłku brakuje....i czemu mam je w pupie..:36_1_1::36_1_1::36_1_1:

:smile_move:

lutka
Ja z kolei nienawidzę stringów, nigdy nie udało mi się do nich przekonać, choc są okazje ze trzeba założyć. Gryzą, właża w pupę, przeszkadzają i zaraz zaczyna mnie swędzieć tu i ówdzie:P

tez wole tradycyjne tylko mocniej wyciete majteczki. a swego czasu stalam sie fanka szorcikow biodrowek z koronki

Daffodil
Znalazłam fajny zestaw pytań do ginekologa:

W punkcie 16. jest nawet poruszany temat szyjki. Z tego co tam jest napisane, to pat-k zupełnie nie masz się czym martwić.

Daffodil dzieki, przeczytalam, faktycznie nie wiem o co byla ta jazda z pessarem i szwami

dzikma
Cześć Majóweczki, ja z czerwcówek! czytam Was, ale ostatnio nie nadążam, taki macie przerób :D

Jako, że Wy z miesiąc przede mną, mam pytanie, co można brać na skurcze w stopach i kostkach?? od wczoraj mnie męczą i to tak po 15 min trwa, że nie wiem co robić, masuję, chodzę, popłakuję, no masakra! może któraś z Was miała? do lekarza za tydzień idę, a do tego czasu nie wytrzymam, bo mam wrażenie, że coraz gorzej... uh.
pozdrowionka ::):

Dzikma kup sobie Magnez B6 i bierz trzy razy dziennie po jednej tabletce. Ja przyjmuję taką dawkę od trzeciego miesiąca ciąży.
U Ciebie wyraźnie widać niedobory magnezu, a to niestety może prowadzić do skurczów macicy, co jest dość niebezpieczne.
Mój lekarz zalecił magnez mimo, że na skurcze łydek nie narzekałam. Nic się nie bój, nadmiar od razu jest usuwany z organizmu.

pat-k
hej hej, no to ja jestem dzisiaj trzecia :)
ciezkie sny mialam, wczoraj w Teleexpresie mowili o dzieciach bitych przez rodzicow, trafiaja do domow dziecka z obrazeniami kilkumiesieczne maluchy... ryczalam oczywiscie a w nocy snilo mi sie, ze probuje uratowac jakiegos chlopca i mi sie nie udalo, ojciec go pobil w koncu. ech... w ciazy powinno sie podobno snic o kwiatkach i motylkach

U mnie też to tak wcale nie działa :) Jak nie szyjka, to znowu śni mi się, że w ogóle się dzieckiem nie umiałam zająć i mi spadło.

Daffodil

U mnie też to tak wcale nie działa :) Jak nie szyjka, to znowu śni mi się, że w ogóle się dzieckiem nie umiałam zająć i mi spadło.

Wczoraj śniło mi się, że przegrzałam córcię. Latem leżała w śpiworku, pod kocykiem i w śpiszkach. Ale nie płakała - grzeczna :D